manolakis 16 Δεκεμβρίου 2015 #1 Share 16 Δεκεμβρίου 2015 Γεια σας. Πριν μερικούς μήνες σε ένα δευτερο ενυδρείο 60l που είχα στρωμένο με ένα eheim 2213, έβαλα δυο funtail χρυσόψαρα. Επειδή δεν είχα ποτέ τέτοια ποικιλία, διαβάζοντας προσπαθώ να κατανοήσω κάποια πράγματα. Τα χρυσόψαρα φαίνονται καλά, απλά όταν τα ταίζω βλέπω ότι μετά αρχίζει και χαλάει η πλεύση τους. Γίνονται πιο δυσκίνητα και δεν έχουν καλή ισορροπία. Γνωρίζοντας το θέμα με την νυκτική κύστη, προσπαθώ να ταίζω μικρές ποσότητες, να κάνω ανα δέκα μέρες νηστεία, να δίνω αρακά μετά, και έτσι να κουκουλώνω το πρόβλημα. Όταν ταίζω με φυσικές τροφές, όπως σπανάκι, μαρούλι μισοβρασμένα πάντα, ή σκουλίκι και μύδι, παρατηρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο. Με τα flakes όμως έχω θέμα, γι αυτό όποτε τους δίνω, η ποσότητα είναι πολύ μικρή. Οι έτοιμες τροφές που δίνω αυτό τον καιρό, είναι tetra goldfish, σπιρουλίνα της tropical, chlorela της seachem. Πρέπει οι έτοιμες τροφές που τους δίνω να είναι αποκλειστικά για χρυσόψαρα ή αυτό είναι θεμα marketing; Είναι δηλαδή πιο ευκολοχώνευτες ή υπάρχει άλλος λόγος; Τα flakes πάντα τα μουλιάζω σε νερό ενυδρείου πριν τα ρίξω. Διαβάζω ότι παίρνουν αέρα όταν βρίσκονται στην επιφάνεια. Πολλές φορές όμως της μέρας τα χρυσόψαρα ανεβαίνουν στην επιφάνεια χωρίς να υπάρχει τροφή. Τότε δεν παίρνουν αέρα; Γιατί αυτό είναι κάτι που το κάνουν όλα τα χρυσόψαρα. Γιατί συγκεκριμένα πειράζει όταν ρίχνουμε την τροφή; Αν κάποιος έχει λύσει αυτό το πρόβλημα ας μου γράψει την γνώμη του, και ας μου προτείνει κάποια ''ευκολοχώνευτη΄΄ τροφή του εμπορίου. Όσον αφορά το θέμα της θερμοκρασίας επειδή το ενυδρείο βρίσκεται σε δωμάτιο που θερμένεται μόνο το βράδυ,η θερμοκρασία πέφτει προς το παρόν τουλάχιστον, στους 18 βαθμούς. Για Fancy χρυσόψαρα διαβάζω ότι είναι οριακά. Πάντως τα βλέπω λίγο νωθρά σ'αυτην την θερμοκρασία. Ρύθμισα ένα θερμοστάτη που είχα στους 20 βαθμούς και τα βλέπω πολύ καλύτερα, και πιο ζωηρά. Να τα αφήσω όλο το χειμώνα στους 20 βαθμούς σταθερά με τον θερμοστάτη, ή το πιο κρύο νερό θα τους κάνει καλό και ας είναι λίγο πιο αδρανή τα ψάρια; Σας ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 16 Δεκεμβρίου 2015 #2 Share 16 Δεκεμβρίου 2015 Σε αυτές τις θερμοκρασίες δεν έχουν πρόβλημα τα Funcy χρυσόψαρα, προσωπικά τα έχω στους 17 τώρα και είναι μια χαρά. Δεν έχουν πρόβλημα μέχρι τους 13-14 βαθμούς. Για τη θερμοκρασία όμως να φροντίζεις να είναι σταθερή μέσα στην ημέρα με 1 βαθμό το πολύ +-. Για τη τροφή δοκίμασε να τους δώσεις βυθιζόμενο πελετ. Και όντως οι τροφές για τα χρυσόψαρα έχουν διαφορές με τις τροφές για τροπικά ψάρια, έχουν λιγότερη πρωτεΐνη. Το καλοκαίρι δεν υπάρχει πρόβλημα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες όμως είναι καλύτερα να τα ταΐζεις τροφές με λιγότερη πρωτεΐνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolakis 19 Δεκεμβρίου 2015 Author #3 Share 19 Δεκεμβρίου 2015 Θα τους δοκιμάσω από την τροφή που μου προτείνεις, αλλά πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι. Σ'ευχαριστώ πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος