hms 23 Δεκεμβρίου 2015 #1 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Γεια χαρα σε ολη τη παρεα, και καλες γιορτες! Ο Αη-Βασιλης ηρθε φετος νωριτερα και εκανα δωρο στον ευατο μου νεο ενυδρειο Ανοιγω το θεμα για να σχολιασουμε τα παντα εδω. διαστασεις 121x51x62, συνολικα λιτρα 300 φωτισμος 4x39w T5 Γενικα σκεφτομαι προς φυτεμενο, με αρκετες ριζες, πετρες και να δειχνει οσο το δυνατον φυσικος βιοτοπος. Φυτακια σχετικα ευκολα, νομιζω πως ειναι καλος ο φωτισμος και ισως υπαρξει δυνατοτητα για Co2 αργοτερα. Ψαροσυνθεση ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Δεκεμβρίου 2015 #2 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Ο φωτισμος δεν ειναι καλος,εχεις 160 βατ σε 300 λιτρα με υψος 62,που σημαινει οτι πας για ευκολα φυτα μ αυτον τον φωτισμο. Απο ψαρια εχεις πολλες δυνατοτητες,αναλογα τι θες να κανεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #3 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Ο φωτισμος δεν ειναι καλος,εχεις 160 βατ σε 300 λιτρα με υψος 62,που σημαινει οτι πας για ευκολα φυτα μ αυτον τον φωτισμο. Απο ψαρια εχεις πολλες δυνατοτητες,αναλογα τι θες να κανεις. Απο φυτα κυριως θα παω σε πολυ moss, java fern, εχινοδορους, valisneries, caboba, polysperma, hydrophilia diformis. Φυσικα με co2 θα ειναι πολυ καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Δεκεμβρίου 2015 #4 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Φανταζομαι μιλας για ολοκληρομενο συστημα co2 ετσι? Σιγουρα θα ειναι πολυ καλυτερα με το co2 γιατι ειναι ευκολα φυτα αυτα που γραφεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 23 Δεκεμβρίου 2015 #5 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Απο φυτα κυριως θα παω σε πολυ moss, java fern, εχινοδορους, valisneries, caboba, polysperma, hydrophilia diformis. Φυσικα με co2 θα ειναι πολυ καλυτερα. Αν εξαιρέσεις την caboba, ολα τα άλλα πιστεύω πως θα είναι εντάξει. Απο ψάρια τι σκέφτεσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #6 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Φανταζομαι μιλας για ολοκληρομενο συστημα co2 ετσι? Σιγουρα θα ειναι πολυ καλυτερα με το co2 γιατι ειναι ευκολα φυτα αυτα που γραφεις. ναι εχω ολοκληρωμενο συστημα, αλλα σκεφτομαι να το βαλω σε λειτουργια αργοτερα, εξαλλου ναι ειναι νορμαλ φυτακια. Αν εξαιρέσεις την caboba, ολα τα άλλα πιστεύω πως θα είναι εντάξει. Απο ψάρια τι σκέφτεσαι? εδω σε θελω επιλογη 1 : μεγαλο κοπαδι απο καρδιναλιους μεγαλο κοπαδι corydoras κοπαδι sae επιλογη 2 : σκαλαρια-corydoras επιλογη 3 : ζωοτοκα guppies, molly, ξυφοφοροι Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Δεκεμβρίου 2015 #7 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Μολις θα βαλεις τα sae,θα ξεχασεις τη μοςς,θα στη φανε ολη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 23 Δεκεμβρίου 2015 #8 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Ωραίες επιλογές και η πρώτη, και η δεύτερη αλλά συνηθισμένες. Σίγουρα κάποια ψάρια μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα με ορισμένα φυτά όπως σου έγραψε και ο Κώστας, αλλά έτσι γίνεται με τα κοινωνικά φυτεμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #9 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Μολις θα βαλεις τα sae,θα ξεχασεις τη μοςς,θα στη φανε ολη. ωπ σωστος το ξεχασα αυτο! Ωραίες επιλογές και η πρώτη, και η δεύτερη αλλά συνηθισμένες. Σίγουρα κάποια ψάρια μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα με ορισμένα φυτά όπως σου έγραψε και ο Κώστας, αλλά έτσι γίνεται με τα κοινωνικά φυτεμένα. θενκς, καλα θα δουμε θα προσπαθησω να το παω βημα βημα, πρωτα το στησιμο του περιβαλλοντος και μετα τα ψαρακια. Α σιγουρα και γαριδουλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 23 Δεκεμβρίου 2015 #10 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Κιχλιδες και γαρίδες λανθασμένη επιλογή. Ασε που θα τις τρώνε, επειδή θα είναι κυνηγημένες θα είναι μόνιμα κρυμμένες και χαμένες στα 300 λίτρα. Με λίγα λόγια δεν θα τις βλέπεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #11 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Κιχλιδες και γαρίδες λανθασμένη επιλογή. Ασε που θα τις τρώνε, επειδή θα είναι κυνηγημένες θα είναι μόνιμα κρυμμένες και χαμένες στα 300 λίτρα. Με λίγα λόγια δεν θα τις βλέπεις. Σωτηρη ξερεις τι θελω να πετυχω, να ειναι βιοτοπος δηλαδη σε καθε γωνια του ενυδρειου να συμβαινει κατι απο ομαδες ψαριων και τις αλληλοεπιδρασεις τους με οσο ποιο φυσικο ντεκορ γινεται. Με τι ψαροσυνθεση θα το κανω ειναι ενα θεμα.. Έγινε επεξεργασία 23 Δεκεμβρίου 2015 - hms Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 23 Δεκεμβρίου 2015 #12 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Αν και τις περισσότερες φορές στήνουμε ένα ενυδρείο με βάση το