Jump to content

Καλη χρονια σε ολους!!! Σαν αρχαριος θα ηθελα καμια συμβουλη....

Recommended Posts

Σαν αρχαριος θα ηθελα καμια συμβουλη.

Για αρχη να πω οτι παραγγειλα ενα ενυδρειακι {36μ χ 36π χ 55υ περιπου 70 λιτρα} και περιμενω πως και πως να ξεκινησω.

{ξερω οτι θελει στρωσιμο το ενυδρειο}.....

Εχω στο μυαλο μου να βαλω μια ξυλινη ριζα και να βαλω φυτα και στο πατο και πανω στη ριζα.

Αν μπορουσατε να μου κανετε καμια προταση για φυτα που ειναι και ανθεκτικα και ομορφα δηλαδη, εχω στο μυαλο μου να βαλω κατι σαν γκαζον στον πατο, φυκια στο πισω μερος που θα μεγαλωνοουν μεχρι πανω και καποια που βγαζουν κατι σαν λουλουδια πανω στην ξυλινη ριζα...

Για αυτα τα λιτρα περιπου τι ψαρια και ποοσα περιπου θα μπορεσω να φιλοξενιισω στο ενυδρειο μου? το φανταζομαι να βαλω ενα κοπαδακι απο νεον- καρδιναλιουσ, κανενα ζευγαρι κλοουν, κανα δυο γαριδουλες, ενα με δυο πλακοστομους....

Μηπως αυτα που λεω ειναι για τριπλασιο ενυδρειο και εχω παρει πολυ φορα...?

Καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη, ευχαριστω εκ των προτερων...

Έγινε επεξεργασία - prince7771

Καλώς ήρθες στην παρέα !

Για εύκολα φυτά ρίξε μια ματιά εδώ : 

Φυτά Με Βάση Το Βαθμό Δυσκολίας

Για το γρασίδι που λες , θα χρειαστείς αρκετό φωτισμό και κατά πάσα πιθανότητα , επιπλέον παροχή co2 , οπότε ξεφεύγουμε από τα εύκολα φυτά. :)

Όταν λες κλοουν , ποια ψαράκια εννοείς ;

Καλως σας βρηκα...

Γενικα ειμαι νεος στην παρεα, τυχαινει να εχω ακουσει αρκετα πραματα για ενα ενυδρειο αλλα δεν ειχα ποτε δικο μου... Οποτε για αυτο ρωταω...{ρωτοντας πας στην πολη} :usd: 

ευχαριστω που με κατατοπισες με τα λινκ..

Για κλουν ελεγα Chromobotia Macracanthus (Bleeker, 1852), αλλα λεει μεσα στο φορουμ ειδα οτι δεν κανει, θελει παρα πολλα λιτρα....

Για το γρασιδι το http://www.aquazone.gr/forums/topic/83327-eleocharis-parvula/ που λεει λιγο co2 θα χρειιαστει παροχη λες?

Απο φωτισμο θα βαλω αδιαβροχα λεντ, 10 τριαδες περιπου 30 watt, με λευκο φως. Λες να ειναι λιγο? να βαλω και αλλα?  Γιατι νομιζω πως θα ειναι καλα... τα φυτα να θελουν παραπανω φως?

Καλως ηρθες!

Τα ψαρια δυστοιχος που θες δεν μπαινουν σ αυτο το ενυδρειο,το ενυδρειο σου εχει ενα μειονεκτιμα,εχει μικρος μηκος και μεγαλο υψος.

Σ αυτο το ενυδρειο θα μπορουσες να βαλεις τα cpd και αργοτερα καμια γαριδα.

Οταν λες λεντ τι εννοεις?Λεντοταινια? Αν ναι δεν κανει δουλεια για τα φυτα.Γενικα τα λεντ ειναι ειναι περιεργα,πρεπει να φτιαξεις κατι μονο σου και μετα απο πειραματισμους.

Τα γρασιδια θελουν ολα co2 και πολυ φως και μετο υψος που εχει το ενυδρειο σου θα θελουν ακομα περισσοτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...