jasonakos 29 Δεκεμβρίου 2015 #1 Share 29 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα! Εχω το συγκεκριμενο πολυ-αγαπημενο μου κοραλλακι εδω και περιπου 2 εβδομαδες στο ενυδρειο μου... την μερα ειναι ετσι: ΑΛΛΆ... αποψε αφου το βραδυ κλείσανε τα φωτα και μαζεύτηκε μου φανηκε σαν να εχει "μικρηνει"... δηλαδη σαν ο υστός ("λευκή πέτσα") του κουραλιου ολο και να μικραίνει και να απομακρύνετε απο την βάση (σκελετό) του κοραλιου: παρατηρείται κατι τέτοιο; ή εγω απο την απαράμιλλη επιθυμία μου να διατηρήσω αυτο το κοραλλι εχω ανχοθει υπερβολικα;;; (να σημειωθεί οτι το κοραλλι το ταιζω 2-3 φορες την εβδομάδα και κατι καφε σημαδια που διακρίνονται στην φωτογραφία δεν ειναι του κοραλιου αλλα αλγη στο τζάμι..) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 29 Δεκεμβρίου 2015 #2 Share 29 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα φιλε μου. Το κοραλι σου συμπεριφερεται μια χαρα.Την ημερα απλα φωτοσυνθετει (ανοιγει για να φαει φως να στο πω ετσι απλα) και το βραδυ μαζευει και βγαζει τους πολυποδες του για να ποιασει τροφη. Ειναι μια χαρα το κοραλακι σου αλλα ενα λαθος που κανεις ειναι οτι το ταιζεις 2-3 φορες την εβδομαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 29 Δεκεμβρίου 2015 #3 Share 29 Δεκεμβρίου 2015 Ειναι το πρωτο φωτοσυνθετικο που εχεις? Εχεις αλλα κοραλια? Τι φωτιστικο εχεις και ποσα λιτρα? Τι το ταιζεις και γτ τοσες πολλες φορες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 29 Δεκεμβρίου 2015 Author #4 Share 29 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Καλησπερα φιλε μου. Το κοραλι σου συμπεριφερεται μια χαρα.Την ημερα απλα φωτοσυνθετει (ανοιγει για να φαει φως να στο πω ετσι απλα) και το βραδυ μαζευει και βγαζει τους πολυποδες του για να ποιασει τροφη. Ειναι μια χαρα το κοραλακι σου αλλα ενα λαθος που κανεις ειναι οτι το ταιζεις 2-3 φορες την εβδομαδα. Ειναι το πρωτο φωτοσυνθετικο που εχεις? Εχεις αλλα κοραλια? Τι φωτιστικο εχεις και ποσα λιτρα? Τι το ταιζεις και γτ τοσες πολλες φορες? Εδω είναι μια συνοπτική εικόνα με τα κοράλλια που φιλοξενώ στο ενυδρείο μου: το ενυδρείο μου ειναι 130lt cube με φωτισμό 2Χ PL-T5 24w =48w (white/blue).. πριν με πετροβολυσετε δυστιχώς το ξερω οτι ο φωτισμός ειναι χαμηλός αλλα δεν μπορω να επέμβω γιατι ειναι fix μαζι με το καπακι του ενυδρείου.. 1 φορα την εβδομάδα αρκεί;;; η αλήθεια ειναι πως επειδη εχω ενα tubastrea που το ταιζω 2-3 φορες την εβδομάδα εβαζα και στο bubble..νομίζοντας οτι θα το βοηθήσω αλλα απ οτι καταλαβα μονο καλο δεν κανω.... ταΐζω με λιγο κατεψυγμένη mysis ή super shrimps Έγινε επεξεργασία 29 Δεκεμβρίου 2015 - jasonakos Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 29 Δεκεμβρίου 2015 #5 Share 29 Δεκεμβρίου 2015 Στην τριτη φωτο απο το αρχειο που εχεις βαλει εχεις αυτα που εχει στην φωτο?Γιατι εχει μανιταρια και λεει για euphyllia ancora που δεν ειναι εχει καμια σχεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 30 Δεκεμβρίου 2015 #6 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Πετας καπακι κρεμας ενα ομορφο,φωτιστικο και ηρεμησες,σταματα να ταιζεις με αυτο τον ρυθμο γιατι οι τιμες σου νιτρικα φωσφωρικα θα πανε στο θεο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 30 Δεκεμβρίου 2015 #7 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Επισεις το κοραλι ειναι μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 30 Δεκεμβρίου 2015 #8 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Το κοραλλι ειναι μια χαρα το βραδυ εαν θες εκει που πεταει τα πλοκαμακια του δωστου λιγα pellets να κανει και αυτο χριστουγεννα χααχχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #9 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα φιλε μου. Το κοραλι σου συμπεριφερεται μια χαρα.Την ημερα απλα φωτοσυνθετει (ανοιγει για να φαει φως να στο πω ετσι απλα) και το βραδυ μαζευει και βγαζει τους πολυποδες του για να ποιασει τροφη. Ειναι μια χαρα το κοραλακι σου αλλα ενα λαθος που κανεις ειναι οτι το ταιζεις 2-3 φορες την εβδομαδα. Πετας καπακι κρεμας ενα ομορφο,φωτιστικο και ηρεμησες,σταματα να ταιζεις με αυτο τον ρυθμο γιατι οι τιμες σου νιτρικα φωσφωρικα θα πανε στο θεο. Επισεις το κοραλι ειναι μια χαρα. Το κοραλλι ειναι μια χαρα το βραδυ εαν θες εκει που πεταει τα πλοκαμακια του δωστου λιγα pellets να κανει και αυτο χριστουγεννα χααχχα δηλαδή στην παραπάνω φωτογραφια που φενετε σαν να ξεφλουδιζει στο κάτω μερος του ειναι η ιδεα μου ή ειναι φυσιολογικο ή κατι ασήμαντο;;;;; συγνώμη σε ολους που γίνομαι κουραστικος αλλα φοβάμαι μην απογοητευτώ στο τελος...! Ευχαριστώ και πάλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 30 Δεκεμβρίου 2015 #10 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Η τελευταια φωτο ειναι με αναμένα τα φώτα? αν ναι, φαίνεται να είναι στρεσαρισμένο για κάποιο λόγο. Μήπως σου έπεσε κάτω? ή το έπιασες για να του αλλάξεις θέση π.χ και το τραυμάτισες? Στα παραπάνω συμφώνω με τα υπόλοιπα παιδιά. Το βράδυ πάντα μαζεύει και μικραίνει τις φουσκάλες του και βγάζει τα μαστίγια. Το πρωί ξανά φουσκώνει. 1 φορά ταίσμα την εβδομάδα είναι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #11 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Οχι δεν το εχω πιάσει ή μετακινησει ή γενικότερα ενοχλήσει απο την ωρα που το εβαλα στο ενυδρειο, να σημείωσω οτι για να το βαλω στο ενυδρειο το επιασα απο κατω για τον λογο αυτο μιας και με ειχαν προ-ενημερωσει για την ευαισθησία του.. η αλήθεια ειναι πως το κοραλλι μαζεύτηκε ετσι ενα μισαωρο μετα την προσθήκη του herbtana (10η μερα και συνεχίζω...) λετε να το πειράζει-στρεσαρει το herbtana;;; το πρωι το κοραλλι ειναι άψογο... αυτο που με ανχοσε ειναι οτι στο κάτω μερος του μοιάζει σαν να ξεφλουδιζει και ελεγα μηπως αργο-πεθαινει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 30 Δεκεμβρίου 2015 #12 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 δοκίμασε να αραιώσεις το herbtana σε ενα 5λτ δοχειο και ριξτο μετά στο ενυδρειο μακριά απο το κοράλλι να δουμε πως θα αντιδράσει. Πιστεύω δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 30 Δεκεμβρίου 2015 #13 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Επειδη η φωτο αυτη δειχνει κατι αλλο εχουμε σημερινη με φως και χωρις φως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #14 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Επειδη η φωτο αυτη δειχνει κατι αλλο εχουμε σημερινη με φως και χωρις φως? Τιενοεις δειχνει κατι αλλο;;; δυστιχως σημερινη με φως περαν απο την τελευταια που εχω βαλει δεν εχω.. αλλα το πρωι ειναι μια χαρα.. οπως στην πρωτη-πρωτη φωτογραφία.. Έγινε επεξεργασία 30 Δεκεμβρίου 2015 - jasonakos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delta6 31 Δεκεμβρίου 2015 #15 Share 31 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα και χρονια πολλα. Αρχικα θα ηθελα να ζητησω συγνωμη για το off topic αλλα στο ποστ που εδειξες τα ζωντανα σου ειναι καποια εφαρμογη για android η os που χρησιμοποιεις; Φαινεται πολυ ενδιαφερον.. Ελπιζω το κοραλλι να ειναι μια χαρα. Και παλι συγνωμη για την παρεμβολη.. Sent using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 31 Δεκεμβρίου 2015 Author #16 Share 31 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα και χρονια πολλα. Αρχικα θα ηθελα να ζητησω συγνωμη για το off topic αλλα στο ποστ που εδειξες τα ζωντανα σου ειναι καποια εφαρμογη για android η os που χρησιμοποιεις; Φαινεται πολυ ενδιαφερον.. Ελπιζω το κοραλλι να ειναι μια χαρα. Και παλι συγνωμη για την παρεμβολη.. Sent using Tapatalk Καλησπερα και χρονια πολλα και απο μενα!! η εφαρμογη ειναι δωρεαν και αρκετα βοιθητικη για το χομπυ μας, ονομαζεται aquarium manager και την βρηκα μεσω του play store να σε καλα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delta6 31 Δεκεμβρίου 2015 #17 Share 31 Δεκεμβρίου 2015 Σ ευχαριστω πολυ!!! Καλη χρονια κ ευτυχισμενο το 2016 με τουμπανα ενυδρεια!!! Sent using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος