Jump to content

Red Sea

Recommended Posts

Γεια σας και από εμένα. Έκανα το πρώτο πείραμα μου με ενυδρείο γλυκού νερού των 25 λίτρων. Εδώ και αρκετές ημέρες είμαι στο ψάξιμο για θαλασσινό νερό. Από μια μικρή έρευνα που έκανα, κατέληξα πως το ενευδρείο που με ενδιαφέρει είναι το Red Sea. Είναι ένα πολύ καλά στημένο ενυδρείο για θαλασσινό, όπου όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα είναι κριμένα πίσω από την γυάλα. Ένα ενυδρείο που βρήκα σε αγγελία των 133lt δεν έχει σκίμερ και δεν μπορώ να βρω το μαμά, ενώ ένα άλλο που βρήκα των 240lt στην Κρήτη, περιμένω αν θα αποφασίσει ο ιδιοκτήτης να μου το στείλει. Πως θα μπορούσα να βρω ένα αντίστοιχα οργανωμένο ενυδρείο σαν αυτό; και βέβαια να συνοδεύεται από έπιπλο βάση.

Καλημερα φιλε μου, σου ευχομαι καλη αρχη με πολυ υπομονη!!! Στις αγγελιες της ομαδας μας μπορεις να βρεις "ετοιμα ενυδρεια" σε πολυ καλες τιμες!!!

Το ενυδρειο που εχεις βρει δίχως το σκιμμερ της εταιριας ισως είναι μια καλη λύση. Γιατι ουτος η αλλως δεν ειναι και απο τα πιο αποδοτικά σκιμμερ οποτε θα χρειαζοταν να το αλλαξεις με αλλο αργα η γρήγορα. Μπορεις να το παρεις και να κοιταξεις να του βαλεις ενα tunze 9002 που απο οσο ξερω χωράει. Αν τωρα μπορεις να πας στο πιο μεγαλο ακομα καλυτερα.

Θα σε συμβουλευα ομως να πας σε καπιο ενυδρειο με σαμπ, γιατι συντομα θα δεις οτι τα ενυδρεια τυπου "ολα στην πλατη" σε περιοριζουν παρα πολυ σε οτι αφορα τον εξοπλισμο που μπορεις να βαλεις.

Μια ακομα συμβουλη, δεν ξερω ποσο ωραια ακουγεται η λεξη πειραμα οταν μιλαμε για ζωντανους οργανισμους αλλα να ξερεις οτι το θαλασσινό δεν εχει περιθώρια για τετοιους πειραματισμους. Γι αυτο κοιταξε πρωτου κανεις την κινηση να διαβασεις πολυ καλα για τις απαιτησεις ενος τετοιου συστήματος. Ειμαι και εγω και τα υπολοιπα παιδια εδω να σε βοηθησουμε με οτι θες.

Ωραίο το φίλτρο πλάτης, ειναι όλα εκει πίσω όπως λες, αλλά την ελευθερία που σου δίνει ενα sump δεν θα την βρείς σε κανένα φίλτρο πλάτης. 

Εγω έχω το Boyu TL-550 με φίλτρο πλάτης.  Με το ζόρι να βάλω το σκιμερ tunze 9001,  ολόκληρη πατέντα να κάνω ενα διαμέρισμα του φίλτρου χώρο καλλιέργειας Chaeto , δυσκολία στην αναπλήρωση,στην δοσομετρική κλπ.  

Φυσικά είναι και τι αρέσει στον κάθε ένα μας. 

Εγώ θα σου πρότεινα να βρείς ενα φθηνό ενυδρείο απο τις αγγελίες με το έπιπλο του, σε καλή κατάσταση (που πιθανόν θα έχει και sump) και θα κάνεις την δουλίτσα σου.

• Like 1

Για ποσα λιτρα λες;

Γενικα το εγχειριμα nano reef θεωρω πως θελει διαβασμα, συχνοτατη συντηριση - παρακολουθιση και πιθανων και εμπειρια... Ειναι ενα συστημα οπου αν βγεις εκτος ισορροπιας δυσκολα το ξαναφερνεις...

Προτεινω να στησεις οσα πιο πολλα λιτρα μπορεις στο χωρο και στη τσεπη σου...

Ακόμα και αν τώρα δεν μπορείς να δεις κάποιο ενυδρείο στις αγγελίες, σύντομα θα εμφανιστεί κάποιος. Μην απογοητεύεσαι, και ψάξε να βρεις αυτό που ακριβώς θέλεις, γιατί αν το στήσεις, μετά θα είναι δύσκολο και από κόστος και από χρόνο να το καταφέρεις να το ξαναξεστήσεις και να το ξαναστήσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...