TheReef 29 Δεκεμβρίου 2015 #1 Share 29 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα και καλα χριστουγεννα με υγεια, ειμαι νεος στο φορουμ και ετσι λοιπον καθως σκεφτομουν νεα χρονια ερχεται ας παρω κατι και για εμενα κατεληξα πως θελω ενυδρειου τυπου reef, εψαξα λοιπον στο youtube να δω μερικα και....τα ΛΑΤΡΕΨΑ αμεσως και ετσι θελω να ξεκινησω ενα!! Βεβαια εχω πολλες αποριες και χρειαζομαι την βοηθεια σας λογο οικονομικου προβληματος θελω να ειναι φθηνο και στο μελλον να φτιαχτει οπως πρεπει Αρχικα βρηκα αυτη την γυαλα http://www.zoofast.gr/aquael%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8C%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF80x35x40112l-p-15247.html πιστευετε οτι κανει για να γινει ενα καλο reef;; Τωρα ψαχνω και για τα υπολοιπα οπως αλατια,υποστρωμα,νεκρο βραχο(λογο οικονομιας) και κυκλοφορητη και θερμοστατη Δεν θελω να βαλω σκιμμερ για αρχη γιατι δεν ειναι οτι και πιο φθηνο εχω δει ας ξεκινησω με αυτα και το σκιμμερ θα μπει σιγα σιγα Τωρα το τι θα χρειαστω ακριβως εδω θελω την βοηθεια σας Ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 29 Δεκεμβρίου 2015 #2 Share 29 Δεκεμβρίου 2015 Καλη αρχη στα αλατια!! Εχεις ασχοληθει με ενυδρεια γλυκου νερου? Η γυαλα δεν εχει φωτιστικο και θα χρειαστεις σιγουρα κατι καλο για reef εκτος κ αν πας για fish only. Οσο αναφορα τον νεκρο βραχο καλο ειναι να βαλεις και μερικα κομματια ζωντανου,θα βοηθησει πολυ στη βιολογια του ενυδρειου σου. Ακομα θα χρειαστεις εσωτερικο η εξωτερικο φιλτρο στα οποια θα βαλεις ανθρακα και αντιφωσφορο, εναν καλο κυκλοφορητη ενα θερμοστατη ενα θερμομετρο ενα ρεφρακτομετρο για να μετρας αλατοτητα και σιγουρα αντιστροφη οσμωση για να μην βαζεις νερο βρυσης. Υπομονη κ πολυ διαβασμα οπως κανω κ εγω!! Εχει πολλα θεματα το φορουμ που θα σε βοηθησουν!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheReef 29 Δεκεμβρίου 2015 Author #3 Share 29 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις συμβουλές μικρός ειχα έναν μονομάχο μόνο τοτε είχα ενυδρείο Τώρα σε θέμα ερωτήσεων που έχω αν παρω νεκρό βράχο και ρίχνω βακτήρια θα χρειαστω και ζωντανό; Μάλλον θα το πάω σε fishonly δεν θελω να μπλεξω με κοραλια ακόμα Τώρα για την αντίστροφη οσμωση δηλαδή σε τι θα βοηθήσει ακριβώς;; Δηλαδή δεν θα χρειάζεται να κανω αλλαγές νερού; Και το ενυδρείο πιστεύετε πως κάνει;; Αυτά μέχρι στιγμής ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 30 Δεκεμβρίου 2015 #4 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Τις αλλαγες νερου δεν τις γλυτωνεις ειναι μονοδρομος γιατι αλλιως τα νιτρικα σου θα φτασουν ταβανι!!! Την οσμωση την χρειαζεσαι γιατι καθαριζει το νερο της βρυσης απο χλωριο κτλπ και για να φτιαχνεις το αλατονερο σου. Επισης πρεπει να συμπληρωνεις με νερο οσμωσης οταν θα εξατμιζεται το νερο του ενυδρειου σου. Ξεκινα διαβασμα και μην βιαστεις γτ εγω ετσι την πατησα κ εχασα λεφτα πολλα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 30 Δεκεμβρίου 2015 #5 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλως ορισες στην παρεα μας!! Στο ρεεφ σιγουρα θα χρειαστης καπιο εξοπλησμο. Φως κυκλοφοριτη σκιμμερ οσμοση τεστακια διαφορα. Σιγα σιγα ομως ξεκινας με τα βασικα πρωτα για τον βραχο βαλε μισο μισο. Νερο ειναι καλο να αρχησεις και να χρησιμοποιεις παντα οσμοση.. Ενα απλο ρεεφ με ευκολα soft κοραλλια ειναι αρκετα low cost δλδ πιο απλο και φτηνο φως (που το φως ειναι το πιο ακριβο) το σκιμμερ σου και εναν κυκλοφορητι.κατω για αμμο βαλε τον κλασσικο αραγωνητη που πουλανε ολα τα καταστηματα.. Αναλογα νε τα λιτρα σου παιζεις βραχο!!ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΕΣ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheReef 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #6 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας θα ξεκινησω διάβασμα σιγά σιγά επίσης θα προσπαθήσω να ψαξω φθηνά σκιμμερ και οσμωση τώρα για τον φωτισμό θα το καθυστερησω λίγο άρα θα τρεξω το ενυδρείο χωρίς κοραλια για κάμποσο καιρό και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 30 Δεκεμβρίου 2015 #7 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλή αρχή και από εμένα. Κάποια πράγματα δυστηχός είναι απολύτος απαραίτητα αν δεν θες να μπλέξεις με άσχημες καταστάσεις και να απογοητευτείς. Α/Ο απαραίτητη από την αρχή. Από το πρώτο γέμισμα του ενυδρείου κιόλας. Δεν χρειάζεσαι κάποια πανάκριβη. Γύρω στα 50 ευρώ θα βρείς. Μπορείς και μεταχειρισμένη αλλά προσοχή. Σκίμμερ και αυτό απαραιτητο και μάλιστα ένα καλό από την αρχή και για παραπάνω από τα πραγματικά σου λίτρα για να μην αναγκαστείς να το διπλοπληρώνεις. Ρεφρακτόμετρο σίγουρα. Και πάλι θα έλεγα κάτι καλό και αξιόπιστο. Με την αλατότητα δεν παίζουμε. Αραγωνίτη αν θες να βάλεις πιο πολύ για το αισθήτικό κομμάτι του θέματος, βάλε λίγο ένα- δύο εκατοστά. Μπορείς να ξεκινήσεις με όλο νεκρό βράχο και βακτήρια απλά θα σου πάρει περισσότερο χρόνο να φτιάξει βιολογία. Σίγουρα σκέψου και ένα φιλτράκι για άνθρακα/αντιφώσφορο. γνώμη μου κάποιο εξωτερικό κρεμαστό να μην το έχεις μέσα στο ενυδρείο. Αυτό είναι σχετικά φθηνό. Συγνώμη αν σε κούρασα και ελπίζω να μη σε αποθάρρυνα αλλά είναι προτιμότερο κάποια πράγματα να γίνουν σωστά από την αρχή για μην μπαίνεις αργότερα σε στεναχώριες και περιττά έξοδα. Τα πιο πάνω ισχύουν είτε κάνεις reef είτε f/o. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheReef 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #8 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και όχι δεν με κουρασατε ίσα ίσα με βοηθατε να καταλάβω παραπάνω πράγματα Για skimmer έχω βρει αυτό http://petshop-gr.eu/gr/mobile/category/9485/28216 Τι λέτε κάνει για ενυδρείο 110 λίτρα; Τώρα για Α/Ο έχω αυτό http://www.aquario.gr/texnologikos-eksoplismos/systhmata-antistrofhs-osmwshs//rx-afro3-aqua-filter.html Αυτά μέχρι στιγμής οποιος έχει βρει κάτι φθηνότερο και θέλει να το βάλει καλύτερα Και πάλι ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 30 Δεκεμβρίου 2015 #9 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Η όσμοση μια χαρά είναι. Το άλλο δεν είναι σκίμμερ. Απλά τραβάει το επιφανιακό φίλμ στο νερό, Δεν σου χρειάζεται κάτι τέτοιο. Αρχικά για πες. Σκεφτεσαι να φτιάξεις sump? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 30 Δεκεμβρίου 2015 #10 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλη Χρονια φιλε μου και καλη αρχη Η γυαλα που βρηκες δυστυχως δεν κανει, ειναι πολυ στενη Αν εχεις χωρο δωσε λιγο πλατος Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheReef 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #11 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Κραταω την όσμοση δηλαδή...απλά αυτό έγραφε στο site σκιμμερ και αφού τελικά δεν είναι το αποκλειω τώρα για sump δεν το έχω σκεφτεί αλλά μάλλον δεν θα φτιαξω Καλή χρόνια Βασίλη και σε ευχαριστω πολύ λες ή γυαλα να μην χωράει για πολλά ψάρια; Απλά λόγο τιμής μου φάνηκε καλή αν έχεις βρει κάτι καλύτερο θα με βοηθούσε πιο πολυ Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 30 Δεκεμβρίου 2015 #12 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλώς ήρθες φίλε μου. Θα συμφωνήσω με τον Βασίλη ότι η γυάλα είναι στενή. Βρες κανένα παιδί που να ξέρει να κολλάει ενυδρεία να φτιάξεις ενα με ποιο Καλές διαστάσεις. Για παράδειγμα 60×60×60 που είναι ωραία διάσταση για θαλασσινό. Ανάλογα βέβαια και το χώρο σου. Τα τζάμια αντε να σου πανε ολα μαζί κανενα 80€ περίπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheReef 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #13 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλώς σας βρήκα δηλαδή δεν κάνει για reef απλά δεν θελω να ξοδεψω πολλά σε ενυδρείο και μου φάνηκε καλή προσφορά αλλά αφού δεν κάνει θα ψαξω για κάτι πιο μικρό αλλά μεγαλύτερο σε πλάτος για να μου βγει κάπως φθηνό Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 30 Δεκεμβρίου 2015 #14 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Αν δεν κάνεις sump, αποφάσισε τις διαστάσεις του ενυδρείου σου και τα λίτρα σου για να δούμε και το σκίμμερ. Βέβαια στην περίπτωση αυτή η καλύτερη λύση είναι κάποιο εξωτερικό κρεμαστό για να μη σου πιάνει χώρο μέσα στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheReef 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #15 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Σκέφτηκα στην γυαλα που έχω πιο πάνω http://www.zoofast.gr/aquaelαπλόενυδρείο80x35x40112l-p-15247.html δεν βρήκα κάτι πιο φθηνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 30 Δεκεμβρίου 2015 #16 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Εγω θα πρότεινα να έχεις υπομονή και να κοιτάς τις αγγελίες. Μόλις βρείς κάτι που να ταιριάζει στην τσέπη σου,και στον χώρο σου, το αγοράζεις και κάνεις το χόμπυ. Ανεξάρτητα απο τον όγκο του ενυδρείου, θα χρειαστείς Α/Ο,ρεφρακτομετρο. Υπάρχει κιάλλος εξοπλισμός π.χ σκιμερ που θα χρειαστείς, αλλά απο τις αγγελίες μπορεί κάποιος να δίνει πακέτο ενυδρειο-σκιμέρ-σαμπ και άλλα διάφορα αναλώσιμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheReef 30 Δεκεμβρίου 2015 Author #17 Share 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα θα προσπαθήσω να βρω και από αγγελία δεν βιαζομαι να το στησω κιόλας θα στηθεί σε κανα διμηνο από τώρα οπότε πιστεύω πως έχω χρόνο να ψαξω ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος