Jump to content

Ιδέες για ενυδρείο 100 λίτρων

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μήπως θα μπορουσατε να μου προτεινετε ιδεες για ενυδρειο 100 λιτρων 

εχω αρκετη πείρα με τα ενυδρεια

τωρα θα ηθελα να φτιαξω κατι ομορφο το οποιο ομως να μην λερώνεται ευκολα, να μην βρομιζει

και αν υπαρχει να ειναι ευκολο στην συντηρηση

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων  

Βάλε κανένα ζευγάρι Ancistrus και λίγες γαρηδουλες

Θα μπορούσες να πας σε κανένα αφρικάνικο setup Τανγκανίκας ή Μαλάουι.

Ενα χαρεμι apistogramma με ριζες και ευκολα φυτα ειναι ενα πολυ ωραιο setup

το νερο δεν θελω να το επεξεργάζομαι 

ΟΙ δυστασεις νομιζω ειναι 40 πλατος 60 μυκος και 80 πλατος

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μήπως θα μπορουσατε να μου προτεινετε ιδεες για ενυδρειο 100 λιτρων 

εχω αρκετη πείρα με τα ενυδρεια

τωρα θα ηθελα να φτιαξω κατι ομορφο το οποιο ομως να μην λερώνεται ευκολα, να μην βρομιζει

και αν υπαρχει να ειναι ευκολο στην συντηρηση

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων  

Φιλε μου αυτο που ζητας δεν γινεται. Ολα τα ενυδρεια βρωμιζουν και ολα τα ενυδρεια θελουν την συντηρηση τους. Το ευκολο και το δυσκολο ειναι αντικειμενικο.

Διαλεξε εσυ τι σου αρεσει το συζηταμε απο κει και περα!

Βάλε κανένα ζευγάρι Ancistrus και λίγες γαρηδουλες

Εχεις δει τι βγαζουν τα ανσιστρους;

Εγω για το ενυδρείο μου θα ηθελα κατι το οποιο να ειναι ομορφο μεν αλλα ταυτοχρονα τα ψαρια  να ζουνε αρκετο καιρο 

( υπαρχουν επιλογες που να μην απαιτούνται φυτα?)

Φίλε μου, όλα τα ενυδρεία χρειάζονται την ιδία βασική συντήρηση, άντε αν υπάρχουν και πολλά φυτά να θέλει και μια φορά το μήνα κανά κλάδεμα, από εκεί και πέρα , αν χρειάζεται παραπάνω συντήρηση ή ενασχόληση είναι γιατί κάτι δεν έχουμε κάνει σωστά, ακόμα και το μαλάκωμα νερού , αν χρειάζεται, θα απαιτήσει τον ίδιο χρόνο με το χρόνο ωρίμανσης νερού σε οποιοδήποτε άλλο ενυδρείο γλυκού νερού. Επομένως όταν ένα ενυδρείο στηθεί σωστά , κατάλληλο περιβάλλον , κατάλληλο όγκο νερού και κατάλληλους κατοίκους για τα προηγούμενα θα έχεις την ιδία συντήρηση. Είπες χωρίς φυτά, ακόμα καλύτερα τότε από θέμα συντήρησης, γλυτώνεις κλάδεμα, τα φυτά όμως μη ξεχνάς πως βελτιώνουν το περιβάλλον του ενυδρείου, πάμε όμως χωρίς φυτά, τότε πας ή για αφρικάνικο ή για χρυσόψαρα, είπες και για ψάρια που ζουν πολύ, άρα τα ψάρια κάποια στιγμή θα γίνουν κάπως μεγάλα, αυτό όμως σημαίνει πως θα χρειαστούμε και μεγάλο όγκο νερού, τα 100 λίτρα όμως που είπες μειώνει κάτι από τα προηγούμενα, σε 100 λίτρα  μπορείς να βάλεις 2-3 χρυσόψαρα funcy ή να πας σε κάποια Αφρικής που εκεί δεν ξέρω και δεν μπορώ να έχω άποψη. Με κριτήριο τα 100 λίτρα , αναγκαστικά θα πας σε μικρόψαρα, τα όποια δεν ζουν κάνα χρόνο μόνο, φτάνουν τα 3-4-5 χρόνια, μπορείς τότε να βρεις μικρόψαρα , υπάρχουν αρκετά που ζουν σε νερό βρύσης, βάζεις και μερικά εύκολα φυτά, χωρίς ειδικά υποστρώματα , διοξείδια , λιπάσματα κλπ, άντε καμιά πλακέτα λίπασμα στην αρχή. Τα ζωοτόκα για πολλούς θεωρούνται εύκολα, εγώ θα έλεγα πως όχι και τόσο , λόγο που γεννούν πολύ και τακτικά θα έλεγα πως πρέπει τακτικά να δίνεις ψάρια και που και που ανανέωση πληθυσμού για λόγους προβλημάτων που μπορούν να δημιουργηθούν από τις αιμομιξίες.

Προσωπικά έχω σε κύβο 55 λίτρων 20 συννεφάκια (White cloud) και το ενυδρείο είναι παρατημένο στη ταράτσα, καθημερινό τάισμα και κάθε Σάββατο αλλαγή νερού, το καλοκαίρι πέφτει κάνα κλάδεμα 1 φορά το μήνα. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι πως το καλοκαίρι δεν αφήνω να ανέβουν ψηλά οι θερμοκρασίες, με 2 ανεμιστηράκια λύνεται και αυτό, το Χειμώνα όμως οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 14-15. Υπάρχουν όμως και άλλα είδη μικρόψαρα που θέλουν πιο ζεστό νερό αλλά ίδιες οι υπόλοιπες παράμετρες νερού , χωρίς μαλακό νερό κλπ, και τα φυτα μη τα φοβάσαι, καλό κάνουν, βάζεις και κανα σαλιγκαρι και καμια γαρίδα, αν μπορει να ζησει με το ειδος ψαριών που θα διαλέξεις και ξεχνας ακόμα και καθαρισμα στα τζάμια.

Υπάρχουν πολλές επιλογές αρκει να συμβιβαστεις με τα λίτρα που διαθέτεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ τα μικροψαρα ειναι τα κοπαδόψαρα?

ΤΑ white cloud ποσο καιρο ζουνε 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ τα μικροψαρα ειναι τα κοπαδόψαρα?

ΤΑ white cloud ποσο καιρο ζουνε 

Δεν ειναι απαραίτητο να ειναι κοπαδόψαρα τα μικροψαρα, δηλαδή μπορεί να ειναι αρκετα αλλα να ειναι σαν σκορπια διαδήλωση .

Τα White Cloud ζουνε 3-4 χρόνια, αλλά υπάρχουν και άλλα , όπως τα galaxy rasbora αλλά και άλλα πολλά,

δες εδώ

http://www.seriouslyfish.com/species/tanichthys-albonubes/

http://www.seriouslyfish.com/species/celestichthys-margaritatus/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...