Jump to content

VODKA..πληροφοριες

Nikos@

Recommended Posts

καλησπερα θα μπορουσε καποιος να μου πει αν υπαρχει καποιο post σχετικα με την μεθοδο της VOTCA για την μείωση του ΝΟ3?

και κατι ακομα οταν εχουμε ασπονδιλα μεσα στο ενυδρειο μπαινει VOTCA και κατα ποσο ειναι ασφαλες για τους οργανισμους..

ευχαριστω ..

Έγινε επεξεργασία - rastaman
Title spelling
  • Like 1

Μαλλων εννοείς βότκα με το Votca.

Αν εννοείς βότκα ψάξε λιγάκι στο φόρουμ σε θέματα όπως μείωση ΝΟ3, οργανικός άνθρακας κλπ και θα βρείς πολλές πληροφορίες. 

Τα ασπόνδυλα είναι ασφαλές με την βότκα, πάντα βέβαια ακολουθώντας τις ορθές οδηγίες χρήσης της.

• Like 1

καλησπέρα παιδιά διάβασα μερικά άρθρα σχετικά με την δοσολογία παραθέτω το αναλογώ άρθρο είναι μετάφραση με google  για βοήθεια ελπίζω να το ανοίγει αν όχι κάντε το επικολλήσει σε μια νέα φόρμα

https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://melevsreef.com/node/184&prev=search

περιμένω σχόλια κατά πόσο είναι αποδεκτό ....

μερικά ερωτήματα για αρχή   που είναι τα εξής:

1 τον άνθρακα τον βγάζω έξω από το sumb??( άλλου έλεγε ναι άλλου όχι  )

2την χαετου την αφήνω και αυτί 'η την βγάζω ??

Έγινε επεξεργασία - Nikos@

Εγω Ανθρακα χρησιμοποιώ μια φορα ανα 3 μήνες. Οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.  

Την Χαέτο την αφήνεις μέσα. Και γώ μέσα την έχω χωρίς κανένα πρόβλημα.  

Την δόση την ρίχνω στο κυρίος ενυδρείο με χρήση δοσομετρικής.   Απλά να έχεις υπομονή γιατί εγω για να βρώ την δόση που θέλει το ενυδρείο μου , χρειάστηκα 2 μήνες! 

ερώτηση δικιά μου και ίσως χαζή.. έχει νόημα να ξεκινήσεις βότκα με νιτρικά 2,5- 5 και φοσφωρικα υποθέτω χαμηλά? δε μετράω γιατι δεν βρίσκω νόημα αν δεν έχεις hanna.. το salifert δίχνει πάντα μηδέν. υποθέτω οτι είναι χαμηλά δεδμένου οτι δεν υπάρχουν άλγες και το τζάμι κάνει 3-4 μέρες για να πώ να το καθαρίσω.

έχει περάσει κάποιες φορές απο το μυαλό μου ψάχνοντας μέθοδο για ULNS με στόχο μαξ χρώματα 

• Like 1

Αν είχα εγω προσωπικά τόσο χαμηλά ΝΟ3/ΡΟ4 που λές πάνω δεν θα ακολουθούσα την μέθοδο της βότκας.  Εμένα έφταναν τα ΝΟ3 πάνω απο 25 και είχα και φωσφορικά(εχω βαρύ χέρι στο ταίσμα :usd:) . Ώσπου κάποια μέρα αγανάκτησα, είχα και το "μαμούνι" το να δοκιμάσω την μέθοδο βότκα, και μπήκα στην διαδικασία.   Πάνε 3 χρόνια περίπου αν θυμάμαι καλά που την χρησιμοποιώ και έχω μείνει ευχαριστημένος. 

Την μέθοδο ULNS πως σκέφτεσαι να την πετύχεις? 

• Like 1

Πανό Συμφωνώ με τον Ευγένιο. Θα έλεγα ότι έχεις ιδανικές αναλογίες θρεπτικών! Πολύ ρίχνουν νιτρικά για να πετύχουν μετρήσιμες τιμές και να πάρουν ποιο έντονα χρώματα σε άκρο. Το 0 δεν είναι καλό για τα χρώματα! Σε μεθόδους ζεο που μηδενίζουν , ρίχνουν και ένα σωρονζουμια από πανάκριβα μοουκαλακιαγια να κρατάνε ζωντανά τα Κοραλία.

απλα σκεφτόμουν καποια τέτοια μέθοδο για να πάω σε φουλ χρώμα με ζουμάκια και τάισμα.. η αλήθεια είναι πως κάποια τρελά χρώματα μόνο έτσι τα κρατάς 

το ζεοβίτ που λές μου έχει περάσει απο το μυαλό γιατι το έχω δεί να το δουλεύει φίλος. Το θέμα είναι οτι δεν έχει γυρισμό μετα :P 

Πανο μπορεις να περιγραψεις το πως δουλευει η ζεοβιτ? Αν εχω καταλαβει σωστα βαζεις κατι πετρες σε ριακτορα και ριχνεις ζουμια μεσα? Επειδη την εχει ο φιλος σου μπορεις να μας την περιγραψεις? Το σκεφτομουν πολυ σοβαρα να γυρισω απο βοτκα σε zeovit για την εμπειρια.

Ευγένιε,βάζω ενα link με τον οδηγό για zeovit.

τα βασικά για να ξεκινήσεις είναι ο reactor ζεόλιθου και 3 ζουμάκια. τα υπόλοιπα είναι πρόσθετα για τη συνέχεια αφού το έχεις στεγνώσει. Η "ιδέα" είναι οτι στεγνώνεις τελείως το ενυδρείο και "ταιζεις" οτι χρειάζεται με τα μπουκαλάκια που δεν ξέρει κανείς τι έχουν μέσα. τα κοράλλια σου είναι μεταξύ ζωής και θανάτου στο σημείο που βγάζουν το μαξ χρώμα τους. Τα αποτελέσματα είναι όντως αλλού και στο λέω γιατι το έχω δει με τα μάτια μου σε ενυδρείο που έτρεχε το σύστημα μόνο για 3 μήνες και μόνο με τα βασικά μπουκαλάκια.

Το πρόβλημα δεν νομίζω οτι είναι τόσο το οικονομικό. Τα υπολογίσαμε για τα δικά μου λίτρα και είναι περίπου στα €50 το μήνα. το θέμα είναι να τα βρίσκεις πάντα τα μπουκαλάκια και να είσαι συνέχεια απο πάνω. Επίσης αν αποφασίσεις κάποια στιγμή να κόψεις τη μέθοδο τότε έρχεται η μεγάλη τούμπα και αν είσαι full stock κλαίς..

κατα τα άλλα έχω δοκιμάσει και γώ το sponge power και το aminoacids αλλα δεν νομίζω οτι κάνουν τίποτα αν δεν είσια απολυτα στεγνός. Γι αυτό σκεφτηκα την μέθοδο σαν πιο απλή μεθοδο για ULNS ..

έχεις ψάξει κάποια άλλη μεθοδο??

https://www.korallen-zucht.de/cms/files/zeoguide_103_english-1.pdf

• Like 1

Βασικά για μένα κάτι προιόντα ΝOPOX , που μπαίνουν σε reactor είναι παρεμφερή με την βότκα και γιαυτο δεν μπαίνω στον κόπο να ασχοληθώ με κάτι άλλο.  Όμως το ZEOVIT ήθελα πολύ και θέλω να το δουλέψω να δώ τι γίνεται.

όντως ειναι xtreme κατάσταση αλλα εχω δει φωτογραφίες με απίστευτα χρώματα. 

Εγω χρησιμοποιώ τα ακόλουθα: 

Ημερησίως: 
1. Amino acid concentrate
2. Pocci stylo glow
3. Coral vitalizer 
4. Kalium iodide fluoride
5. Reef snow
6. B balance 
7. Amino acid lps (αν έχεις lps στο ενυδρειο) 

8. Paul's extra

9  sponge power   

Καθως και κάτι macroelements. Αισθάνομαι οτι είμαι πολύ κοντά για να μεταβώ σε zeovit καθως τα περισσότερα προιόντα της εταιρίας τα έχω.  Θα κοιτάξω τον οδηγό της Korallen που μου έδωσες να δω τι παίζει, γιατί το σκέφτομαι να σταματίσω την βοτκα για χάρη του zeovit. Αυτο που με προβληματίζει λίγο είναι οτι την βοτκα την έχω στην δοσομετρικη σε στάνταρ δόση και κάνω την δουλειά μου.  Το άλλο τι θέλει? εκτος απο τα ζουμια.... οεο

το zeovit διστυχώς δεν μπορείς να το παίξεις σε δοσομετρική, σε τρώει ε? :P και μένα αλλα προς το παρόν..

Ευγένιε, έχοντας ήδη θρεπτικά στο ενυδρείο, νομίζεις οτι βοηθανε όλα αυτά τα σκευάσματα?

Ναι βοηθάνε κατα πολύ. Πολύ ζωηρά χρώματα σε όλα τα κοράλλια σε σχέση με άλλα σκευάσματα που έριχνα παλια.  

Αυτό που δεν είμαι σίγουρος και θέλει πείραμα είναι αν κόψω 3-4 σκευάσματα της Korallen και χρησιμοποιήσω τα πολύ βασικα  π.χ aminoacid, Coral vitalizer, Pauls xtra.   Θέλει πείραμα αλλα δεν έχω το σουπερ κίνητρο να το κάνω γιατι πάει καλα το ενυδρείο και το αφήνω έτσι. Όμως πείραμα με το Zeovit ναι θα το έκανα γιατι με τρώει  :usd:

Να σημειώσω οτι κάνω το πολύ αλλαγές 2 φορες το μήνα ενα 40 % του όγκου, και τα ΝΟ3 ειναι 1 προς 2  και τα ΡΟ4 0  (μετριση με salifert) 

Εδω εχει πληροφορίες, στα αγγλικα βεβαια αλλα υπάρχει και ο γουγλης για μετάφραση.

http://www.zeovit.com/forums/showthread.php?t=10354

Προσωπικά, περα απο το οτι δεν μου αρέσει να εχω ζωντανά μισοπεθαμένα, ειναι πολυ δύσκολο να σταματήσεις τη μέθοδο γιατι οπως ειπε ο Πάνος θα ερθει τουμπα το ενυδρείο και κλαφτα μετα..

Ασε που πρέπει να εισαι συνεχως απο πάνω και θελει ευλαβική τήρηση δοσολογιων.

Αυτό το συνεχώς απο πάνω είναι που με χαλάει.  

Γιαυτό είπα ποιο πάνω..... Βότκα-δοσομετρική και άγιος ο θεος.  3 χρόνια απροβλημάτιστα τρέχει. 

(Τα προιόντα της korallen τα χρησιμοποιώ τους τελευταίους 4 μήνες. )

E ναι, που χρόνος για τετοια. Παντως με τη βότκα θελω να το δοκιμάσω κι εγω.

Αυτό το συνεχώς απο πάνω είναι που με χαλάει.  

Γιαυτό είπα ποιο πάνω..... Βότκα-δοσομετρική και άγιος ο θεος.  3 χρόνια απροβλημάτιστα τρέχει. 

(Τα προιόντα της korallen τα χρησιμοποιώ τους τελευταίους 4 μήνες. )

Ευγένιε τι δοσολογία ρίχνεις κάθε μέρα και με ποια δοσομετρική? Τη βότκα την έχεις στο μπουκάλι της με κάποια πατέντα για το σωληνάκι ή κάπου αλλού?

Έγινε επεξεργασία - Loukas Agelopoulos

Ρίχνω περίπου 8,5 μλ ημερησίως σπασμένο σε 2 δόσεις.  Η δοσομετρική μου είναι η Marine Magic.  Την έχω στο μπουκάλι της. Απλά έχω τρυπήσει το βιδωτό καπάκι της για να χωράει το σωληνάκι. Μόλις τελειώσει η βότκα απλά αλλάζω μπουκάλι και βιδώνω το καπάκι στο νέο μπουκάλι. 

Ρίχνω περίπου 8,5 μλ ημερησίως σπασμένο σε 2 δόσεις.  Η δοσομετρική μου είναι η Marine Magic.  Την έχω στο μπουκάλι της. Απλά έχω τρυπήσει το βιδωτό καπάκι της για να χωράει το σωληνάκι. Μόλις τελειώσει η βότκα απλά αλλάζω μπουκάλι και βιδώνω το καπάκι στο νέο μπουκάλι. 

Εγώ χρησιμοποιώ NoPox κάτι λιγότερο από 2ml την ημέρα σαν δόση συντήρησης. Μπορεί η δοσομετρική jebao άραγε να ρίχνει τόσο λίγη ποσότητα? 

Εγώ χρησιμοποιώ NoPox κάτι λιγότερο από 2ml την ημέρα σαν δόση συντήρησης. Μπορεί η δοσομετρική jebao άραγε να ρίχνει τόσο λίγη ποσότητα?

Αφου μπορει δικια μου ,σιγουρα και η δικια σου. Μπορει βεβαια να εχει μια πολυ μικρη αποκλιση, αλλα δεν νομιζω να σε πειραζει. Το ειχα δοκιμασει με σκετο νερακι στην αρχη, αλλα δεν νιζω να αλλαζει κατι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...