Aquazone Team 18 Απριλίου 2007 #1 Share 18 Απριλίου 2007 Αγαπητοί χομπίστες, Το Αττικό ζωολογικό πάρκο κατασκευάζει το πρώτο ενυδρείο (1500 κυβικά, 25 δεξαμενές) στην Αθήνα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα ενυδρειολογων (aquariologists) / βιολόγων για να εργαστεί στο ενυδρείο. Γνώσεις αυτόνομης κατάδυσης (με μπουκαλες) είναι προτιμώμενο άλλα όχι αναγκαίο. Θα προτιμούσαμε χομπίστες με μεγάλη εμπειρία σε ενυδρεία γλυκού νερού ή / και αλμυρού νερού (saltwater / freshwater aquariums). Άμα ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μας, Σας ευχαριστώ, Δημήτρης Βερνίκος Dimitri Vernicos Marine Biologist Tel: + 30 2106634724 Fax: + 30 2106634726 Mobile: 6936949886 other email: vernicos@hotmail.fr and denabola@otenet.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markos 9 Οκτωβρίου 2008 #2 Share 9 Οκτωβρίου 2008 Έχουμε κανένα νέο από το νέο Aquarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moutralewn 10 Οκτωβρίου 2008 #3 Share 10 Οκτωβρίου 2008 Φαντάζομαι ότι όπως τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα......Έμεινε στον σχεδιασμό!! Και είναι κρίμα γιατι υπάρχουν άνθρωποι (όπως ο φίλος παραπάνω) που θέλουν και το προσπαθούν αλλά........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduraske-30 10 Οκτωβρίου 2008 #4 Share 10 Οκτωβρίου 2008 Το Αττικο ζοωλογικο παρκο εχει ηδη καταφερει πολλα πραγματα. Ελπιζω να καταφερει και αυτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 10 Οκτωβρίου 2008 #5 Share 10 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά ψυχραιμία ! Εμείς για να στήσουμε ένα εκατοντάλιτρο το σχεδιάζουμε συχνά ένα χρόνο και βάλε το ΑΖΠ γιατί θα πρέπει να στήσει 25 δεξαμενές σε μικρότερο διάστημα ??? Δεν γνωρίζω πόσο έχει προχωρήσει αυτό το project αλλά μου φαίνεται και πολύ λίγος ο χρόνος που πέρασε για να είναι ήδη έτοιμο κάτι τέτοιο. Ελπίζουμε πράγματι να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα σύντομα αλλά και με σωστή μελέτη και κατασκευή Φιλικά Ανδρέας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moutralewn 10 Οκτωβρίου 2008 #6 Share 10 Οκτωβρίου 2008 Το θέμα όμως είναι ότι εμείς είμαστε μόνοι μας (1 άτομο). Εκεί θα έπρεπε να υπάρχει πληθώρα ανθρώπων σε διαφορετικά πόστα και με γνώσεις σε διαφορετικά πράγματα. Και θεωρώ ότι 1,5 χρόνο μετά να μην έχουμε ενημερωθεί για κάτι νεότερο είναι too much. Αnyway, το θέμα είναι να εξελίσσεται η κατασκευή τους και το στήσιμό τους κάτι που το ελπίζω. Και είναι άσχημο να μην έχει υπάρξει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα μιας και στην Ελλαδίτσα μας είναι πολύ ανεπτυγμένο το χόμπυ (εν συγκρίσει με άλλες "μεγάλες" και "δυνατές" χώρες) και υπάρχουν οι γνώσεις για να γίνει ένα απο τα καλύτερα ενυδρεία στον κόσμο. Πάντως, εγώ προσωπικά οφείλω να πω ένα μπράβο σε αυτούς που το σκέφτηκαν και το ξεκίνησαν, ασχέτως αν τελικά θα γίνει ή όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 10 Οκτωβρίου 2008 #7 Share 10 Οκτωβρίου 2008 (edited) Αnyway, το θέμα είναι να εξελίσσεται η κατασκευή τους και το στήσιμό τους κάτι που το ελπίζω. Και είναι άσχημο να μην έχει υπάρξει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα μιας και στην Ελλαδίτσα μας Για την ανάπτυξη του hobby φίλε μου moutralewn να μου επιτρέψεις να έχω τις επιφυλάξεις μου. Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου 2008 - Andreas301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest orck 10 Οκτωβρίου 2008 #8 Share 10 Οκτωβρίου 2008 δεν εχω καμια σχεση με το Αττικο Ζωολογικο Παρκο (δεν ειμαι υπαλληλος, σκοπευω να το επισκεφτω πολυ συντομα) κανουμε αυτην την κουβεντα γνωριζοντας οτι ναυαγησε το σχεδιο; η θεωρουμε οτι ετσι πρεπει να εχει γινει επειδη εδω ειναι Ελλαδα; ειναι τρομακτικο, το ξερω, αλλα υπαρχουν ανθρωποι σε αυτην την χωρα που δουλευουν και παραγουν ποιοτικο εργο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2008 #9 Share 10 Οκτωβρίου 2008 Κρινοντας απο οτι εχει καταφερει αυτος ο ανθρωπος μεχρι τωρα,πιστευω οτι θα καταφερει και αυτο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 10 Οκτωβρίου 2008 #10 Share 10 Οκτωβρίου 2008 Και είναι άσχημο να μην έχει υπάρξει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα μιας και στην Ελλαδίτσα μας είναι πολύ ανεπτυγμένο το χόμπυ (εν συγκρίσει με άλλες "μεγάλες" και "δυνατές" χώρες) και υπάρχουν οι γνώσεις για να γίνει ένα απο τα καλύτερα ενυδρεία στον κόσμο. Φιλέ στην Ελλάδα έχουμε ήδη τέτοια εγκατάσταση, είναι στην Κρήτη και έχει συζητηθεί και στο aquazone. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1852 Μέχρι πέρισυ το καλοκαίρι ούτε εγώ το ήξερα ότι υπάρχει..και όμως! Αξίζει. Όσοι πάνε Κρήτη πρέπει να το δουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moutralewn 11 Οκτωβρίου 2008 #11 Share 11 Οκτωβρίου 2008 @ andreas301: Τί εννοώ.... ...Έχουμε δει όλοι μας σε χώρες όπως Αμερική, Καναδάς, Ην. Βασίλειο κλπ, τί ενυδρεία φτιάχνουν.... ...25-30 αφρικάνες (Haps+Mbuna) σε 250 λίτρα, κοπάδια δίσκων σε 250 λίτρα κλπ κλπ. Όλοι τα έχουμε δει αυτά. Και αν οι εκεί ειδίμονες σου λένε ότι π.χ. ένα Oscar μπορεί να ζήσει σε 150 μεικτά λίτρα άνετα και ευχάριστα όλη του την ζωή με το δεδομένο ότι το μόνο που θα υπάρχει μέσα στο ενυδρείο είναι το υπόστρωμα.....Κρίνετέ το. αν πείτε τα παραπάνω σε κάποιον σχετικά αρχάριο χομπύστα,θα σε πάρει με τα λεμόνια (... για να μην πω νεράτζια, που πονάνε και πιο πολύ.. ). Αυτό εννοώ ανάπτυξη.Ότι αναλογικά με τον πλυθησμό της Ελλάδας, υπάρχουν πολύ περισσότεροι συνηδητοποιημένοι και γνώστες εν συγκρίσει με άλλες μεγάλες χώρες. @orck: Κάνουμε την κουβέντα χωρίς να ξέρουμε τί γίνεται. Απλώς εγώ θεώρησα ότι στην Ελλάδα όλα είναι δύσκολα και συνήθως ναυαγούν. Σχετικά με τους ανθρώπους που παράγουν ποιοτικό έργο, συμφωνώ και το λέω και παραπάνω αλλά δυστυχώς δεν αρκεί μόνο αυτό. @Dias: Μακάρι φίλε μου, γιατί δεν μπορώ να εκφέρω άποψη μιας και δεν τον ξέρω τον άνθρωπο αλλά ούτε και το έργο του. @akkornteon: Το έχω υπ'όψιν μου αυτό της Κρήτης. Πραγματικά όταν άνοιξε έμεινα έκπληκτος και δεν το περίμενα. Χωρίς να έχω πάει και μόνο απο φωτογραφίες (τις περισσότερες απο χομπύστες που έχουν πάει καθώς επίσης και απο εντυπώσεις τους) το θεωρώ λίγο "μονότονο" και με πολύ λίγη ποικιλία. Μεσογειακό και μια γεύση απο τροπικό. Δεν θέλω να φανώ αχάριστος και ίσως όταν πάω και το δω απο κοντά να άλλαξει κάπως η γνώμη μου προς το καλύτερο αλλά πιστεύω ότι μπορούμε πολύ καλύτερα πράγματα με ποικιλία σε γλυκό νερό, υφάλμυρο και βιοτόπους που θα τους ζήλευαν τα μεγαλύτερα ενυδρειακά πάρκα στον κόσμο. Για μένα το καλύτερο θα ήταν μια επέκταση του πάρκου της Κρήτης σε αυτούς τους τομείς, μιας απο ότι έχω δεί οι άνθρωποι που το σχεδιάσαν και το υλοποίησαν είναι κορυφαίοι κρίνοντας απο την δουλειά που έκαναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 11 Οκτωβρίου 2008 #12 Share 11 Οκτωβρίου 2008 Νομίζω είναι λάθος να κρίνουμε από φωτογραφίες άλλων, αν πας εκεί τα παιδιά έχουν κάνει πολύ τρελή δουλειά. Η παρέα που είχα πάει μαζί το συνέκρινε με αυτό του Λονδίνου, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Δεν έχω δει του Λονδίνου για να ξέρω αν έχει δίκιο η παρέα μου, αλλά αν δεν δεις κάτι από κοντά δεν μπορείς να ξέρεις, έτσι δεν είναι; φιλικά, akkornteon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moutralewn 12 Οκτωβρίου 2008 #13 Share 12 Οκτωβρίου 2008 Νομίζω είναι λάθος να κρίνουμε από φωτογραφίες άλλων, αν πας εκεί τα παιδιά έχουν κάνει πολύ τρελή δουλειά. Η παρέα που είχα πάει μαζί το συνέκρινε με αυτό του Λονδίνου, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Δεν έχω δει του Λονδίνου για να ξέρω αν έχει δίκιο η παρέα μου, αλλά αν δεν δεις κάτι από κοντά δεν μπορείς να ξέρεις, έτσι δεν είναι; φιλικά, akkornteon Συμφωνούμε απόλυτα.Αυτό είπα κι εγώ παραπάνω. Εννοείται ότι δεν μπορώ να έχω σαφή εικόνα αλλά για να μου λες ότι συγκρίθηκε με αυτό του Λονδίνου (στο οποίο έχω πάει), τότε αυτό τα λέει όλα!! Σιγουρα θα έχει πέσει τρελλή και ποιοτική δουλειά. Αυτό που με ξενέρωσε λίγο σχετικά με αυτό της Κρήτης ήταν όταν έμαθα ότι έχει μόνο μεσογειακό και τροπικό θαλασσινό και καθόλου γλυκό. Τα εκθέματα που έχει αυτό του Λονδίνου σε γλυκό και υφάλμυρο είναι καταπληκτικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 12 Οκτωβρίου 2008 #14 Share 12 Οκτωβρίου 2008 Πριν 1 χρόνο που ήμουν όντως δεν είχε γλυκό, όμως αν όλα τα ενυδρεία είχαν τα ίδια ψάρια ποιο το νόημα; Ίσως θέλησαν να φτιάξουν κάτι που αντιπροσωπεύει την Μεσόγειο περισσότερο γιαυτό να έδωσαν βάρος στο αλμυρό. Δεν είναι λόγος όμως αυτός να ακυρώνουμε την τεράστια προσπάθειά τους και χαίρομαι που συμφωνήσαμε στο τέλος! Κανόνισε ταξιδάκι να το επισκεφτείς, αξίζει. Ειδικά ένα ενυδρείο σχηματίζει έναν θόλο στον πυθμένα του στον οποίο μπαίνει μόνο το κεφάλι σου και βλέπεις γύρω γύρω λες και είσαι ο ίδιος μέσα στο ενυδρείο. Και το περιβάλλον είναι έτσι διαμορφωμένο που νομίζεις όλη την ώρα ότι είσαι μέσα στη θάλασσα! Καλημέρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moutralewn 12 Οκτωβρίου 2008 #15 Share 12 Οκτωβρίου 2008 Πριν 1 χρόνο που ήμουν όντως δεν είχε γλυκό, όμως αν όλα τα ενυδρεία είχαν τα ίδια ψάρια ποιο το νόημα; Ίσως θέλησαν να φτιάξουν κάτι που αντιπροσωπεύει την Μεσόγειο περισσότερο γιαυτό να έδωσαν βάρος στο αλμυρό. Δεν είναι λόγος όμως αυτός να ακυρώνουμε την τεράστια προσπάθειά τους και χαίρομαι που συμφωνήσαμε στο τέλος! Κανόνισε ταξιδάκι να το επισκεφτείς, αξίζει. Ειδικά ένα ενυδρείο σχηματίζει έναν θόλο στον πυθμένα του στον οποίο μπαίνει μόνο το κεφάλι σου και βλέπεις γύρω γύρω λες και είσαι ο ίδιος μέσα στο ενυδρείο. Και το περιβάλλον είναι έτσι διαμορφωμένο που νομίζεις όλη την ώρα ότι είσαι μέσα στη θάλασσα! Καλημέρες! Όντως, αυτό που λείπει απο τα ενυδρεία ανά τον κόσμο είναι το μεσογειακό (δεν γνωρίζω ποιά έχουν), κάτι που, απ'ότι ξέρω απο φίλους θαλασσινούς, έχει κάνει γνωστό το Cretaquarium. Αυτό και μόνο δείχνει την δουλειά που έχει γίνει. Επ'ουδενί δεν είχα σκοπό να μειώσω και να ακυρώσω την δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά εκεί. Πάντως ακόμη πιστεύω ότι σαν συνέχεια της προσπάθειας αυτής, θα ήταν ότι καλύτερο να ενσωματωθούν και βιότοποι γλυκού με βάρος σε λιγότερους διαδεδομένους βιοτόπους όπως ποτάμια και λίμνες της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 12 Οκτωβρίου 2008 #16 Share 12 Οκτωβρίου 2008 Θυμαται κανεις ποσες δεκαετιες υπαρχει το ενυδρειο της Ροδου (πρωτοφανες "θαυμα" για τα Ελληνικα χρονικα); Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 12 Οκτωβρίου 2008 #17 Share 12 Οκτωβρίου 2008 .....Αυτό εννοώ ανάπτυξη.Ότι αναλογικά με τον πλυθησμό της Ελλάδας, υπάρχουν πολύ περισσότεροι συνηδητοποιημένοι και γνώστες εν συγκρίσει με άλλες μεγάλες χώρες....... Εγω εχω βγαλει αλλα συμπερασματα. Ο μεσος "απλος" χομπυστας της ελλαδας σε συγκριση με τον μεσο "απλο" ξενο χομπυστα, ειναι απλα πιο ευαισθητος (οταν κι αν ενημερωθει), ενω στο ξενο αρεσουν οι "αμερικανιες". Απο σοβαρους χομπιστες ομως (και επαγγελματιες) που κανουν και ερευνες για την προοδο του χομπυ κλπ ειμαστε πολυ πισω και απο αυτους μαθαινουμε. (και αγοραζουμε φυσικα) Με λιγα λογια τι ειχες Γιαννη, τι ειχα παντα. Οπως σε ολους τους τομεις, τα ιδια ειμαστε και εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 14 Οκτωβρίου 2008 #18 Share 14 Οκτωβρίου 2008 καλημερα με την ευκαιρία να πω και εγω την άποψή μου,,,συμφωνώ οτι έχει γίνει καλή προσπάθεια στο αζπ αλλα σύμφωνα με το κόστος του εισιτηρίου θα έπρεπε να ήταν σε καλύτερες συνθήκες διαβιώσεις τα ζωντανά εκεί μέσα...τώρα για το ενυδρείο που θ α φτιάξουνε κατεμε ειναι δύσκολο εγχείρημα αλλά πιστεύω οτι οι σοβαρές εταιρίες δεν περιμένουν χρόνια για κάτι τέτοιο.......αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 6 Νοεμβρίου 2008 #19 Share 6 Νοεμβρίου 2008 Θυμαται κανεις ποσες δεκαετιες υπαρχει το ενυδρειο της Ροδου (πρωτοφανες "θαυμα" για τα Ελληνικα χρονικα); δεν ήξερα ότι υπάρχει ενυδρείο στη Ρόδο! Στο site τους λέει ότι δημιουργήθηκε το 1963! Νομίζω πρέπει να πάω κι εκεί μια βολτίτσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 6 Νοεμβρίου 2008 #20 Share 6 Νοεμβρίου 2008 καλημερα με την ευκαιρία να πω και εγω την άποψή μου,,,συμφωνώ οτι έχει γίνει καλή προσπάθεια στο αζπ αλλα σύμφωνα με το κόστος του εισιτηρίου θα έπρεπε να ήταν σε καλύτερες συνθήκες διαβιώσεις τα ζωντανά εκεί μέσα...τώρα για το ενυδρείο που θ α φτιάξουνε κατεμε ειναι δύσκολο εγχείρημα αλλά πιστεύω οτι οι σοβαρές εταιρίες δεν περιμένουν χρόνια για κάτι τέτοιο.......αυτά Εχεις επισκευτεί το ΑΖΠ και θεωρείς οτι τα ζώα δεν ζουν σε καλές συνθήκες ? Λόγω της δουλειάς μου έχω επισκεφτεί δεκάδες ζωολογικούς κήπους σε όλο τον κόσμο και οι συνθήκες στο ΑΖΠ συγκρίνονται ανετα με τους καλύτερους του κόσμου... γι αυτό και συμμετεχει σε ανταλλαγές για γονιμοποίηση και γι αυτο έχει τόσες επιτυχιες στον τομέα αυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest orck 7 Νοεμβρίου 2008 #21 Share 7 Νοεμβρίου 2008 και εγω καλες συνθηκες ειδα οταν τον επισκευτικα προσφατα, βεβαια θελει λιγο δουλεια με τους επισκεπτες-πελατες του παρκου ειχε παντου πινακιδες για να μην δινουμε τιποτα στα ζωα αλλα υπηρξαν αρκετοι που ταιζαν οτι ειχαν προχειρο μαζι τους υπαρχει και πινακιδα οτι πεθανε ενα μικρο μαιμουδακι οταν πνιγηκε απο καποιο κομματι πλαστικο που καποιος εξυπνος θεωρησε καλο να της δωσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 28 Ιανουαρίου 2010 #22 Share 28 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά υπάρχει κανείς εδώ μέσα που εργάζεται ή γενικά που να γνωρίζει πράγματα για το αζπ αν ναι ας μου στείλει γιατί θέλω να ρωτήσω κάτι ευχαριστώ Μάριος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος