Jump to content

απουσια no2 no3

Recommended Posts

Καλησπερα σας, 

Μολις χθες ξεκινησα ενα ενυδρειο 100 λίτρων. εβαλα 20lt λιπασμα και 5lt χαλίκι.αντικατεστησα (κατι πετραδακια που υπηρχαν στο φιλτρο, δεν ξερω πως λεγονται) με βιόσφαιρες. Για το στρωσιμο χρησιμοποιω JBL denitrol σε δοσολογια 3,5ml για 9 ημερες.

Επισης υπαρχουν και 8 φυτα.

Το ερωτημα που εχω ειναι το εξης.

κανω μετρησεις νερου με JBL EASY TEST 6in1

το τεστ δεν εντομιζει ουτε NO2 ουτε NO3.

Αυτο σημαινει οτι δεν υπαρχει πηγη αμμωνιας ωστε να δημιουργηθουν αυτα?

αν ναι, τοτε με τι τρεφοται τα βακτηρια που βαζω;

και γενικοτερα ακουω ιδεες, προτασεις η συμβουλες.

+Η ευγενεια θα εκτιμηθει.

JBL EASY TEST 6in1 το συγκεκριμενο δεν μετραει αμμωνια .προτιμησε τα υγρα τεστ γιανα ξερεις ακριβως τι συμβαινει .

αυτο το ξερω αλλα δεν μου εδωσες καποια απαντηση στην απορια μου

Καλησπερα σας, 

Μολις χθες ξεκινησα ενα ενυδρειο 100 λίτρων. εβαλα 20lt λιπασμα και 5lt χαλίκι.αντικατεστησα (κατι πετραδακια που υπηρχαν στο φιλτρο, δεν ξερω πως λεγονται) με βιόσφαιρες. Για το στρωσιμο χρησιμοποιω JBL denitrol σε δοσολογια 3,5ml για 9 ημερες.

Επισης υπαρχουν και 8 φυτα.

Το ερωτημα που εχω ειναι το εξης.

κανω μετρησεις νερου με JBL EASY TEST 6in1

το τεστ δεν εντομιζει ουτε NO2 ουτε NO3.

Αυτο σημαινει οτι δεν υπαρχει πηγη αμμωνιας ωστε να δημιουργηθουν αυτα?

αν ναι, τοτε με τι τρεφοται τα βακτηρια που βαζω;

και γενικοτερα ακουω ιδεες, προτασεις η συμβουλες.

+Η ευγενεια θα εκτιμηθει.

τα τεστ με στικ είναι αναξιόπιστα.  μπορει να έχεις ΝΟ2, ΝΟ3  αλλα να μην σου τα δίχνει, ή να σου δείχνει τελείως λανθασμένα νούμερα, π.χ. ΝΟ3 5  και να έχεις 25. παρε υγρα τεστ για να είσαι σίγουρος.  

Επειδή το κόστος είναι θέμα ,αν έχεις κάποιον γνωστό σου που έχει υγρά τεστ  πες του να κάνεις μια δοκιμή 

• Like 1

Καλώς ήρθες φίλε μου.

Χωρίς μέτρηση αμμωνίας δεν μπορούμε να απαντήσουμε με σιγουριά.

Από την άλλη όμως δεν ανάφερες αν έχεις βάλει πηγή αμμωνίας, χωρίς αμμωνία δεν μπορούν να υπάρξουν ΝΟ2 & ΝΟ3.

Αλλά και αμμωνία να έχεις βάλει ,  μέσα σε 1-2 ημέρες με βακτήρια εμπορίου είναι δύσκολο έως αδύνατο να υπάρξουν ΝΟ2 & ΝΟ3.

Για αυτό θα πρέπει να προσθέσεις πηγή αμμωνίας , τροφή ή καθαρή αμμωνία, δεν θα πρότεινα ψάρια, να αυξήσεις και τη θερμοκρασία και να περιμένεις.

Και θα συμφωνήσω πως τα τεστ σε χαρτάκια έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστα, και τώρα στις αρχές καλό είναι να έχεις και τεστ για αμμωνία.

Παρε βακτηρια της sera,ριξε οσο λεει και την επομενη μερα βαλε ενα μικρο αριθμο ψαριων.

Δεν ταιζεις καθολου για 3-4 μερες και μετα απο τις 4 μερες ξεκινας ταισμα μια φορα την ημερα και λιγο.

Ενδιαμεσα κανεις και μετρησεις για να δεις πως παει,αν δεις τιποτα ανεβασμενο κανεις αλλαγη νερου.

Δεν υπαρχει πιο ευκολη μεθοδος.Αλλιως βαζεις μπολι και εισαι κομπλε.

Παρε βακτηρια της sera,ριξε οσο λεει και την επομενη μερα βαλε ενα μικρο αριθμο ψαριων.

Δεν ταιζεις καθολου για 3-4 μερες και μετα απο τις 4 μερες ξεκινας ταισμα μια φορα την ημερα και λιγο.

Ενδιαμεσα κανεις και μετρησεις για να δεις πως παει,αν δεις τιποτα ανεβασμενο κανεις αλλαγη νερου.

Δεν υπαρχει πιο ευκολη μεθοδος.Αλλιως βαζεις μπολι και εισαι κομπλε.

Λογο οτι θα βαλω ψαρια, θεωρω οτι ειναι αμαρτια να βαλω εναν οργανισμο σε διαδικασια τετοια,

νομιζω πως ειναι λιγο απανθρωπο οποτε θα προτιμησω ως εχει με ομαλο στρωσιμο

ωστοσο δεν εχω γνωστο για μπολι :/

Καλώς ήρθες φίλε μου.

Χωρίς μέτρηση αμμωνίας δεν μπορούμε να απαντήσουμε με σιγουριά.

Από την άλλη όμως δεν ανάφερες αν έχεις βάλει πηγή αμμωνίας, χωρίς αμμωνία δεν μπορούν να υπάρξουν ΝΟ2 & ΝΟ3.

Αλλά και αμμωνία να έχεις βάλει ,  μέσα σε 1-2 ημέρες με βακτήρια εμπορίου είναι δύσκολο έως αδύνατο να υπάρξουν ΝΟ2 & ΝΟ3.

Για αυτό θα πρέπει να προσθέσεις πηγή αμμωνίας , τροφή ή καθαρή αμμωνία, δεν θα πρότεινα ψάρια, να αυξήσεις και τη θερμοκρασία και να περιμένεις.

Και θα συμφωνήσω πως τα τεστ σε χαρτάκια έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστα, και τώρα στις αρχές καλό είναι να έχεις και τεστ για αμμωνία.

Καλησπερα τακη. Οχι πηγη αμμωνιας δεν εχω, δεν ξερω αν εξαιρειτε οτι εχω αφησει μερικα χαλασμενα φυλλαρακια απο τα φυτα να πλεουν σκοπιμα.

ωστοσο τα τεστ για ολα αυτα, δλδ: αμμωνια, no2 no3..κοστιζουν απο 25$ το καθενα. ακριβο δηλαδη... ετσι πηρα αυτο το τεστ ωστε πανω κατω να εχω μια ιδεα για το νερο

ωστοσο οι ενδειξεις που εχω μεχρι στιγμεις ειναι οι εξης.

cl2=0 mg/l

ph=7,5-8

kh=10-15o

gl=>21oD

no2 & no3=0

Έγινε επεξεργασία - Αργύρης Μαλτέζος ΙΙ

Λογο οτι θα βαλω ψαρια, θεωρω οτι ειναι αμαρτια να βαλω εναν οργανισμο σε διαδικασια τετοια,

νομιζω πως ειναι λιγο απανθρωπο οποτε θα προτιμησω ως εχει με ομαλο στρωσιμο

ωστοσο δεν εχω γνωστο για μπολι :/

Φιλε μου,η τεχνολογια εχει προχωρισει οπως και τα βακτηρια.

Πιστευεις οτι θα σου προτεινα να κανεις κατι απανθρωπο? Χομπιστες ειμαστε και εμεις...

Τα ψαρια σου δεν θα παθουν τιποτα,παρα πολλοι συνχομπιστες εδω εχουν στρωσει τα ενυδρεια τους οπως ακριβως στο λεω και ενας απο αυτους ειμαι και εγω,χωρις κανενα απολυτος προβλημα.

Αν θα ειχαν τα ψαρια προβλημα απο την μεθοδο αυτη,πιστεψε με,δεν θα την προτεινα καθολου.

Δεν ειναι τυχαιο οτι ετσι γραφουν και οι οδηγιες πανω στο μπουκαλι,απλα πρεπει να ακολουθησεις αυτα που σου ειπα.

Αν πχ βαλεις παρα πολλα ψαρια κατευθειαν η αν ταισεις απο την πρωτη μερα,ναι θα εχεις προβλημα.Αν κανεις οτι σου εγραψα ομως,δεν θα εχεις κανενα μα κανενα προβλημα.

Ετσι οπως το κανεις εσυ,θα σου παρει κανα 2μηνο να εχεις βιολογια για να βαλεις ψαρια.

Χωρις πηγη αμμωνιας,τα βακτηρια πεθαινουν απο ασιτια,οπωτε τζαμπα τα ριχνεις.

Φιλε μου,η τεχνολογια εχει προχωρισει οπως και τα βακτηρια.

Πιστευεις οτι θα σου προτεινα να κανεις κατι απανθρωπο? Χομπιστες ειμαστε και εμεις...

Τα ψαρια σου δεν θα παθουν τιποτα,παρα πολλοι συνχομπιστες εδω εχουν στρωσει τα ενυδρεια τους οπως ακριβως στο λεω και ενας απο αυτους ειμαι και εγω,χωρις κανενα απολυτος προβλημα.

Αν θα ειχαν τα ψαρια προβλημα απο την μεθοδο αυτη,πιστεψε με,δεν θα την προτεινα καθολου.

Δεν ειναι τυχαιο οτι ετσι γραφουν και οι οδηγιες πανω στο μπουκαλι,απλα πρεπει να ακολουθησεις αυτα που σου ειπα.

Αν πχ βαλεις παρα πολλα ψαρια κατευθειαν η αν ταισεις απο την πρωτη μερα,ναι θα εχεις προβλημα.Αν κανεις οτι σου εγραψα ομως,δεν θα εχεις κανενα μα κανενα προβλημα.

Ετσι οπως το κανεις εσυ,θα σου παρει κανα 2μηνο να εχεις βιολογια για να βαλεις ψαρια.

Χωρις πηγη αμμωνιας,τα βακτηρια πεθαινουν απο ασιτια,οπωτε τζαμπα τα ριχνεις.

Δηλαδη θα μπορουσα να βαλω guppy οπως ειχα σκοπο γενικοτερα? 2-3 θυληκα για αρχη

Μπορεις να κανεις αυτο που σου ειπα πιο πανω και να βαλεις ενα χαρεμι γκαπυ.

Προσεχε ομως,μη παρεις κανενα ετοιμογεννο και γεννησει μετα απο 2-3 μερες στο ενυδρειο σου γιατι τοτε την πατησες...

Και θα πρεπει να παρεις και ενα τεστ για αμμωνια,που δεν εχει τοσο ακριβα οσο λες,το καθε τεστ δεν εχει 25 ευρω,εχει 10-12 ευρω.Τεστ αμμωνιας ομως θα χρειαστεις για να τσεκαρεις τις πρωτες μερες το νερο σου.

Επισης για μπολι,υπαρχει εδω ενα θεμα,βρησκεις ποιος μενει κοντα σου,του στελνεις πμ και σου δινει μπολι.

Η διαδικασια μετα το μπολι ειναι η ιδια μ αυτη που εχω γραψει πιο πανω,οπως στα βακτηρια δηλαδη.

Φίλε μου, για να υπάρξει κύκλος αζώτου (ΝΗ3/ΝΗ4 --> ΝΟ2 --> ΝΟ3) θα πρέπει να υπάρξει αμμωνία ή αμμώνιο, χωρίς αυτά δυστυχώς δεν θα δεις ποτέ ΝΟ2 ή ΝΟ3.

Πηγή αμμωνίας είναι τροφή ή καθαρή αμμωνία από φαρμακείο ή ψάρια. Για το θέμα των ψαριών οι απόψεις διίστανται, και εγώ είμαι από αυτούς που δεν συνιστούν αυτή τη μέθοδο, ειδικά για αρχάριους, από έμπειρο είναι διαφορετικά, και ειδικά όταν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα τεστ. Για αυτό θα σου πρότεινα να βάζεις τροφή σε ένα τούλι, για να μπορείς να την αλλάζεις, αφού δεν έχεις γνωστό για μπόλι να βάζεις βακτήρια. Αυτό θα χρειαστεί να γίνει για 15-20 ημέρες, θα πρέπει να δεις πρώτα ΝΟ2 και μετά ΝΟ3, όταν μηδενίσουν τα ΝΟ2, αφού δεν υπάρχουν τεστ αμμωνίας, θεωρητικά είσαι έτοιμος, αν το συνεχίσεις για κανά 2 ημέρες ακόμα και δεν υπάρξουν καθόλου ΝΟ2, είναι σχεδόν βέβαιο πως έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου.. Τροφή βάζε κάτι λιγότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού, και θα την αλλάζεις κάθε 2-3 ημέρες ή αν δεις πως μούχλιασε ή έπιασε ασπρίλα. Εβδομαδιαία αλλαγή 30% θα βοηθήσει. Ενδεικτικά να σου πως συνχομπίστας που έστρωσε το ενυδρείο του χωρίς βακτήρια, μόνο με τροφή αλλά έβαλε και λίγα φυτά, το έστρωσε σε 17 ημέρες http://www.aquazone.gr/forums/topic/102196-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82/.

Να τονίσω πως ιδανική θερμοκρασία για στρώσιμο είναι πάνω από 27 βαθμούς.

Αν βρεις μπόλι , ή βάζεις λίγα ψάρια (αφου δεν έχεις τεστ αμμωνίας θέλει προσοχή) ή κανεις το ίδιο με τα βακτήρια αλλά τα αποτελέσματα θα είναι παρα πολύ πιο σύντομα από οτι με βακτήρια, θεωρητικά 7 με 10 ημέρες.

Μην βιαζεσαι και μην αγχωνεσαι, χομπι κανουμε. Κάνε οπως σου ειπε ο Τακης, αλλα πάρε οπωσδήποτε υγρα τεστ, αλλιως πας στα τυφλά. Εγω εχω τωρα κοντα στις 25 μερες που τρεχω το ενυδρειο χωρις ψαρια (θα τα βαλω σε λιγες μερες) και παρακολουθω καθημερινα τα επιπεδα των αζωτουχων, παρολο που το ενυδρειο μου εστρωσε στις 17 μερες. Ειμαι ομως απολυτα σιγουρος και ήσυχος. Εριξα μεσα και καμια 10αρια σαλιγκαρια ramshorn να μου το καθαριζουν κι ολα κομπλε.

• Like 1

Και με τα βακτηρια και ψαρια εισαι απολυτα σιγουρος εφοσον κανεις τα βηματα σωστα και δεν κανεις του κεφαλιου σου.

Και με τα βακτηρια και ψαρια εισαι απολυτα σιγουρος εφοσον κανεις τα βηματα σωστα και δεν κανεις του κεφαλιου σου.

Μολις το απογευμα αγορασα 4 θυληκα xip/platty τα ταισα 2 φορες μικρη ποσοτητα, καταναλωθηκε αμεσως.

εκανα ξανα τεστ απο περιεργεια και μηδενικη παρουσια νο2 νο3.. 

Αν μετρήσεις ΝΟ2 δεν σημαινει πως πάει καλά η διαδικασία, αυτο θα είναι πρόβλημα

Μολις το απογευμα αγορασα 4 θυληκα xip/platty τα ταισα 2 φορες μικρη ποσοτητα, καταναλωθηκε αμεσως.

εκανα ξανα τεστ απο περιεργεια και μηδενικη παρουσια νο2 νο3.. 

Συγνωμη...αλλα διαβασε πιο πανω τι σου εγραψα!

Ειπα εγω πουθενα να ταισεις τα ψαρια που θα βαλεις?

Γιατι ρε παιδια κανετε του κεφαλιου σας?

Δεν ακολουθειτε αυτα που γραφουμε και μετα εχετε προβληματα και βγαινετε και λετε οτι φταινε τα βακτηρια και οτι δεν δουλευουν.

Εγω σου εγραψα,παρε βακτηρια sera,ριξτα και την επομενη μερα βαλε 3-4 ψαρακια και μη ταιζεις καθολου για 4 μερες,Μετα την 4η μερα ταιζεις μια φορα και λιγο και ενδιαμεσα μετρας αμμωνιες και λοιπα.

Και εσυ τι εκανες?Πηρες ψαρια χωρις να ριξεις τα βακτηρια που σου ειπα και τα ταισες και 2 φορες καπακι...

Μαλλον μονος τα γραφω...

Καλη συνεχεια απο μενα.

Αργύρη επειδή τάισες θα πρέπει να μπεις στη γκιλοτίνα και μετά να σε δέσουμε σε ένα πάσαλο και να σου βάλουμε φωτιά, και στο τέλος να σε αφορίσουμε στο πυρ το εξώτερο.

Θεωρώ πως αυτό δεν είναι σωστή συμπεριφορά και να παρατήσουμε έναν αρχάριο επειδή έκανε ένα λάθος. Και για  αυτό επιμένω πως σε αρχάριο δεν θα πρέπει να προτείνουμε στρώσιμο και ψάρια αμέσως , με οποιαδήποτε βακτήρια ή μαντζούνια υπάρχουν, η πιθανότητα να γίνει λάθος είναι πολύ μεγάλη. Στον αρχάριο λες 1 ψάρι και βάζει 3 , λες λίγο φαί και βάζει μια χούφτα, του λες καθόλου και βάζει λίγο, το θεωρώ λογικό γιατί πάνω στη χαρά του να προσέξει τα ψάρια κάνει ακριβώς το αντίθετο, όλοι έτσι κάναμε, για αυτό θεωρώ πως τον αρχάριο σε τέτοια λάθη πρέπει να τον βοηθήσουμε και να έχουμε την υπομονή και την επίμονη που αρμόζει στο χόμπι .

Φίλε Αργύρη κάνε μια γενναία αλλαγή με νερό ίδιας θερμοκρασίας με του ενυδρείου και θα μειωθεί τυχόν πρόβλημα αμμωνίας, αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως αφού έβαλες ψάρια να βρεις μπόλι, θεωρώ πως είναι η μόνη σίγουρη λύση τώρα

Αργύρη επειδή τάισες θα πρέπει να μπεις στη γκιλοτίνα και μετά να σε δέσουμε σε ένα πάσαλο και να σου βάλουμε φωτιά, και στο τέλος να σε αφορίσουμε στο πυρ το εξώτερο.

Θεωρώ πως αυτό δεν είναι σωστή συμπεριφορά και να παρατήσουμε έναν αρχάριο επειδή έκανε ένα λάθος. Και για  αυτό επιμένω πως σε αρχάριο δεν θα πρέπει να προτείνουμε στρώσιμο και ψάρια αμέσως , με οποιαδήποτε βακτήρια ή μαντζούνια υπάρχουν, η πιθανότητα να γίνει λάθος είναι πολύ μεγάλη. Στον αρχάριο λες 1 ψάρι και βάζει 3 , λες λίγο φαί και βάζει μια χούφτα, του λες καθόλου και βάζει λίγο, το θεωρώ λογικό γιατί πάνω στη χαρά του να προσέξει τα ψάρια κάνει ακριβώς το αντίθετο, όλοι έτσι κάναμε, για αυτό θεωρώ πως τον αρχάριο σε τέτοια λάθη πρέπει να τον βοηθήσουμε και να έχουμε την υπομονή και την επίμονη που αρμόζει στο χόμπι .

Φίλε Αργύρη κάνε μια γενναία αλλαγή με νερό ίδιας θερμοκρασίας με του ενυδρείου και θα μειωθεί τυχόν πρόβλημα αμμωνίας, αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως αφού έβαλες ψάρια να βρεις μπόλι, θεωρώ πως είναι η μόνη σίγουρη λύση τώρα

Φιλε μου,εγω ειπα αυτο που επρεπε να πω για τα βηματα που πρεπει να κανει.

Τωρα,αν αυτος θελει να κανει αλλα πραγματα,εγω δεν φταιω και ουτε σημαινει οτι δεν δουλευουν τα βακτηρια!

Τα ποστ τα γραφυμε για να τα διαβαζει το καθε μελος,αν τα αγνοει και κατι οτι τον συμφερει η οτι θελει,εμεις δεν φταιμε.

Το ολοι ετσι καναμε δεν μου λεει κατι,υπαρχουν πολλων ειδω ανθρωποι,αλλοι κανουν οτι τους συμβουλευεις και ολοι κανουν τα δικα τους.

Οσο για τα ματζουνια που λες ειρωνικα,θα σε πληροφορισω οτι πολλοι εχουν στρωσει ενυδρεια μ αυτα τα ματζουνια.

Επισης,τις ειρωνιες περι γκιλοτινας και αλλα τετοια,να τις αφησεις στην ακρη σε παρακαλω.

Ειναι δικαιωμα μου να γραφω οπου θελω.

Φιλε μου,εγω ειπα αυτο που επρεπε να πω για τα βηματα που πρεπει να κανει.

Τωρα,αν αυτος θελει να κανει αλλα πραγματα,εγω δεν φταιω και ουτε σημαινει οτι δεν δουλευουν τα βακτηρια!

Τα ποστ τα γραφυμε για να τα διαβαζει το καθε μελος,αν τα αγνοει και κατι οτι τον συμφερει η οτι θελει,εμεις δεν φταιμε.

Το ολοι ετσι καναμε δεν μου λεει κατι,υπαρχουν πολλων ειδω ανθρωποι,αλλοι κανουν οτι τους συμβουλευεις και ολοι κανουν τα δικα τους.

Οσο για τα ματζουνια που λες ειρωνικα,θα σε πληροφορισω οτι πολλοι εχουν στρωσει ενυδρεια μ αυτα τα ματζουνια.

Επισης,τις ειρωνιες περι γκιλοτινας και αλλα τετοια,να τις αφησεις στην ακρη σε παρακαλω.

Ειναι δικαιωμα μου να γραφω οπου θελω.

Δεν είπα πως τα είπες λάθος, είπες μία άποψη και  μία μέθοδο  που αν την ακολουθήσει κάποιος με θρησκευτική ευλάβεια  και ιδιαίτερη προσοχή μπορεί να δουλέψει. Διαφωνώ όμως κάθετα πως επειδή έκανε το λάθος να ταΐσει τα ψάρια του λες καλή συνέχεια και να συνεχίσει μόνος του,  ενώ σιγά το μεγάλο λάθος που έκανε, κάνει 1-2 αλλαγές και όλα είναι εντάξει, με μια φόρα που έφαγαν τα ψάρια δεν θα βγάζουν αμμωνία  για καμια εβδομάδα.

Και εδώ είναι που πρέπει να ασχοληθούμε με τους αρχάριους , όταν κάνουν λάθη, γιατί είναι αρχάριοι και πολύ πιθανών να κάνουν λάθος, και εξήγησα το λόγο, πάνω στη χαρά τους κάνουν κακό παρά καλό. Και για αυτό το λόγο είμαι της άποψης πως αυτή η μέθοδος στρωσίματος είναι επικίνδυνη για αρχάριους. Και όσο για τα βακτήρια ή μαντζούνια που τα είπα,  είναι πως δεν έχουν άμεσα αποτελέσματα και δεν τα προτείνω σε στρώσιμο με ψάρια για να μην υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να γίνονται τέτοιου είδους λάθη, στρώσιμο κάνουν κανονικά αλλά θέλουν το χρόνο τους , δηλαδή δεν είναι «μαντζούνια» και μόλις τα βάλεις έλυσες τα προβλήματα σου με την αμμωνία.

Τώρα αν εσύ δεν έχεις την υπομονή να πεις του αρχάριου τι  πρέπει να κάνει για να διορθώσει τη λάθος κίνηση είναι δικό σου θέμα, μη του προτείνεις όμως τρόπους που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν αυτού του είδους πιθανά λάθη.

Και προσωπικά με ενόχλησε ο τρόπος σου , γιατί έκανε ένα λάθος και τον παρατάς . Έτσι δεν θα κερδίσει το χόμπι με νέους χομπίστες, το αντίθετο, θα βρουν βουνά και τοίχους μπροστά τους και θα τα παρατήσουν με τη 1η δυσκολία.

Καλή συνέχεια σε εσένα.

Δεν είπα πως τα είπες λάθος, είπες μία άποψη και  μία μέθοδο  που αν την ακολουθήσει κάποιος με θρησκευτική ευλάβεια  και ιδιαίτερη προσοχή μπορεί να δουλέψει. Διαφωνώ όμως κάθετα πως επειδή έκανε το λάθος να ταΐσει τα ψάρια του λες καλή συνέχεια και να συνεχίσει μόνος του,  ενώ σιγά το μεγάλο λάθος που έκανε, κάνει 1-2 αλλαγές και όλα είναι εντάξει, με μια φόρα που έφαγαν τα ψάρια δεν θα βγάζουν αμμωνία  για καμια εβδομάδα.

Και εδώ είναι που πρέπει να ασχοληθούμε με τους αρχάριους , όταν κάνουν λάθη, γιατί είναι αρχάριοι και πολύ πιθανών να κάνουν λάθος, και εξήγησα το λόγο, πάνω στη χαρά τους κάνουν κακό παρά καλό. Και για αυτό το λόγο είμαι της άποψης πως αυτή η μέθοδος στρωσίματος είναι επικίνδυνη για αρχάριους. Και όσο για τα βακτήρια ή μαντζούνια που τα είπα,  είναι πως δεν έχουν άμεσα αποτελέσματα και δεν τα προτείνω σε στρώσιμο με ψάρια για να μην υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να γίνονται τέτοιου είδους λάθη, στρώσιμο κάνουν κανονικά αλλά θέλουν το χρόνο τους , δηλαδή δεν είναι «μαντζούνια» και μόλις τα βάλεις έλυσες τα προβλήματα σου με την αμμωνία.

Τώρα αν εσύ δεν έχεις την υπομονή να πεις του αρχάριου τι  πρέπει να κάνει για να διορθώσει τη λάθος κίνηση είναι δικό σου θέμα, μη του προτείνεις όμως τρόπους που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν αυτού του είδους πιθανά λάθη.

Και προσωπικά με ενόχλησε ο τρόπος σου , γιατί έκανε ένα λάθος και τον παρατάς . Έτσι δεν θα κερδίσει το χόμπι με νέους χομπίστες, το αντίθετο, θα βρουν βουνά και τοίχους μπροστά τους και θα τα παρατήσουν με τη 1η δυσκολία.

Καλή συνέχεια σε εσένα.

Δεν υπαρχει θρησκευτικη ευλαβεια,2 απλα βηματα ειναι πολυ απλα,βαζεις λιγα ψαρια και δεν ταιζεις,δεν βλεπω κατι δυσκολο σε αυτα τα βηματα.

Δηλαδη ειναι τοσο δυσκολο να μη ταισει καποιος για 4 μερες? Η μηπως ειναι δυσκολο καποιος να μη βαλει 10 ψαρια αλλα 3?

Αυτη η μεθοδος ειναι πανευκολη ακομα και για τον πιο αρχαριο,δεν καταλαβαινω γιατι το κανετε τοσο δυσκολο?

Και τα ματζουνια οπως αποκαλεις τα βακτηρια,δουλευουν μια χαρα και αμεσως. 2 απλα πραγματα δεν κανεις,δεν ταιζεις και δεν βαζεις πολλα ψαρια.

Μια χαρα υπομονη εχω,αλλα οταν γραφεις 2 απλα βηματα που πρεπει να γινουν και παει και κανει αλλα,τοτε με συγχωρεις αλλα δεν ειναι λαθος δικο μου αυτο.Ειναι σαν να με αγνοει και να μη διαβαζει αυτα που γραφω.Τοτε τι νοημα εχει να κατσω να γραψω παλι? Για να κανει αλλα παλι?Τα πραγματα ειναι πολυ απλα και τα κανουμε πολυ δυσκολα,δεν ειναι πυρινικη φυσικη το στρωσιμο του ενυδρειου.

ΝΗ4 = 0,01MG/L ;)

Πηρες τεστ ;

Μη ταισεις και κανε αλλαγή νερού. Για 4-5 ημερες δεν παθαινουν τιποτα χωρις φαι.

Αν σε βολευει να πεταχτεις Κερατσινι ελα να σου δωσω μπολι

Πηρες τεστ ;

Μη ταισεις και κανε αλλαγή νερού. Για 4-5 ημερες δεν παθαινουν τιποτα χωρις φαι.

Αν σε βολευει να πεταχτεις Κερατσινι ελα να σου δωσω μπολι

εκανα πριν μια ωρα 20% αλλαγη και προσθεσα αντιχλωριο και βακτηρια συμφωνα με τις οδηγιες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...