Fred13 4 Ιανουαρίου 2016 #1 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Αγόρασα το πρώτο μου ενυδρείο. Είναι 90 λίτρα , έχει μέσα φίλτρο , θερμοστάτη , φωτισμό led. Ξεκίνησα με σκοπό να φτιάξω ένα γλυκού νερού αλλά στο μαγαζί έτυχε να δω ένα reef.. Τι να πω...πως δεν εντυπωσιάστηκα; ή πόσο εντυπωσιάστικα; Είναι μαγικό... Θέλω να μου πείτε αν: Μπορώ λόγω απειρίας να κινηθώ σε reef ή θα αποτύχω. Τι extra θα χρειαστώ για να δω αν οικονομικά βγαίνω. Και να με αποτρέψετε κάτι θα κάνω αλλά με γλυκό νερό Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 4 Ιανουαρίου 2016 #2 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Θα σε παρακαλούσα να βάζεις πιο κατατοπιστικούς τίτλους.Βοηθάνε εσένα αλλά και τους αναγνώστες. Ο τίτλος άλλαξε. Αν δεν σε καλύπτει πες μου πως θες να γίνει. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Ιανουαρίου 2016 Author #3 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Koμπλέ είναι! Δίκιο έχεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Ιανουαρίου 2016 Author #4 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Mία ενημέρωση, κάτι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 4 Ιανουαρίου 2016 #5 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Νομίζω πως το reef θέλει πολλά από εξοπλισμό.. κοίτα στην κατηγορία θαλασσινό,έχει πολλά θέματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Ιανουαρίου 2016 Author #6 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Bλέπω κάτι skimmer, όσμωση και refractometer κάπως έτσι.. Δεν ξέρω.. Αν δεν ξεπερνάνε τα 100 ευρώ ή αν πχ η όσμωση δεν είναι αναγκαία τότε ίσως το δοκιμάσω... Γιατί με τα οικονομικά μας πρέπει να μαστε λίγο προσεχτικοί λόγω εποχής. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 4 Ιανουαρίου 2016 #7 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Νομίζω πως τα ξεπερνάνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 4 Ιανουαρίου 2016 Author #8 Share 4 Ιανουαρίου 2016 πάμε για λίμνες τότε Άσε που δεν έχω ξαναφτιάξει και νομίζω το ξεπερνάει και σε δυσκολία. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 5 Ιανουαρίου 2016 #9 Share 5 Ιανουαρίου 2016 Καλημερα φιλε και καλη αρχη. Το κοστος για να φτιαξεις reef τσιμπαει λιγο!!! Μια οσμωση ξεκιναει απο 60 ευρω ενα καλο skimmer ξεπερναει τα 100 ευρω και ενα καινουργιο ρεφρακτομετρο ξεκιναει απο τα 50 ευρω. Ολα τα παραπανω βεβαια μπορεις να τα βρεις και φνηνοτερα σε καποια αγγελια. Δεν ειναι μονο αυτα τα εξοδα ομως!!! Θα χρειαστεις και καλη πηγη φωτισμου αλατια ζουμια εκτος βεβαια και αν πας στη λυση του fish only που οι απαιτησεις ειναι λιγοτερες!!! Αν ξεκινας τωρα την διαδρομη σου στον ενυδρειακο κοσμο θα ηταν καλυτερα να ξεκινησεις απο γλυκο νερο!!! Να διαβασεις να μαθεις μερικα πραγματακια ωστε να εισαι ετοιμος καποια στιγμη να φτιαξεις τον θαλασσινο υφαλο σου!!! Οπως και να εχει εμεις ειμαστε εδω για οτι χρειαστεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος