Jump to content

Αγορά προϊόντων από εξωτερικό

Recommended Posts

Καλησπέρα!!!

θα ήθελα την βοήθειά  σας στο εξής πρόβλημα / ερώτημα

Θέλω να αγοράσω απο εξωτερικό κάποια πραγματάκια. Πρίν τα capital control έχω κάνει, ουκ ολίγες αγορές χωρίς πρόβλημα είτε μέσω paypal ,είτε με την χρήση της πιστωτικής.  Απο το καλοκαίρι που ξεκίνησε το θέμα με τα capital control δεν μπορώ να κάνω αγορά ούτε με paypal  αλλα ούτε και με την πιστωτική. 

Να τονίσω ότι η πιστωτική είναι visa,  και στο λογαριασμό μου στο paypal έχω καταχωρίσει χρεωστική κάρτα η οποία είναι και αυτή visa. 

Ξέρει κανείς κάποιο άλλο τρόπο για να κάνω αγορές; ή αν υπάρχει κάποια άλλη εταιρία σαν την paypal  που να μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για αγορές;

Ευχαριστώ εκ των προταίρων

Κάνεις request money από τον λογαριασμό σου στο PayPal προς άλλο e-mail σου και ανοίγοντας το δεύτερο email σου θα δεις να σου έχει έρθει αίτημα για πληρωμή προς τον λογαριασμό σου.Το αποδέχεσαι και πληρώνεις μέσω κάρτας(δεύτερη επιλογή στο παράθυρο που θα σου ανοίξει).Έτσι τα χρήματα που έχεις ζητήσει παίρνουν στο PayPal balance σου και με αυτά μπορείς να ψωνίσεις ότι θέλεις.Βέβαια υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση της τάξης του 3% στην κάρτα σου αλλά κάνεις την δουλειά σου.

Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απο 2 ενυδρειακά μαγαζιά στην Αγγλία ψώνισα χωρίς πρόβλημα μέσω paypal τις προηγούμενες μέρες, χωρίς να κάνω κάποιο κόλπο και με πιστωτική visa της Alpha.

Και απο ebay, είναι ότι κάτσει. Μια δουλεύει το Paypal και μία όχι.

θα το δοκιμάσω αυτο το κολπο αυριο. Αφού  πάω να βάλω λίγο "λάδι" στον λογαριασμο μου.Αν δουλέψει  ελπίζω να δουλεύει για πολυ καιρο , μιας και έχω μαζέψει μια μικρή λιστα με ψώνια τόσους μήνες    :ballistic:

ευχαριστώ

PayPal συνδεδεμένο με American Express (Amex) παίζει χωρίς περιορισμούς.

έχω κάνει παραγγελίες από την παρακάτω σελίδα είναι γρήγορη εξυπηρετική δωρεάν αντικαταβολή και μικρά έξοδα αποστολής και δωρεάν μεταφορικά από 70 και πάνω.

http://petshop-gr.eu/gr/home

ΥΓ

δεν ξέρω αν το έχουν Έλληνες ή Βούλγαρη πάντως η εταιρία εδρεύει στην Βουλγαρία, αν κάνεις παραγγελία σε παίρνουν τηλ από την Βουλγαρία για επιβεβαίωση της παραγγελίας.

Έγινε επεξεργασία - Χρήστος

PayPal συνδεδεμένο με American Express (Amex) παίζει χωρίς περιορισμούς.

απο πιά τράπεζα είναι αυτή η κάρτα;

έχω κάνει παραγγελίες από την παρακάτω σελίδα είναι γρήγορη εξυπηρετική δωρεάν αντικαταβολή και μικρά έξοδα αποστολής και δωρεάν μεταφορικά από 70 και πάνω.

http://petshop-gr.eu/gr/home

απο σελίδες εσωτερικού δεν έχεις θέμα , όποιο τρόπο πληρωμής και να επιλέξεις. το πρόβλημα είναι όταν υπάρχει ανταλλαγή με τράπεζα εξωτερικού.  

παιδιά παιζει το Paypal, ψωνισα χθες απο ebay κανονικά, νομίζω πως πλεον τα capital control είναι μέχρι 500 Ευρώ το μήνα αγορες απο εξωτερικό

παιδιά παιζει το Paypal, ψωνισα χθες απο ebay κανονικά, νομίζω πως πλεον τα capital control είναι μέχρι 500 Ευρώ το μήνα αγορες απο εξωτερικό

Εγώ προσπαθώ εδώ και κανά μήνα να καταφέρω αγορά με μια prepaide card  της Πειραιώς αλλά τζίφος, μέχρι τώρα.

Άλλες φορές μπορείς και άλλες δεν μπορείς να αγοράσεις από το Paypal μου έχει τύχει και εμένα, ίσως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα τα πράγματα με τις τράπεζες.

Εγώ προσπαθώ εδώ και κανά μήνα να καταφέρω αγορά με μια prepaide card  της Πειραιώς αλλά τζίφος, μέχρι τώρα.

Για της προπληρωμένες δεν ισχύει, γιατι δεν μπορουν να κάνουν έλεγχο, όπως από όσο ξερω δεν μπορείς να την φορτώσεις, δηλαδή σαν να ειναι άχρηστες , και οσες έχουν λεφτα μέσα μπορείς μόνο απο Ελλάδα να ψωνίσεις.

Εγω ψώνισα με χρεωστική, οι πιστωτικές πέθαναν , τις έχω μόνο για να καθαρίζω την άλγη στα τζαμια των ενυδρείων :)

Εγώ, όπως έγραψα και πιο πάνω, στο ebay  η χρέωση της visa μου μια γίνεται κανονικά και μία όχι και ούτε τα 50 ευρώ δεν αγγίζω μηνιαίως. Στην Alpha που πήρα να ρωτήσω δεν ξέρουν να απαντήσουν. Σού λένε ένα capital control και τέρμα η κουβέντα. Γενικά επικρατεί χάος και είναι θέμα τύχης!

Παιδιά απο το λιγο που εχω καταλάβει. Visa αποτην Eurobank και visa απο την Πειραιώς δεν έχουν καμια σχέση μεταξύ τους. Η μια μπορει να δουλεύει ενώ η άλλη όχι. Και μετα απο λιγο το αντίστροφο . Κοινός πιάσε το αβγό και κούρευτο.

• Like 1

O λόγος που πότε δουλεύει και πότε όχι το paypal, όπως κι αυτό που λέει ο carp82, πότε να δουλεύει η πιστωτική της μιας τράπεζας και πότε της άλλης, οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω των capital controls κάθε τράπεζα έχει ένα συνολικό ημερήσιο όριο  κίνησης κεφαλαίων, αν δεν κάνω λάθος είναι 300.000€.

Επομένως, αν είσαι τυχερός και πραγματοποιήσεις συναλλαγή σε χρονική στιγμή μέσα στην μέρα που δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη αυτό το πλαφόν, η συναλλαγή σου θα εκτελεστεί κανονικά, αλλιώς θα απορριφθεί και θα πρέπει να προσπαθήσεις είτε μέσω άλλης τράπεζας, είτε την επόμενη μέρα.

Έγινε επεξεργασία - kospet

O λόγος που πότε δουλεύει και πότε όχι το paypal, όπως κι αυτό που λέει ο carp82, πότε να δουλεύει η πιστωτική της μιας τράπεζας και πότε της άλλης, οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω των capital controls κάθε τράπεζα έχει ένα συνολικό ημερήσιο όριο  κίνησης κεφαλαίων, αν δεν κάνω λάθος είναι 300.000€.

Επομένως, αν είσαι τυχερός και πραγματοποιήσεις συναλλαγή σε χρονική στιγμή μέσα στην μέρα που δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη αυτό το πλαφόν, η συναλλαγή σου θα εκτελεστεί κανονικά, αλλιώς θα απορριφθεί και θα πρέπει να προσπαθήσεις είτε μέσω άλλης τράπεζας, είτε την επόμενη μέρα.

Έχω προσπαθήσει να κάνω αγορά και στις 00:05 και δεν δέχθηκε την κάρτα, και έχω κάνει αγορά μέσα στην ημέρα, πιστεύω ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με την αξιοπιστία των τραπεζών γι' αυτό δεν επιτρέπει την αγορά μέσω PayPal ακόμα

• 3 weeks later...

Μετα απο αρκετές δοκιμές, κατέληξα στο εξής όσο αφορά το PayPal.

Αν εχεις business account δεν μπορεις να κανεις και παρα πολλά.

Σε personal account μπορεις να κανεις τη μεταφορά στο "πορτοφόλι" του PayPal σε λογαριαςμο ο οποίος δεν ειναι συνδεδεμένος με ελληνική κάρτα, ελληνικό τραπεζικό λογαριαςμο.

Το μόνο προβλημα εδω ειναι ότι κάποιες φορες δεν δέχεται να γίνει αμέσως η μεταφορά, μετα απο 20-30 λεπτα η μεταφορά γίνετε. Κατα την μεταφορά των χρημάτων γίνετε κράτηση περίπου 2% στο ποσό της μεταφοράς + 0,35€ αν επιλέξει κανεις την πληρωμή λόγο αγαθών. Αν επιλέξει την μεταφορά χρημάτων για πληρωμή υπηρεσιών οι κρατήσεις ειναι 3,4% επι του ποσού που μεταφέρουμε.

Τις τελευταίες μερες ανακάλυψα το Revolut. Το εχει χρησιμοποιήσει κανεις; Κανεις έκδοση αγγλικής χρεωστικής κάρτας master card , και μπορεις να κανεις αγορές κανονικά. Μολις το δοκιμάσω θα πω εντυπώσεις .

Η σελίδα τους ειναι www.revolut.com

Έγινε επεξεργασία - Carp82

• 3 weeks later...

Κατέβασα την εφαρμογή revolut απο το AppStore . (Play store για όσους έχουν android) εκανα εγγραφή και μου εμφάνισε μια κάρτα . Η οποία μετα απο μια βδομάδα περίπου μου ήρθε στο σπιτι.

Εστειλα με έμβασμα μέσω web banking της Πειραιώς στο λογαριασμο που αντιστοιχεί στην κάρτα μου.

Μερα απο 2 μερες τα λεφτά ειναι πιστομενα στην κάρτα μου. Εκανα αγορές απευθείας με το νούμερο της κάρτας χωρίς προβλημα.

ΥΓ: για το έμβασμα η Πειραιώς χρεώνει 15€ Αν γίνει απο την τραπεζα , μέσω web banking χρεώνει 1€ μόνο ως το ποσό των 15000€

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...