Jump to content

Neolamprologus Multifasciatus μαζι με helena η αλλα σαλιγκαρια??

Nikolson

Recommended Posts

Εχω 2 ενήλικα ζευγαρακια Neolamprologus Multifasciatus και θέλω να βάλω στο ενυδρείο κάποια κοχύλια για να καθαρίζουν και λίγο το βυθό...τ μπορώ να βάλω μαζί??Εν βάλω hellena θα την παλέψουν αν τους ριχνω τροφή μμόνο??Μπορεί τα multi να φάνε τα κοχύλια??

Εγω παντως θα εβαζα nerite snail που ειναι κοντα στα νερα με τους...με καποιο ρισκο (μικρο) βεβαια γιατι αν και μικροκιχλιδες δεν ξερω αν επιτεθουν....τα χελενα ειναι σαρκοφαγα κατα κανονα...

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas

αν θες να σου γυαλίσουν το ενυδρείο  σε χρόνο ττ βαλε horn snail

μικρά αλλα θαυματουργά. το ενυδρείο μου είναι 60*30*30 έβαλα 5 εδω και 4-5 μέρες και έχω αρχίσει να σκέφτομαι που να βρώ άλγη να φάνε :)

και το καλό είναι οτι δεν γεννάνε να σου γεμίσει το ενυδρείο αλλα ούτε κανουν αυγα όπως πχ τα zebra που δεν ξεκολάνε με τίποτα απο το τζάμι

όσο για το εαν γίνουν μεζες απο τα ψάρια σου  ή οχι, αυτο δεν  το ξερω.

Επισης μπορεις να βαλεις melanoides turbeculata.Θα ειναι κρυμενα στον βυθο την ημερα και μολις σβησουν τα φωτα βγαινουν απο την αμμο και καθαριζουν τα παντα.Εχω και στα δυο αφρικανικα,τα προσθεσα εσκεμενα και εδω και αρκετους μηνες ειμαι μια χαρα.Πολλοι ισως μιλησουν για προβλημματα υπερπλυθησμου αλλα θα αυξανονται οσο υπαρχει αφαγωτη τροφη.Η γνωμη μου ειναι οτι ειναι προτιμοτερα να εχουμε σαλιγκαρια και να πεταμε παρα να εχουμε αφαγωτες τροφες και οργανικα στο ενυδρειο.

• Like 2

Επισης μπορεις να βαλεις melanoides turbeculata.Θα ειναι κρυμενα στον βυθο την ημερα και μολις σβησουν τα φωτα βγαινουν απο την αμμο και καθαριζουν τα παντα.Εχω και στα δυο αφρικανικα,τα προσθεσα εσκεμενα και εδω και αρκετους μηνες ειμαι μια χαρα.Πολλοι ισως μιλησουν για προβλημματα υπερπλυθησμου αλλα θα αυξανονται οσο υπαρχει αφαγωτη τροφη.Η γνωμη μου ειναι οτι ειναι προτιμοτερα να εχουμε σαλιγκαρια και να πεταμε παρα να εχουμε αφαγωτες τροφες και οργανικα στο ενυδρειο.

Και εγω εχω σε ολα τα ενυδρεια μου..ακουραστοι εργατες..

Δεν με πειραζει να γινουν πολλα...οπως λες και εσυ προτιμω να μην εχω αφαγωτες τροφες.....Αυτα σου εχουν γεννησει?Θα με ενδιεφεραν να αγορασω μερικα εαν εχεις αρκετα... 

Μου εχουν γεννησει αρκετα,ειναι ζωοτοκα παρεπιπτοντως.

Μεσα στην εβδομαδα θα ξεστησω το ενυδρειο για να το μεταφερω οποτε θα κρατησω στην ακρη μερικα και περνα να παρεις.

Προσωπικά είχα nereite snails με N. similis και δεν υπήρχε ποτέ ζήτημα επίθεσης από τα ψάρια.

Μου εχουν γεννησει αρκετα,ειναι ζωοτοκα παρεπιπτοντως.

Μεσα στην εβδομαδα θα ξεστησω το ενυδρειο για να το μεταφερω οποτε θα κρατησω στην ακρη μερικα και περνα να παρεις.

Σ ευχαριστώ πολύ σου στέλνω ένα πμ να κανονίσουμε!

αν θες να σου γυαλίσουν το ενυδρείο  σε χρόνο ττ βαλε horn snail

μικρά αλλα θαυματουργά. το ενυδρείο μου είναι 60*30*30 έβαλα 5 εδω και 4-5 μέρες και έχω αρχίσει να σκέφτομαι που να βρώ άλγη να φάνε :)

και το καλό είναι οτι δεν γεννάνε να σου γεμίσει το ενυδρείο αλλα ούτε κανουν αυγα όπως πχ τα zebra που δεν ξεκολάνε με τίποτα απο το τζάμι

όσο για το εαν γίνουν μεζες απο τα ψάρια σου  ή οχι, αυτο δεν  το ξερω.

Eιναι διαπιστωμένο οτι δεν γεννάνε σαν τα zebra nerites?

Γιατι και σε ξενα φορα που διαβασα λένε οτι γεμίζει το ενυδρειο αυγα κανονικά!

Τι να σου πω. Ένας γνωστός μου εχει 8 εδω και ενα χρόνο και αυγά δεν είδε . Εγω τα εχω 2 βδομάδες σχεδόν

Τα θυληκα γεννανε αυγα,τα αρσενικα οχι.

Ειχα για πολυ καιρο μονο αρσενικο και μονο θυληκο σε ενυδρειο οποτε το λεω με σιγουρια.

Επισης εχω προσεξει οτι τα mbuna μου ξεκολανε τα αυγα απο τα τζαμια και τα διακοσμητικα,δεν ξερω αν τα τρωνε παντως τα ευχαριστω γι'αυτο!

Αν θες δες για rabbit snails. Πιο αργά στην κίνηση απο τα horn αλλά δεν θα εχεις θεμα με τα αυγά

Eιναι διαπιστωμένο οτι δεν γεννάνε σαν τα zebra nerites?

Γιατι και σε ξενα φορα που διαβασα λένε οτι γεμίζει το ενυδρειο αυγα κανονικά!

Τα zebra snails μπορεί κάποιες φορές να γεννάνε αυγά στο ενυδρείο, αλλά δεν εκκολαπτονται ή και στις σπάνιες περιπτώσεις που υπάρχει εκκόλαψη δεν αναπτύσσονται οι προνύμφες σε ενήλικα άτομα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...