Jump to content

Φυτεμένο με Δισκους

thanasissin

Recommended Posts

Θεωρώ πως πρέπει να εστιάσεις στο... τι έχεις κάνει στο ενυδρείο σου. Εγώ παρατήρησα τα παρακάτω...

1. Ο κορμός που είναι "ξαπλωμένος" στο βυθό... μακροπρόθεσμα θα αποτελέσει εστία προβλημάτων... και ΔΕΝ εξυπηρετεί σε τίποτα, τους δίσκους.

2. Κάποια από τα φυτά σου ΔΕΝ θα την "βγάλουν" (κατά την άποψη μου)... με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του νερού σου.

3. Τα ψάρια έχουν εύρος συνθηκών νερού και θερμοκρασίας που απαιτούν... κάτι που ΔΕΝ έχεις προσέξει. Βρες τα προφίλ τους και... πράξε ανάλογα.

4. Το "στήσιμο" του ενυδρείου ΔΕΝ εξυπηρετεί τις ανάγκες των δίσκων σου... και με μια ρίζα αυτό ΔΕΝ θα αλλάξει. Οι Red Moorwood σε κάποιες περιπτώσεις αργούν να βυθιστούν ή ΔΕΝ βυθίζονται καθόλου. 

5. Ο αριθμός των δίσκων είναι μικρός... με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διάβασε και αυτό το κείμενο... ΙΣΩΣ σε βοηθήσει.-

http://www.aquazone.gr/forums/topic/97473-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BD/

Θεωρώ πως πρέπει να εστιάσεις στο... τι έχεις κάνει στο ενυδρείο σου. Εγώ παρατήρησα τα παρακάτω...

1. Ο κορμός που είναι "ξαπλωμένος" στο βυθό... μακροπρόθεσμα θα αποτελέσει εστία προβλημάτων... και ΔΕΝ εξυπηρετεί σε τίποτα, τους δίσκους.

2. Κάποια από τα φυτά σου ΔΕΝ θα την "βγάλουν" (κατά την άποψη μου)... με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του νερού σου.

3. Τα ψάρια έχουν εύρος συνθηκών νερού και θερμοκρασίας που απαιτούν... κάτι που ΔΕΝ έχεις προσέξει. Βρες τα προφίλ τους και... πράξε ανάλογα.

4. Το "στήσιμο" του ενυδρείου ΔΕΝ εξυπηρετεί τις ανάγκες των δίσκων σου... και με μια ρίζα αυτό ΔΕΝ θα αλλάξει. Οι Red Moorwood σε κάποιες περιπτώσεις αργούν να βυθιστούν ή ΔΕΝ βυθίζονται καθόλου. 

5. Ο αριθμός των δίσκων είναι μικρός... με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διάβασε και αυτό το κείμενο... ΙΣΩΣ σε βοηθήσει.-

ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες για να μου απαντήσεις.

αν θέλεις και μπορείς απαντησε μου και στα παρακατω:

1/ εστία προβλημάτων: όπως?

2/ καποια φυτα μπήκαν στο ενυδρείο πειραματικα, δεν ειχα ποτέ ασχοληθεί με φυτεμενα ενυδρεια. Τι μπορει να σημαινει για την ποιοτητα του νερου μου το γεγονος οτι δεν θα αντέξουν?

3/ Σε γενικές γραμμές τα ψαρια που προσέθεσα αφου διαβασα το προφιλ τους προσεκτικα, ηταν μεσα στα ορια των συνθηκων των δίσκων. Συμφωνω οτι αν χρειαστεί θεραπεια και αυξηση της θερμοκρασίας θα υπάρξει προβλημα και σε ψαρια και σε φυτα, γι αυτό και υπαρχει διαθέσιμο 2ο ενυδρειο 120 λίτρων που μπορει να χρησιμοποιηθει σαν νοσοκομειο. Ειναι κάτι πιο συγκεκριμένο που εχεις στο μυαλό σου?

4/ μπορεις να μου υποδειξεις με λιγα λογια πως πρεπει να γινει το ενυδρειο για να βοηθήσει τα ψάρια χωρις να χασει το φυτεμενο του χαρακτήρα? Το εστησα διαβαζοντας και παρατηρώντας αλλα ενυδρεια (φυτεμενα με δισκους) απο το ιντερνετ και το youtube και δεν καταλαβαινω ακριβως ποιες αναγκες των δισκων εννοεις. Τι ξυλο πρεπει να προσθέσω καλύτερα απο red moorwood?

5/ η μονη λυση ειναι το μεγαλυτερο ενυδρειο και αυξηση του αριθμου? ή μπορω να αυξήσω κι άλλο τον αριθμο στα ηδη υπαρχοντα λίτρα?

Έγινε επεξεργασία - thanasissin

1. Όπως μεθάνιο... με ανάλογες συνέπειες.

2. Τα φυτά που χαλάνε... σαπίζουν (αυτονόητο).

3. Βάλε τα προφίλ τους, να τα διαβάσουμε παρέα... κάποιο λάθος θα έχεις κάνει. ΑΝ για κάποιο είδος διαβάσεις πχ. θερμοκρασία 22-26... φροντίζεις να έχεις, κοντά στον μέσο όρο (γύρω στο 24). ΑΝ το "κρατάς" στους 28... μειώνεις τον χρόνο ζωής του.

4. Δυστυχώς ακολουθώντας "συνταγές" από το διαδίκτυο, έχεις πολλές πιθανότητες να αντιγράψεις κάθε λογής "εξυπνάδα" που (που κατά κόρον, έχει αντιγραφεί ήδη από κάποιον άλλο... και "περιφέρεται"). Παρατήρησε τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι δίσκοι στην φύση (υπάρχουν και τέτοια video στο YouTube)... και προσπάθησε, να το προσομοιάσεις στο ενυδρείο σου.

5. Στο κείμενο (που σου έβαλα στο link)... νομίζω τα έχω γράψει αναλυτικά.

Ο χώρος σου ΔΕΝ είναι κατάλληλος για δίσκους μεγαλύτερους των 4-6 μηνών (σε ηλικία). Για τέτοιους δίσκους θα ήταν καλό να έχεις τουλάχιστον 20-25 άτομα. Για μεγαλύτερα σε μέγεθος ψάρια... χρειάζεσαι ενυδρείο (και φυσικά εννοώ κατά προτίμηση... μόνο με δίσκους).-

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες για να μου απαντησεις και για τη βοηθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...