Jump to content

Βοήθεια με venting

malaw

Recommended Posts

Χαιρεται αγαπητοί φίλοι...πριν 3 μέρες ανανέωσα το aquascape στο ενυδρείο μου κ έτσι βρήκα ευκαιρία να πιάσω τα 3 maingano που έχω μέσα στο ενυδρείο για να προσπαθήσω να βγάλω άκρη με το φύλλο τους που εδώ κ ένα χρόνο δεν βγάλει άκρη...έχω τραβήξει φωτογραφίες οπότε η βοήθεια των πιο έμπειρων ίσως λυσει το μυστήριο

post-14095-0-26772800-1448985685_thumb.jpeg

post-14095-0-44546400-1448985712_thumb.jpeg

post-14095-0-38058400-1448985761_thumb.jpeg

To 1o απο αριστερα  ειναι αρσενικο , το 2ο θηλυκο , το 3ο νομιζω οτι ειναι θηλυκο αλλα δεν μπορω να καταλαβω απο την photo

To 1o απο αριστερα  ειναι αρσενικο , το 2ο θηλυκο , το 3ο νομιζω οτι ειναι θηλυκο αλλα δεν μπορω να καταλαβω απο την photo

Μου είναι σχετικά εύκολο να ξανά βγάλω φωτογραφίες άμεσα εάν αυτό βοηθάει....

Εγω λεω θηλυκο και το 3ο , κατσε να σου πουν και οι αλλοι.

Εμενα μαλιστα γεννησανε τα δικα μου αλλα ειναι δυσκολο να τα δω τα ψαχνω ολοι την ωρα τα μικρα (3 εχω δει εως τωρα ).

το πρόβλημα είναι ότι έχουν μεγαλώσει αρκετά μέσα σε ένα χρόνο που τα διατηρώ και δεν δείχνουν το φύλλο τους...ψιλό τσακώνονται για κυνηγητά για περιοχές αλλά μέχρι εκεί τρεμουλιάσματα κτλ. δεν έχω δει  

Κοίτα να δεις εγώ τα έχω μαζί με labido.

Τα labido κάνουν έτσι όπως λες  .

Τα Maigano έχουν το κυνηγητό και το κανουν σε τρυπα και οχι εξω , εγώ προσωπικά  παρατήρησα μια μέρα  ότι ήταν και τα δυο μαζί και στριφογύριζαν στην πιο μεγάλη τρύπα πoυ έχω στο ενυδρείο μου.

Πριν από αυτό είχε μπει ο αρσενικός μέσα και έσκαψε έως τον πατο του ενυδρείου και μπροστά από την τρυπά έκανε κάτι σαν ανάχωμα.

Λογικά τότε έγινε η δουλειά γιατί μετά δεν έτρωγε η θηλυκια και είχε εξαφανιστεί  και δεν έβγαινε με τυποτα από μια εσοχή που είχε μπει .

Νόμιζα ότι ήταν άρρωστη η ότι είχε πεθάνει, μετά κατάλαβα όταν είδα τα ψαράκια.

Πριν δυο εβδομάδες είδα κάτι μικρά 3-4 , τώρα δεν ξέρω το κατά πόσο θα ζήσουν γιατί ξέρω ότι ο αρσενικός τα ψάχνει και τα τρώει , τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει.

Έγινε επεξεργασία - dankannn

Κοίτα να δεις εγώ τα έχω μαζί με labido.

Τα labido κάνουν έτσι όπως λες  .

Τα Maigano έχουν το κυνηγητό και το κανουν σε τρυπα και οχι εξω , εγώ προσωπικά  παρατήρησα μια μέρα  ότι ήταν και τα δυο μαζί και στριφογύριζαν στην πιο μεγάλη τρύπα πoυ έχω στο ενυδρείο μου.

Πριν από αυτό είχε μπει ο αρσενικός μέσα και έσκαψε έως τον πατο του ενυδρείου και μπροστά από την τρυπά έκανε κάτι σαν ανάχωμα.

Λογικά τότε έγινε η δουλειά γιατί μετά δεν έτρωγε η θηλυκια και είχε εξαφανιστεί  και δεν έβγαινε με τυποτα από μια εσοχή που είχε μπει .

Νόμιζα ότι ήταν άρρωστη η ότι είχε πεθάνει, μετά κατάλαβα όταν είδα τα ψαράκια.

Πριν δυο εβδομάδες είδα κάτι μικρά 3-4 , τώρα δεν ξέρω το κατά πόσο θα ζήσουν γιατί ξέρω ότι ο αρσενικός τα ψάχνει και τα τρώει , τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσετε  

εγώ τα έχω με 3 labido σε 450 λίτρα άλλα δεν έχω δει τίποτα ούτε τρεμουλιάσματα ούτε σκαψίματα μονό κυνηγητά για να διώξει το ένα το άλλο όταν πλησιάζουν το ένα το άλλο 

Θα ξανά παραθέσω μερικές φωτογραφίες ακόμα σε λίγο καλύτερη ανάλυση και περιμένω κάθε έμπειρο Αφρικανό να βοηθήσει

post-14095-0-89317500-1449323822_thumb.jpg

post-14095-0-20742300-1449323837_thumb.jpg

post-14095-0-81786000-1449323850_thumb.jpg

Φιλε μου πρεπει να ειναι πααααρα πολυ εμπειρος καποιος για να ξεχωρισει με venting το φυλο.Βαλτα ξανα μεσα κ δως τους χρονο.Μονο απ τη συμπεριφορα θα βγαλεις,πιστευω συμπερασμα.Γιατι βιαζεσαι?Αν σου αρεσει το ψαρακι προσθεσε ακομα λιγα ατομα κ αστα.Σε 450 λιτρα εχεις περιθωριο.Μονο αυτα κ τα λαμπιντο δεν εχεις?

Φιλε μου πρεπει να ειναι πααααρα πολυ εμπειρος καποιος για να ξεχωρισει με venting το φυλο.Βαλτα ξανα μεσα κ δως τους χρονο.Μονο απ τη συμπεριφορα θα βγαλεις,πιστευω συμπερασμα.Γιατι βιαζεσαι?Αν σου αρεσει το ψαρακι προσθεσε ακομα λιγα ατομα κ αστα.Σε 450 λιτρα εχεις περιθωριο.Μονο αυτα κ τα λαμπιντο δεν εχεις?

Με μεγάλη χαρά να τα βάλω πίσω στο κυρίως ενυδρείο αλλά αισθάνομαι ότι ρισκάρω την ασφάλεια και των υπόλοιπος ψαριών... αν για παράδειγμα αυτά τα Maingano είναι όλα αρσενικά τότε θα δημιουργήσουν χάος δημιουργώντας περιοχές που δεν θα περνάει τίποτα και λόγω αυτού δεν ρισκάρω γιατί τα έχω ήδη έναν χρόνο και το μόνο που συνέβη ως αίτιο μην ύπαρξης χαρεμιού στα Maingano είναι να μου χτυπάνε και να μου γωνιάζουν στην επιφάνεια του νερού τα μπουκωμένα Labido με αποτέλεσμα να χάσω 2 ενήλικα μπουκωμένα Labido...

Οκ,σωστα επραξες τοτε.Δεν ηξερα οτι τα χεις τοσο καιρο.Η μονη λυση ή τα δινεις καπου ή προσθετεις κι αλλα ατομα να φανταστω?

βασικά προσπαθώ να δω τι έχω (αρσενικά η θηλυκά???) εάν είναι θηλυκά τα κρατάω όλα και ψάχνω για ένα αρσενικό ενώ σε αντίθετη περίπτωση κρατάω το καλύτερο αρσενικό και ψάχνω για θηλυκά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...