Λάμπρος.Τ 30 Δεκεμβρίου 2015 #1 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα σας, Όπως γράφω και στον τίτλο, και επίσης ….«θεού θέλοντος & γυναίκας επιτρέποντος» , σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο ενυδρείο !!! (ήταν να μην κολλήσω το μικρόβιο τελικά. Αχχχ, καλά μου τα λέγανε…). Το ενυδρείο που κοιτάζω είναι ένα «Rehau 125 Lt» (81 x 36 x 50) μαζί με την βάση του. Έχει μέσα στο πακέτο 2 λάμπες (Τ5 x 24 watt). Οι σκέψεις μου είναι αφού θα κάνω μια τέτοια κίνηση, να ξεκινήσω κάτι πολύ σωστά και να βγει και ένα πολύ όμορφο οπτικά αποτέλεσμα. Στο ενυδρείο σκέφτομαι να έχω μπροστά κάποιου είδους φυτό χαλί (όπως έχω διαβάσει αυτό απαιτεί φως & CO2 & υπόστρωμα), άρα θα τα χρειαστώ σίγουρα. Ο φωτισμός που έχει το ενυδρείο (οι 2 λάμπες 24W –T5). Κάνουν ή θέλω περισσότερα watt ? Αν ναι κάποια πρόταση για λάμπες σε T5 ? Έχω ένα εξωτερικό φίλτρο τώρα, ASTRON AS-2202 (540LT/H) κάνει ή θα χρειαστώ μεγαλύτερο ? Σαν υπόστρωμα σκέφτομαι το “Fluval stratum”. Πόσο περίπου θα χρειαστώ? Χρειάζεται να βάλω πάνω από αυτό κάποιο χαλίκι ή άμμο ? Έχω διαβάσει ότι το υπόστρωμα αυτό μειώνει το Ph, είναι αλήθεια ? Επίσης ότι και η παροχή CO2 μειώνει το Ph, είναι αλήθεια ? Μπουκάλα και όλα τα εξαρτήματα (που θα χρειαστούν) για παροχή CO2, κόστος ? κάποια συγκεκριμένη μάρκα ίσως ? Επειδή έχω μικρά παιδιά (άκρως δραστήρια & ζιζάνια), η μπουκάλα είναι επικίνδυνη ? Αυτά προς το παρόν και ελπίζω να προχωρήσω και να σας ζαλίσω περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Δεκεμβρίου 2015 #2 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα σας, Όπως γράφω και στον τίτλο, και επίσης ….«θεού θέλοντος & γυναίκας επιτρέποντος» , σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο ενυδρείο !!! (ήταν να μην κολλήσω το μικρόβιο τελικά. Αχχχ, καλά μου τα λέγανε…). Το ενυδρείο που κοιτάζω είναι ένα «Rehau 125 Lt» (81 x 36 x 50) μαζί με την βάση του. Έχει μέσα στο πακέτο 2 λάμπες (Τ5 x 24 watt). Οι σκέψεις μου είναι αφού θα κάνω μια τέτοια κίνηση, να ξεκινήσω κάτι πολύ σωστά και να βγει και ένα πολύ όμορφο οπτικά αποτέλεσμα. Στο ενυδρείο σκέφτομαι να έχω μπροστά κάποιου είδους φυτό χαλί (όπως έχω διαβάσει αυτό απαιτεί φως & CO2 & υπόστρωμα), άρα θα τα χρειαστώ σίγουρα. Ο φωτισμός που έχει το ενυδρείο (οι 2 λάμπες 24W –T5). Κάνουν ή θέλω περισσότερα watt ? Αν ναι κάποια πρόταση για λάμπες σε T5 ? Με υψος 50 και με φυτα γρασιδια που θες,θα χρειαστεις και αλλο φωτισμο,αλλη μια λαμπα σιγουρα,μπορει και 2 ακομα..Οι λαμπες που εχει το ενυδρειο ποσα κελβιν ειναι? Έχω ένα εξωτερικό φίλτρο τώρα, ASTRON AS-2202 (540LT/H) κάνει ή θα χρειαστώ μεγαλύτερο ? Σαν υπόστρωμα σκέφτομαι το “Fluval stratum”. Πόσο περίπου θα χρειαστώ? Χρειάζεται να βάλω πάνω από αυτό κάποιο χαλίκι ή άμμο ? Θα χρειαστεις 2 σακια μεγαλα σιγουρα,μπορει και λιγο παραπανω.Αυτο μπαινει σκετο χωρις κατι απο πανω.Η αμμος μπαινει επισης σκετη και χωρις υποστρωμα. Έχω διαβάσει ότι το υπόστρωμα αυτό μειώνει το Ph, είναι αλήθεια ? Ναι ειναι αληθεια. Επίσης ότι και η παροχή CO2 μειώνει το Ph, είναι αλήθεια ? Ναι ειναι αληθεια. Μπουκάλα και όλα τα εξαρτήματα (που θα χρειαστούν) για παροχή CO2, κόστος ? κάποια συγκεκριμένη μάρκα ίσως ? 2κιλη μπουκαλα απο πυροσβεστηρα με μονο μανομετρο και διαχυτηρα απο γνωστο μαγαζι με πυροσβεστικα εχει περιπου στα 120 ευρω. Επειδή έχω μικρά παιδιά (άκρως δραστήρια & ζιζάνια), η μπουκάλα είναι επικίνδυνη ? Οχι δεν ειναι επικινδυνη απλα μη πηγαινουν και την ανοιγοκλεινουν γιατι θα εχεις προβλημα στο ενυδρειο. Αυτά προς το παρόν και ελπίζω να προχωρήσω και να σας ζαλίσω περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #3 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 "Rastafarian", σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Στο θέμα του φωτισμού.. "Ο φωτισμός που έχει το ενυδρείο (οι 2 λάμπες 24W –T5). Κάνουν ή θέλω περισσότερα watt ? Αν ναι κάποια πρόταση για λάμπες σε T5 ? Με υψος 50 και με φυτα γρασιδια που θες,θα χρειαστεις και αλλο φωτισμο,αλλη μια λαμπα σιγουρα,μπορει και 2 ακομα..Οι λαμπες που εχει το ενυδρειο ποσα κελβιν ειναι? Δεν ξέρω πόσα κέλβιν είναι. (έτσι το περιγράφει στο site). επειδή δεν θέλω να μπλέκω με πατέντες (αφού θα είναι καινούργιο), αν βάλω λάμπες με περισσότερα watt θα λύσω το πρόβλημα μου ? Με βάση τον τύπο (συνολικά Watt / Lt = ) πόσο θα πρέπει να έχω για τα γρασίδια ? Πάνω από 0,6 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 30 Δεκεμβρίου 2015 #4 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλημερα Λαμπρο! Τι ψαρια σκοπευεις να βαλεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Δεκεμβρίου 2015 #5 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 "Rastafarian", σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Στο θέμα του φωτισμού.. "Ο φωτισμός που έχει το ενυδρείο (οι 2 λάμπες 24W –T5). Κάνουν ή θέλω περισσότερα watt ? Αν ναι κάποια πρόταση για λάμπες σε T5 ? Με υψος 50 και με φυτα γρασιδια που θες,θα χρειαστεις και αλλο φωτισμο,αλλη μια λαμπα σιγουρα,μπορει και 2 ακομα..Οι λαμπες που εχει το ενυδρειο ποσα κελβιν ειναι? Δεν ξέρω πόσα κέλβιν είναι. (έτσι το περιγράφει στο site). επειδή δεν θέλω να μπλέκω με πατέντες (αφού θα είναι καινούργιο), αν βάλω λάμπες με περισσότερα watt θα λύσω το πρόβλημα μου ? Με βάση τον τύπο (συνολικά Watt / Lt = ) πόσο θα πρέπει να έχω για τα γρασίδια ? Πάνω από 0,6 ? Δεν μπορεις να παρεις λαμπες με περισσοτερα βατ,τα βατ ειναι στανταρ αναλογα το μηκος της λαμπας και για να ανεβεις σε βατ πρεπει να παρεις μεγαλητερες σε μηκος λαμπες και θα χωρανε στο ενυδρειο σου. Αναγκαστικα πας σε πατεντα δηλαδη. Για γρασιδια πρεπει να εχεις κοντα στο 1βατ ανα λιτρο,0,8 καπου εκει,αλλα εσυ εχεις μειωνεκτιμα το μεγαλο υψος του ενυδρειου σου που σου λιγοστευει το φως που φτανει κατω.Δηλαδη εσυ τωρα εχεις 48 βατ συνολο στα 125 λιτρα,δηλαδη κατω απο 0,5βατ ανα λιτρο και αν βαλεις και το 50 υψος εχεις ακομα πιο κατω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #6 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα "Sturm" (Θοδωρή), Σκέφτομαι να βάλω κάποια κοπαδόψαρα (μάλλον Cardinals Tetra) έχω πάθει πλάκα με αυτά τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 30 Δεκεμβρίου 2015 #7 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Θα σου χαλάσω το όνειρο... αλλά... πας να μπεις στην συνήθη "παγίδα" που μπαίνουν οι περισσότεροι, επειδή βλέπουν μικρόσωμα ψάρια. Τα κάρντιναλ (όπως και τα περισσότερα τέτρα) απαιτούν μεγάλο χώρο και μεγάλο αριθμό ατόμων για να "δείξουν". ΔΥΣΤΥΧΩΣ το μεγαλύτερο ποσοστό τους... φιλοξενείται σε πολύ μικρά ενυδρεία.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #8 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Οοππςςς... Δηλαδή τα ξεχνάω τα Cardinals. . Ok. Ας ξεκινήσω πρώτα με το ενυδρείο, συνθήκες, φωτισμός, και το γενικότερο "Aquascaping", και στο τέλος θα βρούμε και τα ψάρια. Κανένα ενυδρείο (μαμίσιο- εργοστασίου) στα 120 λίτρα, με δυνατότητα για πολύ καλό φωτισμό, χωρίς πατέντες υπάρχει ? Ξέρει κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 30 Δεκεμβρίου 2015 #9 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Αν εννοείς να πληρεί το φωτιστικό του να πληρεί τις προυποθέσεις που περιγράφει ο rastafarian,μάλλον δεν θα βρεις. Μια σίγουρη λύση για να μην κάνεις πατέντες είναι το κρεμαστό φωτιστικό αλλά εκεί θα πας σε ενυδρείο χωρίς καπάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 30 Δεκεμβρίου 2015 #10 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Λαμπρο, καλυτερα να σκεφτεις τι ψαρια θες να φιλοξενησεις και μετα βλεπεις και τι ενυδρειο θα παρεις και τι στησιμο θα φτιαξεις. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #11 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Φίλε Rastafarian, σχετικά με αυτό που μου έγραψες.. "..Μπουκάλα και όλα τα εξαρτήματα (που θα χρειαστούν) για παροχή CO2, κόστος ? κάποια συγκεκριμένη μάρκα ίσως ? 2κιλη μπουκαλα απο πυροσβεστηρα με μονο μανομετρο και διαχυτηρα απο γνωστο μαγαζι με πυροσβεστικα εχει περιπου στα 120 ευρω." Μήπως μπορείς να μου δώσεις περισσότερα στοιχεία (όνομα μαγαζιού, τηλέφωνο,κτλ.....) ? Επειδή δεν γνωρίζω σχετικά με το CO2, αυτά που μου έγραψες, είναι όλα όσα θα χρειαστώ για να την συνδέσω και να την βάλω σε λειτουργία? Υπάρχουν πουθενά στο site κάποιες οδηγίες για το πως την στήνουμε στο ενυδρείο, πως την συνδέουμε ή πως την ρυθμίζουμε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 30 Δεκεμβρίου 2015 #12 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 εδω εισαι : http://olympia-p.gr/index.php?id_category=13&controller=category&id_lang=6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 30 Δεκεμβρίου 2015 #13 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Επειδή δεν γνωρίζω σχετικά με το CO2, αυτά που μου έγραψες, είναι όλα όσα θα χρειαστώ για να την συνδέσω και να την βάλω σε λειτουργία? Υπάρχουν πουθενά στο site κάποιες οδηγίες για το πως την στήνουμε στο ενυδρείο, πως την συνδέουμε ή πως την ρυθμίζουμε ? Διοξείδιο Του Άνθρακα ( Co2 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #14 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Ευχαριστώ παιδιά. όλες οι πληροφορίες πιστεύω ότι κάλυψαν κατά ένα μεγαλό ποσοστό τις απορίες μου. Έχει μείνει βέβαια το ερώτημα τι θα κάνω με τον φωτισμό, γιατί το ότι θα βάλω καπάκι είναι δεδομένο, λόγο του ότι μπορεί να βρώ καμιά ημέρα καμιά μπάλα ή καμιά κούκλα ή οτιδήποτε άλλο μέσα στο ενυδρείο. οπότε κλειστό για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Συνεπώς θα πρέπει να βρω τρόπο να κάνω πατέντα, ώστε να προσθέσω λάμπες και να ανεβάσω τα Watt και το συντελεστή (W/lt ), όπως πρότεινε ο Rastafarian. Άντε τώρα να βρεις πατέντα.... !!! (έχω διαβάσει όλο το DIY ) και δεν έχω βρει κάτι σχετικό με το καπάκι του ενυδρείου που μ' ενδιαφέρει. που θα πάει όμως ... κάποια λύση θα υπάρχει !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 30 Δεκεμβρίου 2015 #15 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 μια λυση ειναι να βαλεις ακομα ενα φωτιστικο http://www.ydatinos-kosmos.gr/product.aspx?proion=879&kat=125&manufact=-1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Δεκεμβρίου 2015 #16 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 μια λυση ειναι να βαλεις ακομα ενα φωτιστικο http://www.ydatinos-kosmos.gr/product.aspx?proion=879&kat=125&manufact=-1 Αυτο πως θα το βαλει στο καπακι του απο τη στιγμη που ειναι ολοκληρο το συστημα που παιρνει το juwel ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 30 Δεκεμβρίου 2015 #17 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 (edited) το rehau 125 ειναι ακριβως ιδιο με το juwel 125 (οταν λεμε ιδιο ακριβως ιδιο) και μπορει να βαλει και το μαμισιο και αυτο, το ενα μπροστα το αλλο πισω με ανακλαστηρες, ενταξει θα βγουν τα πλαστικα καπακια Έγινε επεξεργασία 30 Δεκεμβρίου 2015 - hms Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 30 Δεκεμβρίου 2015 #18 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Το πιο απλό νομίζω πως είναι να πάρεις κάτι τετοιο http://www.petsupermarket.gr/212/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%845.html το οποίο υπάρχει και σε Τ8 για να σου βγει πιο οικονομικά και με Ω κλιπς να πιάσεις τις λάμπες αυτές πάνω στις ήδη υπάρχον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #19 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα, μα πάρα πολύ !!! Άμεση βοήθεια και προτάσεις με ουσία!!! Αν όλα πάνε όπως τα θέλω σε λίγο καιρό, θα έχω το νέο μου ενυδρείο Μια τελευταία ερώτηση, κάποια εύκολα φυτά που έχω ήδη στο υπάρχον ενυδρείο (Anubias, Hygrofila polysperma, Vallisneria, κερατόφυλλο, Hygrofyla Corymposa, κτλ...) θα έχουν πρόβλημα στο νέο περιβάλλον με τον περισσότερο φωτισμό, με την λύπανση, υπόστρωμα, κτλ... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 30 Δεκεμβρίου 2015 #20 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Κανενα!! Ισα ισα που σε καποια απο αυτα θα εχεις ταχυτερη αναπτυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 31 Δεκεμβρίου 2015 Author #21 Share 31 Δεκεμβρίου 2015 Φίλε "Rastaman" καλησπέρα, αυτό που μου έγραψες ... ..Το πιο απλό νομίζω πως είναι να πάρεις κάτι τετοιο http://www.petsuperm...ατιστές-τ5.html το οποίο υπάρχει και σε Τ8 για να σου βγει πιο οικονομικά και με Ω κλιπς να πιάσεις τις λάμπες αυτές πάνω στις ήδη υπάρχον. Δεν το πολυκατάλαβα (!!!) στο πως μπορώ να πιάσω τις νέες λάμπες στις υπάρχουσες. Θα ήθελα λίγη βοήθεια ακόμη. Διόρθωσε με όπου κάνω λάθος. Παίρνω το σύστημα με το μπαλαστ και βασικά το τοποθετώ στο πίσω μέρος της βάσης του καπακιού (το κολλάω με σιλικόνη? κάπως αλλιώς?). περνώ τα καλώδια μέσα και κάτω από το καπάκι. βάζω τις λάμπες πάνω στις τάπες που δείχνει στην εικόνα (θεωρώ ότι είναι στεγανά ακροφύσια για τις λάμπες). Τα καλώδια πως τα κολλάω στο καπάκι εσωτερικά ? Αυτά τα Ω κλίπς που τα βρίσκω ? και αν καταλαβαίνω καλά, εννωείς ότι τα πιάνω ανάποδα πάνω στην υπάρχουσα λάμπα, (μη γελάσεις..) πως θα χωρέσουν όμως 2 λάμπες μέσα στην τρύπα του Ω ? Αν μπορείς να βοηθήσεις να καταλάβω πως στείνετε όλο αυτό θα ήταν πολυ μεγάλη βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 2 Ιανουαρίου 2016 #22 Share 2 Ιανουαρίου 2016 Το συγκεκριμένο σύστημα που σου έδειξα έχει περίπου καλώδια 1m για το κάθε ντουί.Αυτό σημαίνει οτι το τροφοδικό μπορείς να το έχεις ακόμα και μέσα στο ντουλάπι σου ή όπου αλλού σε βολεύει.Εννοείται πως τα ντουί είναι στεγανά και δεν έχεις θέμα με υγρασίες. Τα καλώδια τα περνάς στο καπάκι από την πίσω μεριά του ενυδρείου από τα ανοίγματα που έχει για τις σωλήνες του φίλτρου. Τα Ω κλιπς είναι αυτά http://www.leditnow.gr/metallika-stirigmata-gia-t8.html Υπάρχουν για Τ5 και για Τ8 όπως επίσης υπάρχουν και πλαστικά.Αν δεν βρεις διπλά ενώνεις δυο από την πίσω μεριά του στηρίγματος έτσι ώστε να σου έρθουν οι λάμπες παράλληλα.Κίνδυνος να πέσει η λάμπα μέσα στο ενυδρείο δεν υπάρχει γιατί θα την σταματήσει η κόντρα του ενυδρείου. Μπορείς να τα βρεις σε όλα τα καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό. Το μόνο θέμα που θα έχεις είναι οι ανακλαστήρες αλλά αυτό λύνεται πολύ ευκολα με φτιαχτούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 8 Ιανουαρίου 2016 Author #23 Share 8 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα σας. Τελικά κατέληξα στο ενυδρείο (Rehau 125 lt) αλλά με τις διαστάσεις που δίνει εμένα μου βγαίνει 145 lt (81 x 36 x50) – κάνω κάπου λάθος ? Τέλος πάντων, κατέληξα και στο βυθό (υπόστρωμα), θα βάλω το (Fluval stratum for plants & shrimps), θα βάλω γύρω στα 6 cm βυθό και σε κάποια σημεία θα το σηκώσω σαν λόφο λιγάκι. Θα ανεβάσω και τον φωτισμό από τα συνολικά 48 watt (2 T5 X 24watt) που έχει (πρόταση "Rastafarian"), προσθέτοντας και άλλες 2 λάμπες Τ5 Χ 24watt (με τον τρόπο που μου έστειλε ο "Rastaman" με τα Ω κλίπς και το μπαλάστ με τα καλώδια). Θα αγοράσω και μπουκάλα 2κιλη CO2 με όλα τα εξαρτήματα, (την βρήκα στα 165 ευρώ περίπου με την ηλεκτροβάνα, αν ξέρει κάποιος κάτι καλύτερο οικονομικά ας το προτείνει...) ,όπως μου πρότεινε ο «Rastafarian» (αυτό δεν θα είναι απλό ενυδρείο αλλά ... “Reggae μπάντα” ), καθότι με ενδιαφέρει να βάλω γρασίδι, και από όσο διάβασα ο άνθρωπος έχει φάει πολύ χρόνο και πίκρες στο συγκεκριμένο κομμάτι. Έχω διαβάσει επίσης και όλα τα άρθρα καθώς και το project “Dry start” του Rastafarian, και είμαι σχεδόν έτοιμος να ξεκινήσω το νέο στήσιμο. Αλλά πρώτα, μερικές ακόμη ερωτήσεις (εννοείτε ότι αν στα πιο πάνω βρίσκεται κάποιο λάθος στον τρόπο που το σκέφτομαι μου το λέτε): Χρειάζεται να ξεκινήσω με “Dry start”, για να αποκτήσουν γερό ριζικό σύστημα τα γρασίδια ειδικότερα (σκέφτομαι για glossostigma ή eleocharis parvula) ή μπορώ να τα φυτέψω με το ενυδρείο γεμάτο νερό? Αν ξεκινήσω με γεμάτο το ενυδρείο νερό να φυτεύω, θα πρέπει όταν τελειώσω να αλλάξω το νερό 3-4 φορές ή δεν χρειάζεται (σημ: δεν θα έχει ψάρια ακόμη μέσα) ? Στο διάστημα αυτό, θα πρέπει στο νερό να ρίχνω και γενικό λίπασμα (έχω το Seachem Flourish)? Κάποια φυτά που δεν μπορώ να τα βρω εδώ μπορώ να τα παραγγείλω από το εξωτερικό ή δεν αξίζει τον κόπο (θα έρθουν σε κακό χάλι)? Αυτά προς το παρόν και ελπίζω να σας δω το Σάββατο από κοντά για να σας ρωτήσω και κάποια ακόμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 8 Ιανουαρίου 2016 Author #24 Share 8 Ιανουαρίου 2016 Κάποια απάντηση στις ερωτήσεις? (Για να έχω να ρωτάω άλλες αύριο..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 8 Ιανουαρίου 2016 #25 Share 8 Ιανουαρίου 2016 Για τα πραγματικά λίτρα... μέτρα τον χώρο, που θα καταλαμβάνει το νερό (όχι εξωτερικά από τα τζάμια).- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος