bettafish 11 Δεκεμβρίου 2015 Author #26 Share 11 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Χμμμ..... βλέπω στολίστικε ωραία και πάλι η σελίδα... Το ενυδρείο έχει ξανά συνθήκες νερού δυκτίου θα μπεί το ψαράκι σύντομα και θα μαλακώσω σταδιακά το νερό αν και λέω να κάνω άλλη μια αλλαγή ακόμη πριν μπει για σιγουριά, ακόμη έχει λίγες τύρφες μέσα. Έκανα και μετρήσεις για να είμαι βέβαιος αν θα μπορέσω να το προσαρμόσω σωστά, αν και παρατήρησα αλλαγές gH στο νερό δυκτίου μεταξύ 10-14.Το παρατηρεί κανείς άλλος; Παραμέτρους νερού βρίσης. pH 8.4 gH 12 kH 10 Θέλει λίγη δουλεία με μια απο τις τύρφες που με προτείνατε και λίγο με όσο έμεινε απο αυτή που έχω.Αν και μου φένεται ότι κάτι κάνω λάθος στις μετρήσεις.Ξεπλένω το υγρό τεστ pH με νερό βρύσης πρέπει να ΠΆΡΩ απιονησμένο νερό για το ξέπλυμα των υγρών τεστ. Έγινε επεξεργασία 11 Δεκεμβρίου 2015 - bettafish Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 11 Δεκεμβρίου 2015 #27 Share 11 Δεκεμβρίου 2015 Χμμμ..... βλέπω στολίστικε ωραία και πάλι η σελίδα... Το ενυδρείο έχει ξανά συνθήκες νερού δυκτίου θα μπεί το ψαράκι σύντομα και θα μαλακώσω σταδιακά το νερό αν και λέω να κάνω άλλη μια αλλαγή ακόμη πριν μπει για σιγουριά, ακόμη έχει λίγες τύρφες μέσα. Έκανα και μετρήσεις για να είμαι βέβαιος αν θα μπορέσω να το προσαρμόσω σωστά, αν και παρατήρησα αλλαγές gH στο νερό δυκτίου μεταξύ 10-14.Το παρατηρεί κανείς άλλος; Παραμέτρους νερού βρίσης. pH 8.4 gH 12 kH 10 Θέλει λίγη δουλεία με μια απο τις τύρφες που με προτείνατε και λίγο με όσο έμεινε απο αυτή που έχω.Αν και μου φένεται ότι κάτι κάνω λάθος στις μετρήσεις.Ξεπλένω το υγρό τεστ pH με νερό βρύσης πρέπει να ΠΆΡΩ απιονησμένο νερό για το ξέπλυμα των υγρών τεστ. Οι οδηγίες από τα περισσότερα τεστ γράφουν ξέπλημα των φιαλιδίων με νερό που πρόκειται να μερήσουμε.Αυτό πριν από την χρήση. Μετά την χρήση νομίζω πως αρκεί ένα καλό ξέπλυμα με νερό βρύσης, και φυσικά ένα καλό στέγνωμα με λίγο χαρτί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 11 Δεκεμβρίου 2015 Author #28 Share 11 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Οι οδηγίες από τα περισσότερα τεστ γράφουν ξέπλημα των φιαλιδίων με νερό που πρόκειται να μερήσουμε.Αυτό πριν από την χρήση. Μετά την χρήση νομίζω πως αρκεί ένα καλό ξέπλυμα με νερό βρύσης, και φυσικά ένα καλό στέγνωμα με λίγο χαρτί. Χμμ... γιατί έχω διαβάσει πως καλό είναι να τα ξεπλένει με απιονισμένο ή με Α/Ο αν έχεις γιατί μένουν κάποιες βάσεις ή οξέα. Όμως απο την άλλη τώρα που το σκέφτωμαι μένουν μόνο κάτι μόρια τίποτα δηλαδή.Το δείγμα που πέρνουμε είναι μόνο 5ml τι υπολοίματα να βγάλει. Έγινε επεξεργασία 11 Δεκεμβρίου 2015 - bettafish Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 14 Δεκεμβρίου 2015 #29 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Εγω το ξεπλενω με λιγο νερο απο το ενυδρειο και το σκουπιζω με χαρτι καλα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 15 Δεκεμβρίου 2015 Author #30 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Εγω το ξεπλενω με λιγο νερο απο το ενυδρειο και το σκουπιζω με χαρτι καλα. Καλή ιδέα.