Jump to content

Νέο Ενυδρείο

Recommended Posts

Εχω ένα ενυδρειο προσωρινο 30 λτ φυτεμενο με 1 χρυσοψαρο και σκευτομαι να βαλω και 2 χηρες.ταιριαζουν?επισης θα παρω μαλλον ένα ενυδρειο 60 λιτρων γιατι το χρυσοψαρο παραμεγαλωσε!ποσα κιλα υποστρωμα και χαλικι η αμμο(πεστε μου τι χρειαζεται) πρεπει να βαλω?βοηθηστε με αν μπορειτε...

καλωσορισες στη παρεα μας :)

σιγουρα οχι. το χρυσοψαρο που εχεις ειναι κρυου νερου ενω τα ψαρακια που αναφερεις ειναι τροπικα.

γενικα με χρυσοψαρα βαζουμε μονο χρυσοψαρα.

το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο για το ψαρι θα χρειαστεις μεγαλυτερο 60+ για ενα μονο χρυσοψαρο

το ενυδρειο εχει φιλτρο ?

αμμο γιατι τα χρυσοψαρα σκαβουν και φιλτρανουν την αμμο για αναζητηση τροφης

Έγινε επεξεργασία - hms

φιλτρο υπαρχει.λογικα θα παρω ενυδρειο 60 λιτρα όπως ανεφερα πιο πανω.ποσα κιλα αμμο και υπόστρωμα για φυτεμα θα χρειαστω?

Δεν ασχοληθηκα πολυ με το κρυο νερο(υπαρχουν παιδια εδω που ειναι σε τρελο επιπεδο οσον αφορα τα κρυα νερα),τα λιγ απου ξερω ειναι  1 χρυσοψαρο θελει 40 λιτρα νερο μινιμουμ οποτε με απλη αριθμητικη καταλβαινεις οτι θα χρειαστεις πιο πολλα λιτρα.Τα χρυσοψαρα ειναι πολυ ρυπογονα θα πρεπει  το νερο να φιλτραρετε επαρκως.Ας απαντησει καποιο παιδι κρυου νερου και αν κανω λαθος να με διορθωσει.Ολα καλοπροαιρετα ειναι.

αμμο και υποστρωμα δε βαζουμε, επισης φυτα και χρυσοψαρα δεν ειναι ενδεδιγμενος συνδυασμος γιατι τα τρωνε

για αυτό πηρα πηρα μεγαλυτερη γυαλα για το χρυσοψαρο.το φιλτρο,που σκευτομαι να βαλω θα είναι στα 250λτ/ωρα.είναι καλα?

Το topic μεταφέρθηκε κάπου που ταιριάζει καλύτερα :)

Και με το που π[ηγα να κανω επξεργασια  εφαγα πορτα.Quicksilver Rasta χαχαχ :)

στο ενυδρειο που εχω τωρα,υπαρχουν 5 ειδη φυτων και δεν τα πειραζει καθολου το χρυσοψαρο.τι να πω τωρα......

Νομίζω πως θα είναι καλά, κοίτα όμως το φίλτρο να παίρνει αρκετό βιολογικό υλικό :)

Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

τελικα θα είναι καλα το ψαρι με 60 λτ,αμμο και φιλτρο 250λτ/ωρα ?

1 ψαρι ναι καλα θα ειναι σε αυτα τα λιτρα που θες.Κοιτα στις αγγελιες εδω στο φορουμ η σε οποιο αλλο εχεις γραφτει,υπαρχουν ευκαιριες για ενευδρεια μαζι με βασεις.Μημ πας στον πετσοπα και σκασεις 100 + ευρω για 60ρι τανκ.Και τα χρηματα που θα σ περισεψουν πας και αγοραζεις τα υπολοιπα.

Και προσεξε πηρα χαλαζιακη μπεζ αμμο 25 κιλα με 12 ευρω .Απλα δεν θελει βιασυνη(καλοπροαιρετα παντα)

Νομίζω κάπως το υπολογίζεις αυτό, δηλαδή το μήκος επί το πλάτος του ενυδρείου σου και το πάχος που θες να έχει ο βυθος σου, κάτσε να σου πει κάποιος που ξέρει στα σίγουρα :)

Φίλε μου, αφου έχεις χρυσόψαρο και θες να ασχοληθείς με αυτό , δεν χρειάζεται κάπιο ιδιαίτερο υπόστρωμα, απλο ψιλο χαλαζιακο χαλίκι, τιποτα άλλο, ετσι και αλλιώς δεν θα μπορεις να φυτέψεις και πολλά φυτα, λίγα αντεχουν στα χρυσόψαρα, ή τα τρώνε ή τα βγαζουν σκάβοντας. Επίσης δεν μπορείς να βάλεις άλλο ειδος ψαριού μαζί του, τα χρυσόψαρα είναι κρύου νερού και δεν μπορουν να μπουν με άλλα ψάρια. Βάλε μια φωτογραφία του ενυδρείου με το χρυσόψαρο.

Για βυθό θα χρειαστείς Υψος Χ πλάτος Χ μηκος Χ 1,5 που ειναι το ειδικο βάρος περίπου του χαλαζιακου χαλικιού

κατι ακομα.....

τι χρωμα αμμο καλυτερα να βαλω?γιατι βρηκα μια με πολυ ανοιχτο καφε και σκέφτομαι να την αγορασω.

Παιρνεις οτι σου αρεσει εσενα αρκει να ειναι χαλαζιακη οπως ηδη σου ειπαν.

Καλο θα ειναι να την τεσταρεις με ακουαφορτε πριν την βαλεις.

Προτίμησε μπεζ ή κάτι σκουρο , καφε ή μαυρο , και αυτα για να μη φαινεται η βρώμα και να μην αντανακλάει το φως , αλλά ειναι και θεμα γουστου αυτο

• Like 1

Μην απορείς που δεν σου τρώνε τα φυτά, και εγώ σε φυτεμένο τα έχω και ούτε το κερατόφυλλο και τη μος δεν μου έτρωγαν! :D

Εγώ θα σου πρότεινα σκούρο καφές χαλίκι ή ακόμα και μαύρο, θα είναι πολύ πολύ όμορφο, ο σκούρος βυθός θα αναδεικνύει τα χρώματα των ψαριών και των φυτών. ;)

• Like 1

Καλημέρα!

ακουαφόρτε που μπορω να βρω και πως χρησιμοποιητε?

Ακουαφόρτε έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ, ένα πορτοκαλί μπουκαλάκι είναι. Για να καθαρίσεις το θέλεις; γιατί δεν χρησιμοποιείς ξύδι;

δεν το θελω για καθαρισμο.Ακουσα ότι μπορούμε να τεσταρουμε τις πετρες για το αν είναι ασβεστοληθηκες η κατι τετοιο.Ισχυει?

δεν το θελω για καθαρισμο.Ακουσα ότι μπορούμε να τεσταρουμε τις πετρες για το αν είναι ασβεστοληθηκες η κατι τετοιο.Ισχυει?

Α ναι, σωστά, δεν πήγε το μυαλό μου :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...