Jump to content

Το ενυδρειο μου

GiannhsPi

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου 
Κιχλιδες Αμερικης

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):60x30x30
Συνολικά Λίτρα:54 λιτρα
Sump (λίτρα):-

Οργανισμοί
Φυτά:-
Ψάρια: 3 Convict cichlids και 1 ancistrus sp.
Άλλα είδη:-

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο:-
Πέτρες: Mια μικρη μη ασβεστολιθικη
Ξύλα:-
Άλλα διακοσμητικά : 3 Πλαστικα φυτα και 1 σπηλια
Υπόστρωμα: Χαλικι κοκομμετρια  0,3-0,6 εκατοστα
Βυθός:-

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Φωτιστικο Γραφειου μονταρισμενο στον τοιχο (θα γινει αλλαγη συντομα)
Διάρκεια φωτισμού: 7 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση: Ηaquoss Submarine 180lt/h

Θέρμανση/ Ψύξη: Haquoss Vulcano 100watt
Λίπανση:-
Παροχή CO2:-
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:-
Διατροφή:Sera cichlid sticks και  Sera catfish chips

Παράμετροι
pH: 7,3
Γενική σκληρότητα (GH):-
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):-
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):10
Φωσφορικά (PΟ4):-
Μέση Θερμοκρασία (°C):25

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: 20% καθε εβδομαδα 
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Πρετοιμασια με Sera aquatan 
Άλλες ρουτίνες συντήρησης:-

Φωτογραφίες:
http://s1168.photobucket.com/user/GiannhsPi/library/

Βίντεο:- 

Το ενυδρειο εχω καταλαβει πως ειναι μικρο για τις κιχλιδες μου αλλα δεν μπορεσα να τις δωσω κανω οτι μπορω για να ζησουν οσο το καλυτερο δυνατον 

Καθε παρατηρηση ειναι ευπροσδεκτη μιας και ειμαι νεος στο χομπυ και θελω να μαθω απο τα λαθη μου 

Ευχαριστω το σιτε  για την πολυ καλη δουλεια και πληροφοριες που δινει

Χρονια πολλα και καλα Χριστουγεννα σε ολους

Φιλε μου Χρονια πολλα και καλως ηρθες.Η αληθεια ειναι οτι το ενυδρειο σου ειναι πλ περιορισμενο ως προς το πληθος και τον αριθμο ψαριων που μπορεις να βαλεις.Τα συγκεκριμενα ψαρακια που εχεις χρειαζονται να μπουν σε ενα μεγαλυτερο χωρο καθως το ενυδρειο σου ειναι πλ μικρο για αυτα(οπως και εσυ γνωριζεις).Επισης καλο θα ηταν να εβγαζες οτι πλαστικο εχεις μεσα και να τα αντικαταστησεις με αληθινα ευκολα φυτα και θα σου ερχοταν πιο φθηνα και απο τα πλαστικα φυτα.Ακομα αν μπορεις να δωσεις πληροφοριες για το πως εστρωσες το ενυδρειο σου,για να μπορεσουν τα παιδια που γνωριζουν καλυτερα να σου δωσουν τις καταλληλες απαντησεις.Καλο ειναι πριν αρχισουμε να φτιαχνουμε ενα ενυδρειο να ψαχνουμε τα βασικα και να ρωταμε τι πρεπει να κανουμε,τα πρωτα βασικα ερωτηματα,λαθη κανμε ολοι και μαθαμε απο αυτα,απλως με τις καταλληλες ερωτησεις αυτα θα μπορουσαν να μειωθουν στο ελαχιστο.Καλη συνεχεια φιλε μου και ελπιζω να αγαπησεις το συγκεκριμενο χομπυ και να φερεσαι στα ψαρακια σου με αγαπη και να καταφερεις αυτο που θες.

Ευχαρσιστω πολυ να στε καλα για τις παρατηρησης, το ενυδρειο το εστρωσα με μπολι που μου εδωσε ο πατερας ενος φιλου μου που ασχοληται εδω και 2 χρονια δυστυχως οπως στα περισσοτερα πετ σοπ μου τα πουλησαν δηλαδη μου ειπαν πως ειναι καταλληλα για το ενυδρειο μου και εγω σαν "χαμενος" τα πηρα, τωρα για τα φυτα το εχω σκεφτει αλλα και εκει εχω αποριες καθως θελω να μαθω τι φυτα μπορω να βαλω τι χρειαζονται και να ειναι ευκολα...ενα προβλημα που προσεξα χτες ειναι οτι η μεγαλη κιχλιδα που εχω πειραζει ολα τα αλλα τα κυνηγαει και μου φαινεται πως τα τσιμπαει κιολας τι να φταιει σε αυτο;; 

Ευχαριστω και παλι 

Αυτό το κυνηγητό, φίλε μου, δεν πρόκειται να το γλιτώσεις! Τα ψάρια αυτά είναι από τις πιο επιθετικές κιχλίδες. Σε αυτά τα λίγα λίτρα το αδύναμο ψάρι δε μπορεί ούτε να κρυφτεί, ούτε να απομακρυνθεί. Αργά ή γρήγορα να περιμένεις και απώλειες! Δυστυχώς! :(

Κατάλαβα :/ αν δω απώλεια θα αλλάξω ψαροσυνθεση άμεσα θα ήθελα να το κάνω αλλά λόγο μικρών οικονομικών δυνατοτήτων δεν μπορώ

Και τα πλαστικά φυτά είναι το τελευταίο που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου :)

Είναι κρίμα να ξεκινάει κάποιος το χόμπι με αυτόν τον τρόπο! Και μάλιστα από τις υποδείξεις ενος "επαγγελματία".

Ενημερωτικά και χωρίς να αναφέρεις ονόματα, το μαγαζί είναι καθαρά ενυδρειακό οι έχει και άλλα κατοικίδια;

Έχει κιαλλα ενυδρεία απλά όταν είχα πάει εγώ για τα πρώτα μου ψάρια είχε χρυσόψαρα και Κιχλίδες μόνο τώρα έχει guppy moly tetra και ξιφοφορους

Φιλε Γιαννη, δεν μου φαινονται για convict. Μαλλον για παπαγαλοψαρο μου φαινεται το μεγαλο. Το αλλο δεν μπορω να καταλαβω. Ποιος σου ειπε οτι ειναι convict;

Κιχλιδα ειναι μια γενικη οικογενεια που περιλαμαβανει πολλα ειδη ψαριων!

Θα πρεπει να κανεις κατι συντομα με τα ψαρια. Το ενυδρειο σου μπορει να παραμεινει ως εχει, αν και ειμαι κατα των ψευτικων διακοσμητικων, αλλα τα ψαρια θα πρεπει να φυγουν.

Καλησπέρα στην αναζήτηση στο google αν γραψεται convict cichlids θα σας βρει και αυτό το είδος τώρα δεν ξέρω αν είναι convict δεν ειμαι 100% σίγουρος τα ψάρια καταλαβαίνω πως δεν μπορούν να ζήσουν σε τόσο μικρό χώρο θα προσπαθήσω να τις βάλω σε αγγελία εδώ ή να ψαξω και αλλα πετ σοπ τώρα για τον ancistrus κάνει για αυτό το ενυδρείο ή όχι; Και τι ψάρια θα μου προτεινατε για αυτά τα λίτρα

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...