Jump to content

Ερωτήσεις περί μόλυ.

Στάθης Σκλαβενίτης

Recommended Posts

Γειά σας κι από μένα. Έχω δύο μόλυ μέσα σε 120 λίτρα . Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις όπως ποιά είναι η καλύτερη τροφή γι' αυτά και με τιφυτά να φυτέψω το ενυδρείο. Έχω  διαβάσει μερικά πράγματα και έχω μάθει αρκετά αλλά θα μου ήταν πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας για να ζήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. το ενυδρείο φτιάχτηκε πάρα πολύ βιαστικά γιατί λανθασμένα στο pet shop με διαβεβαίωσαν και τις 3 φορες που ρώτησα ότι συμβιώνουν με τον μονομάχο που έχω. Όμως όταν έβαλα τη σακούλα με τα μόλυ μέσα στο ενυδρείο του μονομάχου αυτός αφηνίασε και αποφάσισα να πάρω κι άλλο ενυδρείο.Έφτιαξα νερό και τα έβαλα μέσα όσο το δυνατόν γρηγορότερα γινόταν γιατί τα δάγκωνε συνεχώς. Αύριο θα πάρω άλλο ένα θηλυκό μόλυ για να μην κυνηγάει μόνο τη μία σε περίοδο αναπαραγωγής. Ευχαριστώ εκ των προτέρων  για το χρόνο σας. Εδώ είναι και μερικές φωτογραφίες. post-61776-0-51071900-1450052317_thumb.jpgpost-61776-0-62875000-1450052318_thumb.jpgpost-61776-0-64049000-1450052319_thumb.jpg

Γεια σου φιλε.

Το πρωτο πραγμα που πρεπει να παρεις αν δεν το χεις κανει ηδη ειναι το φιλτρο. Απο κει και περα την διακοσμηση θα την φτιαξουμε.

Απο τροφες τρωνε τα παντα. Μην σε ανησυχει συτο.

Send from the heart of the Amazonas

Γεια σ sturm!

Έχω ένα εξωτερικό φίλτρο (maxxxima 600) kai θερμαντήρα 150w απο  εξοπλισμό θέλω να πιστεύω ότι είμαστε εντάξει άλλα πράγματα δεν ξέρω π.χ. μ είπαν να αλλάζω 1 φορά την βδομάδα το 1/3 πολύ δεν είναι 40 λίτρα νερό σε μία βδομάδα? η ας πούμε ποια φυτά είναι κατάλληλα για molly?  κάνουν με red cherry? για γέννες έχω ενημερωθεί επαρκώς νομίζω αλλά οποιαδήποτε συμβουλή πάνω σε αυτό το είδος είναι πολύτιμη και θα με βοηθούσε πολύ μιας και δεν εμπιστεύομαι τους υπαλλήλους των pet shops 

Οποιο φυτο θελεις μπορεις να βαλεις αρκει να το στηριζει ο εξοπλισμος σου ( φωτισμος, λιπανση, διοξειδιο κτλ ) . Οι μικρες γαριδουλες οπως ρεντ τσερι κτλ θα φαγωθουν. Μπορεις ομως να προσπαθησεις με καποιο πιο μεγαλοσωμο ειδος.

Αλλαγες καλα σου ειπαν καθε βδομαδα το 1/3. Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο;

Το φιλτρο τι υλικς εχει μεσα και ποσο καιρο τρεχει.

Send from the heart of the Amazonas

To ενυδρείο είναι 120 λίτρα και το φίλτρο είναι Haquoss maxxxima 600  έχει μέσα βιολογικό υλικό( άσπρα μπιλάκια μέσα σε δυχτάκι αν σε βοηθάει να καταλάβεις πιο ακριβώς είναι η τιμή τ ήταν 3.90) σφουγγάρι μαύρο και υαλοβάμβακα τέταρτη μέρα που τρέχει σήμερα ο φωτισμός συμπεριλαμβάνεται από μία άσπρη και μία ροζ λάμπα οσο για το λίπασμα λέω  να ρίξω φάρμακα μέσα στο ενυδρείο εκτός απο τα απαραίτητα

( αντιχλώριο και βακτήρια)

• 1 month later...

ξερει κανεις καθε ποτε γεννανε τα μολλυ τα έχω περίπου ένα μήνα και δεν έχω δει να κυνηγούν τα  3 θηλυκά ουτε ο ενας ουτε ο αλλος μολλίτσος... ..

σε τι θερμοκρασία αναπαραγονται;

την ειχα στους 24 και την αύξησα στοθς 28 μηπως και δω αλλαγη αλλα τοτε ολα τα μολλυ και τα νεον πηγαν στην αλλη μερια του ενυδρειου και εκατσαν εκει 2 μερες μεχρι που κατεβασα παλι τον θερμοστατη στους 26 και τοτε σχεδον 5 λεπτα μετα κολυμπουσαν σε ολο το ενυδρειο σχετικα με αυτη την αλλαγη υπάρχει καποια εξηγηση δεν εχει τθχει να ξανα δω η να διαβασω κατι τετοιο 

τωρα για τα μολλυ ξερω οτι δεν θα το πνιξουν το κουνελι οποτε θελω εγω αλλά οποτε ειναι η ωρα μηπως όμως μπορω να κάνω κάτι να το επισπεύσω;;;

κανω κατι λαθος; για βοηθήστε ρε παιδια μπας και δούμε κανα μωράκι

ευχαριστώ εκ των προτέρων

το εχω ξαναδιαβασει το αρθρο και εφαρμοζω οτι λεει εκτος απο το εφαλμιρο αλλα γεννα δεν βλεπω

Θελει υπομονη,δεν κανουν sex οποτε θελουμε εμεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...