takis_gt 22 Δεκεμβρίου 2015 #51 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 (edited) As such, I will strongly discourage to dose Prime directly into the shrimp tank. If you are using tap water and is treating with Prime or any dechlorinator that uses same active ingredient, it is better to prepare the water over night and gas off the sulphur dioxide first Να που μάθαμε κάτι , αλλά επίσης φαινεται πόσο καλύτερα ειναι να γίνεται πρωτα προετοιμασία του νερού και όχι κατευθείαν στο ενυδρείο Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2015 - takis_gt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Μαλτέζος ΙΙ 22 Δεκεμβρίου 2015 Author #52 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Μια αλλη ερωτηση.. Τα επομενα ψαρικα που θα βαλω σκεφτομαι κατι σε γαριδες η tetra cardinal.. πιο πολυ γαριδες.. καμια ιδεα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 22 Δεκεμβρίου 2015 #53 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Για γαρίδες απο όσο εχω διαβάσει , θέλει να περιμένεις περίπου 4 μήνες. Πριν μπουν σε καινούριο ενυδρειο. Καλύτερα περίμενε να σου πουν οι πιο έμπειροι. Μη βιαστείς . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 22 Δεκεμβρίου 2015 #54 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Μια αλλη ερωτηση.. Τα επομενα ψαρικα που θα βαλω σκεφτομαι κατι σε γαριδες η tetra cardinal.. πιο πολυ γαριδες.. καμια ιδεα; Σαν να βιάζεσαι. . . Εκτός και αν ετοιμάζεσαι να ακολουθήσεις την μέθοδο που περιγράφει ο Χρήστος στο post #46 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 22 Δεκεμβρίου 2015 #55 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Σωστα για τις γαριδες, θα περιμένεις. Αυτη τη στιγμή όμως εχεις πιο σοβαρα θεματα τωρα να λύσεις. Από την άλλη ομως , αφου εχεις ζωοτοκα , οι γαριδες μπορει να μη την βγαλουν καθαρή, ειδικα ο γονος, θα γινουν μεζες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Μαλτέζος ΙΙ 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #56 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 http://postimg.org/image/61m7fip3t/ παιζει να ειναι εγκυος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 23 Δεκεμβρίου 2015 #57 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Φυσιολογικό , γεννοβολάνε συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Μαλτέζος ΙΙ 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #58 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 ειναι? αν ναι τοτε πρεπει να ηταν οταν την αγορασα γιατι εχω μονο θυληκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 23 Δεκεμβρίου 2015 #59 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Αν ειναι όντως έγκυος θα πρεπει να προσέξεις αρκετά εάν γεννήσει. Ακομα το ενυδρειο σου δεν ειναι έτοιμο για μεγαλη αύξηση των ψαριών 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Μαλτέζος ΙΙ 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #60 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Σημερινες μετρησεις. ΝΟ3= 10 mg/l NO2= 0 mg/l gh=>21 kh= 6-10 cl2=0-0,8... πως τ βλεπεται σημερα; το gh & kh τι ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 23 Δεκεμβρίου 2015 #61 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Σημερινες μετρησεις. ΝΟ3= 10 mg/l NO2= 0 mg/l gh=>21 kh= 6-10 cl2=0-0,8... πως τ βλεπεται σημερα; το gh & kh τι ειναι; Αμμωνία έχεις μετρήσεις ; Κατα τα άλλα ειναι καλές οι μετρήσεις σου, αν εχεις μετρήσει και Αμμωνία θα ξέρουμε καλύτερα GH = General Hardenes = Γενικη Σκληρότητα https://en.wikipedia.org/wiki/DGH KH = Carbonate hardness = Ανθρακική σκληρότητα https://en.wikipedia.org/wiki/Carbonate_hardness Το GH ειναι ψηλά, πρέπει να εχεις ασβεστολιθικό βυθό ή πετρες μεσα στο ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Μαλτέζος ΙΙ 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #62 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Αμμωνία έχεις μετρήσεις ; Κατα τα άλλα ειναι καλές οι μετρήσεις σου, αν εχεις μετρήσει και Αμμωνία θα ξέρουμε καλύτερα GH = General Hardenes = Γενικη Σκληρότητα https://en.wikipedia.org/wiki/DGH KH = Carbonate hardness = Ανθρακική σκληρότητα https://en.wikipedia.org/wiki/Carbonate_hardness Το GH ειναι ψηλά, πρέπει να εχεις ασβεστολιθικό βυθό ή πετρες μεσα στο ενυδρείο εκτος απ το υποστρομμα εχω μια λεπτη στρωση απο ψιλο βοτσαλο. και 3εις διακοσμητικες πετρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Μαλτέζος ΙΙ 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #63 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Φιλε τακη σε ευχαριστω για τις γνωσεις σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 24 Δεκεμβρίου 2015 #64 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 εκτος απ το υποστρομμα εχω μια λεπτη στρωση απο ψιλο βοτσαλο. και 3εις διακοσμητικες πετρες κατα πάσα οιθανότητα τουλάχιστον μία απο τις 3 πέτρες( αν όχι και οι τρεις) πρεπει να είναι ασβεστολιθική Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Μαλτέζος ΙΙ 24 Δεκεμβρίου 2015 Author #65 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 μπορω να το διορθωσω αυτο καπως εκτος απ το να τις αφαιρεσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 24 Δεκεμβρίου 2015 #66 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Είναι προφανές (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος οπότε άκυρο ό,τι γράφω παρακάτω) ότι ακόμα μετράς με ταινίες τα λεγόμενα test strips, πιστεύω ότι ένα ολόκληρο νήμα είναι λάθος μόνο και μόνο απ αυτό με αποτέλεσμα να παίρνεις λάθος απαντήσεις λόγω λάθος πληροφόρησης. Τα τεστ αυτά τα οποία τα έχω δοκιμάσει είναι ανακριβή γιατί στη μονάδα του χρόνου αλλάζουν κι επίσης δεν σου δίνουν με απόλυτη ακρίβεια μετρήσεις κι είμαι σίγουρος ότι ούτε κι εσύ είσαι σίγουρος γι αυτό που βλέπεις πάνω στα strips. Το πέρασα πολύ πρόσφατα αυτό το στάδιο, ξέρω ότι στοιχίζουν τα υγρά τεστ όμως πρέπει να γίνει μια αρχή, με λάθος πληροφορίες θα συνεχίσεις να παίρνεις λάθος απαντήσεις με αποτέλεσμα τις λάθος κινήσεις που θα σου στοιχίσουν περισσότερα. Ξεκίνα αν θες με τα τεστ της αμμωνίας(ΝΗ3/ΝΗ4) και των νιτρικών (ΝΟ3) κι αργότερα πας για τα νιτρώδη (ΝΟ2), σκληρότητας και pH δεν είναι απαραίτητα στην παρούσα φάση αφού είσαι Αττική το νερό πάνω κάτω ξέρει ο κόσμος ότι έχει γενική σκληρότητα κάπου στο 8 και pH κάπου στο 7,5. Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2015 - ΚΩΣΤΑΣ_60702 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 24 Δεκεμβρίου 2015 #67 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Κάνε μια μέτρηση με αυτα τα χαρτακια στο νερο της βρύσης και πες μας τι GH & KH θα σου δειξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 24 Δεκεμβρίου 2015 #68 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Είναι προφανές (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος οπότε άκυρο ό,τι γράφω παρακάτω) ότι ακόμα μετράς με ταινίες τα λεγόμενα test strips, πιστεύω ότι ένα ολόκληρο νήμα είναι λάθος μόνο και μόνο απ αυτό με αποτέλεσμα να παίρνεις λάθος απαντήσεις λόγω λάθος πληροφόρησης. Τα τεστ αυτά τα οποία τα έχω δοκιμάσει είναι ανακριβή γιατί στη μονάδα του χρόνου αλλάζουν κι επίσης δεν σου δίνουν με απόλυτη ακρίβεια μετρήσεις κι είμαι σίγουρος ότι ούτε κι εσύ είσαι σίγουρος γι αυτό που βλέπεις πάνω στα strips. Το πέρασα πολύ πρόσφατα αυτό το στάδιο, ξέρω ότι στοιχίζουν τα υγρά τεστ όμως πρέπει να γίνει μια αρχή, με λάθος πληροφορίες θα συνεχίσεις να παίρνεις λάθος απαντήσεις με αποτέλεσμα τις λάθος κινήσεις που θα σου στοιχίσουν περισσότερα. Ξεκίνα αν θες με τα τεστ της αμμωνίας(ΝΗ3/ΝΗ4) και των νιτρικών (ΝΟ3) κι αργότερα πας για τα νιτρώδη (ΝΟ2), σκληρότητας και pH δεν είναι απαραίτητα στην παρούσα φάση αφού είσαι Αττική το νερό πάνω κάτω ξέρει ο κόσμος ότι έχει γενική σκληρότητα κάπου στο 8 και pH κάπου στο 7,5. Για το ξεκίνημα ενός ενυδρείου αν πούμε οτι κάποια τεστ κρίνονται απαραίτητα είναι το τεστ Αμμωνίας και το τεστ για νιτρώδη.Το τεστ νιτρικών έρχεται σε τρίτη φάση. Για την αγορά των υπόλοιπων τεστ πάμε σε άλλες περιπτώσεις . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 24 Δεκεμβρίου 2015 #69 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Κανονικά ναι αυτή η τριάδα είναι απαραίτητη απλά αν υπάρχει οικονομική δυσκολία βλέποντας να πέφτει η αμμωνία και να αυξάνονται τα νιτρικά λογικά δεν είναι σε φάση που έχει αρχίσει να στρώνει το φίλτρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 24 Δεκεμβρίου 2015 #70 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Σωστα τα λες αλλα αν δεν μηδενιστουν τα νιτρωδη ψαρια δεν μπορει να βαλει και φυσικα χωρις το τεστ δεν μπορει να το διαπιστωσει. Οπως επισης οταν προκυπτει καποιο προβλημα στο ενυδρειο μας πρωτα μετραμε αμμωνια και νιτρωδη για να αποκλεισουμε οτι εχουμε "δηλητηρια" στο νερο μας και μετα ολα τα υπολοιπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 24 Δεκεμβρίου 2015 #71 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Εχεις απόλυτο δίκιο, τα δηλητήρια είναι που πρώτα πρέπει να ξέρουμε αν έχουμε και μετά όλα τ άλλα, είναι όπως λέμε πάνω απ όλα υγεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Μαλτέζος ΙΙ 24 Δεκεμβρίου 2015 Author #72 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Κάνε μια μέτρηση με αυτα τα χαρτακια στο νερο της βρύσης και πες μας τι GH & KH θα σου δειξει Το ιδιο εβγαζε Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 24 Δεκεμβρίου 2015 #73 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Το ιδιο εβγαζε Τοτε μάλλον τα τεστ δεν δειχνουν σωστα, στην Αθήνα δεν έχουμε 21 GH, προσωπικά δεν εχω ακουσει κάποιον απο Αθηνα να έχει τόσο ψηλές τιμές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 24 Δεκεμβρίου 2015 #74 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 Πέταξε αυτα τα τεστ που εχεις. Πήγαινε πάρε υγρα τεστ αμμωνίας , και ΝΟ2 για αρχή. Αν μετρήσεις με αυτα 0 και στα 2 τοτε παίρνεις υγρό τεστ ΝΟ3. Για να καθορίσεις και το ποσοστό αλλαγής νερου που θα χρειάζεσαι και για να εχεις μια αντίληψη σε τι κατάσταση βρίσκεται το νερο του ενυδρείου σου. Αν δεν κανεις αυτα βαδίζεις στα τυφλά. Ίσως να εχεις βιολογία αυτή τη στιγμή αλλά μόλις γεννήσει το ψαράκι σου κατα μεγάλο ποσοστό για μένα, ( απο τις λίγες γνώσεις που εχω) θα εχεις προβλήματα. Και χωρίς τα τεστ δεν θα ξερεις προς τα που να βαδίσεις. Ουτε μπορούμε να βοηθήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 6 Ιανουαρίου 2016 #75 Share 6 Ιανουαρίου 2016 Τοτε μάλλον τα τεστ δεν δειχνουν σωστα, στην Αθήνα δεν έχουμε 21 GH, προσωπικά δεν εχω ακουσει κάποιον απο Αθηνα να έχει τόσο ψηλές τιμές Στην Αθήνα με υγρά τεστ και της Sera και της ΑΡΙ έχω μετρήσει: GH=9 KH=6 PH=7.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος