Jump to content

Σχετικά με λίπανση

johnnix

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Λέω να δοκιμάσω λίπανση με ταπλέτες και μετά πό λίγο ψάξιμο πήρα τα στικάκια της Easy-life αλλά βλέπωντας τώρα καλά το κουτάκι λέει ότι είναι clay stick για Cryptocorynes, Echinodorus και Lotus, να υποθέσω ότι άσχετα με αυτό κάνει για όλα τα φυτά? Εχω 3 εχινόδορους όζελοτ αλλά έχω και άλλα φυτάκια (μη με ρωτήσητε τι, τα έχω ξεχάσει!!!). Για το φόβο μόνο οήγα και πήρα και Tetra crypto, οπότε περιμένω τους ειδικούς για γνώμες και απόψεις :) (το ενυδρειάκι μου είναι 30x30x35)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Οι ταμπλετες κανουν περισσοτερο για τα φυτα που τρεφονται απο τις ριζες,τα περισσοτερα φυτα ομως τρεφονται απο την στηλη του νερου,δηλαδη απο τα υγρα λιπασματα.

Τα φυτα που τρεφονται απο τις ριζες ειναι οι κρυπτοκορινες,οι εχινοδοροι,οι βαλισνεριες και καποια αλλα ακομα.

Οι ταμπλετες κανουν περισσοτερο για τα φυτα που τρεφονται απο τις ριζες,τα περισσοτερα φυτα ομως τρεφονται απο την στηλη του νερου,δηλαδη απο τα υγρα λιπασματα.

Τα φυτα που τρεφονται απο τις ριζες ειναι οι κρυπτοκορινες,οι εχινοδοροι,οι βαλισνεριες και καποια αλλα ακομα.

Οκ, άρα οι εχινόδοροι λογικά θα δείξουν βελτιώση, κάποια κόκκινα φυτά alternanthera που έχω? Δεν μπόρεσα να βρω αν τρέφονται από τα φύλλα ή τις ρίζες.

Όποιες από τις 2 ταμπλέτες και να χρησιμοποιήσω είναι το ίδιο? Μπερδεύτηκα με την Tetra γιατί λέει 1 ταμπλέτα ανα 40 λίτρα νερού δλδ στο δίκό μου μια θα βάλω?!!!! (λογικά όχι αλλά ο κατασκευαστής αυτό λέει)

Δεν τις ξερω τις ταμπλετες που πηρες.

Εγω θα εβαζα μιση ταμπλετα 1-2εκ διπλα απο το εχινοδορο.

Τα κοκκινα φυτα τρεφονται απο τα τη στηλη του νερου και το χρωμα τους δεν εχει σχεση με ταμπλετες,αλλα με σιδηρο,ιχνοστιχεια και φωτισμο.

Δεν τις ξερω τις ταμπλετες που πηρες.

Εγω θα εβαζα μιση ταμπλετα 1-2εκ διπλα απο το εχινοδορο.

Τα κοκκινα φυτα τρεφονται απο τα τη στηλη του νερου και το χρωμα τους δεν εχει σχεση με ταμπλετες,αλλα με σιδηρο,ιχνοστιχεια και φωτισμο.

Για τις Τέτρα μιλάς ε? Θα δοκιμάσω αυτές, 2 μισές ανάμεσα στους 3 εχινόδορους και θα βάλω και καμιά μισή κοντά στα κόκκινα, για την alterna.... πως τη λένε κάπου διάβασα ότι και οι τεμπλέτες βοηθάνε, το χρώμα το πέρνει από τα νιτρικά και τα φωσφορικά σε συνσιασμό με υψηλό φως .... έτσι λένε :)

Κάτι τελευταίο, να υποθέσω ότι είναι ασφαλής για τα ασπόνδυλα, σωστά?

Οσο οι ταμπλέτες βρίσκονται εκεί που θα πρέπει, δεν υπάρχει πρόβλημα με τους οργανισμούς του ενυδρείου. Μην αγχώνεσαι λοιπόν. :)

Έχεις άμμο ή χαλικάκι; Από ψαράκια;

Άμμο έχω και από ψαράκια μόνο 2 νέον τέτρα ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...