Jump to content

Φυτεμένο 300 λίτρα.

hms

Recommended Posts

επισης αν μπορει ο τιτλος να αλλαξει σε '' φυτεμενο 300 λιτρα ''

το ενα ξυλο απο τα 3 βουλιαξε τα αλλα δυο πιστευω λιγο ακομα θελουν

οσο αναφορα τον φωτισμο εχει 4 λαμπες T5 39w του rehau που λενε πανω οι 2 οτι ειναι ψυχρες και οι 2 θερμες κελβιν δεν γραφει ουτε στο διαδικτυο μπορεσα να βρω...για να ειμαι σιγουρος οτι ειναι στα σωστα κελβιν πηρα Τ5 κοινες λαμπες του εμποριου οχι ενυδρειακες 2 στα 4000Κ και 2 στα 6500Κ, να τις βαλω εναλλαξ δηλαδη 6500Κ-4000Κ-6500Κ-4000Κ ή οι δυο 6500 μπροστα και οι αλλες δυο 4000Κ πισω..

επισης αν προσθεσω ακομα δυο λαμπες 39w για πιο δυσκολα φυτα σε τι κελβιν να παω ?

μολις εκανα τεστ αμμωνια της api βγαζει μεταξυ 0,25 και 0,5 προς 0,5 καλα παμε ετσι ?

πηραζει που απο την αποχη πεφτει τροφη μεσα και παει στο πατω ?

Ο τίτλος άλλαξε. Μεταφέρεται και στην ανάλογη κατηγορία. :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - SOTIRIS

Ο τίτλος άλλαξε. Μεταφέρεται και στην ανάλογη κατηγορία. :thumbup:

ευχαριστω πολυ Σωτηρη :thumbup:

το ενα ξυλο απο τα 3 βουλιαξε τα αλλα δυο πιστευω λιγο ακομα θελουν

οσο αναφορα τον φωτισμο εχει 4 λαμπες T5 39w του rehau που λενε πανω οι 2 οτι ειναι ψυχρες και οι 2 θερμες κελβιν δεν γραφει ουτε στο διαδικτυο μπορεσα να βρω...για να ειμαι σιγουρος οτι ειναι στα σωστα κελβιν πηρα Τ5 κοινες λαμπες του εμποριου οχι ενυδρειακες 2 στα 4000Κ και 2 στα 6500Κ, να τις βαλω εναλλαξ δηλαδη 6500Κ-4000Κ-6500Κ-4000Κ ή οι δυο 6500 μπροστα και οι αλλες δυο 4000Κ πισω..

επισης αν προσθεσω ακομα δυο λαμπες 39w για πιο δυσκολα φυτα σε τι κελβιν να παω ?

μολις εκανα τεστ αμμωνια της api βγαζει μεταξυ 0,25 και 0,5 προς 0,5 καλα παμε ετσι ?

πηραζει που απο την αποχη πεφτει τροφη μεσα και παει στο πατω ?

:help:

Η απορία σου όσον αφορά τις λάμπες βρίσκει την απάντησή της αναλυτικά εδώ.http://www.aquazone.gr/forums/topic/56782-o-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85/?hl=%2B%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1+%2B%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1+%2B%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1

Ναι πειράζει, δεν πρέπει να πέφτει η τροφή μέσα.

Για τον φωτισμο τι εταιριας λαμπες πηρες?

Γενικα με τα kelvin που επελεξες στησε τον φωτισμο οπως σου καθεται καλυτερα στο ματι, δεν εχει και τεραστια διαφορα, το πως θα μπουνε.

Αν βαλεις και αλλες λαμπες, παρε καμια κοκκινη.

Για τον φωτισμο τι εταιριας λαμπες πηρες?

Γενικα με τα kelvin που επελεξες στησε τον φωτισμο οπως σου καθεται καλυτερα στο ματι, δεν εχει και τεραστια διαφορα, το πως θα μπουνε.

Αν βαλεις και αλλες λαμπες, παρε καμια κοκκινη.

δεν θυμαμαι τι εταιρειας, ειναι εμποριου, αυριο που θα τις παραλαβω θα σου πω..απλα τις βρηκα σε πολυ καλη τιμη 3e η μια και λεω δεν εχω να χασω κατι..γιατι με τις μητρικες πχ δε ξερω ουτε μπορω να βρω τι κελβιν εχουν λεει 2 cold και 2 warm πανω και η αληθεια ειναι οτι δεν μου αρεσει και πολυ στο ματι..φαινεται αρκετα ψυχρος ο φωτισμος προς το μωβ....

οταν λες κοκκινη σε τι κελβιν περιπου ? :)

δεν θυμαμαι τι εταιρειας, ειναι εμποριου, αυριο που θα τις παραλαβω θα σου πω..απλα τις βρηκα σε πολυ καλη τιμη 3e η μια και λεω δεν εχω να χασω κατι..γιατι με τις μητρικες πχ δε ξερω ουτε μπορω να βρω τι κελβιν εχουν λεει 2 cold και 2 warm πανω και η αληθεια ειναι οτι δεν μου αρεσει και πολυ στο ματι..φαινεται αρκετα ψυχρος ο φωτισμος προς το μωβ....

οταν λες κοκκινη σε τι κελβιν περιπου ? :)

Σε ρωτησα γιατι εγω αλλα και αλλο μελος, εχω δει διαφορα τεραστια αναμεσα στην philips και την osram.

Εχει τυχει να δοκιμασω και τις δυο , και η οσραμ εχει τεραστια διαφορα.

Κοκκιη -ροζ... εχει παλι η orsam :)

Την fluora.

Αλλιως ενυδρειακες...

Και αν ειναι πολυ κιτρινοπο το χρωμα , βαλε και μια μπλε να ισιωσει .. :)

Σε ρωτησα γιατι εγω αλλα και αλλο μελος, εχω δει διαφορα τεραστια αναμεσα στην philips και την osram.

Εχει τυχει να δοκιμασω και τις δυο , και η οσραμ εχει τεραστια διαφορα.

Κοκκιη -ροζ... εχει παλι η orsam :)

Την fluora.

Αλλιως ενυδρειακες...

Και αν ειναι πολυ κιτρινοπο το χρωμα , βαλε και μια μπλε να ισιωσει .. :)

αφου δεν τις εχω αγορασει ακομα, τελικα θα παω σε οσραμ σε ευχαριστω πολυ για τη πληροφορια

στις 4 λαμπες λες η μια να ειναι fluora ?

Ναι ρε συ πχ βαλε 2χ 865 1 χ840 και την ροζ. 

Mπες στο σιτε της osram να δεις λεπτομεριες γιατις λαμπες.

Δεν ξερω  τις διαστασεις του ενυδρειου σου αλλα προσπαθησε να  καλυπτεις ολο το μηκος. 

Καποιες βγαινουν σε πολλα watt, και αλλες σε λιγα.

Δες το λιγο.

http://www.osram.gr/osram_gr/

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

ωραια οι 39w της osram βγαινουν ακριβως στο μηκος που εχω.

οποτε παμε σε 2x865 1x840 και οι υπολοιπες που εχει ειναι 827 και 830 και  Colored T5 HO 39w/66 αυτη εννοεις ?

ωραια οι 39w της osram βγαινουν ακριβως στο μηκος που εχω.

οποτε παμε σε 2x865 1x840 και οι υπολοιπες που εχει ειναι 827 και 830 και  Colored T5 HO 39w/66 αυτη εννοεις ?

Δεν ξερω αν εχει σε τ5 , σε τ8 εχει σιγουρα,

http://www.osram.gr/osram_gr/products/lamps/fluorescent-lamps/fluorescent-lamps-t8/fluorescent-lamps-t8-special-versions/fluora-t8/index.jsp

Αλλιως αν θελεις τ5 παρε απο ενυδρειακες , η sylvania  glowlux νομιζω ειναι κοκκινη.

Βάλε μας και καμία φωτό γεμάτο. 

σημερα αγοραστηκαν ακομα μερικα πραγματα για το ενυδρειο, τεστ νο2 και νο3 της api (εχω ηδη αμμωνιας της api παλι)

1 βδομαδα στρωσιματος με τροφη και βακτηρια θερμοκρασια 28,

αμμωνια 0,25-0,5

νο2 0

αυτο σημαινει οτι τα πρωτα βακτηρια δεν εχουν μετρατρεψει ακομα την αμμωνια σε νιτρωδη ετσι ?

επισης 3 βραχακια landscape

παρασκευα ειναι ακομα ολα χυμα και τα ξυλα δεν εχουν βουλιαξει ακομα γι αυτο δεν ανεβαζω φωτο :P

Αν κρίνω από την εμπειρία μου , όχι δεν την έχουν μετατρέψει ακόμα αλλά σου έρχεται.

Από την άλλη εγώ άκουγα πράγματα του στυλ ότι με τα βακτήρια δεν θα δεις ποτέ αμμωνία , νο2 όσο στρώνεις και ειδικά άμα κάνεις στρώσιμο με ψάρι.

Αν κρίνω από την εμπειρία μου , όχι δεν την έχουν μετατρέψει ακόμα αλλά σου έρχεται.

Από την άλλη εγώ άκουγα πράγματα του στυλ ότι με τα βακτήρια δεν θα δεις ποτέ αμμωνία , νο2 όσο στρώνεις και ειδικά άμα κάνεις στρώσιμο με ψάρι.

οχι δε νομιζω πως ισχυει αυτο

Dont know! Εγώ περιμένω τα νο2 να υποχωρήσουν και την παλεύω με Prime x2 δόση..

αργει αρκετα η πληρης μετατροπη νο2->νο3 εγω δεν εχω φτασει ακομα ουτε στο πρωτο σταδιο :P

Άρα αγορίνα είναι αυτό που έγραψες παραπάνω . Περιμένεις την μετατροπή αμμωνίας σε νο2. 3-4 μέρες θέλεις ακόμα με βάση τα γραφήματα! 

σημερα εκανα παλι μετρησεις

nh3/nh4 0.5

no2 0

no3 80 !

παιδια πως γινεται αυτο ??

nh3/nh4 0.5

no2 0

no3 80 !

εβαψα και τη πλατη με πλαστικο χρωμα μαυρο :)

nh3/nh4 0.5

no2 0

no3 80 !

Ανάλογα τι βακτήρια χρησιμοποιείς. Εμένα τα microbakter 7 μου εμφάνισαν 10-15 νο3 χωρίς να έχω στρώσει!

δηλαδη τα Nitrobacter δουλευουν στο full ενω τα Nitrosomonas ακομα προσπαθουν :P

σε δυο-τρεις μερες θα κανω μια αλλαγη νερου και θα ξαναμετρησω :)

δηλαδη τα Nitrobacter δουλευουν στο full ενω τα Nitrosomonas ακομα προσπαθουν :P

σε δυο-τρεις μερες θα κανω μια αλλαγη νερου και θα ξαναμετρησω :)

Δεν ξέρω ρε.. Απλά κάποια σκευάσματα κάνουν νιτροποίηση πριν καν φτάσει φυσιολογικά μόνο του το ενυδρείο στο στάδιο εκείνο.

Εγώ μέτρησα 10-15 νο3 πήγα να χαρώ και μετά μέτρησα νο2  1 και προσγειώθηκα :P Έβαζα άλλα βακτήρια και με το που έβαλα τα micro στις 2 ημέρες είχα νο3 (με άστρωτο ενυδρείο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...