Jump to content

βοηθεια για τροπο λιπασματος

sporakos100

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους οπως λεει και ο τιτλος χρειαζομαι μια βοηθεια . Τοσο καιρο χρησιμοποιω flourish iron επειδη ειχα θεμα σιδηρου και flourish για γενικο . Ο τροπος γινοταν με καθε αλλαγη ολα μεσα δλδ ,το ενυδρειο ειναι 25 λιτρα εγω βαζω 20 καθαρα ( flourish iron ελεγε 5μλ στα 200 αρα 0.5μλ στα 20 λιτρα δικα μου και αντιστοιχα για το flourish 5μλ στα 250 αρα 0.4μλ ) και στην επομενη αλλαγη ξανα το ιδιο .Οπως διαβασα δεν ειναι και ο καλυτερος τροπος αυτος . Τωρα αρχιζω αλλιως και θελω να μου πειτε αν ειναι σωστος . Καθε δευτερα αλλαγη 30 % χωρις καθολου λιπασμα . Τριτη-πεμπτη-παρασκευη-κυριακη απο 0.10μλ flourish και τεταρτη-σαββατο απο 0.25μλ iron flourish και ξανα το ιδιο ! Φυτα μονο ανουμπιες και κερατοφυλλο , λαμπα 11w στα 6400Κ .. 9 ωρες τη μερα !  Ο φωτισμος δεν ειναι τοσο δυνατος οσο φαινεται απλα το κινητο ειναι λιγο οτι ναναι ^_^ http://prntscr.com/9jyqhz

Έγινε επεξεργασία - sporakos100

Εγώ αν εριχνα κάτι θα εριχνα λίγο flourish και αυτό επειδή το έχεις...

Δε νομίζω να δεις κάποια έλλειψη με αυτά που έχεις...

καλησπερα σε ολους οπως λεει και ο τιτλος χρειαζομαι μια βοηθεια . Τοσο καιρο χρησιμοποιω flourish iron επειδη ειχα θεμα σιδηρου και flourish για γενικο . Ο τροπος γινοταν με καθε αλλαγη ολα μεσα δλδ ,το ενυδρειο ειναι 25 λιτρα εγω βαζω 20 καθαρα ( flourish iron ελεγε 5μλ στα 200 αρα 0.5μλ στα 20 λιτρα δικα μου και αντιστοιχα για το flourish 5μλ στα 250 αρα 0.4μλ ) και στην επομενη αλλαγη ξανα το ιδιο .Οπως διαβασα δεν ειναι και ο καλυτερος τροπος αυτος . Τωρα αρχιζω αλλιως και θελω να μου πειτε αν ειναι σωστος . Καθε δευτερα αλλαγη 30 % χωρις καθολου λιπασμα . Τριτη-πεμπτη-παρασκευη-κυριακη απο 0.10μλ flourish και τεταρτη-σαββατο απο 0.25μλ iron flourish και ξανα το ιδιο ! Φυτα μονο ανουμπιες και κερατοφυλλο , λαμπα 11w στα 6400Κ .. 9 ωρες τη μερα !  Ο φωτισμος δεν ειναι τοσο δυνατος οσο φαινεται απλα το κινητο ειναι λιγο οτι ναναι ^_^ http://prntscr.com/9jyqhz

Από όσο έχω διαβάσει οι δοσολογίες στα μπουκάλια είναι για φουλ φυτεμένο, εγώ στα 30 λίτρα ρίχνω σιδηρο Flourish 0.10 ml κάθε 2-3 μέρες και το Flourish 0.05 ml τη βδομάδα, λίγο παραπάνω να ρίξω φουντώνει μια άλγη που υποβόσκει στο ξύλο μου (την χρησιμοποιώ έτσι σαν δείκτη!!!)

Όντως οι δοσολογίες που αναγράφονται είναι για φουλ φυτεμένα. Πάντως σαν συχνότητα λίπανσης είναι καλύτερα τώρα. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το κάνει και η seachem έτσι...

προσπαθησα μονο με flourish αλλα δε γινεται τα φυτα δεν την παλευουν , προσπαθησα και με λιγοτερη δοση και με ιρον μαζι και ουτε παλι .Οταν τα εβαζα κανονικα και τα δυο δεν ειχα θεμα αλλα ειχα θεμα με αλγη και εγω , μαλλον επειδη τα φορτωνα ολα σε μια δοση γιαυτο τωρα λεω να το παω ετσι μπας και γλυτωσουμε .Τωρα ειναι ολα καθαρισμενα διχως αλγη !

Τα φυτα σου δεν θελουν καθολου λιπασμα και τιποτα να μη ριχνεις δεν υπαρχει προβλημα.

Όντως οι δοσολογίες που αναγράφονται είναι για φουλ φυτεμένα. Πάντως σαν συχνότητα λίπανσης είναι καλύτερα τώρα. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το κάνει και η seachem έτσι...

Agma τι εννοεις γιατι δεν το κανει και η seachem ετσι? Η seachem εχει βγαλει δικο της εβδομαδιαιο προγραμμα με το τι ριχνεις ποτε...

Εννοώ ότι αφού είναι καλύτερα να σπάμε τις δόσεις / 6, γιατί δεν το κάνει και η Seachem έτσι; Να μην έχει πχ. στο πρόγραμμά της το nitrogen μόνο Δευτέρα και Πέμπτη, αλλά κάθε μέρα διαιρεμένη δια 6 η ποσότητα.

Εννοώ ότι αφού είναι καλύτερα να σπάμε τις δόσεις / 6, γιατί δεν το κάνει και η Seachem έτσι; Να μην έχει πχ. στο πρόγραμμά της το nitrogen μόνο Δευτέρα και Πέμπτη, αλλά κάθε μέρα διαιρεμένη δια 6 η ποσότητα.

Γιατι οταν ριχνεις τα παντα απο λιπασματα δεν τα ριχνεις ολα την ιδια μερα,φτιαχνεις αλλο προγραμμα,αυτο που εχει η seachem δηλαδη η και δικο σου.

Οταν εχεις 2-3 λιπασματα μονο τοτε τα σπας δια 6 και ριχνεις καθε μερα.

Λες η seachem να μη ξερει και να εχει κανει λαθος? :P

Και εγω που ριχνω σχεδον τα παντα,εχω φτιαξει δικο μου προγραμμα αναλογα τις απαιτησεις των φυτων μου και του ενυδρειου μου.

Παιδιά ειλικρινά νομίζω ότι έχω αρχίσει να χαζουλίζω, σοβαρά :P.

Μισό να ξηγηθούμε!Όταν ρίχνεις τα πάντα από λιπάσματα, δεν τα ρίχνεις ναι μεν όλα την ίδια μέρα αλλά αν σπάσεις την ποσότητα δια 6 θα σου πέφτουν όλα κάθε μέρα. Σωστά; Άρα θα τα ρίχνεις όλα την ίδια μέρα. Πάει αυτό!

Γιατί σπας δια 6 μόνο αν έχεις 2-3 λιπάσματα και όχι παραπάνω; (Νομίζω το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό, κάτι μου θυμίζει).

Παιδιά ειλικρινά νομίζω ότι έχω αρχίσει να χαζουλίζω, σοβαρά :P.

Μισό να ξηγηθούμε!Όταν ρίχνεις τα πάντα από λιπάσματα, δεν τα ρίχνεις ναι μεν όλα την ίδια μέρα αλλά αν σπάσεις την ποσότητα δια 6 θα σου πέφτουν όλα κάθε μέρα. Σωστά; Άρα θα τα ρίχνεις όλα την ίδια μέρα. Πάει αυτό!

Γιατί σπας δια 6 μόνο αν έχεις 2-3 λιπάσματα και όχι παραπάνω; (Νομίζω το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό, κάτι μου θυμίζει).

Διαβασε τι γραφεις στο κοκκινο και πες μου τι καταλαβαινεις απο αυτο :P

Οταν σπας ολα τα λιπασματα δια 6 πεφτουν ολα την ιδια μερα,παει αυτο.

Καποια λιπασματα ειναι για μικροστοιχεια και καποια για μακρο.Καλο ειναι να ριχνεις την μια μερα τα μικρο και την αλλη τα μακρο,ετσι καταναλωνονται πιο καλα απο τα φυτα σου.

Και επειδη θα με ρωτησεις τωρα ποια ειναι τα μικρο και ποια τα μακρο,διαβασε το αρθρο για τα λιπασματα και θα δεις ποια ειναι.

Αλλο ειναι να εχεις ενα γενικο,ενα καλλιο και ενα σιδηρο και αλλο να εχεις ολη τη σειρα,αν εχεις ολη τη σειρα πας σε αλλο προγραμμα και οπως σου ειπα ο καθενας φτιαχνει το δικο του προγραμμα,αυτο της seachem ειναι εναν ενδεικτικο που το εβγαλε η εταιρια για τα προιοντα της,ο καθενας μπορει να βγαλει δικο του αναλογα τα φυτα,τις αναγκες και τα λιπασματα που διαθετει.

Δες και του Barr τη μεθοδο με τις σκονες,δεν ριχνεις καθε μερα τα ιδια εκει,εινα και εκει χωρισμενα.

Δεν μπορω να στο πω πιο απλα.

Κώστα, δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαι με φυτεμένο και να μην ξέρω τα μικρο και τα μακρο στοιχεία. Σου ανέφερα ότι αν σπας τις ποσότητες δια 6, θα πέφτουν αναγκαστικά όλα κάθε μέρα. Εσύ αναφέρεις ότι αν ρίχνεις τα πάντα από λιπάσματα, δεν τα ρίχνεις όλα την ίδια μέρα. Πως; Αφού αν σπάσεις τις ποσότητες θα πέφτουν όλα κάθε μέρα; ( Γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδες :P )

Ξέρω για τις σκόνες και για την ΕΙ, τα έχω διαβάσει αυτά. Στην ΕΙ ρίχνουν μια μέρα τα μικρο και την επόμενη τα μακρο. Άλλη αυτή η μέθοδος λίπανσης.

Επίσης λες:

Καλο ειναι να ριχνεις την μια μερα τα μικρο και την αλλη τα μακρο,ετσι καταναλωνονται πιο καλα απο τα φυτα σου.

Και πάλι εδώ η Seachem ρίχνει flourish και σίδηρο που είναι μικρο και την ίδια μέρα ρίχνει και φώσφορο και άζωτο που είναι μακρο. Μην μου πεις πάλι ότι είναι ενδεικτικό αυτό, το γνωρίζω αλλά δεν είναι και τελείως τυφλοσούρτη η μέθοδός της. Κάπου βασίζεται.

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Τελικά ρε παιδιά τί είναι καλύτερο; Δια 6 ή σύμφωνα με το πρόγραμμα της Seachem;

εγω παντως αν δεν ριξω τιποτα απο τα δυο κιτρινιζουν και τελος .Απο τοτε που τα χρησιμοποιω ειναι ολα κομπλε . αλλα ολα την ιδια μερα λαθος μου πιστευω.

Κώστα, δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαι με φυτεμένο και να μην ξέρω τα μικρο και τα μακρο στοιχεία. Σου ανέφερα ότι αν σπας τις ποσότητες δια 6, θα πέφτουν αναγκαστικά όλα κάθε μέρα. Εσύ αναφέρεις ότι αν ρίχνεις τα πάντα από λιπάσματα, δεν τα ρίχνεις όλα την ίδια μέρα. Πως; Αφού αν σπάσεις τις ποσότητες θα πέφτουν όλα κάθε μέρα; ( Γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδες :P )

Ξέρω για τις σκόνες και για την ΕΙ, τα έχω διαβάσει αυτά. Στην ΕΙ ρίχνουν μια μέρα τα μικρο και την επόμενη τα μακρο. Άλλη αυτή η μέθοδος λίπανσης.

Επίσης λες:

Και πάλι εδώ η Seachem ρίχνει flourish και σίδηρο που είναι μικρο και την ίδια μέρα ρίχνει και φώσφορο και άζωτο που είναι μακρο. Μην μου πεις πάλι ότι είναι ενδεικτικό αυτό, το γνωρίζω αλλά δεν είναι και τελείως τυφλοσούρτη η μέθοδός της. Κάπου βασίζεται.

Ρε συ,σου λεω οτι αν εχεις ολα τα λιπασματα ακολουθεις αλλο προγραμμα,δεν σπας δια 6 οπωτε δεν πεφτουν την ιδια μερα ολα μαζι,αφου αλλα ριχνεις τη μια και αλλα την αλλα,μονο καποια απο αυτα ριχνεις καθε μερα.Επισης δεν μπορεις πχ να ριχνεις καθε μερα φωσφορο γιατι μπορει να πνιγεις στην αλγη στο τελος,ειδικα αν δεν εχεις και μετρηση.

Αν εχεις ολα τα λιπασματα,καλο ειναι να ακολουθεις ενα προγραμμα οπως πχ της seachem η καττι αναλογο.Επισης καποια στοιχεια στα λιπασματα συμπεριλαμβανονται και σε καποια αλλα μεσα.

Τελικά ρε παιδιά τί είναι καλύτερο; Δια 6 ή σύμφωνα με το πρόγραμμα της Seachem;

Απαντησα πιο πανω. :)

• Like 1

Γιατί δεν μπορείς να ρίχνεις κάθε μέρα φώσφορο; Απλά προσαρμόζεις την ποσότητα, αν είναι πχ. να ρίξεις 6ml την εβδομάδα συνολικά, αντί για 3 και 3ml σε 2 μέρες, ρίχνεις 1ml την ημέρα.

Anyway δεν βγαίνει άκρη.

Έγινε επεξεργασία - AgMa
  • Like 1

τελικα ειναι καλος τροπος αυτος που λεω η οχι ? ^_^ Να μην βαλω τιποτα δεν γινεται κιτρινιζουν και λιωνουν αμεσως σε χρονο 0 !

2 λιπάσματα ρίχνεις, μπορείς να σπας την ποσότητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...