Jump to content

Tην γνώμη σας:)

Recommended Posts

Καλημέρα!

Ύστερα από αρκετό διάβασμα και αρκετή φαντασία έχω λίγο μία εικόνα του πρώτου μου ενυδρείου.

Αφού ξεκίνησα να ψάχνομαι για την λίμνη ταγκανίκα και παρόλη την πραγματικά άγρια ομορφιά της, η αλήθεια είναι πως με κέρδισε το χρώμα και το πράσινο περισσότερο!!!

Σκέφτηκα λοιπόν το εξής και ακούω τις γνώμες σας..

Το ενυδρείο είναι 90 λίτρα και θα φιλοξενήσει ένα ζευγάρι ramirezi τα οποία με κέρδισαν με τα υπέροχα χρώματα τους καθώς και με το περιβάλλον που ανήκουν!

Οπότε σκέφτομαι στο ενυδρείο να βάλω άμμο, ξύλο και κάμποσα φυτά (εύκολα λόγω απειρίας) για να προσαρμόσω όσο όσο το δυνατόν περισσότερο τον βιότοπο που ζουν!

Θα κοιτάξω να δώσω αρκετό μεράκι στον σχεδιασμό, στις κρυψώνες και στο γενικότερο στήσιμο..

Εφ'όσον είναι εφικτό για το ενυδρείο μου θα μου άρεσε να φιλοξενήσω αργότερα και ένα γατοψαράκι (πολύ μου αρέσουν αυτοί οι νηφάλιοι τύποι) καθώς απότι διαβάζω συμβιώνουν άριστα με τα ramirezi!

Δεν ξέρω πως σας ακούγεται παιδιά , ελπίζω να μην υπάρχει κάτι που δεν υπολόγισα!

Τα Ram ειναι πανεμορφα ψαρια αλλα εχουν δυο μειονεκτηματα. Θελουν αρκετα χαμηλο ph αρα η α/ο ειναι μονοδρομος κ συνηθως στα πετσοπ τα πουλανε μικρα και ο διαχωρισμος αρσενικου - θυληκου ειναι πολυ δύσκολος. Βεβαια μπορεις να βαλεις μια αγγελια εδω κ ισως εισαι τυχερός.

Επειδή πρόσφατα το έψαξα και εγώ λίγο για αυτά τα ψαράκια, έχε υπόψιν σου ότι δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου νιτρικά στο ενυδρείο, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τα φυτά που χρειάζονται τα νιτρικά.

Καλημέρα!

Ύστερα από αρκετό διάβασμα και αρκετή φαντασία έχω λίγο μία εικόνα του πρώτου μου ενυδρείου.

Αφού ξεκίνησα να ψάχνομαι για την λίμνη ταγκανίκα και παρόλη την πραγματικά άγρια ομορφιά της, η αλήθεια είναι πως με κέρδισε το χρώμα και το πράσινο περισσότερο!!!

Σκέφτηκα λοιπόν το εξής και ακούω τις γνώμες σας..

Το ενυδρείο είναι 90 λίτρα και θα φιλοξενήσει ένα ζευγάρι ramirezi τα οποία με κέρδισαν με τα υπέροχα χρώματα τους καθώς και με το περιβάλλον που ανήκουν!

Οπότε σκέφτομαι στο ενυδρείο να βάλω άμμο, ξύλο και κάμποσα φυτά (εύκολα λόγω απειρίας) για να προσαρμόσω όσο όσο το δυνατόν περισσότερο τον βιότοπο που ζουν!

Θα κοιτάξω να δώσω αρκετό μεράκι στον σχεδιασμό, στις κρυψώνες και στο γενικότερο στήσιμο..

Εφ'όσον είναι εφικτό για το ενυδρείο μου θα μου άρεσε να φιλοξενήσω αργότερα και ένα γατοψαράκι (πολύ μου αρέσουν αυτοί οι νηφάλιοι τύποι) καθώς απότι διαβάζω συμβιώνουν άριστα με τα ramirezi!

Δεν ξέρω πως σας ακούγεται παιδιά , ελπίζω να μην υπάρχει κάτι που δεν υπολόγισα!

Τα ραμίρεζ είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα λίτρα σου, απλά να γνωρίζεις οτι δεν είναι ένα <<εύκολο>> ψάρι.

Είναι απαιτητικό ως προς τις συνθήκες νερού, και έχει φοβερό ταμπεραμέντο.

Φυτά που μπορείς να βάλεις άνετα είναι μικρές βαλισνέριες, διάφορες φτέρες, ανούμπιες petit (οτι πρέπει για άπειρο στις πρασινάδες).

Τα γατόψαρα μπαίνουν σε κοπάδια. Οπότε για το ενυδρείο σου ένα κοπάδι corydoras pygmaeus.

Πάντως αν σκέφτεσαι να σχοληθείς σοβαρά με το συγκεκριμένο ψάρι, το επόμενο εξελικτικό   βήμα σου είναι η αναπαραγωγή του. :)

• Like 1

Μια χαρα στησιμο ειναι αυτο που περιγραφεις για ραμ...Το πεχα και πολυ χαμηλο να μην ειναι δεν πειραζει..Η αμμος ομως πρεπει να ειναι ψιλη και να μην μενουν πολλα υπολοιματα σε αυτην γιατι αρωσταινουν ευκολα...Ειδικα κατα την περιοδο της αναπαραγωγης ειναι βασικος λογος να ειναι καθαρη και ψιλη...Επειδη ειχα γεννες απο ραμ μην σε ανυσηχουν τα κορυντορας....Απο την στιγμη που τα ραμ αποφασισουν να ζευγαρωσουν δεν θα τα αποτρεψει τιποτα ...Ουτε σκαλαρια ουτε δισκοι ουτε κορυντορας....Ριζες λιγες...Φυτα απαραιτητα..Καλη τυχη απο μενα...

Επειδή πρόσφατα το έψαξα και εγώ λίγο για αυτά τα ψαράκια, έχε υπόψιν σου ότι δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου νιτρικά στο ενυδρείο, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τα φυτά που χρειάζονται τα νιτρικά.

Σε ενα σταθερο συστημα μπορουν και τα δυο να ζησουν αρμονικα. Μην τρελλενεσαι! Τα νιτρικα που παραγωνται καταναλλωνονται απο τα φυτα και ετσι ειναι ολοι ευχαριστημενοι!

Ευχαριστώ παιδιά για την ενθάρρυνση και τα σχόλια!

Διάβασα και εγώ για τις απαιτήσεις τους σχετικά με το πολύ καθαρό νερό και τα νιτρικά. Θα συνεχίσω το διάβασμα πριν αρχίσω να στήνω και εύχομαι όλα να πάνε καλά!

Όταν θα αρχίσω να κάνω εργασίες (ίσως και από αύριο) θα ανεβάζω φωτογραφίες για να βλέπετε πως τα πηγαίνω και να είμαστε σε επικοινωνία!

Ευχαριστώ πολύ!

Ψάχνοντας λίγο ακόμα για την αυριανή αγορά, βρήκα ενυδρείο πολύ γνωστής εταιριίας στον χώρο 110 λίτρων , δηλάδη 20 λίτρα παραπάνω από αυτό που είχα σταμπάρει , στην ίδια ακριβώς τιμή και ίσως (ακόμα δεν το έχω διαπιστώσει) με καλύτερο φίλτρο..

Επίσης το μάκρος δεν αλλάζει όσον αφορά το χώρο παρά μόνο 1 εκατοστό , ενώ οι διαφορές σε πλάτος και βάθος είναι βολικές για το χώρο.

Νομίζω τα 20 λίτρα επιπλέον μόνο κακό δεν θα κάνουν...

Δηλαδη τι διαστασεις ειναι το τελευταιο; και τι φιλτρο εχει;

Send from the heart of the Amazonas

81 x 36 x 45

Aπλά τώρα που είδα λίγο το pump που είναι 400αρι , σαν πολύ μικρό μου φαίνεται για 110 λίτρα.. Του άλλου ενυδρείου του 90λιτρου είναι 600αρι.

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται που βάζω brand , αν όχι σβήστε το μήνυμα , αλλά το ενυδρείο το 110 που λέω είναι το juwel record 800. Αυτό βρήκα στην ίδια τιμή με το 90λιτρο το άλλο.

Θα λείψω κάποιες ώρες , βοήθησε με αν μπορείς και θα το δω αργότερα.

Λοιπόν..;

Εχω ακουσει οτι το εσωτερικο φιλτρο της juwel ειναι παρα πολυ καλο αλλα πιανει χωρο μεσα στο ενυδρειο. Το αλλο ποιο ειναι;

To άλλο λέγεται AQUATLANTIS VERMUDES 80 LED

Παραθέτω το Link από κάτω να ρίξεις μια ματιά.

Κοίταξα και στο ίντερνετ στο σιτε της συγκεκριμένης εταιρίας σχετικά με τον εξοπλισμό και δεν βρήκα κάτι αξιοσημείωτο.

http://www.petcity.gr/eshop/index.php/fish/accessorize-fish/aquarium-fish/enudreio-aquatlantis-bermudes-80-led-mauro-detail

Ευχαριστώ για τον χρόνο

http://www.aquatlantis.com/index.php?id=141&tbl=registos

Aυτό είναι και το ενυδρείο όπως παρουσίαζεται στο site της εταιρίας.

Καλό δείχνει και αυτό το φίλτρο. Απλά επειδή είμαι άπειρος δεν μπορώ να εμπιστευτώ το μάρκετινγκ!

Και τα δυο φιλτρα ειναι εσωτερικα. Μια χαρα φαινεται και το δευτερο ενυδρειο και το led καλη φαση. Το juwel ειναι εγγυηση αλλα και το αλλο καλο φαινεται. Διαλεξε και παρε.

Ξενύχτης και εσύ βλέπω...

Ώρα μου σιγά σιγά εμένα!

Το led να φανταστώ είναι θέμα καθαρά κατανάλωσης;

Επίσης, με ενδιαφέρει ο θόρυβος που δεν θέλω να υπάρχει , πάντως το 2ο στο μαγαζί δεν ακουγόταν εκτός αν είχαν κάνει πατέντα! 

Προχωράω με το 90αρι πάντως αφού μου δίνεις θετικό οκ , εξαρχής μου καλάρεσε ! 

Δεν το εχω δουλεψει ουτε το ενα ουτε το αλλο. Αυτο που πρεπει να δεις ειναι καταναλωση και κατα ποσο θα μπορεις να βρισκεις ανταλακτικα πχ στις λαμπες.

Υ.Γ. Δεν ειμαι ειδικος να δινω οκ. Απλα μια γνωμη ειπα.

Send from the heart of the Amazonas

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ > ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΩ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.......Συγνώμη.

Ξεχνάς το παρακάτω φίλε μου και με στεναχωρείς. . .

Παρακαλω αν θες μη γραφεις με κεφαλαια,ειναι κανονισμος του φορουμ να γραφουμε με πεζα Ελληνικα.

Ευχαριστω!

Τα offtopic μέχρι το βράδυ θα εξαφανιστούν :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...