Jump to content

Στρεσαρισμενα White cloud

Recommended Posts

Μετα απο αυτο το fail

http://www.aquazone.gr/forums/topic/102623-επική-αποτυχία-diy/

τα ψαρακια μου εχουν χαθει απο το ενυδρειο. Εμφανιζονται δυο δυο ή τρια και γενικα κρυβονται στις πετρες και τα φυτα σε σημειο που νομιζω οτι εξαφανιστηκαν απο το ενυδρειο. Απο το συμβαν και μετα εχω σβησει τα φωτα και προσπαθω να μην τα ενοχλω. Πως πρεπει να κινηθω απο δω και περα; Φοβαμαι οτι δεν θα την παλεψουν...

Έγινε επεξεργασία - pantel78

Κάθε εργασία που κάνουμε στο ενυδρείο είναι πολύ φυσιολογικό να στρεσάρει τα ψάρια.

Αφου έκλεισες τα φώτα άφησέ τα τώρα να ηρεμήσουν και να συνέλθουν.

• Like 1

Νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να τ αφησω χωρις φως κανα δυο μερες, τι λετε;

Νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να τ αφησω χωρις φως κανα δυο μερες, τι λετε;

Το ενυδρείο σου έχει φυτά?

Εχει ευκολα φυτα, δεν θα παθουν και τιποτα δυο μερες χωρις φως...

Εχει ευκολα φυτα, δεν θα παθουν και τιποτα δυο μερες χωρις φως...

Δεν ρωτώ μόνο για αυτό αλλά για να δω εαν υπάρχουν συνθήκες για να νιώσουν άνετα τα ψάρια.

Αφού όμως υπάρχουν φυτά η γνώμη μου είναι οτι δεν χρειάζεται περαιτέρω συσκότιση.

Δεν πρέπει να ξεσυνηθίσουν τη ρουτίνα φωτισμού.

Μπορεί μετά να πας σε αντίθετα αποτελέσματα.

• Like 1

μην ανησυχεις αστα στην ησυχια τους και θα ξεθαρεψουν παλι :)

Δεν ρωτώ μόνο για αυτό αλλά για να δω εαν υπάρχουν συνθήκες για να νιώσουν άνετα τα ψάρια.

Αφού όμως υπάρχουν φυτά η γνώμη μου είναι οτι δεν χρειάζεται περαιτέρω συσκότιση.

Δεν πρέπει να ξεσυνηθίσουν τη ρουτίνα φωτισμού.

Μπορεί μετά να πας σε αντίθετα αποτελέσματα.

Συμφωνώ απόλυτα, εχω white cloud και ειναι απόλυτα σωστό ατό

Πάντως και τωρα το πρωι δεν ξεμυτανε ευκολα. Να δουμε στις 14:00 που ανοιγουν τα φωτα. Παντως εχουν βρει απιστευτες κρυψωνες τα ατιμα!

Μολις βρηκα ακομη ενα ετοιμοθανατο. Καθεται στο βυθο και μετα βιας κινειται...

Από μετρήσεις πως είσαι?

Από μετρήσεις πως είσαι?

Δεν εχω μετρησει ακομη. Μεχρι προχθες ημουν πολυ καλα παντως. Λες να χει αμμωνια λογω στρες; Έγινε επεξεργασία - pantel78

Θα σου πρότεινα να κάνεις μετρήσεις τουλάχιστον για νιτρώδη και αμμωνία.

Καλό είναι το πρώτο διάστημα και μέχρι το ενυδρείο να αποκτήσει βιολογική σταθερότητα να γίνονται συχνά μετρήσεις για να ξέρεις που βαδίζεις

Το φιλτρο ειναι στρωμενο κοντα στο μηνα, δεν ειχα προβλημα. Αυτο που με αγχωνει ειναι που δεν τα βλεπω κι αν πεθανουν δεν θα μπορεσω να τα βγαλω απο μεσα,λογω των πολλων κρυψωνων που εφτιαξα. Να τα αφησω να τα καθαρισουν τα ramshorn;Δεν θελω να ξαναχαλασω το στησιμο.

Το φιλτρο ειναι στρωμενο κοντα στο μηνα, δεν ειχα προβλημα. Η βιολογική ικανότητα του νέου ενυδρείου είναι κάτι που μπορεί να  μεταβληθεί, εύκολα τον πρώτο καιρό.

Αυτο που με αγχωνει ειναι που δεν τα βλεπω κι αν πεθανουν δεν θα μπορεσω να τα βγαλω απο μεσα,λογω των πολλων κρυψωνων που εφτιαξα. Να τα αφησω να τα καθαρισουν τα ramshorn; Δεν θελω να ξαναχαλασω το στησιμο. Εαν κάποια από τα ψαράκια σου ψοφήσουν, καλό είνα να τα βγάλεις από μέσα για ευνόητους λόγους. Τώρα βεβαια εαν δεν τα βρεις θα αναλάβει <<η φυση >> αυτό το έργο

.

Βέβαιως το θέμα είναι να βρεθεί τί δημιούργησε αυτό το πρόβλημα, και να το διορθώσεις.

Βέβαιως το θέμα είναι να βρεθεί τί δημιούργησε αυτό το πρόβλημα, και να το διορθώσεις.

Το προβλημα δημιουργηθηκε απ το οτι τρομαξαν (δες αρχη του θεματος).

Το προβλημα δημιουργηθηκε απ το οτι τρομαξαν (δες αρχη του θεματος).

Το έχω δει το θέμα, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος, οτι όλο αυτό έγινε επειδή τρόμαξαν.

• Like 1

ΝΗ3 0, ΝΟ2 0 ΝΟ3 20,αλλου ειναι το θεμα...

ΝΗ3 0, ΝΟ2 0 ΝΟ3 20,αλλου ειναι το θεμα...

Η αλήθεια είναι οτι πίστευα πως θα είχε εμφανιστεί αμμωνία.

Τα ψάρια ποτε τα έβαλες μέσα?

Η αλήθεια είναι οτι πίστευα πως θα είχε εμφανιστεί αμμωνία.

Τα ψάρια ποτε τα έβαλες μέσα?

Τα εχω περιπου 10 μερες. Το φιλτρο ειναι αρκετα μεγαλο για 10 white cloud (eheim 160 biopower) και ειναι καλα στρωμενο. Ειδαν μεγαλο τρομο τα ψαρια σου λεω, το θεμα ειναι πως ξεπερνιεται τωρα αυτο, και κυριως πως θα δω ποσα ειναι ζωντανα και ποσα νεκρα για να τα βγαλω εξω.

Μεχρι στιγμης απολογισμος 6 alive & kicking, εφαγαν και μολις αναψαν τα φωτα ξαναεξαφανιστηκαν, 1 ετοιμοθανατο κι ενα αγνοουμενο. ...

Τελικα επεζησαν 7, το ογδοο του κανα ευθανασια πριν λιγο. Ειναι ομως σε κακη κατασταση και τα 7. Κολυμπαν χαμηλα στο βυθο, ή μενουν σταθερα και κουναν εντονα τις ουρες τους. Αυριο ειχα προγραμματισμενη αλλαγη νερου, πρεπει να την κανω ή οχι; Επισης, σε λιγες μερες περιμενω καινουργια λαμπα, διαφορετικη απο αυτη που εχω, μήπως να την καθυστερησω στην τοποθετηση; Ειναι καλο να προσθεσω τωρα γυρω στα 5 νεα ψαρια ή σε κανενα 15μερο;

Μπορεις να μας βαλεις μια γενικη φωτογραφια του ενυδρειου?

Θελω να δω κατι.

Οριστε...

post-60676-0-44619000-1452113034_thumb.jpg

• Like 1

Ειναι καλο να προσθεσω τωρα γυρω στα 5 νεα ψαρια ή σε κανενα 15μερο;

Περιμενε πρωτα να δεις πως θα εξελιχθει η κατασταση με τα ψαρια και μετα προσθετεις

καινουρια.Γενικα μην κανεις καμια δουλεια στο ενυδρειο αυτο τον καιρο(ουτε αλλαγη νερου).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...