Με το νερό που μετράς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 15 Δεκεμβρίου 2015 #31 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Βαζω σε ενα ποτιρακι λιγο νερο απο το ενυδρειο το ξεπλενω με αυτο και το σκουπιζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 15 Δεκεμβρίου 2015 Author #32 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Βαζω σε ενα ποτιρακι λιγο νερο απο το ενυδρειο το ξεπλενω με αυτο και το σκουπιζω. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 15 Δεκεμβρίου 2015 Author #33 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Λοιπόν σήμερα αγόρασα και το ψαράκι και το προσάρμοσα με υπομονή στο ενυδρείο.Πήρα και τύρφη της sera super peat και μια ακόμη τροφή για να έχει τουλάχιστον 3 διαφορετικές τροφές και να μη βαριέται και να πέρνει μια γκάμα θρεπτικών συστατικών.Πάντως η τύρφη συμφέρει αρκετά αν συσχετίσω τιμή και ποσότητα.Αυτή που είχα την πήρα 5 ευρώ και είχε μόνο 100gr ενώ της sera μου κόστισε 6,90 ευρώ και είναι μισό κιλό. Τέλος πάντων τώρα θα χρειαστεί να αφήσω το ψάρι λίγο να εξοικιωθεί με το καινούριο του σπίτι και να φτιαξω το νερό σταδιακά με αλλαγές. Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2015 - bettafish Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 16 Δεκεμβρίου 2015 Author #34 Share 16 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό που θα κάνω για να το φτιάξω λίγο νερό με τύρφη και στις πρώτες αλλαγές θα μπαίνει μια ποσότητα απο το βαρέλι και μια απο τη βρύση και θα αυξάνω την ποσότητα του επεξεργασμένου νερού ανα βδομάδα μέχρι όλο το νερό αλλαγής να ετοιμάζεται στο βαρέλι και να ακολουθώ κανονικά τις ρουτίνες.Έστι δεν είναι?Ρωτάω να μη κάνω κανένα λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Δεκεμβρίου 2015 #35 Share 16 Δεκεμβρίου 2015 Οχι δεν ειναι ετσι. Θα φτιαχνεις νερο στο βαρελι λιγο πιο μαλακο απο του ενυδρειου και θα κανεις αλλαγη μονο μ αυτο. Ετσι και αλλιως δεν θα μαλακωσει πολυ το νερο του ενυδρειου,γιατι το νερο που θα αλλαζεις θα ειναι λιγοτερο απο τα συνολικα λιτρα του ενυδρειο. Αυτο που γραφεις γινεται οταν εχεις οσμωση,οχι με την τυρφη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 17 Δεκεμβρίου 2015 Author #36 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 Οχι δεν ειναι ετσι. Θα φτιαχνεις νερο στο βαρελι λιγο πιο μαλακο απο του ενυδρειου και θα κανεις αλλαγη μονο μ αυτο. Ετσι και αλλιως δεν θα μαλακωσει πολυ το νερο του ενυδρειου,γιατι το νερο που θα αλλαζεις θα ειναι λιγοτερο απο τα συνολικα λιτρα του ενυδρειο. Αυτο που γραφεις γινεται οταν εχεις οσμωση,οχι με την τυρφη. ΟΚ ευχαριστώ Αν και έχω άσχημα νέα έχασα τον μονομάχο μου αυτοκτόνισε .Μπήκε πίσω απο το φίλτρο σαν τον προηγούμενο μονομάχο (ευτυχώς τον είχα σώσει εκείνον) κανείς δε το πήρε χαμπάρι ότι ήταν εκει πίσω και τον έχασα.Και τέτοιο ψάρι άντε να ξαναβρείς.Διαπιστώνω πως πρέπει να δώ και την ασφάλεια του ενυδρείου θα χρειαστώ plexi glass για να το κάνω καπάκι και να δώ τι θα κάνω με το φίλτρο ένα ψάρι παριαλίγο να μου το φάει, αυτό μου το έφαγε. Ατυχιά και τον είχα μόνο 3 μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 17 Δεκεμβρίου 2015 Author #37 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 Τι να κάνουμε αυτά τα ατυχήματα είναι απροοπτα ειδικά αν λείπεις απο το σπίτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 17 Δεκεμβρίου 2015 #38 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 Πριν βάλεις άλλο ψάρι μέσα θα πρέπει να λύσεις το πρόβλημα με το φίλτρο σου, για να μην έχει και αυτό παρόμοια τύχη. Δεν χρειάζεται να έχεις πολύ δυνατό φίλτρο για το 17λτ ενυδρείο μιας και ο μονομάχος δεν ζει σε νερά με μεγάλη ροή και λόγω των πτερυγίων του η αυξημένη ροή του κάνει δύσκολη τη ζωή. Βάλε αν μπορείς καμιά φωτογραφία να δούμε πως είναι το ενυδρείο, και το φίλτρο που έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 17 Δεκεμβρίου 2015 Author #39 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 Τη ροή προσπαθώ να την έχω όσο ποιο χαμηλά γίνεται χρησιμοποιώ και spray bar+τον διακόπτη που το βάζω στη ποιο χαμηλή ρύθμιση ροής το φιλτράκι είναι ένα της hydor 350l/h.Θα στείλω και φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 17 Δεκεμβρίου 2015 Author #40 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Τη ροή προσπαθώ να την έχω όσο ποιο χαμηλά γίνεται χρησιμοποιώ και spray bar+τον διακόπτη που το βάζω στη ποιο χαμηλή ρύθμιση ροής το φιλτράκι είναι ένα της hydor 350l/h.Θα στείλω και φωτογραφίες. Αυτό είναι το φίλτρο πήγε χώθηκε το ψάρι εκεί που είναι οι βεντούζες και επειδή έλειπα και ποιος άλλος να το δεί έγινε το κακό. Έγινε επεξεργασία 17 Δεκεμβρίου 2015 - bettafish Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 17 Δεκεμβρίου 2015 #41 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 Το ψάρι ηταν καλά στην υγεία του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 17 Δεκεμβρίου 2015 Author #42 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Το ψάρι ηταν καλά στην υγεία του? Υγιέστατο ήταν αυτό με πόνεσε αρκετά.Προφανώς πέθανε απο υπερβολικό στρες και ασφυξία εκεί που κόλησε αν το προλάβαινα θα έβγαινε άντε να είχε καμιά φθορά στα πτερύγια όμως δυστιχώς έλειπα και αν λείπω απο το σπίτι κανείς δε θα τα δει τα ψάρια. Έγινε επεξεργασία 17 Δεκεμβρίου 2015 - bettafish Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #43 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Τέλος πάντων ότι έγινε έγινε λυπήθικα για αυτό το πανέμορφο ψάρι που πέθανε τσάμπα.Θα δώ τι μέτρα ασφαλείας χρειάζεται να πάρω για το ενυδρείο να μαλακώσω το νερό αφού βάλω καινούριο ψάρι και να δώ πώς πηγαίνει το ph αν και απο αυτά που διάβασα έχει σχέση με την kH .Και καλό θα ήταν να έβαζα μια καλή κρυψώνα να χώνεται μέσα το ψάρι και να ναι ασφαλές το μόνο που έχω τώρα είναι μια σηκωμένη πέτρα που μπορεί να κάθεται απο πίσω και μερικές βαλσινέριες που καλό θα ήταν να τις φύτευα πίσω από την πέτρα για να χώνεται ανάμεσα.Καλά θα ήταν να βρώ ένα ολόιδιο ψάρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 18 Δεκεμβρίου 2015 #44 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Αν έβαζες κανένα μικρό ξυλαράκι- ρίζα με ένα μικρό είδος anubia (δεμένο επάνω του) και κανένα φυτάκι επιφανείας πιστεύω πως θα βοηθούσε να δημιουργηθεί περιβάλλον που να μην στρεσάρει το ψάρι και να ψάχνει κρυψώνες πίσω από το φίλτρο για να απομονωθεί και να ησυχάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #45 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Χμμ αυτά είναι αν και έχω ένα κομμάτι ξύλου παραθέτω και φωτογραφίες να το δείτε.Πάντως θέλει οπωσδήποτε κάποιο προσωπικό χώρο στο ενυδρείο. Έγινε επεξεργασία 18 Δεκεμβρίου 2015 - bettafish Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 19 Δεκεμβρίου 2015 Author #46 Share 19 Δεκεμβρίου 2015 Λίγο θα το βάλω το ξύλο μέσα σε βραστό νερό και θα είναι comple χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν.Θα μεταφέρω και μπόλικη φακή θα τη ξεπλύνω καλά πρώτα να φύγουν οι βρωμιές που μπορεί να υπάχουν στο μεγάλο ενυδρείο για να ρίξω όσο γίνεται το φώς και καπάκι γιατί αυτός μπήκε πίσω από το φίλτρο ο άλλος μπορεί να κάνει άλματα.Απλά θέλει να φτιάξω μια σκιερή γωνιά για το ψάρι αυτό θέλει.Και την άμμο καλά ήταν να την αντικαθιστούσα με μια σκουρόχρωμη ή μαύρη όμως δύσκολα να γίνει οικονομικοί λόγοι.10 ευρώ και βάλε το 5 κιλο από πετ σοπ τι είναι κόκκοι διαμαντιού;Νά ναι καλά και ένας γείτονας συνχομίστας που ξέρει ένας που πουλάει μια μεγάλη ποικηλία μονομάχων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 22 Δεκεμβρίου 2015 #47 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Λίγο θα το βάλω το ξύλο μέσα σε βραστό νερό και θα είναι comple χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν.Θα μεταφέρω και μπόλικη φακή θα τη ξεπλύνω καλά πρώτα να φύγουν οι βρωμιές που μπορεί να υπάχουν στο μεγάλο ενυδρείο για να ρίξω όσο γίνεται το φώς και καπάκι γιατί αυτός μπήκε πίσω από το φίλτρο ο άλλος μπορεί να κάνει άλματα.Απλά θέλει να φτιάξω μια σκιερή γωνιά για το ψάρι αυτό θέλει.Και την άμμο καλά ήταν να την αντικαθιστούσα με μια σκουρόχρωμη ή μαύρη όμως δύσκολα να γίνει οικονομικοί λόγοι.10 ευρώ και βάλε το 5 κιλο από πετ σοπ τι είναι κόκκοι διαμαντιού;Νά ναι καλά και ένας γείτονας συνχομίστας που ξέρει ένας που πουλάει μια μεγάλη ποικηλία μονομάχων. Συμφωνώ σε όλα. Προχώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 22 Δεκεμβρίου 2015 Author #48 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Συμφωνώ σε όλα. Προχώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 28 Φεβρουαρίου 2016 Author #49 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Γεία σας συνχομπίστες τι κάνεται; Έχουμε καιρό να τα πούμε.Και αν και πολύ αργά το λέω καλή χρονιά. Πρίν σχεδόν τρεις εβδομάδες ξαναπήρα μονομάχο τον έχω σε νερό βρύσης και ξεκινάω να του μαλακώσω το νερό με τύρφη. Μέσα στο ενυδρείο έχουμε προς το παρόν pH =8.4,gH =11,kH=12. O rastafarian με είπε σε κάθε αλλαγή να ετοιμάζω το νερό σε ένα βαρέλι με τύρφη και να το κάνω λίγο ποιο μαλακό απο αυτό του ενυδρείου. Το ερώτημά μου είναι κατα πόσο να μαλακώσω το νερό στο βαρέλι για να μπορώ να το βάλω στο ενυδρείο χωρίς προβλήματα. Παράδειγμα αν το νερό στο βαρέλι έχει σκληρότητα (gH) 8 με 9 και το βάλω σιγά σιγά μέσα στο ενυδρείο θα υπάρξει πρόβλημα; Απο pH είναι comple το νερό στο βαρέλι έχει pH 8.Για αρχή έβαλα λίγη τύρφη γιατί δε θέλω πολύ μαλακό νερό. Οι μετρήσεις που θέλω να έχω είναι 6 ή 7 σκληρότητα gH και ουδέτερο pH.(πιστευω να είναι καλές αυτές οι μετρήσεις που θέλω να έχω). Και κάτι τελευταίο στο φιλτράκι του βαρελιού είναι καλύτερα να βάζω την τύρφη στην έξοδο του φίλτρου ή στο δοχείο του για να απελευθερωθούν καλύτερα οι τανίνες και τα χουμικά οξέα; Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 29 Φεβρουαρίου 2016 Author #50 Share 29 Φεβρουαρίου 2016 Οι αλλαγή που κάνω θα είναι 5 με 6 λίτρα για 17λιτρο.Θέλει να δώ και νιτρηκά γιατί το ψάρι δε τρώει πολλύ όπως τους προηγούμενους μονομάχους που είχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος