Jump to content

σπασιμο ενυδρειου

Recommended Posts

Γειας σας.Σημερα ηταν μια δυσκολη μερα καθως ετσι οπως καθομουν το ενυδρειο εκανε ενα μπαμ και εσπασε στην αριστερη μερια με αποτελεσμα να τρεχουν τα νερα απο παντου.Με την βοηθεια του αδερφου μου καταφεραμε να βγαλουμε ολα τα ψαρακια που ειχα νεον τετρα και να τα τοποθετησουμε σε ενα ενυδρειο 20 λτ. αναγκαστικα.Το ενυδρειο το ειχα αγορασει πριν λιγουν μηνες και ειναι το ΒΟΥU BEA100.Το ενυδρειο απο την μερα που εχει ερθει δεν εχει μετακινηθει ουτε μια φορα ουτε βρισκεται σε μερος που θα πει κανεις οτι διατρεχει κινδυνο απο ατομα η αντικειμενα.Θελω να ρωτησω τι πρεπει να κανω σε αυτην την περιπτωση,την αποδειξη του την εχω κανονικα.Η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη,ευχαριστω

Καλησπέρα φίλε μου εμένα η γνώμη μου είναι να πας μια βόλτα απο το κατάστημα με την απόδειξη και αρχικά μια φωτογραφία απο το σπασμένο ενυδρείο και να ζητήσεις αντικατάσταση και για να το πω πιο ωμά να την απαιτήσεις.

Σε ευχαριστω για την βοηθεια.Αυριο κιολας θα παω απο το καταστημα να ζητησω αλλαγη.Τωρα γτ εσπασε και πως δεν μπορω ακομα να καταλαβω.Θα ανεβασω και φωτογραφιες σε λιγο για να το δειτε καλυτερα.

Προσπαθω να ανεβασω και φωτογραφιες αλλα δεν ξερω πως γινεται,οποιος ξερει ας μου πει παρακαλω,ευχαριστω

φιλε μου να σε ρωτήσω κατι, απο πίσω απο το ενυδρείο ,το κόκκινο που φαίνεται είναι κουρτίνα; υπαρχει παράθυρο απο πίσω;

Ρωτάω μήπως παίζει ρόλο η διαφορά της θερμοκρασίας απο την  έξω πλευρα του τζαμιού (λόγω παραθύρου) και απο την μέσα (λόγω θερμαντήρα) Αν και απ'ότι βλάπω είσαι Αθήνα, οπότε τις χαμηλές θερμοκρασίες που έχουμε εδω στα βόροια δεν της εχετε

αν ξέρει κανεις .... αν μπορει να ισχύει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνεις κατι με το παράθυρο ή την τοποθεσία του ενυδρείου. γιατι και άλλο να παρεις πάλι θα έχεις ςτο πρόβλημα αυτό.

• Like 1

οχι τοιχος ειναι το παραθυρο ειναι απο την αλλη μερια,το ενυδρειο βρισκεται στην γωνια του δωματιου μου.Δεν ξερω να σου απαντησω αλλα κατα την γνωμη μου δεν νμζω να υπαρχει τοσο μεγαλο προβλημα αν υπηρχε παραθυρο κοντα αλλα οπως σου ειπα δεν ξερω και με σιγουρια να σου απαντησω

μήπως είχε χτυπηθεί το τζάμι καταλάθος κατα την συντήρηση/καθαρισμο;

απο εκεινη την μερια λιγο δυσκολο καθως αλλαγες νερου κανω απο την αλλη μερια που δεν εχει τοιχο.Ειλικρινα το ενυδρειο δεν εχει κουνηθει απο τοτε που το πηρα,δουλευει κανονικα εδω και 11 μηνες περιπου.Σημερα εκανα αλλαγη νερου το πρωι.Δεν εχει χτυπηθει δεν εχει ζοριστει σε τπτ ολα μια χαρα ησυχα.Επισης δεν εχω και πολλα διακοσμητικα μεσα στο ενυδρειο μονο μια ριζα και κατι πετρες μικρες που βρισκονται απο την δεξια μερια και η ριζα στα αριστερα

Έγινε επεξεργασία - shark17

Φοβάμαι πως εξαιτίας του  θερμαντήρα  που βλέπω έσπασε, χωρίς βέβαια να φταιει ο θερμαντήρας. Το τζάμι μάλλον δεν άντεξε τυχόν απότομη μεταβολή θερμοκρασίας, και ειδικά αυτο το μπαμ που είπες πως άκουσες, συνήθως έτσι σπάει το τζάμι με θόρυβο απο διαφορά θερμοκρασίας. Μήπως ο θερμαντήρας ακουμπάει στο τζαμι του ενυδρείου ; Οχι οι βεντουζες, το γυάλινο μέρος του θερμαντήρα

Καλημερα και ευχαριστω.Οχι ο θερμαντηρας δεν ακουμπαει στο τζαμι.Διαφορες θερμοκρασιας τωρα δεν εχω παρατηρησει,μονο απο καλοκαιρι σε χειμωνα αλλα προσεχω να κραταω την θερμοκρασια παντα σταθερη.Το καλοκαιρι μπορει να περναει μερικες φορες τους 27 αλλα με ανεμιστηρακια και παγο εξωτερικα απο το φιλτρο την κατεβαζω.Για διαφορα τωρα του νερου με το δωματιο δεν νμζω,ειναι οπως ενα συνηθισμενο δωματιο.

Τέτοιου ειδους διαφορες δεν επηρεάζουν το τζάμι, γιατι είναι σε όλη την επιφάνεια, οταν υπάρχει απότομη διαφορά θερμοκρασίες σε τμήμα του τζαμιου συνηθως προκαλεί σπάσιμο με θόρυβο. Τοτε ίσως ο θερμαντήρας ήταν πολύ κοντα στο τζάμι, και αν δεν υπάρχει ροή του νερού σε εκείνο το σημείο να εξομαλύνει τη διαφορα θερμοκρασίας ίσως να προκάλεσε σπάσιμο στο τζάμι. Αφου όμως είναι σε εγγύηση το ενυδρείο να το πας πίσω, και αν είναι απο θερμοκρασία δεν θα υπάρχει και χτύπημα.

Καλημερα.

Χωρις να θελω να σε ξενερωσω,δυσκολα θα στο αλλαξουν το ενυδρειο.

Απ οσο ξερω καμια μαρκα δεν εχει εγγυηση για σπασιμο τζαμιου γιατι πολυ απλα δεν μπορουν να ξερουν πως εσπασε το τζαμι,μπορει πχ να ηταν δικο σου λαθος.

Συνηθως τα ενυδρεια εχουν εγγυηση μονο για τα ηλεκτρολογικα τους και οχι για τα τζαμια.

• Like 1

Καλημερα.Ναι το ξερω οτι δυσκολα θα το αλλαξουν αλλα ειναι κριμα τα λεφτα να το αφησω ετσι απο την στιγμη που δεν φταιω.Θα προσπαθησω οσο παει απο εκει και περα θα δειξει.

Εσυ μπορει να μη φταις αλλα αυτοι δεν το ξερουν και ουτε μπορεις να το αποδειξεις αυτο σ αυτους.

Γι αυτο δεν υπαρχει εγγυηση για τα τζαμια.

Δοκιμασε να το πας πισω αλλα σου λεω οτι δυσκολα θα στο αλλαξουν.

Το αλλαζουν μονο αν το παρεις και βρεις σπασμενο τζαμι πριν το γεμισεις και το πας πισω.

Ναι  το γνωριζω.Τωρα θα δειξει περιμενω να με παρουν τηλεφωνο να μου πουν τι θα γινει.Ευχαριστω

Τζαμια μπορουν να σπασουν στα καλα καθουμενα.Το συγκεκριμενο εσπασε γιατι είναι κουρμαριστο.Δηλ.δεν εχει καμια ανοχη σε ελαστικοτητα.γιατι το κουρμπαρισμα γινετε ξαναζεστενοντας το γυαλι,οποτε εχει γινει ακαμτο.εντελως.

Σωθηκες γιατι πιθανον το ενυδρειο πρεπει να ειχε πλαστικη βαση ,αλλιως θα εφευγαν κομματια ολοκληρα.Γιατι δεν ραγιζουν ,απλα σπανε αυτά τα γυαλια.

Δεν θα το αλλαξουν,για σπασιμο ισχυει αυτό που λεει ο Κωστης.

Καλημερα.Ναι ισχυει οτι σωθηκα λογω της βασης και απο το καπακι αλλιως θα εφευγαν ολα τα κομματια,ουτε και ξερω τι θα γινοταν.Τι να πω ελπιζω να γινει τιποτα γιατι ειναι κριμα τα λεφτα που εδωσα και δυστυχως δεν διαθετω τωρα λεφτα για αλλο ενυδρειο.

Τους εχω παρει 3 φορες τηλεφωνο και μου λενε οτι ακομα δεν τους εχει παρει τηλεφωνο η εταιρεια.Τους ειπα να μου δωσουν τα τηλεφωνα να παρω εγω αλλα δεν μου τα δινουν ακομα πρεπει να μιλησουν εκεινοι πρωτα.

Κρίμα φιλαράκι... :ooh2:

Ας σκεφτόμαστε όμως θετικά και ας ελπίσουμε στο Άστρο των Χριστουγέννων :xmas_w00t:

• Like 2

Γεια σας και σας ευχαριστω ολους.Απο την Πεμπτη μεχρι και σημερα,πρι απο λιγη ωρα,με επιπονες δικες μου προσπαθειες καταφερα να ερθω σε επαφη με την εταιρεια εισαγωγης των συγκεκριμενων ενυδρειων.Ειχα ερθει σε επαφη με 10 διαφορετικους ανθρωπους με αποτελεσμα να εχω παρει 10 διαφορετικες αποψεις.Πριν λιγη ωρα με καλεσαν απο την εισαγωγικη εταιρεια και μου προτειναν,επειδη δεν μπορω να αποδειξω οτι το σπασιμο του ενυδρειου δεν εγινε απο δικο μου φταιξιμο,να μου δωσουν το ιδιο ενυδρειο σε τιμη κοστους.Ειπαν οτι θα με καλεσουν σε λιγο για να μου δωσουν πληροφοριες.Πιστευω οτι ειναι η πιο δυνατη λυση που θα μπορουσε να βρεθει καθως οι περισσοτεροι μου ελεγαν οτι εγγυηση για το γυαλι δεν υπαρχει.Να προσθεσω οτι εξυπηρετηση και απο το πετσοπ που εγινε η αγορα αλλα και απο την εταιρεια και απο την εισαγωγικη εταιρεια ηταν αθλια και οτι ολα εγιναν με δικες μου πιεσεις,και ο λογος δεν ειναι μονο για το ενυδρειο,ειναι οτι ο καθενας απλως ελεγε κατι για να το πει,αλλος ελεγε οτι θα μιλησει με την εταιρεια και θα με παρει με αποτελεσμα να περιμενω ωρες,να εχω παρει 500 τηλεφωνα και να μου λενε απλως το ξεχασα και αλλα πολλα.Τεςπα ελπιζω να τελειωσει το μαρτυριο τοσο για εμενα οσο και για τα ψαρακια μου που εχουν στρεσαριστει πλ.τοσο με την αποτομη αλλαγη,οσο και με την διαφορα μεγεθους του ενυδρειου.Ευχαριστω

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...