Jump to content

Καθοδηγήστε με

Recommended Posts

Γειά σας αρχικά θα ήθελα να σας πω πως είμαι καινούργιος... Έχω ένα ενυδρείο JUWEL 40lt Και θέλω να το κάνω φυτεμένο μπορείτε να με καθοδήγησετε? Τι υπόστρωμα να βάλω τι φυτά να βάλω! Τι φυτά να βάλω για Background? Να βάλω ρίζα? Λάμπα δεν έχω τι λάμπα να πάρω?? Αυτά για αρχή

καλησπερα. δυστηχως εγω δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ μιάς και είμαι σε παρόμοια περίπτωσει με εσένα, απλά είμαι 2-3 βήματα πιο μπροστα απο εσένα. :) και εγω στήνω

το πρώτο μου φυτεμένο ενυδρείο με την βοήθεια των παιδιών από το φόρουμ. το θεμα μου είναι εδώ . αν θες ρίξε μια ματια. ίσως σε βοηθήσει κατι.

για εύκολα φυτα ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.aquazone.gr/forums/topic/86082-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C-%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82/

για λάμπα θα χρειαστείς σίγουρα  μία 6500 κέλβιν, 

για υπόστρωμ​α ψιλό χαλικάκι ή αμμο βοηθάει στο φύτεμα.

τωρα για περαιτέρω περίμενε τους ειδικούς. :) θα σου πουν ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για ολα τα  ερωτήματα .  ​​

Φιλε μου,μη μας ρωτας τιμες,δεν ξερουμε να σου πουμε.

Το καθε καταστημα εχεις τις δικες του τιμες και η καθε μαρκα εχει διαφορετικη τιμη απο αλλη.

, εντάξει την λάμπα από που θα την πάρω?

η δικια μου λαμπα είναι αυτή:

post-61568-0-13579100-1448976678_thumb.jpg

την πηρα από μαγαζι που πουλάει ηλεκτρολογικό ηλικό. 4,5€

εχω διαβάσει σε διάφορα φόρουμ για λάμπες που η τιμή τους καίει. έχει να κάνει με τι απαιτήσεις έχεις από τη λάμπα.

οσο για το φίλτρο είναι καθαρά δική σου αποφαση, εσωτερικο/εξωτερικο

ρίξε μια ματιά εδώ :

http://www.aquazone.gr/forums/topic/30301-βασικός-εξοπλισμός-γλυκού/

επίσης επειδή είναι μικρό το ενυδρείο η επιλογές σου είναι περιορισμένες σε ψαρια, φυτα, κ.α που μπορεις να βάλεις μέσα.

εγώ σε ενυδρείο 54 λίτρων έχω εξωτερικό φίλτρο , σαν αυτό χωρις να σημαινει ότι και ένα μικρότερο φίλτρο δεν μου κάνει τη δουλειά που θέλω.

έπίσης έχω βάλει να δουλεύει ένα ακόμα φίλτρο Eheim 2213​ για να είναι έτοιμο για ένα ενδρείο 60 λίτρων που ετοιμάζω

αν θές ρίξε μία ματιά σε καταστήματα της περιοχής σου, δές τι μπορείς να βρείς και τι σου προτείνουν ταα πετσοπ της περιοχής σου. μετά πεσ εδώ πια φίλτρα βρήκες για να σου πούν τα παιδια πιο είναι καλύτερο να πάρεις

Όταν θα πάω στο πετ σοπ ή σε ένα κατάστημα με φωτισμό θα τους πω ότι θέλω μια λάμπα με 65 κελβιν θα τους πω ότι την θέλω για ενυδρείο?

Δεν χρειάζεται να τους πεις για ενυδρείο.Πόσα βαττ θέλεις και κελβιν

Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όταν θα πάω στο πετ σοπ ή σε ένα κατάστημα με φωτισμό θα τους πω ότι θέλω μια λάμπα με 65 κελβιν θα τους πω ότι την θέλω για ενυδρείο?

Σε ηλεκτρολογικά υλικά ζητάς μια λάμπα 6500 kelvin και προσοχή στο μήκος που απαιτείται. Πιο καλά να έχεις και την παλιά λάμπα μαζί σου.

Καταρχην μη κανεις απανωτα ποστ γιατι μπερδευομαστε.

Συγκεντρωσε ολες σου τις ερωτησεις σε ενα ποστ η αλλιως χρησιμοποιησε την επεξεργασια του κειμενου αν ξεχασεις κατι.

Ποσο μηκος εχει η λαμπα που εχει τωρα το ενυδρειο σου? Ειναι χοντρη η ψιλη σε παχος?

Χωρις να ξερουμε τι λαμπα εχει το ενυδρειο σου,πως θα σου πουμε τι να παρεις?

Αναλογα το μηκος της λαμπας,πανε και τα βατ.

Παρε μαζι σου την λαμπα και πηγαινε σε ενα μαγαζι με ηλεκτρολογικα και ζητα μια ιδια λαμπα σε 6500 κελβιν.

Το λιτρο που εβαλες πιο πανω,δεν κανει για το ενυδρειο,ειναι πολυ μικρο.

συγνώμη.. Λοιπόν η λάμπα στο ενυδρείο δεν υπάρχει είχε καεί παλαιότερα και από τότε δεν ξανά πήρα έτσι δεν ξέρω πόσο μήκος είχε και αν ήταν χοντρή η ψιλή σχετικά με το φίλτρο στην δεύτερη φωτογραφία που σας έστειλα λέει ότι είναι από 0-50lt για αυτό σε είπα

Έγινε επεξεργασία - μιχάλης χρηστάκης

συγνώμη.. Λοιπόν η λάμπα στο ενυδρείο δεν υπάρχει είχε καεί παλαιότερα και από τότε δεν ξανά πήρα έτσι δεν ξέρω πόσο μήκος είχε και αν ήταν χοντρή η ψιλή σχετικά με το φίλτρο στην δεύτερη φωτογραφία που σας έστειλα λέει ότι είναι από 0-50lt για αυτό σε είπα

Δηλαδη δεν εχει λαμπα καθολου τωρα το ενυδρειο? Την πεταξες?

Πες ακριβως το μοντελο του ενυδρειου που εχεις.

Το φιλρο ειναι μικρο,δεν κανει,ουτε καν χωρο για βιολογικο υλικο δεν εχει.

Καλυτερα παρε ενα εξωτερικο φιλτρο για να μη σου πιανει και χωρο μεσα στο ενυδρειο.

Ναι δεν έχω λάμπα καθόλου ναι την έχω πετάξει τι ενυδρείο το έχω 6 με 7 χρόνια δεν ξέρω τις πληροφορίες του ενυδρείου καθόλου!! Οκ για το φίλτρο

Αν δεν ξερεις τι ενυδρειο εχεις,εμεις που να ξερουμε τι λαμπα παιρνει?

Ψαξε στο ιντερνετ να το βρεις εσυ που το βλεπεις κιολας και θα βρεις τι λαμπα παιρνει πανω.

Μπορει να γραφει και το ενυδρειο πανω τι μοντελο ειναι.

Αυτό το υπόστρωμα κάνει για ένα φυτεμένο ενυδρείο? Είναι χώμα? Ή άμμο? Πρέπει να καλυφθεί από χαλίκι? Μπορώ να φυρεψω ένα φυτό με τέτοιο υπόστρωμα?

post-61728-0-72761300-1449091303_thumb.png

post-61728-0-97561000-1449091327_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...