Jump to content

Γνώμες για το bigattini

Recommended Posts

Τώρα τελευταία πολλοί από εμάς (πιστεύω), έχουμε ακούσει για το bigattini. Είναι ένα δόλωμα που εμφανίστηκε σχετικά τελευταία στο ψάρεμα (σε αλμυρό νερό) στην Ελλάδα, αφού αρχικά χρησιμοποιόταν σε γλυκό νερό. Επίσης έψαξα και βρήκα αυτό: 

"Τα bigattini είναι προνύμφες μύγας οι οποίες παράγονται σε μεγάλους αριθμούς από ιταλικές βιοτεχνίες, που προμηθεύουν τα καταστήματα ειδών αλιείας και τα pet shops, αφού τα bigattini πωλούνται και σε αυτά σαν μια πλούσια σε  

πρωτεΐνες τροφή για πουλιά".

Ωραία, και ρωτάω εγώ τώρα : Γίνεται να τα χρησιμοποιήσουμε σαν "ορεκτικό" για τα ψαράκια μας ή όχι;;;  :bigemo_harabe_net-112:

Όποιος γνωρίζει κάτι ας ενημερώσει....  :)

Έγινε επεξεργασία - rastaman

Από οτι έχω διαβάσει οι επιχειρήσεις που την παράγουν στην Ιταλία χρησιμοποιούν ζωικά απόβλητα,επειδή είναι φθηνά και τους δίνει μέγιστο κέρδος,αλλά έτσι υπάρχει κίνδυνος μεταδόσεως ασθενειών από το <<προιόν>>. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακριβές αυτό αλλά δεν θα το χρησιμοποιούσα έτσι εύκολα. 

Εντάξει θα το έχω υπόψιν μου, γιατί  δεν γνώριζα τίποτα για αυτά και μου φάνηκαν ως ωραίο γεύμα για τα ψαράκια (λάθος) 

Τα πρωτα μου σκαλαρια οταν φτασαν 1,5-2 χρονων αρχιζα να τα ταιζω ακροβατη και ας ειχα δεκαδες τροφες για ταισμα...οσοι ξερουν απο ψαρεμα καταταλαβαινουν πιο σκουλικι λεω..αποτελεσμα...τα ψαρια βγαλαν συμπτωματα που μεχρι τωρα οταν σκεφτομαι δεν μπορω να τα εξηγησω παρολο που ενεργηθηκαν αναπαραγωγικα...ακομα και σε περιοδους που δεν ηταν σε φαση αναπαραγωγης ηταν πολυ αγριεμενα..φαγαν οταν σταματησα να τα ταιζω ολα τα μικροψαρα μαλλον απο ελειψη καποιας ουσιας που περναν απο τον ακροβατη παρολο ξαναλεω οτι ταιζα πολλες τροφες και πρωτεινουχες..και γενικα τα ψαρια αλλαξαν συμπεριφορα...ισως να ηταν συνδιασμος πολλων παραγοντων αλλα τοτε δεν μπορουσα να ξεχωρισω σημαδια και δεν θυμαμαι για να βγαλω ακρη πια λεπτομερειες απο τοτε..παντως το μπικαντινι μου μοιαζει πιο "καθαρο" σαν δολωμα και κατα επεκταση σαν τροφη..

• Like 1

Iσως επειδη ο ακροβατης ηταν ζωντανος και τον κυνηγουσαν του αναπτυχθηκε και το ενστικτο του κυνηγιου! Τι f ηταν;

Ενα μαυρο και ενα ζεβρα ηταν το ζευγαρακι τοτε μην φανταστεις τιποτα φ1 ψαρια..οτι το η ζωντανη τροφη τους ξυπνησε αρχεγονα ενστικτα ειναι σιγουρο..αλλα η αλλαγες ηταν μεγαλες ακομα και στον τροπο που αντιδρουσαν μεταξυ τους σαν ζευγαρι...στην επιλογη της τροφης..στην συμπεριφορα στα υπολοιπα ψαρια..ακομα και σε μενα..τα ψαρια αλλαξαν..δεν θυμαμαι πολλα αλλα θυμαμαι οτι ειχα αλλα ψαρια στο ενυδρειο απο αυτα που μεγαλωσα..βεβαια μερικα πραγματα ηταν φυσικη συνεχεια αλλα οχι ολα...

• Like 1

Θα σε παρακαλούσα να βάζεις πιο κατατοπιστικούς τίτλους στις δημοσιεύσεις σου.

Βοηθούν εσένα αλλά και τον αναγνώστη που γνωρίζει να σου απαντήσει.

Ο τίτλος του θέματος άλλαξε.

Τα πρωτα μου σκαλαρια οταν φτασαν 1,5-2 χρονων αρχιζα να τα ταιζω ακροβατη και ας ειχα δεκαδες τροφες για ταισμα...οσοι ξερουν απο ψαρεμα καταταλαβαινουν πιο σκουλικι λεω..αποτελεσμα...τα ψαρια βγαλαν συμπτωματα που μεχρι τωρα οταν σκεφτομαι δεν μπορω να τα εξηγησω παρολο που ενεργηθηκαν αναπαραγωγικα...ακομα και σε περιοδους που δεν ηταν σε φαση αναπαραγωγης ηταν πολυ αγριεμενα..φαγαν οταν σταματησα να τα ταιζω ολα τα μικροψαρα μαλλον απο ελειψη καποιας ουσιας που περναν απο τον ακροβατη παρολο ξαναλεω οτι ταιζα πολλες τροφες και πρωτεινουχες..και γενικα τα ψαρια αλλαξαν συμπεριφορα...ισως να ηταν συνδιασμος πολλων παραγοντων αλλα τοτε δεν μπορουσα να ξεχωρισω σημαδια και δεν θυμαμαι για να βγαλω ακρη πια λεπτομερειες απο τοτε..παντως το μπικαντινι μου μοιαζει πιο "καθαρο" σαν δολωμα και κατα επεκταση σαν τροφη..

Λογικα και ετσι οπως το σκεφτομαι,μαλλον συνηθισαν το αιματακι του ακροβατη και γι αυτο μολις το εκοψες εφαγαν ολα τα μικροψαρα.

Και παλι ομως,δεν ειμαι σιγουρος οτι ηταν απο αυτο που σου λεω.

• Like 1

Λογικα και ετσι οπως το σκεφτομαι,μαλλον συνηθισαν το αιματακι του ακροβατη και γι αυτο μολις το εκοψες εφαγαν ολα τα μικροψαρα.

Και παλι ομως,δεν ειμαι σιγουρος οτι ηταν απο αυτο που σου λεω.

Ετσι πρεπει να ηταν..συνδιασμος ελειψης καποιας ουσιας που περναν απο τον ακροβατη και αναζοπηρωσης ενστικτων κυνηγου...χωρις να ειμαι και εγω σιγουρος..
  • Like 1

Εντάξει, σας ευχαριστώ πολύ για την πληροφορίες σας και σόρρυ για το τίτλο  ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...