Χρήστος 21 Νοεμβρίου 2015 #26 Share 21 Νοεμβρίου 2015 Γιατί να χαραμίσει την πέτρα και να την σπάσει, απλά ας την βγάλει έξω ας ρήξη σε μια άκρη λίγο και μετά την ξεπλένει καλά και τέλος. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 21 Νοεμβρίου 2015 #27 Share 21 Νοεμβρίου 2015 Μπορεί να σπάσει απ' την κάτω μεριά που βυθίζεται στο υπόστρωμα, έτσι δεν θα χαλάσει και το σχήμα της. Απλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές να ξαναμπεί μετά αυτό το πράγμα στο ενυδρείο. Μπορεί να λέμε οκ το πλένουμε καλά, αλλά υπάρχει αποδεδειγμένη απάντηση που να λέει ότι έχει αφαιρεθεί όλο το ποσοστό του νιτρικού οξέως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 21 Νοεμβρίου 2015 Author #28 Share 21 Νοεμβρίου 2015 Αφού γράφω ΝΟ2- Την πέτρα μου την έδωσε φίλος κ μου είπε ότι είναι ουδέτερη.Θα την βγάλω να την δοκιμάσω, δεν είναι κ πολύ βαριά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 21 Νοεμβρίου 2015 #29 Share 21 Νοεμβρίου 2015 Γράφε Νο2 0 γιατί η παύλα σημαίνει ότι δεν μέτρησες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 21 Νοεμβρίου 2015 #30 Share 21 Νοεμβρίου 2015 Μπορεί να σπάσει απ' την κάτω μεριά που βυθίζεται στο υπόστρωμα, έτσι δεν θα χαλάσει και το σχήμα της. Απλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές να ξαναμπεί μετά αυτό το πράγμα στο ενυδρείο. Μπορεί να λέμε οκ το πλένουμε καλά, αλλά υπάρχει αποδεδειγμένη απάντηση που να λέει ότι έχει αφαιρεθεί όλο το ποσοστό του νιτρικού οξέως; ναι ναι εγώ προσωπικά αν θέλω να απαλλάξω κάποια πέτρα από αλγες την πλένω ολόκληρη με το οξύ και μετά την ξεπλένω μα κρύο νεράκι για κανένα λεπτό και την βάζω αμέσως στο ενυδρείο αν είναι πολύ πορώδες πχ λάβα απλά την αφήνω μέσα σε κουβά με νερό για 5 λεπτά μετά την ξεπλένω και τέλος. Παλιότερα με το οξύ κατεβάζανε το Ph με την σωστή αναλογία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Νοεμβρίου 2015 #31 Share 21 Νοεμβρίου 2015 Έγιναν μετρήσεις GH 14 KH 10 NO2 - NO3 - NH3/NH4 - PH 7,6- PH high range 7,4 Έγινε κ η δεύτερη αλλαγή νερού περίπου 20-25%. Σκέφτομαι από βδομάδα να αρχίσω να βάζω ψαράκια σιγά, σιγά. Μάλλον θα ξεκινήσω με ροδόστομους αν κ μου αρέσουν πολύ κ τα Cherry Barb κ τα Glowlight Danio. Μπορώ λέτε να βάλω δύο ομάδες πχ από 15 ψαράκια κ αργότερα κ 8 σκαλάρια? Κάπως έτσι το σκέφτομαι... Θέλω να συνδέσω κ το co2 για να αρχίσει να πέφτει κ το ph Είναι λογικό να έχω τόσο υψηλό Gh και Kh αφού το νερό που έχω στο ενυδρείο είναι όσμωσης? Φιλε μου δυο ομαδες κοπαδοψαρα ειναι too much. Βαλε ενα αν θες και βαλε και κορυντορας. Αν και αν θες τη γνωμη μου καλυτερα να μην βαλεις κοπαδι αλλο εκτος απο τα κορυ με τα σκαλαρια.Τωρα οσον αφορα τις διαστασεις νομιζω 8 σκαλαρια ειναι πολλα. Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 24 Νοεμβρίου 2015 Author #32 Share 24 Νοεμβρίου 2015 (edited) Ο βράχος βγήκε για να ελεχθεί κ μπήκαν μερικά φυτά από συμφορουμίστα Το σωληνάκι από το CO2 μπορώ να το συνδέσω στην έξοδο του φίλτρου που φαίνεται στην φωτογραφία? Ο διαχυτήρας της sera 500 που έχω δεν μπορώ να τον συνδέσω γιατί δεν έχω χώρο στο ντουλάπι. Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2015 - mpampis81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 24 Νοεμβρίου 2015 Author #33 Share 24 Νοεμβρίου 2015 (edited) Στο υπάρχον φίλτρο που έχω http://www.day4energy.gr/catalog μπορ/product_info.php?products_id=1044&language=en μπορώ να συνδέω κ να αποσυνδέω κάτι τέτοιο http://www.ebay.com/itm/REVERSE-OSMOSIS-MEMBRANE-HOUSING-FITS-ALL-STANDARD-RO-/170645620257?hash=item27bb458621:m:mkp7b5IkvWfFf70V7PMstUA για να γεμίζω το ενυδρείο όταν αλλάζω νερό κ να ρίξω σκληρότητες και ph ή καλύτερα να πάω λέτε σε ένα έτοιμο σύστημα http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30174 Ακούω προτάσεις.. Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2015 - mpampis81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 24 Νοεμβρίου 2015 Author #34 Share 24 Νοεμβρίου 2015 μπορώ να συνδέω κ να αποσυνδέω κάτι τέτοιο http://www.ebay.com/itm/REVERSE-OSMOSIS-MEMBRANE-HOUSING-FITS-ALL-STANDARD-RO-/170645620257?hash=item27bb458621:m:mkp7b5IkvWfFf70V7PMstUA για να γεμίζω το ενυδρείο όταν αλλάζω νερό κ να ρίξω σκληρότητες και ph ή καλύτερα να πάω λέτε σε ένα έτοιμο σύστημα http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30174 Ακούω προτάσεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 24 Νοεμβρίου 2015 #35 Share 24 Νοεμβρίου 2015 Το πρωτο που το συνδεεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 24 Νοεμβρίου 2015 Author #36 Share 24 Νοεμβρίου 2015 Το πρώτο παίρνει νερό από την βρύση περνάει μέσα από τα φίλτρα κ βγαίνει σε βρυσάκι. Τελικά παρήγγειλα έτοιμο σύστημα αντίστροφης όσμωσης :thumbsu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 25 Νοεμβρίου 2015 Author #37 Share 25 Νοεμβρίου 2015 Αν κ πρώτα ήθελα να βάλω τους ροδόστομους, έβαλα πρώτα σκαλάρια οχτώ σε αριθμό γιατί τα βρήκα σε καλή τιμή 0,80e το ένα από εξωτερικό. Ανεβάζω μερικές φωτό από την παραλαβή κ το μπλουμ στο ενυδρείο Μετά από εξερεύνηση του χώρου μαζεύτηκαν αρχικά κάτω από την είσοδο του φίλτρου λογικά γιατί εκεί ήταν κ το πιό ήσυχο μέρος από την ροή του φίλτρου Μια μικρή απορία λέτε να καταργήσω αυτή την έξοδο κ να βάλω μιά άλλη γωνία σαν την άλλη που έχω γιατί αυτή προκαλεί μεγάλη ροή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Νοεμβρίου 2015 #38 Share 25 Νοεμβρίου 2015 Πληροφοριακα,οταν κανουμε προσαρμογη στα ψαρια τα φωτα του ενυδρειου ειναι κλειστα και αναβουν την επομενη μερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Νοεμβρίου 2015 #39 Share 25 Νοεμβρίου 2015 Πληροφοριακα,οταν κανουμε προσαρμογη στα ψαρια τα φωτα του ενυδρειου ειναι κλειστα και αναβουν την επομενη μερα...Εχεις δικιο εν μερει αλλα οχι και απαραιτητα. Αυτο εξαρταται απο τα ψαρια, την διαδρομη και την ταλαιπωρια που χουν υποστει, τους συγκατοικους και πολλα αλλα. Επιπλεον δεν ταιζουμε αλλα και αυτο εξαρταται απο τα παραπανω. Στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα. Τα σκαλαρια δεν νοιωθουν. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Νοεμβρίου 2015 #40 Share 25 Νοεμβρίου 2015 Εχεις δικιο εν μερει αλλα οχι και απαραιτητα. Αυτο εξαρταται απο τα ψαρια, την διαδρομη και την ταλαιπωρια που χουν υποστει, τους συγκατοικους και πολλα αλλα. Επιπλεον δεν ταιζουμε αλλα και αυτο εξαρταται απο τα παραπανω. Στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα. Τα σκαλαρια δεν νοιωθουν. Send from the heart of the Amazonas Ολα τα ψαρια το θελουν αυτο ανεξαρτητως ταλαιπωριας και διαδρομης! Τα ψαρια τρωνε στρεςς απο την αλλαγη περιβαλλοντος και ισως και απο αλλαγη συνθικων νερου. Θελουν να ηρεμισουν και γι αυτο κανουμε προσαρμογη με κλειστα φωτα και τα κραταμε μεχρι την αλλη μερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 26 Νοεμβρίου 2015 #41 Share 26 Νοεμβρίου 2015 (edited) Ελπίζω να μην έριξες το νερό της σακούλας μέσα στο ενυδρείο... Έγινε επεξεργασία 26 Νοεμβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 26 Νοεμβρίου 2015 Author #42 Share 26 Νοεμβρίου 2015 Το έριξα ναι. Το λες από άποψη βακτηρίων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Νοεμβρίου 2015 #43 Share 26 Νοεμβρίου 2015 Το λεει επειδη δεν ξερεις τι μπορει να εχει το νερο που ηταν στη σακουλα,γενικα δεν ξερεις τι νερο μπορει να εχει το πετσοπ. Ποτε δεν ριχνουμε το νερο αυτο στο ενυδρειο. Οπως και κραταμε τα φωτα κλειστα κατα τη διαρκεια της προσαρμογης και τα αναβουμε την επομενη μερα ωστε τα ψαρια να ηρεμισουν και να συνηθησουν το νεο περιβαλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 30 Νοεμβρίου 2015 Author #44 Share 30 Νοεμβρίου 2015 Μια μικρή βοήθεια παρακαλώ. Θέλω να συνδέσω την μπουκάλα co2 που έχω (2κιλη είναι) και ή χρησιμοποιώ το sera 500 https://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/technikos-exoplismos-cosub2sub-5169/product/sera-flore-co2-active-reactor-500-1000.html ή το κλασικό γυάλινο ποτηράκι, diffuser(νομίζω λέγεται). Φαντάζομαι με το sera 500 θα πετύχω καλύτερη διάχυση? Αν δεν χρησιμοποιήσω κανένα από τα δύο και συνδέσω το σωληνάκι από την μπουκάλα απευθείας στην έξοδο του ενυδρείου από εκεί που υπάρχει σωληνάκι για να ρυθμίζεις το οξυγόνο(Κοιτάξτε παραπάνω φωτογραφίες μου για να καταλάβετε τι εννοώ, σε ποιο σωληνάκι). Θα έχω καλή διάχυση έτσι? Η σειρά είναι μπουκάλα, ηλεκτροβάνα, ποτηράκι? Υπάρχει κ μια άλλη λύση.Έχω κ μια μικρή αντλία(600l/h νομίζω είναι) που μπορώ να βυθίσω στο ενυδρείο να δώσω νερό στο sera 500 κ να συνδέσω το όλο σύστημα αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει αντάπτορας έτσι ώστε η αντλία που βγάζει μικρή έξοδο λάστιχο νομίζω 6mm να συνδεθεί με το sera 500 που θέλει 12mm είσοδο.. Ακούω προτάσεις.. Έχω την μπουκάλα εδώ κ ένα μήνα κ κάθεται... :hot: Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 30 Νοεμβρίου 2015 #45 Share 30 Νοεμβρίου 2015 (edited) Σιγουρα με τον διαχυτηρα θα κανεις καλυτερη δουλεια και εαν εχεις σπρει μπαρ στην εξοδο, ακομα καλυτερα. Έγινε επεξεργασία 30 Νοεμβρίου 2015 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 1 Δεκεμβρίου 2015 Author #46 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Τελικά σύνδεσα το sera 500 σε μία από τις δύο εξόδους του φίλτρου μου (unimax 700) κ μετά από αγώνα....δεν μπορούσα να διώξω τον αέρα, μου δούλευε μόνο η μία έξοδο το κατάφερα να μου δουλέψει κ αυτή. Να βάλω για αρχή 1 φυσαλίδα/sec κ αργότερα αυξάνω σωστά?Παίζει ρόλο πόσο ψηλά η χαμηλά θα δίνει το ρύγχος του φίλτρου που θα διοχετεύει το co2?Στην άλλη έξοδο να βάλω λέτε spray bar, για να δημιουργείται παφλασμός κ να εμπλουτίζεται το νερό με οξυγόνο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 14 Δεκεμβρίου 2015 Author #47 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου Κοινωνικό, Αμαζόνιος, Νότια Αμερική ΦυτεμένοΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 120*65*65Συνολικά Λίτρα: 508Sump (λίτρα): Εξωτερικό φίλτρο unimax 700ΟργανισμοίΦυτά: aponogeton ulvaseus ahinodorus blahery ludwigia repen rubin valisneria gigantea cabomba caroliniana hygrophila angustifolia eleocharis parvula Ψάρια: 8 αγγελόψαρα, 14 ροδόστομοιΆλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο: Μαύρο αυτοκόλλητο νερούΠέτρες: Μία ουδέτερηΞύλα: Δύο ρίζεςΆλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα: 20 κιλά (10 sera flurosent + 10 άλλη μάρκα)Βυθός: 50 κιλά μαύρο χαλικάκιΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 4 λάμπες (2*45w grolux 89cm + 2*54w 865 osram daylight 116cm)Διάρκεια φωτισμού: 7 ώρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: unimax 700Θέρμανση/ Ψύξη: 2 θερμοστάτες (300w+150w)Λίπανση: 60ml (2*30ml) ανά εβδομάδα υγρολίπασμα https://www.aquality-shop.de/zoofux-profi-aquarium-wasseraufbereiter---pflanzenduenger-spar-set-5-000-ml/aquaristik/pflanzenpflege/a-80924/Παροχή CO2: 2 φυσαλίδες ανά λεπτόΆλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή: 3-4 φορές την ημέρα (Sera 4 in 1 Menu Granulate, tropical vitality and color flakes, jbl Novo Bel, κατεψυγμενη)ΠαράμετροιpH: 7,4 (και μειώνεται σιγά, σιγά...)Γενική σκληρότητα (GH): 11Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 8Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 0Φωσφορικά (PΟ4): -Μέση Θερμοκρασία (°C): 26ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: Δύο φορές μέχρι τώρα 100 λίτρα (70 από ΑΟ κ 30 βρύσης)Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: 1 καπάκι seachem prime ανά αλλαγή+λίγα βακτήρια ακόμα...Άλλες ρουτίνες συντήρησης:Φωτογραφίες: Βίντεο: http://vid83.photobucket.com/albums/j313/mpampis81/EpsilonNuUpsilonDeltaRhoEpsilonIotaOmicron_zps0byeruar.mp4 Οι Διαχειριστές αν θέλουν να το ενσωματώσουν με αυτό http://www.aquazone.gr/forums/topic/101973-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85/#entry1072842 Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους τους συμφορουμίτες για τις απαντήσεις και κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Πρώτη μου προσπάθεια μετά από πολλά χρόνια αναμονής... Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 14 Δεκεμβρίου 2015 #48 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Καλορίζικα! Με το καλό να μεγαλώσουν και τα φυτά. Την πέτρα τη φοβάμαι λίγο. Είσαι σίγουρος ότι είναι ουδέτερη; Τα νιτρικά σου είναι 0; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScarFace 15 Δεκεμβρίου 2015 #49 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Καλοριζικο φιλε μου!!Ελπιζω συντομα να τα πουμε και απο κοντα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 20 Δεκεμβρίου 2015 Author #50 Share 20 Δεκεμβρίου 2015 Προστέθηκε πριν μερικές μέρες το δεύτερο κοπαδόψαρο, 14 glowlight danio choprai καθώς κ τέσσερα corydoras, ένα aeneus, ένα paleatus, ένα panda κ ένα sterbai, για ποκιλία. Τα corydoras κάνουν δουλειά από την πρώτη στιγμή, άρχισαν να καθαρίζουν το χαλικάκι κάτω καθώς κ τα τζάμια. Τα danio τα βλέπω λίγο διστακτικά κ όχι τόσο άνετα όσο οι ροδόστομοι στο φαγητό και στις βόλτες ελπίζω τις επόμενες μέρες να στρώσουν. Μια βοήθεια θα ήθελα. Κάνω τώρα την 3η μου αλλαγή νερού περίπου 100 λίτρα (70 ΑΟ+30 βρύσης). Γεμίζω ένα βαρέλι 60λιτρο κ μέσα έχω έναν θερμοστάτη 100w αλλά δεν πιάνει θερμοκρασία. Με έναν 300αρη θα είμαι οκ?Για να γεμίσω το 60λιτρο με 45λ ΑΟ κ 15λ από θερμοσίφωνα ζεστό έκανα περίπου 1,5 ώρα αλλά ακόμα δεν το έχει ζεστάνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος