Giannis_X 18 Δεκεμβρίου 2015 #1 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Καλησπέρα σε όλου και όλες .Ανιγω αυτό το θέμα γιατί μαζεύω γνώμες.Οπος λέει και ο τίτλος καταβαλοντας μεγάλη προσπάθεια και ψάχνοντας σε πολα πετ σοπ για τα πολυαγαπημένα μου oranda όπου υπήρξαν πολαπλες και σχετικά μαζικές αγορές οραντα όπου κατελιγα να τα χαρίζω μετά... κατέληξα με μια ομάδα των 6 οραντα όπου δίστιχος απεβίωσε το ένα και εμινα με 5.Πάμε τορα στο ζουμί:μέσα σε αυτά τα 5 είναι 2 στα 10εκατοστα περιπου με την ουρά απο τα οπια το 1 είναι θηλυκό και έχει το πιο ψιλό και πεταχτό καπελάκι και το άλλο μεγάλο είναι αρσενικό ( το προτο μου ζευγάρι).Τα αλλα 3 είναι με την ουρά μεταξύ 5 & 7 εκατοστών με αποτέλεσμα πάλη ενα απο αυτά μου δείχνει πος είναι αρσενικό μιας και φλερτάρει και αυτο με το μεγάλο θηλυκό.Μέχρι τώρα εχω 1 θηλυκό 2 αρσενικά.Μένουν αλλα 2 να δω τη είναι. εδώ τώρα θέλω να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας,Αφού περαση ο χειμώνας και ανέβουν θερμοκρασίες όπου συνεπάγετε με την αρχή του ζευγαρώματος τότε πρεπι να παρθεί μια αποφασι Α) σε περίπτωση που μου βγούνε 1 θηλυκό και 4 αρσενικά να κανω την κίνηση να χαρισω τα αλλα 3 αρσενικά? Β) σε περίπτωση που έχω πάνω από 1 θηλυκό τότε κρατάω σίγουρα το 1 αρσενικό αλλα και όσα αλα θηλυκά βγούνε? Η μόνο 1 η 2? Γενικά ποσα . Το ενυδρείο μου είναι στα 190λιτρα με 2 φίλτρα εξωτερικά... Τα ροταω ολλα αυτά γιατί όταν με το καλό μου χαρίσουν απογόνους θέλω να κρατήσω μερικά και τα υπόλοιπα να τα χαρίζω η να τα δίνω με ενα συμβολικό πόσο ίσα ίσα για να μην πάει το μυαλό του άλλου στο... έλα μορε τσάμπα το πείρα θα παω να πάρω άλλο αν πεθάνει!.Περιμενω τις γνώμες σας αν και ναι το ξερω τα γράφω καπος μπερδεμένα, δεν είναι καλός στην έκφραση μέσο κείμενου σε σχέση με τον προφορικο λόγω.Λιπον περιμένω. Έγινε επεξεργασία 18 Δεκεμβρίου 2015 - Giannis_X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #2 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό εδω είναι το ζευγάρι. φενετε ξεκάθαρα πος το πάνω είναι το θηλυκό οπου έχει πιο φουσκωτή κοιλιά και διαγράφετε το μέρος της ουράς εντονότερα απο το αρσενικό που είναι από κάτω και η κοιλιά του είναι πιο επίπεδη και φαίνεται ενα με το ηπολιπο σώμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 18 Δεκεμβρίου 2015 #3 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Προς το παρόν δεν κάνεις τίποτα, τα αφήνεις έτσι όπως είναι. Όταν θα έχεις γέννες και καταφέρεις να μεγαλώσεις κάποιο μικρό τότε αποφασίζεις. Υπολόγισε πως αν έχεις γέννα την άνοιξη , το μικρό θα μπορεί να μπει με τα άλλα μετά από 5-6 μήνες. Άρα να προετοιμαστείς για γεννήστρα και μικρό ενυδρείο για να έχεις τα μικρά μέσα. Στις αρχές που θα δεις ουρίτσες, προτιμώ τη γεννήστρα γιατί παρατήρησα πως μεγαλώνουν πιο εύκολα τα μικρά μέσα στο νερό του κύριου ενυδρείου γιατί θα έχεις πάντα καλή ποιότητα νερού. Μετά τα βάζεις σε άλλο ενυδρείο/γεννήστρα, όσα ζήσουν φυσικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #4 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Προς το παρόν δεν κάνεις τίποτα, τα αφήνεις έτσι όπως είναι. Όταν θα έχεις γέννες και καταφέρεις να μεγαλώσεις κάποιο μικρό τότε αποφασίζεις. Υπολόγισε πως αν έχεις γέννα την άνοιξη , το μικρό θα μπορεί να μπει με τα άλλα μετά από 5-6 μήνες. Άρα να προετοιμαστείς για γεννήστρα και μικρό ενυδρείο για να έχεις τα μικρά μέσα. Στις αρχές που θα δεις ουρίτσες, προτιμώ τη γεννήστρα γιατί παρατήρησα πως μεγαλώνουν πιο εύκολα τα μικρά μέσα στο νερό του κύριου ενυδρείου γιατί θα έχεις πάντα καλή ποιότητα νερού. Μετά τα βάζεις σε άλλο ενυδρείο/γεννήστρα, όσα ζήσουν φυσικά Σε ευχαριστώ πολύ για τη άμεση απάντηση και τις πολύτιμες πληροφορίες που μου έδωσες. Το καλό είναι πως εχω και γεμιστά και ενα 30ρη αιτημο στρωμένο για ορα ανάγκης . Για τι μέλλον σκάφτομε για λίμνη κάτω στην αυλή μου όπου υπολογίζω να βγει γύρο στα 10.000-15.000 λίτρα. Κανονική πισίνα δηλαδή Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 18 Δεκεμβρίου 2015 #5 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Για τη λίμνη να προτιμήσεις Common ή Comet, τα funcy μπορει να μην αντεξουν το κρύο το Χειμώνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #6 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Το καλό είναι πως όταν με το καλό γίνει η λίμνη δεν χτύπα πολες ώρες ο ήλιος στην αυλή παρα μόνο 2-3ωρες το πολύ σε όλοι την διάρκεια της μεσα. Το καλό είναι πως εχω και το παλιό χορό του λεβιτα πετρελεου που είχαμε παλιά και για χιμονα σκεφτομε να αλλάξω τις γραμες του καυστήρα να βάλω καινούργιες για να έχουν θέρμανση τους χειμώνες για όταν και οποτε γίνει πραγματικότητα όλο αυτό που σκέφτομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 18 Δεκεμβρίου 2015 #7 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Το καλό είναι πως όταν με το καλό γίνει η λίμνη δεν χτύπα πολες ώρες ο ήλιος στην αυλή παρα μόνο 2-3ωρες το πολύ σε όλοι την διάρκεια της μεσα. Το καλό είναι πως εχω και το παλιό χορό του λεβιτα πετρελεου που είχαμε παλιά και για χιμονα σκεφτομε να αλλάξω τις γραμες του καυστήρα να βάλω καινούργιες για να έχουν θέρμανση τους χειμώνες για όταν και οποτε γίνει πραγματικότητα όλο αυτό που σκέφτομαι. Να προτιμήσεις να την χτυπάει πολλές ώρες ο Ήλιος αλλά να έχει βάθος, για να έχεις πολλά φυτά, αυτά θα κάνουν το καλύτερο περιβάλλον, αν έχεις πάρα πολλά φυτά θα έχεις ανάγκη για μικρότερη βιολογική φίλτρανση. Έχω διαβάσει , πως κάποιος έχει λίμνη μόνο με κυκλοφορητή αλλά γεμάτη φυτά, το τέλειο περιβάλλον. Τώρα αν ζεσταίνεις τη λίμνη το χειμώνα , θα γίνεις συνέταιρος με τα διυλιστήρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #8 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Θα βάζω το βράδυ ενα σκέπαστρο πάνω από την λίμνη οχι να την καλιψη ολόκληρη, αυτο είναι για πισινες για να μην χάνουν θερμοκρασία και τον βάρη χειμώνα να μην παγονουν απο πάνω. Έγινε επεξεργασία 18 Δεκεμβρίου 2015 - Giannis_X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #9 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 σαν αυτα https://www.google.gr/search?q=καλυμμα+πισινας&client=opera&hs=peH&biw=1366&bih=658&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj16-OXvuXJAhWC_SwKHXr7BrsQ_AUIBigB#imgrc=_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 18 Δεκεμβρίου 2015 #10 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Αντε ξεκινα ώραια δουλεια στο εύχομαι να το φτιάξεις, αξίζει το κόπο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #11 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Σε ευχαριστώ πολύ απο το στόμα σου και στου θεού το αυτή. Μακάρι να το φτιάξω οπος το ονειρεύομαι. Ακόμα ομος δεν γίνετε να το ξεκινήσω διότι είναι εξ'αδιαιρετου η αυλή και το 50% ανήκει στον αδελφό της μάνας μου όπου είμαστε τσακωμένοι χρόνια τώρα.. Δεν με πειράζει να καθιστερισω να την φτιάξω διότι κάθε μερα όλο και κάτι νέο μου ξεφυτρώνει στο μυαλό μου απο ειδεουλες το πος μπορεί να γίνει πχ το σκέπαστρο και τον λέβητα τώρα που μιλάγαμε γα θυμήθηκα και τα σημείωσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #12 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Να αυτές είναι στο περιπου οι διαστάσεις του κήπου απο την αυλή μου αν και λέω να την κανω πιο ορθογώνια! Για βάθος λέω να το πάω 2,5 και να δώσω αλο μισό μέτρο σε ύψος. Δηλαδή λέω απο δεξιά που είναι στα 2 μετρα περιπου να φτάσω στα 3 όπως αριστερά Έγινε επεξεργασία 18 Δεκεμβρίου 2015 - Giannis_X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #13 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Βασικά οχι δεν θα πιραξω τίποτα γιατί λέω για 10-15 τόνους νερό και ξεπερνάω τους 35 αν το κάνω 3μετρα βάθος και θα γίνει με στάδια για να μην ξεπεράσει τους 30 τόνους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 18 Δεκεμβρίου 2015 #14 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Ειναι πολλά τα λίτρα αλλά ιδανικα για λιμνη, βασικα πισινα θα γίνει αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #15 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Αυτο σκεφτούμε και με προβληματίζει! Λες να πέσω στα 2 μετρα βάθος? Αν πάω στα 2 μετρα φτάνω περιπου τους 25 τόνους χοντρά ενο στα 3 μετρα φτάνω τους 36 τόνους χοντρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 18 Δεκεμβρίου 2015 #16 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Να υπολογίσεις πως το βαθος εξυπηρετει και στις ζέστες και στα κρυα, το καλοκαιρι κρατάει δροσια και το χειμώνα ζέστη, λόγω γεωθερμίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 19 Δεκεμβρίου 2015 Author #17 Share 19 Δεκεμβρίου 2015 Οκ οποτε κρατάω τα 3 μέτρα βάθος μιας και όταν πεδουν τα τσιμέντα θα χάσω λίγο πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος