Αργύρης Μαλτέζος ΙΙ 10 Δεκεμβρίου 2015 #1 Share 10 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Καλησπερα, πριν απο πολυ καιρο ειναι την ιδεα να δημιουργησω ενα ενυδρειο, και να φιλοξενω μια υποβρίχια φύση. Την προηγουμενη εβδομαδα μπηκα στην διαδικασια ερευνας αγορας μεσω του internet και διαφορων καταστηματων εδω στο Αιγαλεω(Steki pet, pet boom & pet city) Αποφασισα να επιλέξω ενα ενυδρειο 90Lt. (http://www.petcity.gr/eshop/index.php/fish/accessorize-fish/aquarium-fish/enudreio-aquatlantis-bermudes-80-led-mauro-detail). Νομιζω εχει ολο τον απαραιτητο ηλεκτρονικο εξοπλισμο εκτος της αεραντλίας. Αφου καταστάλαξα εδω, με μια ενδεικτικη τιμη, σκεφτηκα να το κανω φυτεμένο, υποστρωματα κτλπ.. Και να βαλω 4-5 ειδη φυτων μεσαιου μεγεθους (τα οποια δεν εχω αποφασισει ακομα, λογο τιμων αλλα και ελειψης γνωσεων). Περα απ τα φυτα η αρχική μου ιδεα ηταν να δημιουργησω εναν βιότοπο στον οποιο θα υπαρχει και καποια "ελεχγομενη" αναπαραγωγη. Αν και δεν υπαρχουν πολλες ποικιλιες απο ζωοτοκα, θελω να επιλεξω μια ποικιλια απο ενα ζευγος ζωοτοκων, και ισως 2 ποικιλιες απο κοπαδόψαρα (Ασχετα που δεν ζευγαρωνουν). Τελος θα ηταν ενα πολυ ωραιο πλας αν μπορουσα να βαλω και καποιου ειδους μαλακια τυπου γαριδες? η οστρακα τυπου σαλιγκαρια (καθως δεν υπαρχουν και περισσοτερες επιλογες στην αγορα) Ετσι λοιπον, θελω να κατασταλλαξω στο 1)τι ζευγαρι ζωοτοκα θα βαλω, και τι κοπαδοψαρα. 2) Τι φυτα θα μπορουσα να βαλω ωστε να αποφυγω τα πολλα χημικα στο ενυδρειο 3) και γενικοτερα οποιες ιδεες ειναι ευπρόσδεκτες ωστε να εχω στο σπιτι μου ενα οικοσυστημα το οποιο θα βλεπω και θα νιωθω περιφανος που συμβαλω σε αυτο Regards, Αργύρης. Έγινε επεξεργασία 12 Δεκεμβρίου 2015 - rastaman Title spelling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Δεκεμβρίου 2015 #2 Share 10 Δεκεμβρίου 2015 Γεια σου φιλαρακι. Ελεγχομενη αναπαραγωγη με ζωοτοκα δεν υπαρχει. Θα γεννενα οσο αντεχουν. Γιαυτο καλο ειναι να σκεφτεις χαρεμι αναλογιας 1 αρσενικο 3 θηλυκα κι οχι ζευγαρι, γιατι τα θηλυκα μετα απο λιγο καιρο τα παιζουν απο την εξαντληση. Τα κοπαδοψαρα θελουν διαφορετικες συνθηκες νερου οποτε δεν πολυταιριαζουν. Επισης δυο ειδη κοπαδιων θα χανονται μεταξυ τους και δεν θα δεις το κοπαδιασμα που θελεις. Οι γαριδες κατα πασα πιθανοτητα θα γινουν μεζες. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Μαλτέζος ΙΙ 11 Δεκεμβρίου 2015 Author #3 Share 11 Δεκεμβρίου 2015 Επισης μολις σημερα διαβασα για βιοτοπικα ενυδρεια. θα ηταν πολυ κουλ να εχεις μια ζωντανη σκηνη σπιτι σου απο ενα μακρινο μερος.. Υπαρχει καποιος οδηγος για επιλογες βιοτοπικων ενυδρειων; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 12 Δεκεμβρίου 2015 #4 Share 12 Δεκεμβρίου 2015 Ωπα. Χτυπησες φλεβα τωρα. Εισαι ο ανθρωπος μου. Καποιος οδηγος στανταρ δεν υπαρχει γιατι οι βιοτοποι ποικιλουν ανα τον κοσμο ακομη και στο ιδιο ποταμι/ λιμνη. Θελει μελετη. Για ποιο βιοτοπο ενδιαφερεσαι; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 12 Δεκεμβρίου 2015 #5 Share 12 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Ριξε μια ματια και εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/1549-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1/ Και εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/8583-aeioidheeu-aaioaenaassa-aossao/ Έγινε επεξεργασία 12 Δεκεμβρίου 2015 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Μαλτέζος ΙΙ 12 Δεκεμβρίου 2015 Author #6 Share 12 Δεκεμβρίου 2015 Φίλε STURM, καλημερα.. Οι βιοτοποι που εχω διαβασει προς τ παρων ειναι περι Ασιας, Ν/Β αμερικής.. Σκοπος μου ειναι να δημιουργησω ενα περιβαλλον προσομοιωσης μιας λιμνης ας πουμε, με μετρια περιεκτικοτητα σε φυτα και γεματη ζωη. Οπως ειπα, θα ηταν ομορφο να υπαρχουν μερικα κοπαδοψαρα, και καποια ζωοτοκα (+ 2-3 γαριδες ισως και 1-2 αλγοφάγους) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 12 Δεκεμβρίου 2015 #7 Share 12 Δεκεμβρίου 2015 Οπως σου ειπα και πιο πανω, για να φτιαξεις κατι τετοιο σε τοσα λιτρα δεν ειναι και πολυ εφικτο. Μπορεις ομως ανετα να φτιαξεις ενα ενυδρειο Ν. Αμερικης με ενα ζευγαρι απιστογραμμα, ενα κοπαδακι κορυντορας, ενα κοπαδακι απο τετρα, αν και τα τετρα δεν ενδυκνεινται για μικρο ενυδρειο και ισως και ενα ζευγος ανσιστρους. Βεβαια τα παραπανω, κυριως λογο πληθους χρειαζονται και ισχυρη φιλτρανση και τακτικες ρουτινες καθαριοτητας. Η Ασια εχει λιγα περισσοτερα φυτα αλλα νομιζω ειναι εξισου ευκολη οπως και η Αυστραλια. Σε ολες αυτες τις ηπειρους θα χρειαστει ισως να επεξεργαστεις και το νερο ωστε να ριξεις τις σκληροτητες. Η πιο ευκολη αλλα με λιγοτερες επιλογες σε ζωντανα ειναι η Αφρικη. Εγω ειμαι κολλημενος με την Αμερικη και σε αυτο μπορω να σε βοηθησω εφοσον το επιτρεπουν οι γνωσεις μου. Οταν διαλεξεις ποιος βιοτοπος σε ενδιαφερει περισσοτερο θα σε βοηθησουν οι αρμοδιοι. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος