hms 4 Ιανουαρίου 2016 #26 Share 4 Ιανουαρίου 2016 (edited) εγω θα ελεγα να παρεις φαρμακο. θερμοκρασια σταθερα 30-31 προσθεσες καποιο ψαρι, φυτο ή κατι αλλο το τελευταιο διαστημα ? Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2016 - hms Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 4 Ιανουαρίου 2016 #27 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Να ριξεις και φαρμακο γιατι το ικ εξαπλωνεται αστραπιαια και το σκαλαρι ειναι σε τελευταιο σταδιο.Σου ειπα απο την αρχη οτι ειναι θεμα χρονου για τα υπολοιπα και περασαν μολις δυο ημερες.Το ικ μπορει να στα στειλει ολα μεσα σε 4 μερες αν δεν δρασεις γρηγορα. Φαρμακο λοιπον,ακολουθεις τις οδηγιες και θερμοκρασια σταθερα 30 και οχι 29,5.Ο λογος ειναι οτι υπαρχουν διαφορες απο το θερμομετρο και τον θερμαντηρα.Το λεει αναλυτικα και στο αρθρο που σου εδωσε λινκ πιο πανω ο Θοδωρης.Μπορει το 29,5 που βλεπεις να ειναι πραγματικο 28 ή και 27,5 οποτε δεν μας κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 4 Ιανουαρίου 2016 Author #28 Share 4 Ιανουαρίου 2016 εγω θα ελεγα να παρεις φαρμακο. θερμοκρασια σταθερα 30-31 προσθεσες καποιο ψαρι, φυτο ή κατι αλλο το τελευταιο διαστημα ? εκανε η γυναικα μου μια πολυ ατσουμπαλη αλλαγη νερου με σκουπα βυθου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 4 Ιανουαρίου 2016 Author #29 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Να ριξεις και φαρμακο γιατι το ικ εξαπλωνεται αστραπιαια και το σκαλαρι ειναι σε τελευταιο σταδιο.Σου ειπα απο την αρχη οτι ειναι θεμα χρονου για τα υπολοιπα και περασαν μολις δυο ημερες.Το ικ μπορει να στα στειλει ολα μεσα σε 4 μερες αν δεν δρασεις γρηγορα. Φαρμακο λοιπον,ακολουθεις τις οδηγιες και θερμοκρασια σταθερα 30 και οχι 29,5.Ο λογος ειναι οτι υπαρχουν διαφορες απο το θερμομετρο και τον θερμαντηρα.Το λεει αναλυτικα και στο αρθρο που σου εδωσε λινκ πιο πανω ο Θοδωρης.Μπορει το 29,5 που βλεπεις να ειναι πραγματικο 28 ή και 27,5 οποτε δεν μας κανει. εχω κοντρολλερ θερμοκρασιας.. τελος παντον, το ανεβασα στους 30... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 4 Ιανουαρίου 2016 #30 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Ε τοτε εισαι ενταξει αλλα δεν πειραζει,καλυτερα 30 να εισαι σιγουρος γιατι εχει προχωρησει πολυ. Ξεκινα και φαρμακο και μακαρι να πανε ολα καλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 4 Ιανουαρίου 2016 Author #31 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Μόλις πήρα το sera costapur. Θα το βάλω όμως το βράδυ γιατί τώρα πάω σε παιδικό πάρτυ. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 4 Ιανουαρίου 2016 #32 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Διαβασε οδηγιες,θελει συσκοτιση και καλη αναταραξη! Καλα να περασεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 4 Ιανουαρίου 2016 Author #33 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Το διάβασα. Αυτό με την συσκότιση δεν μου πολυαρεσε αλλά τι να κάνω. Συσκότιση άραγε θέλει για να ηρεμούν τα ψάρια η κάτι άλλο;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 4 Ιανουαρίου 2016 #34 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Δεν ξερω που βοηθαει,ισως το προτοζωο να ειναι φωτοφιλικο και γι'αυτο να το λενε.Ισως για καποιο αλλο λογο,δεν γνωριζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 4 Ιανουαρίου 2016 #35 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Γιατί συσκότιση??Μήπως έχει χαθεί στην μετάφραση ?? Δείτε αυτό. . . Do I have to switch off the lights and the CO2 fertilization when treating with sera costapur F? both may remain switched on; however, you should observe the fish breathing and possibly reduce CO2 addition. Since there is a common misunderstanding: The advice on the package saying that UV lamps must be switched off does not refer to the fluorescent tubes commonly used for lighting aquariums (these hardly emit any UV at all!), but exclusively to so-called "UV clarifiers" used in the filter circuit. https://www.sera.de/en/sera-service/sera-interactive/faq/details/article/sera-costapur-f-application-tips.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 4 Ιανουαρίου 2016 #36 Share 4 Ιανουαρίου 2016 (edited) Μόλις πήρα το sera costapur. Θα το βάλω όμως το βράδυ γιατί τώρα πάω σε παιδικό πάρτυ. Κανε λιγο υπομονη...Μην πας απο το αλατι στο φαρμακο...Τα ψαρια θα στρωσουν με το αλατι και το ανεβασμα της θερμοκρασιας οπως και με το φαρμακο....Τα εχω περασει και εγω με σκαλαρια και γκουραμακια στον ιδιο βαθμο με την τελευταια φωτο σου και δεν τα εχασα...περιμενε μεχρι αυριο... Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 4 Ιανουαρίου 2016 #37 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Σταθη στο ικ κανονικα ειναι λαθος να βαζουμε αλατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 4 Ιανουαρίου 2016 Author #38 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Γιατί συσκότιση??Μήπως έχει χαθεί στην μετάφραση ?? Δείτε αυτό. . . https://www.sera.de/en/sera-service/sera-interactive/faq/details/article/sera-costapur-f-application-tips.html στις οδηγιες γραφει (κλειστε τα φωτα,ανεβαστε ελαφρα την θερμοκρασια και ταυτοχρονα αυξηστε τον αερισμο του νερου κατα την διαρκεια της θεραπειας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 4 Ιανουαρίου 2016 Author #39 Share 4 Ιανουαρίου 2016 Κανε λιγο υπομονη...Μην πας απο το αλατι στο φαρμακο...Τα ψαρια θα στρωσουν με το αλατι και το ανεβασμα της θερμοκρασιας οπως και με το φαρμακο....Τα εχω περασει και εγω με σκαλαρια και γκουραμακια στον ιδιο βαθμο με την τελευταια φωτο σου και δεν τα εχασα...περιμενε μεχρι αυριο... τωρα μπερδευτηκα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 4 Ιανουαρίου 2016 #40 Share 4 Ιανουαρίου 2016 (edited) τωρα μπερδευτηκα...... ....Μπορει να μην το βρεις γραμμενο πουθενα αλλα στην ουσια η εξαρση ειναι 2-3 μερες πανω στο ψαρι..μην με ρωτησεις γιατι δεν γνωριζω μαλλον τοτε φτανουν τα παρασιτα στο ναδιρ τους(γυρω δηλαδη στις 6-7 μερες ζωης) χωρις να το εχω σου ξαναλεω στανταρ...εχεις κανει ηδη σχεδον μια μερα θεραπεια(αν μπορεις να την ονομασεις ετσι)..κανε λιγο υπομονη δεν θα αλλαξει τιποτα στην ουσια αν ειναι να χασεις το ψαρι θα χαθει ουτως η αλλως ακομα και με θεραπεια πια....και αν μεχρι αυριο το απογευμα δεν δεις βελτιωση ξεκινας θεραπεια με φαρμακα ετσι ωστε να μην προσβληθουν και τα υπολοιπα...στην ουσια το αλατι αυτο που κανει ειναι να δημιουργει ενα ειδος σοκ στα παρασιτα (μαζι με την θερμοκρασια γυρω στους 30 που μειωνει το προσδοκιμο της ζωης τους) και εξουδετερωνει τα νεα με το που βγουν απο το ψαρι και ψαξουν νεο ξενιστη...τα καιει λαικα..ολα αυτα ειναι οτι χοντρα χοντρα θυμαμαι απο παλια διαβασματα και αθρα που εριξα μια ματια προσφατα.... Μιχαλη....2 φορες το αντιμετωπισα..την πρωτη μονο με αυξηση θερμοκρασιας σε σκαλαρια...με τελεια νομιζα αποτελεσματα... Την δευτερη χτυπησε τα γκουραμακια εκει τα χρειαστηκα και εριξα αλατι γιατι φτασαν στην φαση που ειναι το ψαρι τις φωτο... Δεν ξερω αν ετυχε αλλα τοτε ειχα χασει μονο ενα ψαρι απο την ψαροσουπα μου( το πρωτο γκουραμακι που εμφανησε συμπτωματα) τα υπολοιπα τα εσωσα ολα δεν τα εχασα... Σιγουρα το φαρμακο αφου ειναι και εξιδεικευμενο παρεχει αλλη ασφαλεια..αλλα μπορεις να κανεις λιιιιιιγο υπομονη γιατι και εγω οπως και οι περισοτεροι δεν ειμαι και πολυ φιλος των φαρμακων... Ειναι καθαρα δικη σου επιλογη..ευχομαι να παν ολα καλα... Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 6 Ιανουαρίου 2016 Author #41 Share 6 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν παιδιά. Το σκαλάρι έχει ακόμα τα σημάδια στο σώμα του αλλα όταν ταΐζω τρώει κανονικά. Το σαε επισης. Τα αλλα ψάρια έχουν λίγα σημαδακια αλλα συμπαιριφερονται κανονικά. Μάλλον με την αύξηση της θερμοκρασίας και το αλάτι σταμάτησα την εξάπλωση του παρασιτου αλλα δεν έχει φύγει. Ποτέ λέτε να αρχίσουν να φεύγουν τα σημάδια. ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 6 Ιανουαρίου 2016 #42 Share 6 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν παιδιά. Το σκαλάρι έχει ακόμα τα σημάδια στο σώμα του αλλα όταν ταΐζω τρώει κανονικά. Το σαε επισης. Τα αλλα ψάρια έχουν λίγα σημαδακια αλλα συμπαιριφερονται κανονικά. Μάλλον με την αύξηση της θερμοκρασίας και το αλάτι σταμάτησα την εξάπλωση του παρασιτου αλλα δεν έχει φύγει. Ποτέ λέτε να αρχίσουν να φεύγουν τα σημάδια. ; Κανονικα σταδιακα απο σημερα το μεσημερι οπως τα υπολογιζω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 6 Ιανουαρίου 2016 Author #43 Share 6 Ιανουαρίου 2016 κρυπτοκορινα και αλατι με 30 βαθμους θερμοκρασια δεν πανε μαζι εε?? εχω την αισθηση οτι χαλαει η κρυπτοκορινα μου... σα να λιωνουν τα φυλλα της.... δεν αντεχει τετοιες θερμοκρασιες?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Ιανουαρίου 2016 #44 Share 6 Ιανουαρίου 2016 Ισως και οχι αλλα ισως αντεξει. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 7 Ιανουαρίου 2016 Author #45 Share 7 Ιανουαρίου 2016 λοιπον, το σκαλαρι δυστηχως σημερα πεθανε.... το σαε εχει ακομα τα σημαδια ( τρωει αλλα οταν δεν τρωει καθετε σε ενα σημειο ακινητο) τα αλλα ψαρια εχουν απο ελαχιστα εως καθολου σημαδια... η κρυπτοκορινα ψιλολιωνει και αυτο με ενοχλει αρκετα... λεω εγω τωρα... μηπως να κατεβασω λιγο την θερμοκρασια μπας και σωσω το φυτο και να ξεκινησω και θεραπεια με το costapur που το εχω κιολλας...?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 7 Ιανουαρίου 2016 #46 Share 7 Ιανουαρίου 2016 Εσυ ξερεις που θα δωσεις προτεραιοτητα. Η γνωμη μου ειναι να λιωσει η κρυπτοκορινα και να σωσεις οσο πιο πολλα ψαρια μπορεις! Εσυ αποφασιζεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 7 Ιανουαρίου 2016 Author #47 Share 7 Ιανουαρίου 2016 Εσυ ξερεις που θα δωσεις προτεραιοτητα. Η γνωμη μου ειναι να λιωσει η κρυπτοκορινα και να σωσεις οσο πιο πολλα ψαρια μπορεις! Εσυ αποφασιζεις.. η κρυπτοκορινα δεν θελω να χαλασει.... εχω παρει φαρμακο και στις οδηγιες λεει (ελαφρα ανοδο της θερμοκρασιας) οποτε λεω μηπως αν κατεβασω την θερμοκρασια στους 29 ( που ειναι στο οριο της κρυπτοκορινας) και ειναι και αρκετα ψηλα και για το ικ.. και να βαλω φαρμακο για την καταπολεμιση του ικ.... ετσι πιστευω οτι μπορω να σωσω και τα ψαρια και το φυτο.... εε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 7 Ιανουαρίου 2016 #48 Share 7 Ιανουαρίου 2016 Εγω στο ξαναλεω,δεν θα το ρισκαρα ουτε μια στο εκκατομυριο για το φυτο. Σου ειπα απο την αρχη οτι το ικ ειναι ατιμο και οτι σε λιγες μερες θα γεμησουν ολα,επισης σου ειπα οτι το πρωτο σκαλαρι δεν θα την βγαλει καθαρη. Αν αρχισει να πεφτει η θερμοκρασια μπορει να επανελθει και τοτε θα τα χασεις ολα. Εγω δεν θα το ρισκαρα ΑΛΛΑ η επιλογη και το ρισκο ειναι δικα σου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 7 Ιανουαρίου 2016 Author #49 Share 7 Ιανουαρίου 2016 Εγω στο ξαναλεω,δεν θα το ρισκαρα ουτε μια στο εκκατομυριο για το φυτο. Σου ειπα απο την αρχη οτι το ικ ειναι ατιμο και οτι σε λιγες μερες θα γεμησουν ολα,επισης σου ειπα οτι το πρωτο σκαλαρι δεν θα την βγαλει καθαρη. Αν αρχισει να πεφτει η θερμοκρασια μπορει να επανελθει και τοτε θα τα χασεις ολα. Εγω δεν θα το ρισκαρα ΑΛΛΑ η επιλογη και το ρισκο ειναι δικα σου αφου θα συνεχισω την θεραπεια με το costapur που δεν γραφει για αυξηση θερμοκρασιας τοσο πολυ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 7 Ιανουαρίου 2016 Author #50 Share 7 Ιανουαρίου 2016 τι λετε να κανω συνδιαστικη θεραπεια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος