rastafarian 4 Δεκεμβρίου 2015 #51 Share 4 Δεκεμβρίου 2015 Εχεις χρυσοψαρα χωρις φιλτρο? Για ποιο λογο? Φιλε,βιαζεσε παρα πολυ. Και ξαναρωταω για τελευταια φορα,σου εδωσα ενα λινκ με αρθρα για αρχαριους,το διαβασες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 4 Δεκεμβρίου 2015 #52 Share 4 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Εχεις χρυσοψαρα χωρις φιλτρο? Για ποιο λογο? Φιλε,βιαζεσε παρα πολυ. Και ξαναρωταω για τελευταια φορα,σου εδωσα ενα λινκ με αρθρα για αρχαριους,το διαβασες? Μπααα Κωστα για να μην εχει απαντησει ακομα , λογικα δεν το εχει ανοιξει καν Φιλε καλο ειναι να το διαβασεις!! Έγινε επεξεργασία 4 Δεκεμβρίου 2015 - paul.asty Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 4 Δεκεμβρίου 2015 Author #53 Share 4 Δεκεμβρίου 2015 Φίλε αναγκαστικά το έχω βάλει μέσα στο ενυδρείο γτ ένας φίλος μου έχει φύγει για ταξίδι και έρχεται σε καμία εβδομάδα απλός μου τα έδωσε για να του τα κρατήσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 4 Δεκεμβρίου 2015 #54 Share 4 Δεκεμβρίου 2015 (edited) για φιλτρο δες εξωτερικο οπως eheim 2213/2215, tetratec ex600/ ex700, δες στις αγγελιες του φορουμ εχει πολλα και σε καλη τιμη. δεν χρειαζεται να πας σε καινουριο , που σημαίνει και πολλα €€€€€ γενικα σε τέτοιου τυπου φίλτρα. Έγινε επεξεργασία 4 Δεκεμβρίου 2015 - Carp82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 4 Δεκεμβρίου 2015 Author #55 Share 4 Δεκεμβρίου 2015 Φίλε μου το άρθρο το έχω μελετήσει όχι πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 4 Δεκεμβρίου 2015 Author #56 Share 4 Δεκεμβρίου 2015 http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=137028409&ref=skroutz το συγκεκριμενο φιλτρο κανιε για το ενυδρειο μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 4 Δεκεμβρίου 2015 #57 Share 4 Δεκεμβρίου 2015 τι ψάρια θα βάλεις; αν βαλεις χρυσόψαρα για μένα καλύτερα να πας σε εξωτερικό φίλτρο και όχι εσωτερικό. εξωτερικό φίλτρο + περισσότερο υλικό φιλτραρίσματος + δεν αφαιρεί λίτρα απο το ενυδρείο -πιάνει χλωρο στο δωμάτιο εσωτερικό φίλτρο: -πίανει πολυ χώρο (που στο ενυδρείο σου ειναι ήδη περιορισμένος) -έληψη χώρου για υλικά φιλτραρίσματος +μικρότερο κόστος αγορας αν κάνει ή όχι αυτό που βρήκες δεν γνωρίζω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 4 Δεκεμβρίου 2015 Author #58 Share 4 Δεκεμβρίου 2015 απλος λεω να βαλω εσωτερικο φιλτρο μιας και εχω ενα κουτι στο εσωτερικο του ενυδρειου που ειναι κολλημενο στην γωνια και ειναι για αυτην την δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 4 Δεκεμβρίου 2015 #59 Share 4 Δεκεμβρίου 2015 απλος λεω να βαλω εσωτερικο φιλτρο μιας και εχω ενα κουτι στο εσωτερικο του ενυδρειου που ειναι κολλημενο στην γωνια και ειναι για αυτην την δουλεια ok, περιμενε να σου πουν οι πιο εμπειροι για σιγουρα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 4 Δεκεμβρίου 2015 Author #60 Share 4 Δεκεμβρίου 2015 ενταξει θα περιμενω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoskap 4 Δεκεμβρίου 2015 #61 Share 4 Δεκεμβρίου 2015 Παρτο και αντε στα μαγαζια να δεις τι χωραει. Εδω δεν μπορουμε να ξερουμε τα παντα για ενυδριο που εσυ εχεις! Εστω βγαλε μας φωτογραφιες! Φιλτρο εσωτερικο ή εξωτερικο... Εγω θα ελεγα εσυ να μας πεις. Ψαξου, διαβασε, το να εχεις ενυδριο δεν ειναι προφανως τοσο απλο. Ειναι χομπυ, και θελει χρονο και μερακι. Αν δεν εχεις τετοιες διαθεσεις και θες να κανεις κατι γρηγορα και απλα, το λιγοτερο που θα σου προτεινα θα ηταν να πας σε καποιο εξειδικευμενο καταστημα και να ζητησεις απο κει να στο στησουν οπως ξερουν - θες. Ομως δεν θα ξερεις τιποτα γι αυτο. Θα συμβαινουν πραγματα, προφανως και δυστυχως και θανατοι και δεν θα ξερεις το λογο... Ολα αυτα φιλικα και παντα με αγαπη στο χομπυ μας! Θα χαρουμε σιγουρα να σε βοηθαμε, αρκει να προσπαθησεις και εσυ να εισαι πιο λεπτομερης και διαβασμενος, ωστε να μπορουμε να κανουμε συζητηση και οχι ερωτοαπαντησεις... Γι αυτο ειμαστε φορουμ εδω, και οχι τσατ... Ωστε ολα να ειναι γραμμενα και οι νεοτεροι -μεταξυ αυτων και εγω στο θαλασσινο- να μπορουν να αντλουν πληθωρα πληροφοριων ευκολα και αναλυτικα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 4 Δεκεμβρίου 2015 #62 Share 4 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Άρα είναι 54 λίτραΕνταξει μπορουμε να βοηθησουμε λιγο....Λοιπον το ενυδειο σου ειναι πολυ περισοτερα λιτρα..γυρω στα 63 καθαρα(60 κατι επι 30κατι επι 40 κατι)...το κουτι που λες ειναι το εσωτερικο του φιλτρο το μαμισιο οποτε δεν χρειαζεσαι φιλτρο αν "φτιαξεις" αυτο..το φιλτρο που προτεινες το εχειμ ειναι πολυ μικρο με ελαχιστες δυνατοτητες για βιολογικο υλικο...λαμπες φοραει τυπου τ8 18 νομιζω βατ(δεν ειμαι σιγουρος για τα βατ)..μπορεις να μετρησεις την αποσταση του κενου και να ζητησεις σε τ8 αυτα τα εκατοστα... Αλλα οπως ειπαν τα παιδια καλο ειναι πρωτον να γραψεις συγκεντρωτικα τα στοιχεια του ενυδρειου σου..και δευτερον να διαβασεις εντατικα..κανεις δεν μπορει να βοηθησει αν δεν προσπαθησεις να βοηθησεις πρωτος εσυ τον εαυτο σου..αρχικα λοιπον προσπαθησε να γραψεις συγκεντρωτικα τα στοιχεια του ενυδρειου σου και τι σκεφτεσαι να κανεις απο θεμα βυθου...ψαροσυνθεσης...διακοσμησης...κ.τ.λ.και στανταρ πολλα παιδια ειναι προθυμα αν εχουν μια πληρη εικονα να σε καθοδηγησουν... Έγινε επεξεργασία 4 Δεκεμβρίου 2015 - stathis spithas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoskap 5 Δεκεμβρίου 2015 #63 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Εννοειται πως θα τον βοηθησουμε! Εδω ειμαστε ολοι, κανενας δεν γεννηθηκε φωτεινος παντογνωστης και ολοι ακομα μαθαινουμε! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Δεκεμβρίου 2015 #64 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Αν εχει το κουτι του φιλτρου μεσα,τοτε φτιαξε αυτο. Εχει αντλια το κουτι μεσα? Εχει τα υλικα του η ειναι αδειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 5 Δεκεμβρίου 2015 Author #65 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Το κουτί μέσα τώρα είναι άδειο παλαιότερα είχε μέσα ένα μηχανισμο που ρουφαγε το νερό και το ξανά πετούσε με τα χρόνια κάηκε και το πέταξα... Έχω ένα θερμαντήρα που δουλεύει μια χαρά (θα ανεβάσω φωτογραφίες)... Μου είπε ένα παιδί να πάρω σε ένα κατάστημα με φωτισμό και να πάρω μαζί μου και το καπάκι του ενυδρείου. Μου είπατε να πάρω μια λάμπα 6500 κελβιν και μου είπε το παιδί ότι ανάλογα με το μέγεθος της λάμπας πάνε και τα βατ.. Και Για υπόστρωμα έχω χαλίκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 5 Δεκεμβρίου 2015 Author #66 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 5 Δεκεμβρίου 2015 Author #67 