Rooks 18 Δεκεμβρίου 2015 #1 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους και όλες θα ήθελα να σας αναφέρω πρόβλημα που προέκυψε στο θαλασσινο μου ,το ενυδρειο τρέχει συνολικά δυο μήνες ,στο δεύτερο μήνα έβαλα 13 κιλά ζβ και 18 κιλά αραγωνιτη και άνοιγμα φωτός δυο ώρες ημερησίως .εβλεπα να δημιουργείται ζωή απο τον βράχο και όπως σε ολα τα καινούργια ενυδρεια εμφανίστηκε η καφέ άλγη πάνω στον βράχο και αραγωνιτη, έβαλα ενα βράχακι μανιτάρια και μια πολυπς σταρ .καποια στιγμή και ενώ η άλλη έφυγε απο τον βράχο στον αραγωνιτη συνέχισε να υπάρχει ,εκεί πιστεύω έκανα λάθος έβαλα χέρι και καθάρισα τον αραγωνιτη ,την άλλη μέρα διαπιστώσα οτι το ενυδρειο ήταν θολό και έμοιαζε σαν κάποιος να έριξε γάλα .μετρησεις αλατοτητα 1021-- ph 7,4--- kh 8,6--- po4 (0)--- NH4(0)---ca(330)--No2(0)---NO3(0,2).διαβασα οτι ωφελείται σε αναεροβια βακτηρια ( (bacteria bloom) εκεί όμως έγραφε οτι πρεπει να εχω αμμωνία ,στα τεστ της σαλιφερτ έδειξε (0) .απο πλευράς δικιας μου έκανα αλλαγή κατα 50 της εκατο άλλαξα υλικά καινούργια άνθρακα αντιφωσφορο στο φίλτρο εξωτερικό της eheim 2 .γενικοτερα αυξησα την κυκλοφορία και τοποθέτησα εσωτερικό φίλτρο γεμάτο υαλομβαβακα να ρουφηξει τα μικρωσωματιδια.θα ήθελα να μου πείτε τι πραγματικά μου συμβαίνει και αν το αντιμετωπίζω σωστά ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 18 Δεκεμβρίου 2015 #2 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Παναγιώτη βάλε μια σωστή φωτογραφία γιατί αυτή που έχεις βάλει είναι ανάποδα, και περίμενε τους αλμυρούς να σου δώσουν οδηγίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 18 Δεκεμβρίου 2015 #3 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα φιλε, καλο θα ηταν να μας δωσεις περισσοτερες πληροφοριες. Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο? Χρησιμοποιησες νερο οσμωσης? Υπαρχει καποιος κυκλοφοριτης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 18 Δεκεμβρίου 2015 #4 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους και όλες θα ήθελα να σας αναφέρω πρόβλημα που προέκυψε στο θαλασσινο μου ,το ενυδρειο τρέχει συνολικά δυο μήνες ,στο δεύτερο μήνα έβαλα 13 κιλά ζβ και 18 κιλά αραγωνιτη και άνοιγμα φωτός δυο ώρες ημερησίως .εβλεπα να δημιουργείται ζωή απο τον βράχο και όπως σε ολα τα καινούργια ενυδρεια εμφανίστηκε η καφέ άλγη πάνω στον βράχο και αραγωνιτη, έβαλα ενα βράχακι μανιτάρια και μια πολυπς σταρ .καποια στιγμή και ενώ η άλλη έφυγε απο τον βράχο στον αραγωνιτη συνέχισε να υπάρχει ,εκεί πιστεύω έκανα λάθος έβαλα χέρι και καθάρισα τον αραγωνιτη ,την άλλη μέρα διαπιστώσα οτι το ενυδρειο ήταν θολό και έμοιαζε σαν κάποιος να έριξε γάλα .μετρησεις αλατοτητα 1021-- ph 7,4--- kh 8,6--- po4 (0)--- NH4(0)---ca(330)--No2(0)---NO3(0,2).διαβασα οτι ωφελείται σε αναεροβια βακτηρια ( (bacteria bloom) εκεί όμως έγραφε οτι πρεπει να εχω αμμωνία ,στα τεστ της σαλιφερτ έδειξε (0) .απο πλευράς δικιας μου έκανα αλλαγή κατα 50 της εκατο άλλαξα υλικά καινούργια άνθρακα αντιφωσφορο στο φίλτρο εξωτερικό της eheim 2 .γενικοτερα αυξησα την κυκλοφορία και τοποθέτησα εσωτερικό φίλτρο γεμάτο υαλομβαβακα να ρουφηξει τα μικρωσωματιδια.θα ήθελα να μου πείτε τι πραγματικά μου συμβαίνει και αν το αντιμετωπίζω σωστά ευχαριστω Καλησπερα φιλε μου.Θα θελαμε περισσοτερες πληροφοριες για να σου πουμε καποιο πιθανο αιτιο συμπληρωσε την φορμα . Εγω θα σου πω τι βλεπω με μια ματια απο αυτη την αναποδη φωτο τα 13 κιλα βραχου ετσι οπως βλεπω το ενυδρειο μου φαινονται πολλα οπως και ο αραγωνιτης.Οταν λες καθαρισα τον αραγωνιτη δηλαδη τον ανακατεψες μεσα? Η αλατοτητα σου ειναι παρα πολυ χαμηλη μετρας με ρεφρακτομετρο?Το θαλασσινο θελει υπομονη και οχι βιασυνη.Με αυτη την φωτο που εχεις και μενα για bacterial blοom μου φαινεται αλλα δωσε παραπανω πληροφοριες για να σου πουμε και να λυσουμε το προβλημα σου.Εχεις πολλα λαθακια που διορθωνονται αρκει να εχεις υπομονη περιμενουμε νεα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rooks 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #5 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Το ενυδρειο εχει διαστάσεις 60/60/60. 200 λίτρα, καθαρά περίπου 160 λίτρα. Το νερό δεν ειναι οσμωσης , υπάρχουν δυο κυκλοφορήτες , εξωτερικό φίλτρο eheim με υλικά σιποραξ αντιφωσφωρο άνθρακα και σφουγκαρια και ύαλοβαμβακα ,σκιμμερ deltec 600 ,και λειτουργό χωρίς sub. Πριν το πρόβλημα που ειναι δυο ημερών η αλατοτητα ήταν 1026 με την αλλαγή που έκανα γιατι νόμιζα οτι θα το φέρω στα ίσια στο 50 της εκατό την έριξα αρκετά λόγω μη φόβου ύπαρξης κατοίκων εντός.τον βυθό όντως τον ανακατεψα όχι πολύ αλλά την ζημιά την έκανα , τροφή δεν εχω βάλει ακόμα .bactteria bloom νομίζω για να ειναι πρεπει να εχω αμμωνία εγώ όμως δν εχω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 18 Δεκεμβρίου 2015 #6 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Bacteria bloom συνοδευόμενα με μικρα αιωρουμενα στερεα πρεπει να ειναι. (αν κανω λάθος διορθωσέ με γιατι χωρίς μια καλή φώτο, μόνο μαντεψιές μπορούμε να κάνουμε.) αφου τρέχει 2 μηνες εχει αναπτυχθει η βιολογία σου και ειναι φυσιολογικό να μην εχεις αμμωνια. Το αφήνεις να ηρεμίσει, και φροντίζεις όλοι οι κυκλοφοριτες να κοιτούν την επιφάνεια. Το bacterial bloom απορροφά οξυγόνο. Αν πέσει η συγκέντρωση του κάτω απο 1,5 (περίπου) ppm θα σου νεκρωθεί το 80% εκει μέσα και θα αρχίσει να βρωμάει το νερό σου. Οπώτε..... Ολοι οι κυκλοφοριτες κοιτουν πάνω, αφαιρείς καπάκια για να υπάρχει επαφή του νερού , με τον αέρα στο χώρο σου, θερμοκρασια αυστηρά στους 24 μάξιμουμ 25, αλατότητα 1024-1025 είναι καλα. και κοιτας με την πρώτη ευκαιρια να πάρεις όσμωση. Και περιμένεις να ξεθολώσει. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 18 Δεκεμβρίου 2015 #7 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Bacteria bloom συνοδευόμενα με μικρα αιωρουμενα στερεα πρεπει να ειναι. (αν κανω λάθος διορθωσέ με γιατι χωρίς μια καλή φώτο, μόνο μαντεψιές μπορούμε να κάνουμε.) αφου τρέχει 2 μηνες εχει αναπτυχθει η βιολογία σου και ειναι φυσιολογικό να μην εχεις αμμωνια. Το αφήνεις να ηρεμίσει, και φροντίζεις όλοι οι κυκλοφοριτες να κοιτούν την επιφάνεια. Το bacterial bloom απορροφά οξυγόνο. Αν πέσει η συγκέντρωση του κάτω απο 1,5 (περίπου) ppm θα σου νεκρωθεί το 80% εκει μέσα και θα αρχίσει να βρωμάει το νερό σου. Οπώτε..... Ολοι οι κυκλοφοριτες κοιτουν πάνω, αφαιρείς καπάκια για να υπάρχει επαφή του νερού , με τον αέρα στο χώρο σου, θερμοκρασια αυστηρά στους 24 μάξιμουμ 25, αλατότητα 1024-1025 είναι καλα. και κοιτας με την πρώτη ευκαιρια να πάρεις όσμωση. Και περιμένεις να ξεθολώσει. +1000 Μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 21 Δεκεμβρίου 2015 #8 Share 21 Δεκεμβρίου 2015 Bacteria bloom συνοδευόμενα με μικρα αιωρουμενα στερεα πρεπει να ειναι. (αν κανω λάθος διορθωσέ με γιατι χωρίς μια καλή φώτο, μόνο μαντεψιές μπορούμε να κάνουμε.) αφου τρέχει 2 μηνες εχει αναπτυχθει η βιολογία σου και ειναι φυσιολογικό να μην εχεις αμμωνια. Το αφήνεις να ηρεμίσει, και φροντίζεις όλοι οι κυκλοφοριτες να κοιτούν την επιφάνεια. Το bacterial bloom απορροφά οξυγόνο. Αν πέσει η συγκέντρωση του κάτω απο 1,5 (περίπου) ppm θα σου νεκρωθεί το 80% εκει μέσα και θα αρχίσει να βρωμάει το νερό σου. Οπώτε..... Ολοι οι κυκλοφοριτες κοιτουν πάνω, αφαιρείς καπάκια για να υπάρχει επαφή του νερού , με τον αέρα στο χώρο σου, θερμοκρασια αυστηρά στους 24 μάξιμουμ 25, αλατότητα 1024-1025 είναι καλα. και κοιτας με την πρώτη ευκαιρια να πάρεις όσμωση. Και περιμένεις να ξεθολώσει. +1.000 ! Παναγιώτη, ο ευγένιος στα έγραψε οσο καλύτερα και αναλυτικά γίνετε για το τι πρέπει να κάνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rooks 25 Δεκεμβρίου 2015 Author #9 Share 25 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Καλησπέρα στους φίλους του φόρουμ θα ήθελα με την σειρά μου να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους με υγεία , θα ήθελα να ευχαριστήσω για της συμβουλές απο μέλη του φόρουμ στο πρόβλημα που είχα και ευτυχώς μετά απο τέσσερις μέρες ολα καλά σας παραθέτω φωτο ελπίζω να την έβαλα σωστά αυτήν τη φορά.Σημερα θα ήθελα τα φώτα σας σε νέο πρόβλημα ,λειτουργώ το ενυδρειο με σκιμμερ mc 600 deltec ,απο την στιγμή που έριξα την αλλατοτητα στο 1021 τώρα βρίσκεται στο 1022,5 διαπίστωσα οτι το σκιμμερ δεν παράγει ικανοποιητικές φυσσαλλιδες στον θάλαμο εντός του σκιμμερ με αποτέλεσμα η στάθμη να μην εχει την δύναμη να σπρώξει στον δεύτερο θάλαμο εκείνη την ποσότητα που χρειάζεται προκειμένου να έχουμε την συγκέντρωση των ακαθαρσιων .Απο την πλευρά μου έλυσα όσο μπορούσα το σκιμμερ το ξέπλυνα με ζεστο νερό παρόλα αυτά τίποτα ,πιστεύω οτι το πρόβλημα βρίσκεται στην χαμηλή στάθμη της αλλατοτητας αν όχι παρακαλώ της γνώσεις σας για την επίλυση του προβλήματος ευχαριστω. Καλησπέρα στους φίλους του φόρουμ θα ήθελα με την σειρά μου να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους με υγεία , θα ήθελα να ευχαριστήσω για της συμβουλές απο μέλη του φόρουμ στο πρόβλημα που είχα και ευτυχώς μετά απο τέσσερις μέρες ολα καλά σας παραθέτω φωτο ελπίζω να την έβαλα σωστά αυτήν τη φορά.Σημερα θα ήθελα τα φώτα σας σε νέο πρόβλημα ,λειτουργώ το ενυδρειο με σκιμμερ mc 600 deltec ,απο την στιγμή που έριξα την αλλατοτητα στο 1021 τώρα βρίσκεται στο 1022,5 διαπίστωσα οτι το σκιμμερ δεν παράγει ικανοποιητικές φυσσαλλιδες στον θάλαμο εντός του σκιμμερ με αποτέλεσμα η στάθμη να μην εχει την δύναμη να σπρώξει στον δεύτερο θάλαμο εκείνη την ποσότητα που χρειάζεται προκειμένου να έχουμε την συγκέντρωση των ακαθαρσιων .Απο την πλευρά μου έλυσα όσο μπορούσα το σκιμμερ το ξέπλυνα με ζεστο νερό παρόλα αυτά τίποτα ,πιστεύω οτι το πρόβλημα βρίσκεται στην χαμηλή στάθμη της αλλατοτητας αν όχι παρακαλώ της γνώσεις σας για την επίλυση του προβλήματος ευχαριστω. Έγινε επεξεργασία 25 Δεκεμβρίου 2015 - Rooks Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 25 Δεκεμβρίου 2015 #10 Share 25 Δεκεμβρίου 2015 Για ρυθμισε την βαλβιδα του αερα, βαλτο στο 2 αν ηταν ρολοι Το ενυδρειο σου ειναι καινουργιο ακομα Με τις φωτο εισαι σε καλο δρομο, απο τουμπα γυρισαν στο πλαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rooks 25 Δεκεμβρίου 2015 Author #11 Share 25 Δεκεμβρίου 2015 Που θα παει θα βγάλω και μια φωτο σωστή .στο πρόβλημα την βαλβίδα εκει την εχω αλλά και τέρμα κάθετη που την έβαλα πάλι δεν φτάνουν οι φύσσαλιδες λες να φταίει η αλατοτητα η κάποια ρύθμιση που αγνοω Link to comment Share on other sites More sharing options...
κουρκουλης 25 Δεκεμβρίου 2015 #12 Share 25 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους . Το σκιμμερ δοκιμασε να το βγαλεις μερικες φορες απο την πριζα και να το ξαναβαλεις μεχρει να σου ανεβει η σταθμη του αφρου στο επιπεδο που πρεπει,δες αν το σωλινακι του αερα ειναι βουλομενω ,εαν και αυτο ειναι οκ τοτε μπορει να εχει να κανει με το νερο σου. Αστο να δουλεψει δυο μερες και μετα βλεπεις πως παει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rooks 26 Δεκεμβρίου 2015 Author #13 Share 26 Δεκεμβρίου 2015 Οκ θα το δοκιμασω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rooks 29 Δεκεμβρίου 2015 Author #14 Share 29 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να ρωτήσω για την λειτουργία του σκιμμερ deltec mc 600, ενώ το εχω λύση όλο το καθάρισα σωλήνακια , φτερωτες και λοιπά παρελκομενα συνεχίζει να με εκνευριζει λόγω οτι δεν παράγει ικανοποιητικό αριθμό φύσσαλιδων που απαιτούνται για τον σωστό καθαρισμό των ακαθαρσιων , την αλλατοτητα την εχω φτάσει στο 1025 .δεν μπορω να σκεφτώ κάτι ,θα ήθελα βοήθεια απο κάποιον που εχει το ίδιο σκιμμερ προς επίλυση του προβλήματος.ευχες σε όλους και στης οικογένειες τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rooks 2 Ιανουαρίου 2016 Author #15 Share 2 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους πρώτα θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους και όλες χρόνια πολλά ,καλή χρόνια εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να φέρει υγεία ,αγάπη , συμφιλίωση,και πολύ δημιουργικότητα .θα ήθελα να σας δείξω την πρόοδο στο ενυδρειο μου μετά απο τρεις μήνες ,θα ήθελα τα σχόλια σας προς βελτίωση της δημιουργίας μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος