Jump to content

νεο ενυδρειο αποριες

Recommended Posts

Επισης,ενα ψαρι με αυτες τις μετρησεις δεν πεθαινει,με τιποτα δεν γινεται αυτο,ουτε 1 στο 1000000 και ειδικα τοσο γρηγορα!

το ψαρι ηταν οκ , δεν ξερω γιατι πεθανε.

μετρησα ξανα τωρα.

ΝΟ2 0,025

ΝΟ3 40

ΝΟ4 0,05

τι κανω τωρα?

ερωτηση: αν παρω αρκετο νερο απο το ενυδρειο του φιλου με τα χρυσοψαρα θα στρωσει η βιολογια μου? οχι μπολι , μονο νερο.

Mπολι δεν ειναι το νερο,ειναι το βιολογικο υλικο,με νερο δεν θα κανεις κατι.

Το ψαρι αποκλειεται να πεθανε απο αυτες τις μετρησεις,κατι αλλο εγινε σιγουρα.

Πως εκανες προσαρμογη?

Μπορείς να μας γράψεις μετρήσεις του νερού της βρύσης σου?

Το ψαρι αποκλειεται να πεθανε απο αυτες τις μετρησεις,κατι αλλο εγινε σιγουρα.

Συμφωνω,πιστευω πεθανε επειδη οι μονομαχοι ειναι τα ποιο ταλαιπωρημενα ψαρια.

Συμφωνώ κ εγώ κάτι άλλο έχει παιχτεί.

Πιστεύω πως κάτι παίζει με το νερό . Ίσως έχει κάτι τοξικό ;;;

Να αλλάξω όλο το νερό κ να πλύνω χαλίκι;;

ξεκιναω αλλαγη νερου κ παλι απο την αρχη .

αντε να δουμε.

ο πετσοπας μου ειπε οτι το ψαρι ηταν κομπλε κ κατι αλλο φταιει. με ρωτησε αν εβαλε μεσα το χερι η κοπελα μου κ φοραγε αρωμα.

προτεινει να βαλω οχι μονομαχο αλλα ζιμπρα ταινο κοκκινα που ειναι λεει πιο ανθεκτικα.

Καλησπέρα, έγω αντιμετώπισα κάτι ανάλογο στην αρχή του ενυδρείου μου. Ψόφησαν όλα τα ψαράκια σε 1 ημέρα. Το πρόβλημα ήταν στο χαλίκι. όταν το ξέπλυνα ξανά, έβγαζε συνέχεια χρώμα.

Μπορεί να είναι άσχετο, αλλά δοκίμασε να πλύνεις σε ένα κουβά το χαλίκι σου και γύρνα το με το χερί όσο το πλένεις.

στο βυθο εχω μισο μαυρη αμμο χαλαζιακη κ μισο λευκο χαλικι . 

τα ειχα ξεπλυνει κ τα δυο πριν μπουν μεσα.

εκτος απο αυτο τα πρωτα ψαρια που μπηκαν μεσα ηταν 2 χρυσοψαρα κ εμειναν μεσα 4 μερες χωρις προβλημα . επειδη ομως το ενυδρειο ειναι αστρωτο (και ακαταλληλο για 2 χρυσοψαρα) βγηκαν κ μπηκε ο μονομαχος με σκοπο να μεινει μεσα για στρωσιμο .

οκ. Συνεπώς δεν πιστεύω ότι είναι κάποιο πρόβλημα με τα χαλίκια. Γνώμη μου είναι να στρώσεις πρώτα το ενυδρείο σου (αν μπορείς να βάλεις μπόλι από κάποιο στο φορουμ θα είσαι σουπερ...) και μετά αφού κάνεις μετρήσεις να δοκιμάσεις να ξαναβάλεις ψάρια. Έτσι ξεκίνησα και εγώ τουλάχιστον.

αλλαξα το μισο νερο κ εβαλα φρεσκο .

μετρησεις 

ΝΟ2 0,01

ΝΟ3 20

ΝΗ4 0,05

εριξα κ αντιχλωριο .  το ενυδρειο το ανοιγω κ μυριζει σαν πισινα . 

Παρακολουθω την συζητηση στο θεμα απο την αρχη.Το συμπερασμα που εχω βγαλει ειναι οτι ναιμεν εισαι φιλοτιμος στο να ψαξεις να βρεις λυση,ανυπομονος και βιαστικος απο την αλλη αφου δεν βλεπεις τις υποδειςξεις που σ γραφουν οι πιο εμπειροι.Ο Rasta στο εγραψε ξεκαθαρα ,εσυ γιατι κανεις την ζωη σου δυσκολη?

Το αντιλχωριο το βαζεις στο βαρελι προετοιμασιας η δοχειο αναλογα τα λιτρα της αλλαγης που θελεις.Οχι μεσα κατευθειαν.Πρωτη φορα διαβαζω να μυριζει τοσο πολυ μετα την αλλαγη ενα τανκ.....

• Like 1

φιλε εχεις απολυτο δικιο . με διακατεχει μια τρελα δημιουργιας ενυδρειου κ πραγματικα πασχιζω να κανω αργα κ σταθερα βηματα.

εχω διαβασει πολυ και συμπερασματα ξεκαθαρα δεν εχω βγαλει . το αντιχλωριο πχ γραφει οτι το βαζεις κ μεσα στο ενυδρειο κατευθειαν . 

και με τις υπολοιπες οδηγιες τα πραγματα ειναι μπερδεμενα . ο ρασταφαν ειμαι σιγουρος οτι εχει βαρεθει να λεει τα ιδια κ τα ιδια . οπως κ εγω εχω βαρεθει να κανω μετρησεις.

κ απο χθες που ειπα να κανω ακριβως οτι μου γραφει σημερα χασαμε το ψαρι. απο αγνωστο λογο προφανως αλλα εγω αισθανομαι υπευθυνος για τον χαμο του. τι να πω δλδ τοσο δυσκολο ειναι ??

οι πιο πολλοι αγοραζουν 5 χρυσοψαρα τα πετανε μεσα σε μια γυαλα κ ζουνε 5 χρονια . απανθρωπα μεν αλλα ζουνε . εγω ειπα να τα κανω ολα σωστα κ δεν βγαινει τπτ.

παντως σας ευχαριστω ολους που ασχολειστε φιλοτιμα.

Το θεμα ειναι οχι απλως να δημιουργεις ,αλλα να δημιουργεις σωστα.Το στρωσιμο κραταει 2 μηνες σχεδον για να φιλοξενησει μεσα ψαρια.Οι μονομαχοι ειναι τ απιο ταλαιπωρημενα-παρεξηγημενα ψαρια.Οταν τα βλεπεις σε 1 ποτηρι μεσα χωρις να εχουν χωρο να κανουν εστω 1 σωστη κινηση καταλαβαινεις το ποσο στρεσαρισμενο ειναι το ζωντανο.Δεν με εκπλησει που το εχασες διοτι οσο φιλοτιμος και αν εισαι δεν ξερεις ποσο καιρο ηταν μεσα στο ποτηρι.

προσπαθησε την τρελα δημιουργιας που σε διακατεχει να την εκφρασεις τοποθετοντας φυτα μεσα και διαμορφωσε το αναλογως.Δημιουργησε τον δικο σου πΙνακα και δεν θα καταλαβεις ποτε περασε ο καιρος.

αλλαξα το μισο νερο κ εβαλα φρεσκο .

μετρησεις 

ΝΟ2 0,01

ΝΟ3 20

ΝΗ4 0,05

εριξα κ αντιχλωριο .  το ενυδρειο το ανοιγω κ μυριζει σαν πισινα . 

Αυτες ειναι οι μετρησεις με φρεσκο νερο?

Αδειασες ολο το νερο απο το ενυδρειο,το γεμισες με φρεσκο και εχεις αυτες τις μετρησεις?

Αυτο δεν γινεται....

Μετρα το νερο της βρυσης σου.

Με τι τεστ μετρας?

Ασε τα ντανιο που σου ειπε ο υπαλληλος,ΔΕΝ κανουν γι αυτο το ενυδρειο.

καλημερα .

πηρα απο τον πετσοπα μπολι .

αδειαζω ολο το ενυδρειο κ πλενω χαλικι.

γεμιζω με φρεσκο νερο κ βαζω αντιχλωριο μεσα στο ενυδρειο.

βαζω το μπολι στο φιλτρο κ ενεργοποιω την τρομπα.

ψαρι δεν εχω παρει.

Απο το πετ σοπ δεν παιρνουμε μπολι...δεν ξερεις τι αρρωστιες εχει περασει το ενυδρειο του..

Μπολι παιρνουμε απο συνχομπιστα που ξερουμε οτι το ενυδρειο του δεν εχει περασει ασθενειες.

μετρησεις νερου μολις μπηκε στο ενυδρειο . μονο χαλικι μεσα τπτ αλλο.

ΝΟ2 0.025

ΝΟ3 40

ΝΟ4 <0.05

Το ενυδρειο κ το χαλικι κ ολα μεσα ειναι φρεσκοπλυμμενα

Έγινε επεξεργασία - tammy

Μετρα μου το νερο της βρυσης!

Κατι δεν παει καλα εδω,δεν μπορει να εχεις τετοιες μετρησεις σε φρεσκο νερο βρυσης φιλε μου.

Αν στην βρυση εχεις τετοιες μετρησεις,τοτε υπαρχει προβλημα και με το νερο που πινεις.

Με τι τεστ μετρας?

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Μετρα μου το νερο της βρυσης!

Κατι δεν παει καλα εδω,δεν μπορει να εχεις τετοιες μετρησεις σε φρεσκο νερο βρυσης φιλε μου.

Αν στην βρυση εχεις τετοιες μετρησεις,τοτε υπαρχει προβλημα και με το νερο που πινεις.

Με τι τεστ μετρας?

Απορία. Αν το νερό της βρύσης μας δεν είναι πόσιμο δεν κάνει για ενυδρείο;

λογικο δεν ειναι ? :)

Αν το νερο δεν ειναι ποσιμο δεν κανει για ενυδρειο,εκει μαλλον θα χρειαστεις φιλτρο ανθρακα για να περνας το νερο πρωτα.

Φαντασου τωρα να εχει νιτρικα 40 το νερο της βρυσης σου,με τι νερο θα κανεις αλλαγη στο ενυδρειο? Αν κανεις απο την βρυση σου,αυτοματα ριχνεις νιτρικα 40 μεσα.

Συν οτι μπορει να εχει και αλλα μεσα το νερο,για να μην ειναι και ποσιμο.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Αν το νερο δεν ειναι ποσιμο δεν κανει για ενυδρειο,εκει μαλλον θα χρειαστεις φιλτρο ανθρακα για να περνας το νερο πρωτα.

Φαντασου τωρα να εχει νιτρικα 40 το νερο της βρυσης σου,με τι νερο θα κανεις αλλαγη στο ενυδρειο? Αν κανεις απο την βρυση σου,αυτοματα ριχνεις νιτρικα 40 μεσα.

Συν οτι μπορει να εχει και αλλα μεσα το νερο,για να μην ειναι και ποσιμο.

λογικο δεν ειναι ? :)

Παιδιά δεν το είχα σκεφτεί,πάντα από τη βρύση βάζω,και στις χελώνες που είχα και τώρα στα ψάρια  :headonwall:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...