Λάμπρος.Τ 22 Δεκεμβρίου 2015 #1 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, Παρατήρησα σήμερα που γύρισα από ταξίδι αρκετών ημερών, ότι οι σωλήνες (εισόδου - εξόδου) του εξωτερικού φίλτρου, είναι γεμάτες με διάφορα σκουπίδια και έχει πιάσει στα τοιχώματα από όσό μπορώ να διακρίνω κάποια βρωμιά. Το φίλτρο το έχω στήσει 2 1/2 εβδομάδες. Είναι λογικό που έγιναν έτσι οι σωλήνες ? Την φούσκα για την είσοδο του νερού (προς το φίλτρο) που είναι μέσα στο ενυδρείο την έχω ντύσει με σφουγγάρι για να μην ρουφήξει κανένα ψαράκι ή γαρίδα. Υπόψην η ροή του φίλτρου είναι άψογη (μάλιστα έχω χαμηλώσει κατά 25% την έξοδο). πως να καθαρίσω τους σωλήνες? ή μήπως δεν χρειάζεται? ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 22 Δεκεμβρίου 2015 #2 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Αν η ροη είναι άψογη, τότε δεν χρειάζεται να επέμβεις. Οταν δείς και κόβει μπορείς να καθαρίσεις τους σωλήνες με τις παρακάτω βούρτσες σωλήνων. https://www.google.gr/search?q=%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CF%83%CF%89%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BD+%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85+%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiYwNXhjvDJAhWGaxQKHR3cCHYQ_AUIBygB&biw=1366&bih=610#imgrc=rRgFTUMUzIUmxM%3A Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2015 - SOTIRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 22 Δεκεμβρίου 2015 #3 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Πρωτα να ρωτησω τη τρυπες εχει το σφουγκαρι στο σωληνα ( μικρες - μεγαλες )? Τη φιλτρο εχεις? Μια φωτο θα βοηθουσε. Υπαρχουν ειδικα, σαν σχοινακι που εχει στην ακρη του ενα ειδους τριχοειδη σαν αυτο που σου εχει βαλει ο SOTIRIS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 22 Δεκεμβρίου 2015 Author #4 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 sotiris αν κατάλαβα καλά (διορθωσέ με αν κάνω λάθος) είναι φυσιολογικό που έχει πιάσει αυτή τη βρωμιά, και απλά τις καθαρίζω με αυτη τη βούρτσα που μου έστειλες όταν μειωθεί η ροή. Σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 22 Δεκεμβρίου 2015 #5 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 sotiris αν κατάλαβα καλά (διορθωσέ με αν κάνω λάθος) είναι φυσιολογικό που έχει πιάσει αυτή τη βρωμιά, και απλά τις καθαρίζω με αυτη τη βούρτσα που μου έστειλες όταν μειωθεί η ροή. Σωστά? Σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 22 Δεκεμβρίου 2015 Author #6 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Αν και με καλύψατε με τις απαντήσεις σας, έβγαλα και φωτογραφίες μήπως και φταίει κάτι άλλο.. Το φίλτρο είναι το Astro AS2202. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 22 Δεκεμβρίου 2015 #7 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Οι σωλήνες του φίλτρου που πάνε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 22 Δεκεμβρίου 2015 #8 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Αν και με καλύψατε με τις απαντήσεις σας, έβγαλα και φωτογραφίες μήπως και φταίει κάτι άλλο.. Το φίλτρο είναι το Astro AS220220151222_210024.jpg20151222_210323.jpg. Βιολογία στο Φούλ Ολα κομπλέ ειναι. Αν δεις ότι μειώνεται η ΡΟΗ τοτε ενα καθάρισματακι με την "βούρτσα" που σου δείξανε τα παιδιά πιο πανω και ολα καλα. Τωρα αν δεν σου κάθεται καλα στο μάτι και δεν βαριέσαι μπορεις να το καθαρίζεις κάθε τρεις και λιγο. ( αν αλλάξεις λάστιχο και βάλεις πράσινο δεν φαίνεται τόσο ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #9 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Τελικά, με κόστος 3 ευρώ (!!!), έφτιαξα μια βούρτσα καθαρισμού για τους σωλήνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 23 Δεκεμβρίου 2015 #10 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Φωτο? Υλικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eja 23 Δεκεμβρίου 2015 #11 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 και εγώ μόνος μου έχω φτιάξει κόστος 0 ευρό πετονιά , υαλοβάμβακας, πρόκα στην μια μεριά την πετονιάς υαλοβάμβακας στην άλλη πρόκα για να περνάει στα καλώδια με το βάρος της Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 23 Δεκεμβρίου 2015 #12 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Στο Jumbo στα είδη κουζίνας έχει μια ωραιότατη βούρτσα γύρω στα 80cm ιδανική γι αυτήν την δουλειά και κάνει μόλις 1 ευρώ. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #13 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Από το Praktiker στο τμήμα με τα υλεκτρολογικά πήρα (πλαστική) ατσαλίνα που χρησιμοποιούνε για να περνάνε τα καλλώδια στα κανάλια (2,5 €) και στο Ικέα στα είδη κουζίνας βουρτσάκι με γάντζο στην άκρη που μπαίνει κουφέτο στην άκρη της ατσαλίνας (0,50 €). Σύνολο 3 € για σωλήνα μέχρι 3 μέτρα. Στα Jumpo που κοίταξα δεν είχε κάτι σε μικρό βουρτσάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος