Jump to content

διακόσμηση ενυδρείου

Recommended Posts

είναι κατάλληλο το ενυδρείο αυτό για τα πολυαγαπημένα μου ραμιρεζι?? όσο άφορα την διακόσμηση σήμερα που τα έβαλα παντός κατάλαβα ότι είχαν άπυρες κρυψώνες κάτω από τις ρίζες άπλα δεν ξέρω αν είναι λίγο υπερήλικο

post-51934-0-77431700-1451320397_thumb.jpg

post-51934-0-27513700-1451320409_thumb.jpg

Επειδη δεν φαινεται καλα, τι βυθο εχεις; η διακοσμηση μια χαρα φαινεται αν και θα προτιμουσα λιγο παραπανω ελευθερο χωρο για κομυμπι και ψαξιμο στον βυθο

Τι εννοεις υπερηλικο; το ραμ;

Send from the heart of the Amazonas

Λίγο "μπουκωμένο" μου φαίνεται. Πόσα λίτρα είναι; Πόσα ramirezi; Υπάρχει ζευγάρι;

Τα ραμιρεζι θέλουν άμμο για να αισθάνονται και νά λειτουργούν καλύτερα (δεν φαίνεται αν έχεις άμμο ή χαλίκι)...

Έχεις πολύ ρίζα μέσα δεν βοηθάει στο συγκεκριμένο είδος....Δεν χρειάζονται πολλες κρυψωνες...λίγες και αρκετά φυτά θα τα κάνουν να νιώθουν πιο άνετα...

• Like 1

ευχαριστω για τις απαντισεις σας επιδι ειναι καινουριες οι ρυζες και επιπλενε αν βγαλω μια θα φιγουν ολες ετσι οπος εχουν σφινοσει σε κανενα μινα θα βγαλω καπιες που θα εχουν ποτισει καλα

Συμφωνω με τα παιδια απο πανω,αν θες να διατηρησεις αυτο το ψαρι σε βαθος χρονου και σωστα θα χρειαστεις ψιλοκκοκη αμμο οπωσδηποτε και μεγαλυτερο ενυδρειο,με εμφαση στις διαστασεις βυθου.Οι ριζες (κρυψωνες) και τα φυτα επισης θα βοηθησουν οταν υπαρχουν ζευγαρωματα και αψιμαχιες αλλα σε αυτα τα λιτρα σιγουρα καποια στιγμη θα σκοτωθουν μεταξυ τους,ακομη και αν ειναι διαπιστωμενο ζευγαρι με γεννες.

• Like 1

Ενυδρείο να πάρω άλλο δεν παίζει προς το παρόν μόλις έδοσα ένα σκασμό λευτα παντός θα ήθελα να ρωτήσω αν καθαρίσω τα σφουγγάρια του φίλτρου με νερό του ενυδρείου δημιουργώ κάποια ανατάραξη η μπορώ να το κάνω οπότε θέλω γιατί μόλις το καθάρισα και η βρομα που είχε δεν περιγράφεται και είναι τόσες Σε λίγες μέρες και το νερό έχει γίνει θολό καφέ

αν παρω παιδια μια οποιαδιποτε πετρα ετσι λιγο πλακουτσοτη να την δεσω με πετονια θα κανει για τις ριζες βρασικο και ξεπλιμα ενοιτε πριν η ακομα και αυτο θα τρελανει τα μικρα μ ετσι οπος θα τα μπενοβγαλω και θα αλαξω ολη την διακοσμιση ουσιασικα γιατι και τα φιτα μετα αλλη θεση θα πρεπει να παρουν ???

αν παρω παιδια μια οποιαδιποτε πετρα ετσι λιγο πλακουτσοτη να την δεσω με πετονια θα κανει για τις ριζες βρασικο και ξεπλιμα ενοιτε πριν η ακομα και αυτο θα τρελανει τα μικρα μ ετσι οπος θα τα μπενοβγαλω και θα αλαξω ολη την διακοσμιση ουσιασικα γιατι και τα φιτα μετα αλλη θεση θα πρεπει να παρουν ???

Δεν καταλαβα τιποτα.

Send from the heart of the Amazonas

οι ριζες μου επιπλεουνε και τις εχω σφινοσει με εναν τροπο ολες μαζι αν βγαλω την μια θα φυγουν ολες και λεω αν δεσω μια μια τις ριζες με μια πετρα απο κατω αν θα κανω δουλεια ετσι

Αν έχεις τέτοιο πρόβλημα και σου αρέσει οπτικά το ενυδρείο, προς το παρόν άφησε το έτσι. Δεν είναι καθόλου άσχημο! Αργότερα βλέπεις τι θα κάνεις!

Ο βυθός μάλλον χαλικάκι είναι. Σωστά;

Έγινε επεξεργασία - theodor72

ναι χαλικι εχω φιλε μου(1,3mm) για 2 λογους η βρομα που μαζευει η αμμο δεν την θελω και δευτερον επιδι εχω φιτεμενο ενυδρειο θα εχει προβλημα 

Πάντως και οι δύο λόγοι που αναφέρεις, με λίγη εμπειρία και λίγο περισσότερη υπομονή αντιμετωπίζονται σχετικά εύκολα. :)

Το θέμα είναι πως στα ramirezi ταιριάζει καλύτερα η άμμος. Δες εδώ την διακόσμηση του ενυδρείου: http://www.aquazone.gr/forums/topic/42356-mikrogeophagus-ramirezi-meyers-and-harry-1948/#entry385822

Το ξέρω ότι τεριαζει η άμμος καλητερα έχεις δίκιο απλά είχα κάποιες ανησυχίες με την άμμο και διάβασα ότι δεν έχουν θέμα και με αυτό το χαλίκι απλά η άμμο είναι καλύτερη για αυτά σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου

ναι χαλικι εχω φιλε μου(1,3mm) για 2 λογους η βρομα που μαζευει η αμμο δεν την θελω και δευτερον επιδι εχω φιτεμενο ενυδρειο θα εχει προβλημα 

Ο μύθος ότι τα φυτά στην άμμο έχουν προβλήματα νομίζω ότι δεν ισχύει πλέον τα δικά μου στην άμμο δύσκολα φυτά και κλαδεύω συνεχώς. 

Ο μύθος ότι τα φυτά στην άμμο έχουν προβλήματα νομίζω ότι δεν ισχύει πλέον τα δικά μου στην άμμο δύσκολα φυτά και κλαδεύω συνεχώς. 

Δεν θα μπορουσα να μη ρωτησω...τι δυσκολα φυτα εχεις?Μπορεις να μας τα γραψεις? Η ακομα και μια φωτο θα βοηθουσε. :)

Δεν θα μπορουσα να μη ρωτησω...τι δυσκολα φυτα εχεις?Μπορεις να μας τα γραψεις? Η ακομα και μια φωτο θα βοηθουσε. :)

Φυτά: Bacopa Caroliniana Hydrocotyle leucocephala, Echinodorus bleheri, Egeria Densa:, Hemianthus micranthemoides, Hydrocotyle – Tripartita, Hygrophila corymbosa 'Angustifolia, Hygrophila Difformis, Hygrophila Polysperma, Hygrophila polysperma tiger, limnophila sessiliflora, Lindernia rotundifolia, Ludwigia Mullerti, Ludwigia perennisRotala Rotundifolia, SagittariaSubulata,κ.α.

Θα κάνω παρουσίαση δεν μου ανεβάζει φωτο δεν ξέρω γιατί.

Φυτά: Bacopa Caroliniana Hydrocotyle leucocephala, Echinodorus bleheri, Egeria Densa:, Hemianthus micranthemoides, Hydrocotyle – Tripartita, Hygrophila corymbosa 'Angustifolia, Hygrophila Difformis, Hygrophila Polysperma, Hygrophila polysperma tiger, limnophila sessiliflora, Lindernia rotundifolia, Ludwigia Mullerti, Ludwigia perennisRotala Rotundifolia, SagittariaSubulata,κ.α.

Θα κάνω παρουσίαση δεν μου ανεβάζει φωτο δεν ξέρω γιατί.

Να με συγχωρεις αλλα τα φυτα που γραφεις δεν ειναι δυσκολα..ειναι σχετικα ευκολα και οταν λεμε δυσκολα φυτα δεν εννοουμε απο θεμα υποστρωματος,αμμου και τα λοιπα,αλλα απο αλλα πραγματα.

Δεν ειναι της παρουσης να το συζητησουμε εδω,απλα ηθελα να δω ποια δυσκολα φυτα εχεις.Ολα ευκολα ειναι αυτα φιλε μου. :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...