rastafarian 8 Ιανουαρίου 2016 #26 Share 8 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα σας. Τελικά κατέληξα στο ενυδρείο (Rehau 125 lt) αλλά με τις διαστάσεις που δίνει εμένα μου βγαίνει 145 lt (81 x 36 x50) – κάνω κάπου λάθος ? Τέλος πάντων, κατέληξα και στο βυθό (υπόστρωμα), θα βάλω το (Fluval stratum for plants & shrimps), θα βάλω γύρω στα 6 cm βυθό και σε κάποια σημεία θα το σηκώσω σαν λόφο λιγάκι. Θα ανεβάσω και τον φωτισμό από τα συνολικά 48 watt (2 T5 X 24watt) που έχει (πρόταση "Rastafarian"), προσθέτοντας και άλλες 2 λάμπες Τ5 Χ 24watt (με τον τρόπο που μου έστειλε ο "Rastaman" με τα Ω κλίπς και το μπαλάστ με τα καλώδια). Θα αγοράσω και μπουκάλα 2κιλη CO2 με όλα τα εξαρτήματα, (την βρήκα στα 165 ευρώ περίπου με την ηλεκτροβάνα, αν ξέρει κάποιος κάτι καλύτερο οικονομικά ας το προτείνει...) ,όπως μου πρότεινε ο «Rastafarian» (αυτό δεν θα είναι απλό ενυδρείο αλλά ... “Reggae μπάντα” ), καθότι με ενδιαφέρει να βάλω γρασίδι, και από όσο διάβασα ο άνθρωπος έχει φάει πολύ χρόνο και πίκρες στο συγκεκριμένο κομμάτι. Έχω διαβάσει επίσης και όλα τα άρθρα καθώς και το project “Dry start” του Rastafarian, και είμαι σχεδόν έτοιμος να ξεκινήσω το νέο στήσιμο. Αλλά πρώτα, μερικές ακόμη ερωτήσεις (εννοείτε ότι αν στα πιο πάνω βρίσκεται κάποιο λάθος στον τρόπο που το σκέφτομαι μου το λέτε): Χρειάζεται να ξεκινήσω με “Dry start”, για να αποκτήσουν γερό ριζικό σύστημα τα γρασίδια ειδικότερα (σκέφτομαι για glossostigma ή eleocharis parvula) ή μπορώ να τα φυτέψω με το ενυδρείο γεμάτο νερό? Αν ξεκινήσω με γεμάτο το ενυδρείο νερό να φυτεύω, θα πρέπει όταν τελειώσω να αλλάξω το νερό 3-4 φορές ή δεν χρειάζεται (σημ: δεν θα έχει ψάρια ακόμη μέσα) ? Στο διάστημα αυτό, θα πρέπει στο νερό να ρίχνω και γενικό λίπασμα (έχω το Seachem Flourish)? Κάποια φυτά που δεν μπορώ να τα βρω εδώ μπορώ να τα παραγγείλω από το εξωτερικό ή δεν αξίζει τον κόπο (θα έρθουν σε κακό χάλι)? Αυτά προς το παρόν και ελπίζω να σας δω το Σάββατο από κοντά για να σας ρωτήσω και κάποια ακόμη. 1) Η εποχη ειναι λαθος για dry start εκτος και αν εχεις ζεστο σπιτι.Μπορεις να φυτεψεις το γρασιδι και χωρις να κανεις dry start. Θα φυτεψεις το γρασιδι πριν γεμισεις το ενυδρειο με νερο,απλα να ειναι ο βυθος νωπος.Μολις τελειωσεις το φυτεμα γεμιζεις το ενυδρειο 2) Φυτεψε τα φυτα σε αδειο ενυδρειο με νωπο βυθο.μολις τελειωσεις ,γεμιζεις νερο. 3) Με τα φυτα που θες,το γενικο λιπασμα δεν φτανει,θα πρεπει να παρεις ολα τα λιπασματα και να ακολουθεις εβδομαδιαιο προγραμμα λιπανσης,να ριχνεις καθε μερα οτι χρειαζεται. Κατα το στρωσιμο δεν ριχνουμε λιπασματα γιατι δεν μπορουμε να κανουμε και αλλαγες νερου,Αν βαλεις ομως μπολι,τοτε ξεκινας κανονικα λιπανση μιας και θα μπορεις να κανεις αλλαγη νερου. 4) Δεν αξιζει,συνιθως ερχονται χαλια,εκτος απο τα σκληρα φυτα που τα βρησκεις και εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 8 Ιανουαρίου 2016 Author #27 Share 8 Ιανουαρίου 2016 Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις 'Rastafarian". Αν και γενικά πάντως στο σπίτι έχω σταθερά 21 -22 βαθμούς, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος