Fred13 4 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, Στο ενυδρείο μου χωρητικότητας 90 λίτρων θέλω λόγω και των οργανισμών που θα φιλοξενήσω να φυτέψω μερικά φυτά. Επειδή είμαι άπειρος θα βάλω εύκολα φυτά. Θέλω να σας ρωτήσω , μέχρι πόσα φυτά μπορώ να βάλω μέσα για να μην χρειάσω υποστήριξη co2; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 4 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 4 Ιανουαρίου 2016 δεν εχει να κανει...γεμισε το με ευκολα φυτα, σωστο φως και δε θα εχεις θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Ιανουαρίου 2016 Author #3 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Σε ευχαριστώ. Διαβάζω πως οι ανούμπιες πρέπει να δεθούν στις ρίζες μου για να μη σαπίσουν.. Μέσα θα έχω κάποιες ρίζες , να τις δέσω εκεί; Και βαθιά ως την ρίζα στην άμμο ή ο οδηγός τους να ναι απέξω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Ιανουαρίου 2016 Author #4 Share 4 Ιανουαρίου 2016 H Λάμπα είναι LED 16 watt, 12 volt με αντανακλαστήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 5 Ιανουαρίου 2016 #5 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Καλη αρχη φιλε μου!!! Καλη χρονια!! Τι σκεφτεσαι να φιλοξενησεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιανουαρίου 2016 Author #6 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Καλή χρονιά με υγεία!!! Για αρχή σκέφτομαι να φιλοξενήσω 1 ζευγαράκι ramiresi. Θα προσαρμόσω όσο μπορώ τον βιότοπο τους με ρίζες, φυτά και άμμο και με τον καιρό αν πάνε όλα καλά θα δω μήπως με παίρνει και για τίποτα άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 5 Ιανουαρίου 2016 #7 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Σε ευχαριστώ. Διαβάζω πως οι ανούμπιες πρέπει να δεθούν στις ρίζες μου για να μη σαπίσουν.. Μέσα θα έχω κάποιες ρίζες , να τις δέσω εκεί; Και βαθιά ως την ρίζα στην άμμο ή ο οδηγός τους να ναι απέξω; Εκτος αυτου οι ανουμπιες δεν θελουν ( υποθετικα ) και πολυ φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιανουαρίου 2016 Author #8 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Ακόμα καλύτερα! Είμαι άπειρος είναι το 1ο ενυδρείο και γενικά το πάω πολύ αργά και προσεχτικά. Την ανούμπια την βάζω τέρμα μέσα και αφήνω έξω τα φύλλα της η μόνο τις ρίζες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 5 Ιανουαρίου 2016 #9 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Ακόμα καλύτερα! Είμαι άπειρος είναι το 1ο ενυδρείο και γενικά το πάω πολύ αργά και προσεχτικά. Την ανούμπια την βάζω τέρμα μέσα και αφήνω έξω τα φύλλα της η μόνο τις ρίζες; Τι εννοεις τερμα μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιανουαρίου 2016 Author #10 Share 5 Ιανουαρίου 2016 ναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 5 Ιανουαρίου 2016 #11 Share 5 Ιανουαρίου 2016 ναι! Τι εννοεις? Μεσα στο χωμα ( χαλικι ) τι? Η ανουμπια δεν φυτευετε, δενετε σε ενα ξυλο και η ριζες ειναι και αυτες εξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιανουαρίου 2016 Author #12 Share 5 Ιανουαρίου 2016 A οκ! Και οι nana ε; Εννοούσα μέσα στην άμμο βαθιά μέχρι τα φύλλα αλλά κατάλαβα. Αν την βάλω έτσι θα χαλάσει. Μπορώ να την δέσω σε ξύλο τύπου Moss έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιανουαρίου 2016 Author #13 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Mπορεί το ξύλο να μην το λέω σωστά , είναι πάντως αυτό που μοιάζει με κλαδιά χρόνια νεκρό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 5 Ιανουαρίου 2016 #14 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Παίρνεις το ξυλαράκι που έχεις και με λίγη πετονιά η κάποια κλωστή δένεις την ανούμπια επάνω απαλά χωρίς να την σφίξεις. Στην ουσία απλά θέλεις για αρχή να την σταθεροποιήσεις πάνω στό ξύλο. Αργότερα και αφου αναπτύξει νέες ρίζες που θα έχουν μέγεθος αρκετά μεγάλο (ίσως μεγαλύτερο και από το φυτό) δεν θα την κουνάει τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιανουαρίου 2016 #15 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Παντως να ξερεις πως με το φως που εχεις,δεν εχεις και πολλες επιλογες σε φως. Επισης,οσο η φυτομαζα αυξανεται,αυξανονται και οι απαιτησεις σε λιπασματα,φως και co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 5 Ιανουαρίου 2016 #16 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Δες εδώ ένα βιντεάκι για το πως να δέσεις την ανούμπια στο ξύλο: https://youtu.be/WK837B2K_UE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιανουαρίου 2016 Author #17 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Kατάλαβα, ξεκινάω με μερικά εύκολα φυτά και λίγα και βλέπω σιγά σιγά πως πάει. Ευχαριστώ Γιώργο για το βίντεο είναι πολύ κατατοπιστικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιανουαρίου 2016 Author #18 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Aγόρασα την άμμο φίνα (χαλαζιακή λευκή) 20 κιλά , και πολύ λεπτό χαλικάκι μαύρο μήπώς και καταφέρω να κάνω μια δυχρωμία στις γωνίες του ενυδρείου. Κάπου το είχα δει και μου άρεσε πολύ. Αν ξέρει κανείς καμία πατέντα για να μην διαλυθεί ο βυθός και αποτύχει τελείως η προσπάθεια ας μου πει. Επίσης, πήρα 2 ρίζες red moore για να δημιουργήσω μερικές κρυψώνες και απότι διάβαζω κρατούν χαμηλότερα και το Ph... Ξεκινάω σιγά σιγά να πλένω και να στήνω. Την άμμο με βραστό νερό ή αρκεί και το λάστιχο; Eυχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιανουαρίου 2016 Author #19 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Επίσης στο μαγαζί μου είπαν πως εφ'όσον θα φιλοξενήσω ramirezi και κανένα βυθοψαράκι αργότερα , αν βάλω πέτρα, να βάλω στρογγυλεμένες και ΟΧΙ ασβεστολιθικές ή επίπεδες πέτρες. Σωστός; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 5 Ιανουαρίου 2016 #20 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Σωστά σου είπαν δε πρέπει μα βάλεις ασβεστολιθικες πέτρες γιατι ανεβάζουν τις σκληρότερες του νερού, και τα ραμ θέλουν πολυ χαμηλές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιανουαρίου 2016 Author #21 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Πολύ ωραία! Τώρα το χαλικάκι το μαύρο το λεπτό που πήρα, να δοκιμάσω να το βάλω σαν βάση στα red moore για καθαρά αισθητικούς λόγους; H θα χαλάσει όλος ο βυθός και θα ανακατευτεί ; Επίσης, μου είπε πως το συγκεκριμένο χαλίκι δεν τραυματίζει τα μουστάκια κάποιου βυθόψαρου που θέλω να βάλω αργότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 5 Ιανουαρίου 2016 #22 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Επίσης στο μαγαζί μου είπαν πως εφ'όσον θα φιλοξενήσω ramirezi και κανένα βυθοψαράκι αργότερα , αν βάλω πέτρα, να βάλω στρογγυλεμένες και ΟΧΙ ασβεστολιθικές ή επίπεδες πέτρες. Σωστός; Σωστός, αλλά που θα βρεις τέτοιες πέτρες? Πραγματικά θα δυσκολευτείς. Πολύ ωραία! Τώρα το χαλικάκι το μαύρο το λεπτό που πήρα, να δοκιμάσω να το βάλω σαν βάση στα red moore για καθαρά αισθητικούς λόγους; H θα χαλάσει όλος ο βυθός και θα ανακατευτεί ; Επίσης, μου είπε πως το συγκεκριμένο χαλίκι δεν τραυματίζει τα μουστάκια κάποιου βυθόψαρου που θέλω να βάλω αργότερα. Το πως θα διαμορφώσεις το χώρο είναι καθαρά θέμα προσωπικού σου γούστου, αν κα τα γατόψαρα και τα ραμ ανακατεύουν το βυθό και μπορεί μετά να μην σου αρέσει το αποτέλεσμα. Εαν μπορείς ανέβασε καμιά φωτογραφία για να έχουμε άποψη και εμείς και να σου πούμε την γνώμη μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιανουαρίου 2016 Author #23 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Σήμερα πιο αργά , θα έχω λογικά ετοιμάσει άμμο και ξύλο , οπότε θα τραβήξω φωτό να σας στείλω! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιανουαρίου 2016 Author #24 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Το ξύλο είναι απαιραίτητο να το βράσω; Για την ώρα το είχα ξεπλύνει καλά και το έβαλα μέσα σε έναν κουβά να μουλιάζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 5 Ιανουαρίου 2016 #25 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Το ξύλο είναι απαιραίτητο να το βράσω; Για την ώρα το είχα ξεπλύνει καλά και το έβαλα μέσα σε έναν κουβά να μουλιάζει! οχι. μια χαρα ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος