Costantinos 5 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 5 Ιανουαρίου 2016 ¨Ανοιξα αυτό το θέμα με αφορμή τις δυσκολίες που όλοι βιώνουμε (άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο), οπώτε τώρα που εργαζόμαστε όλο και περισσότερες ώρες και δεν έχουμε και πολύ ελεύθερο χρόνο ας συζητήσουμε για ένα οικονομικό ενυδρείο στο στήσιμο και τη συντήρηση, αλλά και το χρόνο. θα ήθελα οι προτάσεις να αναφέρουν λίτρα και κόστος συντήρησης αν όχι και στησίματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 5 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 5 Ιανουαρίου 2016 καλησπερα κωνσταντινε, πολυ καλο θεμα ανοιξες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 5 Ιανουαρίου 2016 #3 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Δεν το πολυκαταλαβαινω αυτο το θεμα. Τι ακριβως θες να συζητησουμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 5 Ιανουαρίου 2016 Author #4 Share 5 Ιανουαρίου 2016 θέλω να συζητήσουμε για ένα ενυδρείο με το ελάχιστο δυνατό κόστος συντήρησης και όσο ποιό ξεκούραστο γίνεται , δηλαδή την ελάχιστη δυνατή παρουσία μας. ανοίγω αυτό το θέμα γιατί συζητώ με φίλους εκτός φόρουμ και μου λένε (α ακριβό χόμπυ το ενυδρείο. αστο καλύτερα) τελικά πόσο μας στοιχίζει? εγώ θεωρώ ότι ένα μονομαχοενυδρείο γύρο στα 50 λίτρα έχει κόστος στησίματος περίπου 100 ευρό κόστος συντήρησης 10 ευρό το μήνα τροφές και αντιχλώριο και ο χρόνος για αλλαγή 15 λίτρα νερό την εβδομάδα είναι 20 λεπτά. θέλω να ακούσω άλλες προτάσεις μιας και εγώ είχα μόνο μονομάχο και το ενυδρείο με τα τερα που έχω τώρα. αλλά σημαντικό είναι και ο μικρός χρόνος συντήρησης..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 5 Ιανουαρίου 2016 #5 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Οκ. Πιστευω λοιπον πως ειναι αναλογα τι θελεις. Δηλαδη ακομα και ενα μονομαχοενυδρειο αν το κανεις high tech μπορει να σου παει πολλα. Τωρα για τα οσα ειπες για το κοστος του πιο πανω, ισως να πηγαινει και πιο λιγο το μηνιαιο κοστος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 5 Ιανουαρίου 2016 #6 Share 5 Ιανουαρίου 2016 τι 10 ευρω το μηνα ? 10 ευρω τον χρονο με αντιχλωριο Prime και τροφη μια συνηθισμενη. επισης αλλαγες νερου μια φορα το μηνα και αν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιανουαρίου 2016 #7 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Βαλε φυτα μεσα στο μονομαχοενυδρειο και πες μου μετα αν θα κανεις αλλαγη μια φορα το μηνα και αν.. Δυστοιχος,δεν μπορει κανεις να υπολογισει ποσο κοστιζει ενα ενυδρειο. Μακραν το πιο ευκολο και φθηνο ενυδρειο που ειχα,ηταν με τις Αφρικανες απο Τανγκανικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 5 Ιανουαρίου 2016 Author #8 Share 5 Ιανουαρίου 2016 ε κάνε μας μια περιγραφή. αυτό είναι που θέλω. τις εμπειρίες μας .... λίτρα? είδος? κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 5 Ιανουαρίου 2016 #9 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Βαλε φυτα μεσα στο μονομαχοενυδρειο και πες μου μετα αν θα κανεις αλλαγη μια φορα το μηνα και αν.. Δυστοιχος,δεν μπορει κανεις να υπολογισει ποσο κοστιζει ενα ενυδρειο. Μακραν το πιο ευκολο και φθηνο ενυδρειο που ειχα,ηταν με τις Αφρικανες απο Τανγκανικα. τι εννοεις ? ισα ισα με φυτα μπορει να μη χρειαστει να κανεις και ποτε, μονο αναπληρωσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 5 Ιανουαρίου 2016 #10 Share 5 Ιανουαρίου 2016 (edited) Ευκολα φυτάκια σε ένα ενυδρειάκι 60-70 λίτρων με ένα κοπαδάκι white cloud mountain minnow. http://www.seriouslyfish.com/species/tanichthys-albonubes/ Ψαράκι που δεν χρειάζεται και χρήση του <<ενεργοβόρου>> θερμοστάτη. Κόστος διατήρησης μηδαμινό. Έγινε επεξεργασία 5 Ιανουαρίου 2016 - SOTIRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιανουαρίου 2016 #11 Share 5 Ιανουαρίου 2016 τι εννοεις ? ισα ισα με φυτα μπορει να μη χρειαστει να κανεις και ποτε, μονο αναπληρωσεις Καμια σχεση...μολις κανεις αυτο που λες,δεν θα μεινει φυτο για φυτο και θα πνιγεις και στις αλγες.. Τα φυτα θελουν αλλαγες νερου και λιπασματα επεισης. Μολις δεν κανεις αλλαγες νερου,τα νο3 ανεβαινουν οπως και αλλα πραγματα..και μετα ερχονται οι αλγες.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιανουαρίου 2016 #12 Share 5 Ιανουαρίου 2016 ε κάνε μας μια περιγραφή. αυτό είναι που θέλω. τις εμπειρίες μας .... λίτρα? είδος? κτλ http://www.aquazone.gr/forums/topic/96452-rastas-110lt-tanganyika/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 5 Ιανουαρίου 2016 #13 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Γνώμη μου: Για να ασχοληθεί κάποιος με το συγκεκριμένο χόμπι, χρειάζονται χρόνος, όρεξη και χρήμα. - Αν λείπει μόνο το τρίτο μπορείς να το παλέψεις. - Αν έχει μόνο το τρίτο, πάλι μπορεί να δουλέψει το πράγμα. - Αν τώρα, μαζί με το τρίτο, λείπει ένα από τα δύο πρώτα, τότε μάλλον αλλάζεις χόμπι... Λέτε να κάνω λάθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 5 Ιανουαρίου 2016 #14 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Καμια σχεση...μολις κανεις αυτο που λες,δεν θα μεινει φυτο για φυτο και θα πνιγεις και στις αλγες.. Τα φυτα θελουν αλλαγες νερου και λιπασματα επεισης. Μολις δεν κανεις αλλαγες νερου,τα νο3 ανεβαινουν οπως και αλλα πραγματα..και μετα ερχονται οι αλγες.. διαφωνω δες αυτο το θεμα νομιζω πως ειναι το καλυτερο παραδειγμα και γι αυτο που ρωταει ο constantinos http://www.aquazone.gr/forums/topic/26738-aaioaenaassi-75l/ επισης ειχα full φυτεμενο με αλλαγες καθε 1,5 μηνα και ηταν ζουγκλα απο υγειη φυτα. και οι αλγες καλες ειναι, στη φυση ολο αλγη ειναι οι βιοτοποι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιανουαρίου 2016 #15 Share 5 Ιανουαρίου 2016 διαφωνω δες αυτο το θεμα νομιζω πως ειναι το καλυτερο παραδειγμα και γι αυτο που ρωταει ο constantinos http://www.aquazone.gr/forums/topic/26738-aaioaenaassi-75l/ επισης ειχα full φυτεμενο με αλλαγες καθε 1,5 μηνα και ηταν ζουγκλα απο υγειη φυτα. και οι αλγες καλες ειναι, στη φυση ολο αλγη ειναι οι βιοτοποι. Και ομως ειναι οι αληθεια. Οι αλλαγες νερου μονο καλο κανουν και πρεπει να γινονται και τα φυτα και ψαρια ειναι καλυτερα μετα τις αλλαγες νερου. Οσο για τις αλγες,οταν θα κατακλεισουν το ενυδρειο σου επειδη θα το εχεις παραμελησει,θα αλλαξεις γνωμη,πιστεψε με.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 6 Ιανουαρίου 2016 Author #16 Share 6 Ιανουαρίου 2016 Γνώμη μου: Για να ασχοληθεί κάποιος με το συγκεκριμένο χόμπι, χρειάζονται χρόνος, όρεξη και χρήμα. - Αν λείπει μόνο το τρίτο μπορείς να το παλέψεις. - Αν έχει μόνο το τρίτο, πάλι μπορεί να δουλέψει το πράγμα. - Αν τώρα, μαζί με το τρίτο, λείπει ένα από τα δύο πρώτα, τότε μάλλον αλλάζεις χόμπι... Λέτε να κάνω λάθος; και πως το χρήμα αντικαθιστά το χρόνο της συντήρησης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Ιανουαρίου 2016 #17 Share 6 Ιανουαρίου 2016 και πως το χρήμα αντικαθιστά το χρόνο της συντήρησης?Το κανεις αυτοματο.Εγω παντως πιστευω οτι οσο χρημα και να εχεις, αν δεν το αγαπας δεν τραβαει. Αυτο ειναι το μονο συστατικο που δεν πρεπει να λειπει και τα αλλα ερχονται. Send from the heart of the Amazonas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 6 Ιανουαρίου 2016 #18 Share 6 Ιανουαρίου 2016 Αν δεν υπολογίζεις το κόστος μπορείς να έχεις τα καλύτερα μηχανήματα, συστήματα και αυτοματισμούς που θα μειώνουν στο ελάχιστο το χρόνο συντήρησης. Βέβαια αν δεν έχεις καθόλου χρόνο υπάρχουν επαγγελματίες που έναντι αμοιβής αναλαμβάνουν και την συντήρηση του ενυδρείου. Αλλά αν φτάσει κάποιος σε αυτό το σημείο νομίζω πως χάνει μεγάλο μέρος από την ικανοποίηση που παρέχει το χόμπι. Το να κάθεται και να απολαμβάνει κανείς το ενυδρείο χωρίς κόπο δε μου λέει τίποτα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 6 Ιανουαρίου 2016 #19 Share 6 Ιανουαρίου 2016 φίλε μου είναι το πως εχεις φανταστεί εσύ το ενυδρείο σου μεγαλύτερο ενυδρείο = μεγαλυτερη κατανάλωση ενεργιας Στην αρχή θες ενα κεφάλαιο για τα βασικά τεστ καθώς και για τα απροοπτα που θα σου τυχουν σαν καινουργιος οπως αλγες , ασθενιες κλπ. Εγω μετά από τόσα χρόνια που εχω αποκτήσει ΄΄ολο τον εξοπλισμο εχω ακόμα και φαρμακα καβατζα (αχρείαστα να ειναι) και το μονο που με ενδιαφέρει είν αι μην αυξηθει η τιμή της δεή , η τροφή των ψαριών ακόμα και η πρεμιουμ ειναιαρκετά φθηνες σαν κοστος (εκτος και εαν εχεις πιράνχας και θες 10 κιλα μοσχαρι τη ημερα χαχα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
archimidis 11 Ιανουαρίου 2016 #20 Share 11 Ιανουαρίου 2016 με απλά ενυδρεία γλυκού νερού με φυτά και μέχρι 100λ πιστεύω ότι γενικά χρειάζεσαι χρόνο και όρεξη. Αρχικά θα χρειαστεί και ένα κεφάλαιο 200€ ας πούμε αλλά αν το ψάχνει για δωρεάν ψάρια - φυτά και έχεις όρεξη για πατέντες με 10-40€ το χρόνο είσαι κομπλέ. Τώρα όσο ψάχνεις για αυτοματισμούς το κόστος θα αυξάνετε φυσικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 11 Ιανουαρίου 2016 #21 Share 11 Ιανουαρίου 2016 Πρώτα από όλα είναι η αγάπη για τα ψάρια και η επαφή με το νερό που θέλει να έχει κάποιος, και εάν είναι έτοιμος να αφιερώσει ένα μέρος από τον προσωπικό του χρόνο για να φτιάξει κάτι σωστό τα άλλα όλα έρχονται έπειτα. Εάν δεν είσαι αποφασισμένος να αφιερώσεις χρόνο πάνω σε αυτό το χόμπι, μην το ξεκινήσεις καλύτερα για εμένα άστο προς το παρόν και όταν θα είσαι έτοιμος τότε το ξεκινάς. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος