Jump to content

Νέο Ενυδρείο, Φυτά και CO2

Fred13

Recommended Posts

Θα ακολουθήσω και για την άμμο την ίδια διαδικασία πλυσίματος , με πολύ νερό στον κουβά και μετά στράγγιγμα και κάλυψη με μία ζελατίνα να στεγνώσει λίγο.

Παίδες να ρωτήσω ξανά,

Το ξύλο επειδή είναι πολύ ελαφρύ και δεν έχει μουλιάσει παραπάνω από 3 ώρες, υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να το τοποθετήσω μέσα και να κάτσει στο βυθό;

Να πω , πως δεν έχω καθόλου πετρούλες μέσα για να του βάλω από πάνω. Υπάρχει τρόπος;

αν εχεις βαλει αμμο προσπαθησε να το χωσεις μεσα ή παρε μια πετρα οποιαδηποτε και στηριξε το (μετα τη βγαζεις)

ή απλα περιμενεις να βουλιαξει μονο του, μπορει να παρει απο 1-2 μερες μεχρι βδομαδα

Μπορει να παρει και μηνες να βουλιαξει το ξυλο..εμενα εκανε 1 μηνα να βουλιαξει.

Μπορεις να το βαλεις στο ενυδρειο στη θεση που το θες και να του βαλεις απο πανω μια πετρα μεχρι να βουλιαξει μονο του.

Όχι ακόμα μέσα δεν έχω βάλει άμμο.

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά ακόμα. Είναι ένα διάφανο αυτοκόλητο στο βυθό στο κέντρο του ενυδρείου warning Μπλα μπλα και δεν μπορώ να το βγάλω με τίποτα.. Με τίποτα όμως...

Μήπως να το αφήσω αφού από πάνω θα πέσουν 5 πόντοι άμμο;

Χρησιμοποίησε μια ξύστρα τζαμιών η μια σπάτουλα και θα τα καταφέρεις εύκολα.

Δηλαδή να πάρει πόδι οπωσδήποτε ε;

Θα κοιτάξω να δω με μια ξύλινη σπάτουλα τι μπορώ να κάνω... Είναι ζελατινοειδές όχι χάρτινο...

Με τίποτα φίλε...δεν κουνιέται καν... 

Έχω την εντύπωση πως δεν είναι φταγμένο για να βγαίνει.

Θα βάλω από πάνω την άμμο και επειδή δεν είναι χάρτινο νομίζω πως ποτέ δεν θα γίνει τίποτα , απλά θα χαθεί από κάτω...

Άκυρο! 

Με μία κάρτα ανάληψης έκανε φτερά!!! Το έβγαλα :)

Άκυρο! 

Με μία κάρτα ανάληψης έκανε φτερά!!! Το έβγαλα :)

Τελικά χρήσιμες αυτές οι πιστωτικές. :D

Eυτυχώς δεν είναι πιστωτική γιατί προβλεπόταν να μην έχω φράγκο ούτε για αυτές τις παιδικές γυάλες των 5 λίτρων ;)

Καθάρισα το μέσα με ένα πανάκι από μικροίνες μόνο νερό. Απλά το πέρασα κάποιες φορές να πάρω την σκόνη κυρίως στις άκρες στη σιλικόνη.

Απέξω μπορώ να χρησιμοποιώ ότι θέλω; πχ ακόμα και ajax; Για να γίνεται πολύ λαμπερό το λέω.

Τώρα θα τοποθετήσω τον εξοπλισμό.

Ξέχασα τίποτα στο καθάρισμα;

Απέξω μπορείς να το καθαρίζεις με οτι θέλεις, αρκεί να προσέχεις οταν ψεκάζεις με το καθαριστικό υγρό να μην πέφτουν σταγονίδια μέσα στο νερό.

Τέλεια! 

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας παιδιά.

Και το υλικό που έχει κάποιος να διαβάσει στο portal αλλά και οι απαντήσεις σας είναι ακριβώς ότι χρειάζεται κάποιος τελείως άπειρος σαν εμένα αλλά και κάποιος έμπειρος για να φτιάξει κάτι ωραίο και υγιές.

Θα ξαναστείλω λογικά αύριο που θα μπει η άμμος και τα σχετικά και ίσως προσπαθήσω να ανεβάσω καμμία φωτογραφία να έχετε μια εικόνα πως το προχωράω.

Λογικά θα πάρω και 2-3 φυτά να βάλω την ημέρα που θα γεμίσω , να αρχίσει να στρώνει το νερό με αυτά μέσα. Και μετά άμα είναι προσθέτω.

Ευχαριστώ και πάλι

Nα ρωτήσω και να επανέλθω στο θέμα φυτό μιας και είμαστε και στην αντίστοιχη ενότητα.

Ας πούμε πχ πως αγοράζω 2-3 anoubies nana και γυρνάω πίσω για να τις τοποθετήσω.

Χρονικά τι περιθώρια έχω για να μην χάσω το φυτό; Πρέπει να γίνει σύντομα;

Τα φυτά τα βάζουν σε σακουλίτσα για να κρατούν υγρασία, και έτσι υπάρχει αρκετή ώρα για να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες

Πολύ ωραία , να ρωτήσω και κάτι ακόμα που ίσως να γνωρίζεις.

Στα aquascaping ενυδρεία χρησιμοποιούν πολύ το μαύρο χαλίκι με την λευκή άμμο.  Δεν θα επιχειρήσω aquascape απλά αυτή η δυχρωμία μου άρεσε πολύ. Παρατηρώ στα βίντεο ότι βάζουν κάτι σαν φραχτάκια για να μην τους χαλάσει ο βυθός, αναμιγθεί και γίνει χάλια. 

Αυτά τα φρακτάκια τι είναι; Υπάρχει κάποια πατέντα; Αλλιώς να χρησιμοποιήσω μόνο την άμμο και να μην μπλέξω με περισσότερα!

νομιζω ειναι πλαστικο κολλημενο με ενυδρειακη σιλικονη στο πατο του ενυδρειου :)

Δυστυχώς δεν με κόβω να τα καταφέρνω μαυτό.. Το πλαστικό αυτό δεν ξέρω καν που να το βρώ...

Άμα είναι να σου το δώσω το χαλίκι :P 

Τα περισσότερα από αυτά τα ενυδρεία που βλέπεις στο ίντερνετ έχουν φτιαχτεί για συγκεκριμένους λόγους και για ορισμένο χρόνο, και μετά ξεστήνονται.

Η αλήθεια είναι οτι η διατήρηση ενός τέτοιου ενυδρείου είναι πολύ δύσκολη, με ψάρια μέσα που σκαλίζουν ή με φυτά που θα βάλεις σε κάποιο μέρος και μετά θα χρειαστείς να μεταφέρεις.

Kατάλαβα!

Πάμε απλά και το πιο απλό όμορφο είναι!

Απλά θα ήθελα να βάλω μερικές μη-ασβεστολιθικές πετρούλες όπως είχα γράψει προηγουμένως.

Στρογγυλεμένο βότσαλο γρανίτης μου κάνει; Ψάχνω κάτι να ταιριάξει με βυθοψαράκι και να μη το τραυματίζει!

Παιδιά δείτε λίγο κάτι στην φωτό που ανεβάζω.

Μέσα στο ενυδρείο βρήκα κάτι brackets που το φίλτρο δένει ακριβώς πάνω τους αλλά είναι στα πλάγια. 

Αυτό  όμως έχει ως αποτέλεσμα να μου κόψει κάμποσους πόντους στο μήκος..

Μήπως να προσπαθήσω να το προσαρμόσω πίσω στην πλάτη με κάποια πατέντα; Ποια είναι η γνώμη σας;

Το κουτί έχει μέσα το Pump , τον θερμοστάτη και τα υλικά του φίλτρου.

post-61846-0-85951000-1452045577_thumb.jpg

Εκτός αν μου πείτε από τώρα πριν γεμίσω να πάς φουλ για εξωτερικό.

Μη κανεις διχρωμια με αμμο και χαλικι,καποια στιγμη αυτα θα γινουν ενα θες δεν θες με τα ψαρια που εχεις.Επισης δεν θα φαινεται ωραιο να εχεις αμμο και στις γωνιες χαλικι,το αναποδο κανουν,οχι αυτο που θες εσυ.Δηλαδη χαλικι και σε ενα σημειο αμμο.

Kαλησπέρα παιδιά !

Τελικά το φίλτρο να το αφήσω έτσι στο πλάι και να σώσω σε βάθος το χώρο; Η πλάτη;

post-61846-0-45260300-1452085232_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Light0r

Ερώτηση.

Έπλυνα την άμμο σε έναν κουβα μεγάλο , υπάρχει τρόπος να την στραγγίξω-στεγνώσω λίγο; Για να μπορέσω να δουλέψω μέσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...