προσωπικό μας γούστο, και μετά βαζουμε και τους κατοίκους, εσένα σου δίνεται η ευκαιρία (μιας και είναι καινούργιο το ενυδρείο) να κάνεις ακριβώς το αντίθετο και κατά τη γνώμη μου το σωστότερο. Επιλέγεις πρώτα με τι ψάρια θα ασχοληθείς και μετά στήνεις το ενυδρείο με βάση τις ανάγκες τους. Ετσι θα αποφύγεις πολλά από τα λάθη που κάνουμε όλοι μας (επιλογή λάθος ψαριών σε λάθος νερά λάθος εξοπλισμός κλπ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #13 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 ρε σεις μηπως να το κανω malawi να γουσταρουμε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 24 Δεκεμβρίου 2015 #14 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Για ψαρια ριξε μια ματια προς Αυστραλια μερια,εχει πανεμορφα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 24 Δεκεμβρίου 2015 #15 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Για ψαρια ριξε μια ματια προς Αυστραλια μερια,εχει πανεμορφα. Συμφωνώ και επ αυξάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 24 Δεκεμβρίου 2015 Author #16 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 δηλαδη σα ποια συνθεση θα προτεινατε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 24 Δεκεμβρίου 2015 Author #17 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 ερωτηση, τι υλικο βαλω μεταξυ ενυδρειου και βασης ; φελιζολ, κατι αλλο, ή τιποτα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 24 Δεκεμβρίου 2015 #18 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Η βάση είναι σιδερένια ή ξύλινη? Το ενυδρείο έχει πλαστικό πλαίσιο από κάτω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 24 Δεκεμβρίου 2015 Author #19 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Η βάση είναι σιδερένια ή ξύλινη? Το ενυδρείο έχει πλαστικό πλαίσιο από κάτω ? το επιπλο ειναι ξυλινο, ειναι το rio 300, κατω τζαμι και γυρω γυρω πλαισιο (δεν ειμαι σιγουρος αν ακουμπαει απευθειας το τζαμι ή το πλαισιο γιατι το εχω στο κουτι ακομα) Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2015 - hms Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 24 Δεκεμβρίου 2015 #20 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Δεν χρειαζεται τιποτα λοιπον Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 24 Δεκεμβρίου 2015 #21 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Για ψαροσυνθεση θα συμφωνήσω και εγω για Αυστραλία - Νεα Γουινεα με επιλογές οπως: Μελανοταινιες Iriatherina werneri Pseudomugil ( με μεγαλη επιλογή απο αυτή την κατηγορία οπως furcatus, Gertrude και αλλά) Και πολλές πολλές γαρίδες . Θα εχεις παντού κίνηση και πανέμορφα χρώματα. Και φυσικά θα ξεφύγεις απο τα συνηθισμένα Καλή επιλογή σε ότι και αν διάλεξης Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2015 - Carp82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 24 Δεκεμβρίου 2015 Author #22 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Δεν χρειαζεται τιποτα λοιπον Για ψαροσυνθεση θα συμφωνήσω και εγω για Αυστραλία - Νεα Γουινεα με επιλογές οπως: Μελανοταινιες Iriatherina werneri Pseudomugil ( με μεγαλη επιλογή απο αυτή την κατηγορία οπως furcatus, Gertrude και αλλά) Και πολλές πολλές γαρίδες . Θα εχεις παντού κίνηση και πανέμορφα χρώματα. Και φυσικά θα ξεφύγεις απο τα συνηθισμένα Καλή επιλογή σε ότι και αν διάλεξης πολυ καλη ιδεα, ναι το βασικο να φτιαξουμε κατι διαφορετικο γιατι λιγο πολυ εχω περασει απο τα ψαρια αμαζονιου κτλπ. μελανοταινιες εχω δει σε αρκετα μαγαζια, Pseudomugil υπαρχουν ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 24 Δεκεμβρίου 2015 #23 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 πολυ καλη ιδεα, ναι το βασικο να φτιαξουμε κατι διαφορετικο γιατι λιγο πολυ εχω περασει απο τα ψαρια αμαζονιου κτλπ. μελανοταινιες εχω δει σε αρκετα μαγαζια, Pseudomugil υπαρχουν ; Κατά καιρούς υπάρχουν. Δες και λίγο διαφορετικά ψάρια. http://rainbowfish.angfaqld.org.au/Boesemani.htm http://rainbowfish.angfaqld.org.au/Praecox.htm http://rainbowfish.angfaqld.org.au/Incisus.htm http://rainbowfish.angfaqld.org.au/Rubro.htm http://rainbowfish.angfaqld.org.au/Trifas.htm http://rainbowfish.angfaqld.org.au/Pseudoincisus.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 24 Δεκεμβρίου 2015 #24 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Φιλε μου ρίξε μια μάτια στο petcumulus.gr Εγω εκει βρήκα πρόσφατα pseudomugil και Iriatherina . Εχει αρκετά ψαράκια που δεν βρίσκεις εύκολα άλλου Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Δεκεμβρίου 2015 #25 Share 25 Δεκεμβρίου 2015 Κατα καιρους υπαρχουν και ιριαθερινες και γερτρουδια και φουρκατους στα μαγαζια της Αθηνας,οπως και μελανοταινιες. Ομως πρεπει να πετυχεις την σεζον και θελει και λιγο ψαξιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος