Jump to content

Παρατηρηση Συνεχομενων Ασθενειων

Recommended Posts

Οπως πολλοι θα εχετε διαπιστωσει, το τελευταιο διαστημα παρατηρητε μια εξαρση διαφορων ασθενειων.

Γνωμη σας, που μπορει να οφειλετε αυτο?

Δεν νομιζω παντως να ειναι μονο θεμα η αγνεια, η η αμελεια του καθε χομπιστα.

• Like 2

Σωστη παρατηρηση Μητσο.Εχω προσεξει και εγω καποιες περιοδους εξαρσης στα δυνατα κρυα αλλα και κατα τον ερχομο της ανοιξης.Ο κυριος λογος πιστευω ειναι η θερμοκρασια.Βλεπουμε δηλαδη την ανοιξη ψαρια κρυου νερου να αρρωσταινουν και μηνες κρυους οπως αυτος που εχουμε τωρα ασθενειες που οφειλονται σε πρωτοζωα και παρασιτα σε αποτομες μεταβολες θερμοκρασιας απο βιαστηκες αλλαγες νερου.

Εγω παντως πιστευω οτι ειναι θεμα αγνοιας και αμελειας. Αν παρατηρησετε, οι περισσοτεροι που ανεβαζουν θεματα ειναι νεοι χομπιστες που με τον ενα τροπο η τον αλλο εχουν αρρωστα ψαρακια.

Τωρα αν υπαρχουν κι αλλοι παλιοτεροι χομπιστες που εχουν αρρωστα ψαρια και δεν το λενε, παω πασο.

Send from the heart of the Amazonas

• Like 1

Δεν νομιζω οτι ειναι μονο ο παραγωντας που αναφερεις.

Παρατηρηστε επισης και με τις αλγες τη γινεται!

Μηπως ειναι καποιες επιδρασεις της στηλης του νερου?

Μηπως δεν μπορουμε να τις ανιχνευσουμε με τους κοινους τροπους μετρησεων?

Σιγουρα το κσλοκαιρι εχουν αυξηση οι αλγες αλλα και παλι οι αλγες ειναι η πιο κοινη πληγη του μεσου χομπιστα. Λιγο παραπανω ταισμα, λιγο παραπανω φως, οχι τοσο συχνες αλλαγες και εισαι ετοιμος.

Δεν νομιζω οτι ειναι μονο ο παραγωντας που αναφερεις.

Παρατηρηστε επισης και με τις αλγες τη γινεται!

Μηπως ειναι καποιες επιδρασεις της στηλης του νερου?

Μηπως δεν μπορουμε να τις ανιχνευσουμε με τους κοινους τροπους μετρησεων?

αν γνωριζαμε ακριβως τη χημεια του νερου που χρησιμοποιουμε (και ημασταν και λιγο ευαισθητοι :P ) ισως δε θα στηναμε ποτε ενυδρεια...

με τιποτα δε μπορουμε να προσομοιωσουμε το νερο της φυσης απ οπου προερχονται τα ψαρια

Έγινε επεξεργασία - hms

αν γνωριζαμε ακριβως τη χημεια του νερου που χρησιμοποιουμε (και ημασταν και λιγο ευαισθητοι :P ) ισως δε θα στηναμε ποτε ενυδρεια...

με τιποτα δε μπορουμε να προσομοιωσουμε το νερο της φυσης απ οπου προερχονται τα ψαρια

Η αναφορα δεν εγεινε αν μπορουμε να προσομοιωσουμε ( που σιγουρα ενα ενυδρειο δεν ειναι η φυση ) τις 

συνθηκες η οχι, αλλα τα θεματα που προκυπτουν και αναφερονται.

Εγω παντως πιστευω οτι ειναι θεμα αγνοιας και αμελειας. Αν παρατηρησετε, οι περισσοτεροι που ανεβαζουν θεματα ειναι νεοι χομπιστες που με τον ενα τροπο η τον αλλο εχουν αρρωστα ψαρακια.

Τωρα αν υπαρχουν κι αλλοι παλιοτεροι χομπιστες που εχουν αρρωστα ψαρια και δεν το λενε, παω πασο.

Τεο, εσυ πιστευεις οτι δεν υπαρχουν? 

Αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα συζητησης!

Οι ασθενειες δυστυχως ειναι μεσα στο παιχνιδι. Τα ψαρια αρρωσταινουν ειτε ειναι στο ενυδρειο ειτε ειναι στη φυση. Σαφως λοιπον και πιο φτασμενοι χομπιστες εχουν κατα καιρους προβληματα. Αυτοι μπορουν να το αντιμετωπισουν και μονοι τους και γιαυτο και δεν φαινεται στο φορουμ. Οι νεοι χομπιστες ομως που δεν το χουν και πελαγωνουν το αναφερουν ζητωντας και βοηθεια. Τα προβληματα των νεων στον χωρο ανθρωπων λοιπον, χωρις να θελω να τους κατακρινω, τουλαχιστον οχι ολους, προερχονται κυριως απο αγνοια και αμελεια.

Εγώ είμαι πέντε χρόνια στο φόρουμ. Σε αυτά τα χρόνια ίσως είναι η πρώτη φορά που έχω ασθένεια. Παλιότερα λοιπόν, όταν σαν νέος είχα παει να πάρω μπόλι από ένα συγχομπιστα, τον ρώτησα αν αρωσταινουν τα ψάρια του και μου είπε φυσικά , απλά δεν το γράφει επειδή είναι παλιός. Πιστεύω ότι πολλοί σκέφτονται έτσι.

Δεν νομιζω ειναι θεμα παλαιοτητας στο φορουμ αλλα ποσο μπορει ο καθενας να ανταπεξελθει στην εκαστοτε κατασταση. Καποιος που γνωριζει δεν χρειαζεται και να ρωτησει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...