Jump to content

απουσια no2 no3

Recommended Posts

Ωραια,

να το παρακολουθεις τώρα μεχρι να μηδενισουν ΝΗ3/ΝΗ4 & ΝΟ2 χωρίς παρέμβαση και αλλαγές, βασικα οταν θα δεις ΝΟ3 θα έχει αρχισει ο κυκλος του αζωτου, και θα ολοκληρωθεί όταν μηδενισουν τα παραπανω

Ωραια,

να το παρακολουθεις τώρα μεχρι να μηδενισουν ΝΗ3/ΝΗ4 & ΝΟ2 χωρίς παρέμβαση και αλλαγές, βασικα οταν θα δεις ΝΟ3 θα έχει αρχισει ο κυκλος του αζωτου, και θα ολοκληρωθεί όταν μηδενισουν τα παραπανω

ωραια, να κανω αλλη μια ερωτηση. αλλαγη στο νερο εκανα ως εξης. εβρασα λιγο σε μια κατσαρολια και σε μια δεξαμενη το ισοροπησα σε θερμοκρασια π εχω στο ενυδρειο. το θεμα ειναι.. μετα πως το βαζεις μεσα ; εγω χρησιμοποιησα την αντλια τ ενυδρειου αλλα ειναι κουραστηκο.. υπαρχει καμια ιδεα;

Με αντλια ενυδρείου οντως.

Ο πιο ευκολος τρόπος είναι να υπάρχει ενα βαρέλι προετοιμασίας, τουλαχιστον το 1/2 και παραπάνω όγκο του ενυδρειου.

Μπορεις να φτιαχνεις το νερό στο βαρελι, αποχλωρίωση , θερμοκρασία κλπ και με μια αντλία με το καταλληλο μανομετρικό για να μπορει να ρίχνει το νερό στο ενυδρείο , βαζεις το νερό στο ενυδρείο.

Προσωπικά εχω 2 κινέζικες αντλίες με καλο μανομετρικο (πάνω απο 2,5 μετρα) και εχω τη μια για να βγαζω νερό και την άλλη για να βαζω. Προτεοιμάζω το νερό, βάζω την αντλία που βγαζει, να βγάλει όσο νερό θέλω , και μετα με την άλλη αντλία βάζω το νερό στο ενυδρείο, τα φυλαω μετα όλα μεσα στο βαρελι, και φυλαω και καπου το βαρελι. Μπορεις και μια αντλία να το κανεις αλλαζοντας θεσεις στην αντλία.

ΝΗ4 = 0,01MG/L ;)

Ξεχασα κατι σημαντικό, αυτο είναι πριν την αλλαγή ή μετά ;

Ξεχασα κατι σημαντικό, αυτο είναι πριν την αλλαγή ή μετά ;

πριν

πριν

ok

Ωραια,

cl2=0-0.8 gm/l

ph=6,8-7,2

kh=6-10oD

GH=>21oD

NO3= (=<) 10

no2=  2

πως τα βλεπετε;

cl2=0-0.8 gm/l

ph=6,8-7,2

kh=6-10oD

GH=>21oD

NO3= (=<) 10

no2=  2

πως τα βλεπετε;

Θερμοκρασια= 24,5 (το εχω ως εκει διοτι εχει το φυτο π ειναι σαν γρασιδι και διαβασα οτι αντεχει ως 25.)

3,5 gr JBL DENITROL για 6 ημερες ακομα.

και εχθες εκανα αλλαγη 20% νερου. Ισως κανω και σημερα μια.(???)

Κανεις μια μεγαλη αλλαγη νερου και ριχνεις πενταπλη δοση prime για το συνολο των λιτρων σου.

Εννοειται πως δεν ταίζεις.

• Like 1

Αλλαγες μεγαλύτερες απο 20%, με ΝΟ2=2 αν κάνεις αλλαγη 20% θα πας στο 1,6 , με 50% θα πας στο 1, και πάλι πολύ ειναι.

Αμμωνία πόση έχεις ;

Κανεις μια μεγαλη αλλαγη νερου και ριχνεις πενταπλη δοση prime για το συνολο των λιτρων σου.

Εννοειται πως δεν ταίζεις.

πενταπλη δοση prime?

πενταπλη δοση prime?

Ναι, το Prime μπορουμε να το βάλουμε έως 5πλη δόση αν υπάρχει αμμωνία ή Νο2

Εκανα 30% αλλαγη νερου με αποχλωριωμενο ιδιας θερμοκρασιας. σε λιγη ωρα θα βαλω και βακτηρια. 

Κανε μια μεγαλη αλλαγη νερου και ψαξε για μπολι.

εκανα ηδη

εκανα ηδη

Το 20% δεν ειναι μεγάλη , κάνε πάνω απο 60% ή 2 διαδοχικες 50% (2 Χ 50% = 75%)  (2 Χ 60% = 84%) κοκ

Αν ήμουν αρχάριος και έμπαινα να διαβάσω όλα αυτά που γράφτηκαν σε τρις σελίδες ή θα παρατούσα το χόμπι άμεσα ή θα έλεγα οι άνθρωποι είναι αλλού κι αλλού... (με την αρνητική έννοια)

Όχι ότι αυτά που λέτε είναι λάθος αλλά υπάρχουν τέσσερις συγκυρίες που μπερδεύουν τα πράγματα.

1. Λάθος εξ αρχής του χομπιστα.

2. Η άποψη για τα έτυμα βακτήρια που έχει τους υποστηρικτές της.

3. Η άποψη για την μη χρήση των βακτηρίων στους αρχάριους γιατί δεν έχουν υπομονή ή οτι άλλο θέλετε...!!

4. Μπέρδεμα διαφορετικών τρόπων στρωσίματος με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί η μπάλα.

Γενικά είμαι απογοητευμένος που σαν χομπιστες αρχάριοι και μη κάνουμε του κεφαλιού μας και τα εύκολα τα κάνουμε δύσκολα δεν ξέρω που οφείλετε... τη να πω... μας κουρκουτιασε η κρίση, ή ανέκαθεν ήμασταν έτσι αφελείς στα όρια της βλακείας.

Δεν ξέρω αν θίγω ή όχι  κάποιον η κάποιους η αν υπερβάλω αλλά νομίζω ότι δεν είμαστε ης θέση μερικές φορές να κάνουμε την εξής πράξη 1+1=? και το λυπηρό είναι ότι το θεωρούμε νορμάλ.

• Like 1

Χρήστο ας βοηθήσουμε τώρα τον φίλο να προχωρήσει , και άνοιξε ένα θέμα , όπως πολύ σωστά άνοιξες και τα άλλα, να το συζητήσουμε αναλυτικότερα.

• Like 1

Η μόνη βοήθεια που βλέπω εγώ είναι να δοθούν τα ψάρια έστω και προσωρινά να μπει να διαβάσει της διαφορετικές μεθόδους στρωσίματος και να αποφασίσει πια μέθοδος του κάθετε πιο καλά και να την κάνει πράξει κατά γράμμα. Όλα τα άλλα είναι μαμουνιες και επικίνδυνα.

τη συμβουλή να δώσεις τώρα;;;

Εσύ τον λες να κάνει απανωτές αλλαγές που από μόνες τους αυτές στρεσάρουν τα ψάρια πουν να μην γίνουν και σωστά πχ παράμερη νερού θερμοκρασία κτλ. μπορείς να εγγυηθείς ότι θα πάνε όλα καλά;

Για αυτό σου λέω δόσιμο των ψαριών και από την αρχή όμορφα και ωραία και πάνω από όλα ώριμα.

Δεν είμαι εδώ για να κόψω κεφάλια (μας χωρίζει και μια απόσταση βλέπεις :) ) αλλά να βοηθήσω όλους αφυπνίζοντας τους αρχάριους και τους έμπειρους. Δεν πρέπει να αποτελειώνουμε κάποιον που κάνει λάθος αλλά ούτε και να λέμε δεν πειράζει ότι έγινε έγινε πρέπει να δει και να κατανοήσει το λάθος που έκανε και αν όχι τότε διάλεξε λάθος χόμπι.

ΥΓ

Δεν βλέπω λόγο να ανοίξω αντίστοιχο θέμα γιατί θα μπούμε σε ατέρμονες συζητήσεις νομίζω αρκούν αυτά που είπα.

"ενός κακού μύρια έπονται"

&

"το μη χείρον βέλτιστον"

και για τα παραπάνω

"ο νοών νοείτω"

Ναι, το Prime μπορουμε να το βάλουμε έως 5πλη δόση αν υπάρχει αμμωνία ή Νο2

Το εχω διαβασει αρκετες φορεςνα προτεινεται  αυτο , αλλα εχε υποψιν οτι το prime εχει sulphur dioxide , και σε μεγαλες ποσοτητες οι γαριδες εχουν πρόβλημα.

Το εχω διαβασει αρκετες φορεςνα προτεινεται  αυτο , αλλα εχε υποψιν οτι το prime εχει sulphur dioxide , και σε μεγαλες ποσοτητες οι γαριδες εχουν πρόβλημα.

Νικο είναι αλήθεια πως αυτο για τις γαρίδες δεν το ήξερα, και ευτυχώς δεν εχει χρειαστεί να βαλω παρανω δόση, αλλά αυτο για τη 5πλη δόση το αναφέρει ο κατασκευαστής , τονίζει όμως, όχι  σε μεγάλες θερμοκρασίες

http://www.seachem.com/Products/product_pages/Prime.html

To detoxify nitrite in an emergency, up to 5 times normal dose may be used. If temperature is > 30 °C (86 °F) and chlorine or ammonia levels are low, use a half dose.

Νικο είναι αλήθεια πως αυτο για τις γαρίδες δεν το ήξερα, και ευτυχώς δεν εχει χρειαστεί να βαλω παρανω δόση, αλλά αυτο για τη 5πλη δόση το αναφέρει ο κατασκευαστής , τονίζει όμως, όχι  σε μεγάλες θερμοκρασίες

http://www.seachem.com/Products/product_pages/Prime.html

To detoxify nitrite in an emergency, up to 5 times normal dose may be used. If temperature is > 30 °C (86 °F) and chlorine or ammonia levels are low, use a half dose.

Και εγω δεν το γνωριζα αυτο, γιαυτο το αναφερω .

Απο ενα γαριδοφορουμ ... κανω επικοληση.

Although Prime is a very good dechlorination product, it's active ingredient has to be handled with care.

Any dechlorinator that smells like rotten egg uses sulphur dioxide as an active ingredient. Sulphur dioxide is very effective in reducing chlorine and chloramine to become chloride.

Sulphur dioxide is a very effective anti-fungi and anti-mould agent. Hence at high level, it will kill shrimp and microbial too.

As such, I will strongly discourage to dose Prime directly into the shrimp tank. If you are using tap water and is treating with Prime or any dechlorinator that uses same active ingredient, it is better to prepare the water over night and gas off the sulphur dioxide first

http://www.shrimpspot.com/

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...