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Και από πίσω γράφει αυτό Έγινε επεξεργασία 5 Δεκεμβρίου 2015 - μιχάλης χρηστάκης Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Δεκεμβρίου 2015 #68 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Πρεπει να αγορασεις αντλια που να κανει γι αυτο το φιλτροκουτι και υλικα για το φιλτρο. Οι λαμπες αναλογα με το μηκος πανε και τα βατ τους. Ψαξε στο site της εταιριας το μοντελο του ενυδρειου σου και θα δεις τι λαμπες παιρνει (μηκος και βατ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 5 Δεκεμβρίου 2015 Author #69 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Άρα αν κατάλαβα καλά πρέπει να αγοράσω και αντλία και φίλτρο?(να επισημάνω ότι πάω στην σελίδα της juwel να βρω για λάμπες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Δεκεμβρίου 2015 #70 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Το κουτι που βλεπεις ειναι το φιλτρο του ενυδρειο και για να δουλεψει θελει την αντλια που εσυ δεν εχεις και υλικα που εσυ παλι δεν εχεις. Τα παιρνεις αυτα και δουλευεις αυτο το φιλτρο,δεν παιρνεις αλλο. Για υλικα του φιλτρου θα χρειαστεις ενα σφουγγαρι,βιολογικο υλικο και ενυδρειακο βαμβακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 5 Δεκεμβρίου 2015 Author #71 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Βρήκα αυτό εδώ και αν κατάλαβα καλά λέει πως μια λάμπα φθορίου 15 Watt Τ8 έχει μια πλήρης κάλυψη.. Αν κάνω λάθος πείτε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 5 Δεκεμβρίου 2015 Author #72 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Ωραία κατάλαβα Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 5 Δεκεμβρίου 2015 Author #73 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Και αφού κάθισα και έψαξα βρήκα το μοντέλο της αντλίας του ενυδρείου μου είναι το Bioflow 280 αυτό είναι για το ενυδρείο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 5 Δεκεμβρίου 2015 #74 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Η λαμπα ειναι αυτη που περιγραφεις τ8 15 βατ...απο το να μπαινεις σε διαδικασια να φτιαχνεις το φιλτρο απο την αρχη καλυτερα ξηλωσε το και πηγαινε και παρε ενα αλλο ετοιμο....να βρεις αντλια και να το στησεις εκτος απο λεφτα (που θα σου βγουν τα ιδια με το φιλτρο) απαιτει και καποιον με γνωσεις για να στο τοποθετησει...γνωμη μου... και μαλιστα καλυτερα εξωτερικο για να εχεις τα χερια σου λυμενα και τα λιτρα του ενυδρειου καθαρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Δεκεμβρίου 2015 #75 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Η λαμπα ειναι αυτη που περιγραφεις τ8 15 βατ...απο το να μπαινεις σε διαδικασια να φτιαχνεις το φιλτρο απο την αρχη καλυτερα ξηλωσε το και πηγαινε και παρε ενα αλλο ετοιμο....να βρεις αντλια και να το στησεις εκτος απο λεφτα (που θα σου βγουν τα ιδια με το φιλτρο) απαιτει και καποιον με γνωσεις για να στο τοποθετησει...γνωμη μου... και μαλιστα καλυτερα εξωτερικο για να εχεις τα χερια σου λυμενα και τα λιτρα του ενυδρειου καθαρα... Δεν νομιζω οτι απαιτει γνωσεις για να τοποθετησεις την αντλια στο φιλτροκουτι,εκτος αν λειπουν πραγματα. Εδω σου δειχνει ακριβως πως να το φτιαξεις.https://www.zooplus.co.uk/pictures/product/Juwel_Aquarium_Rekord_600.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος