Jump to content

Αρχάριος Ζητάει την βοήθεια σας!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά να έχετε!

Αρχικά, θέλω να τονίσω πως είμαι πολύ αρχάριος στην ενασχόληση με τα ενυδρεία. Δυστυχώς μικρός , όπως και πολλά αλλά παιδάκια , είχα ένα πολύ μικρό τανκάκι αλλά λόγω έλλειψη γνώσης και προσοχής όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα δεν είχαν πάει καλά...

Πολλά χρόνια αργότερα για την ακρίβεια 15 , μου έχει μπει το μικρόβιο να δημιουργήσω ένα ωραίο τοπίο , τελείως φυσικό που θα φιλοξενήσει μέσα ελάχιστα ψαράκια (είμαι μίνιμαλ) και θα μπορούν να ζουν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες..

Έχω βρει ένα ενυδρείο που με ενδιαφέρει, στα 90 λίτρα, με led φωτισμό , τον θερμοστάτη του και το φίλτρο του (για το φίλτρο πρέπει να ρωτήσω για τα υλικά του , δεν το έχω κάνει ακόμα).

Η φαντασία μου οργίασε αρκετά και σκέφτηκα , ένα τοπίο με λευκή άμμο, 1 φυτό ανούμπια (διαβάζοντας πως είναι εύκολο φυτό για έναν άπειρο) και κάποιες αληθινές πέτρες.. (μίνιμαλ και αυτό αλλά ωραίο :)

Στο φόρουμ υπάρχουν πάρα πάρα πολλές πληροφορίες και δεν σας κρύβω ότι έχω λίγο χαθεί. Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας και τις σωστές παραπομπές στα παρακάτω:

Καθαρισμός νέου ενυδρείου, άμμου κλπ.

Στρώσιμο νερού

Πρώτο ψάρι (θέλω ο οργανισμός που θα φιλοξενηθεί να είναι εφάμιλλος του παραπάνω τοπίου)

Και ότι άλλες χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να μου παρέχετε προτού προβώ στην αγορά!

Τέλος, να σας πω και περιληπτικά τι μου είπε ο ιχθυολόγος στο μαγαζί.

Μου μίλησε για 10 ημέρες στρώσιμο νερού, με τα απαραίτητα φάρμακα προτού φιλοξενήσει οργανισμό. Έχοντας διαβάσει πως γενικά το στρώσιμο είναι 30 ημερών , τον στρίμωξα λίγο αλλά δεν πτοήθηκε και συνέχισε να μου μιλάει για το 10ήμερο.

Επίσης, δυστυχώς η συγκεκριμένη κυρία μου πρότεινε ότι μπορώ να πάρω καρχαριάκι από τα 90 λτ και πάνω.. Μάλλον , απότι φαίνεται δεν ενδιαφέρονται για το αν αυτό θα μπορεί να στρίψει μετά από κάποιες ημέρες.

Μου μίλησε για 30% αλλαγή νερού κάθε μήνα. (Θέλω να μου εξηγήσετε πως γίνεται να βάζω νερό βρύσης στο ήδη στρωμένο νερό και πως δεν επηρεάζει την βιολογία μου)

Μου είπε ότι ο θερμοστάτης είναι στους 27 βαθμούς το σύνηθες.

Και για να μην την παρεξηγώ τελείως, μου μίλησε και για την παρατήρηση για πρόληψη ασθενειών του ενυδρείου μου..

Ελπίζω να μην σας κούρασα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας , εύχομαι και πάλι καλή χρονιά και περιμένω ενθαρρυντικά σχόλια για να προχωρήσω!!!

Έγινε επεξεργασία - Light0r

Να συμπληρώσω επίσης πως διαβάζοντας εδώ με γοητεύει το τοπίο της λίμνης μαλάουι το οποίο συνδιάζει και την λευκή άμμο που θέλω να βάλω..Πώς σας φαίνεται η ιδέα να κινηθώ πάνω σε αυτό το βιότοπο;

Τέλος, μία ερώτηση που συνάδει με την απειρία μου είναι για το αν μπορώ να βάλω κάποιο είδος μαλάκιου στο ενυδρείο μου.

Σας ευχαριστώ

Καλη χρονια φιλε κ καλωςηρθες. Συνηθως οι αρχαριοι χωριζονται σε δυο κατηγοριες. Αυτοι που κανουν οτι τους κατεβει και αυτοι που διαβαζουν χιλια αρθρα κ κανουν εναν αχταρμα στο κεφαλι τους(καπως ετσι ξεκινησα κ εγω). Το δευτερο βεβαια ειναι καλυτερο μιας κ ολα τα παιδια εδω ιδιως οι πιο εμπειροι ειναι παραπανω απο προθυμοι να βοηθησουν κ να λυσουν αποριες, απλα ειναι πιο ευκολο αν ο αλλος εχει κατανοησει καποιες βασικες γνωσεις. Στο φορουμ θα βρεις παρα πολλα αρθρα για το στρωσιμο κτλ που θα σε βοηθησουν. Τελος ειναι πολυ καλο που εχεις μια αρχικη ιδέα για το στήσιμο του ενυδρειου σου. Απλα περιμενε τους 'αφρικανους' να σου δωσουν ιδεες για ψαρακια κ λεπτομερειες για το στησιμο.

Eυχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα!

Προσωπικά, μάλλον προς τον αχταρμά τείνω , για αυτό και είπα λίγο να προσδιορίσω τις ανάγκες μου με τα παραπάνω ερωτήματα!

Θα περιμένω ναι , η ιδέα της προσομοίωσης αληθινού περιβάλλοντος με εξιτάρει αλλά θέλω να την κάνω προσεχτικά.

Οποιαδήποτε άλλη ιδέα, πληροφορία και συμβουλή είναι με χαρά αποδεκτή!

Οι αντικρουόμενες πληροφορίες που παίρνουμε ευθύνονται για τον αχταρμά που δημιουργείται στο μυαλό μας

Για να βοηθηθείς λίγο και να βρεις λύσεις σε κάποια ερωτήματα σου ρίξε μια ματιά στο παρακάτω.

Διαβάζοντας σίγουρα κάποιες απορίες σου θα λυθούν, και συγχρόνως κάποιες άλλες θα δημιουργηθούν.

Οπότε ξεκίνα και εδώ είμαστε. :)

Μια καλή αρχή λοιπόν είναι εδώ.http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF/

Διάβασα αρκετά και συνεχίζω...

Στο παρακάτω link σας παραθέτω το ενυδρείο που έχω βρει το οποίο μπορώ για την εποχή μας να καλύψω οικονομικά. Παρακαλώ μπείτε στον κόπο και δείτε και το πακέτο που προσφέρει (φίλτρο, θερμοστάτη κλπ), λογικά για τα λίτρα του εντάξει πρέπει να είναι.

http://www.petcity.gr/eshop/index.php/fish/accessorize-fish/aquarium-fish/enudreio-aquatlantis-bermudes-80-led-mauro-detail

Επίσης, θέλω να μου πείτε σαν αρχάριος αν είναι ικανοποιητικά τα 90 λίτρα ενυδρείο. Σαν όγκος κλπ εμένα μου φαίνεται εύκολα διαχειρίσιμο αλλά ίσως αυτό να αλλάζει σε άλλα πράγματα...

Τέλος, θέλω μία γνώμη σχετικά με το όραμα "λίμνη μαλάουι" και αν μπορώ παρότι αρχάριος να προσαρμόσω! 

ΥΓ. Οι 10 ημέρες στρώσιμο με φάρμακα που μου είπανε , τις βρίσκετε Normal;

Ευχαριστώ πολύ!!!

Καλωσόρισες και από μένα, συνέχισε το διάβασμα και θα σου λυθούν πολλές απορίες, :bigemo_harabe_net-117: ενώ θα σου δημιουργηθούν άλλες :D

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεθείς δίπλα σε κάποιον πιο έμπειρο, :bigemo_harabe_net-100: να δεις το ενυδρείο του πώς τρέχει, τις ρουτίνες του στις αλλαγές κλπ, ώστε να έχεις μια πιο προσωπική άποψη για το μεγάλο βήμα που πρόκειται να κάνεις. Έτσι θα είσαι πιο αποφασισμένος με τις δυσκολίες που θ'αντιμετωπίσεις και δεν θα τα παρατήσεις στην πρώτη στραβή που θα σου κάτσει, κάνοντας όλα τα ζωντανά σου να υποφέρουν ή να πάνε να συναντήσουν τους προγόνους τους...

Είμαστε πάντα εδώ για συμβουλές και βοήθεια.

Χρήστος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...