μιχάλης χρηστάκης 30 Νοεμβρίου 2015 #1 Share 30 Νοεμβρίου 2015 Γειά σας αρχικά θα ήθελα να σας πω πως είμαι καινούργιος... Έχω ένα ενυδρείο JUWEL 40lt Και θέλω να το κάνω φυτεμένο μπορείτε να με καθοδήγησετε? Τι υπόστρωμα να βάλω τι φυτά να βάλω! Τι φυτά να βάλω για Background? Να βάλω ρίζα? Λάμπα δεν έχω τι λάμπα να πάρω?? Αυτά για αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 30 Νοεμβρίου 2015 Author #2 Share 30 Νοεμβρίου 2015 Να θυμάστε δεν ξέρω τίποτα από φυτεματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 30 Νοεμβρίου 2015 #3 Share 30 Νοεμβρίου 2015 καλησπερα. δυστηχως εγω δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ μιάς και είμαι σε παρόμοια περίπτωσει με εσένα, απλά είμαι 2-3 βήματα πιο μπροστα απο εσένα. και εγω στήνω το πρώτο μου φυτεμένο ενυδρείο με την βοήθεια των παιδιών από το φόρουμ. το θεμα μου είναι εδώ . αν θες ρίξε μια ματια. ίσως σε βοηθήσει κατι. για εύκολα φυτα ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/topic/86082-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C-%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82/ για λάμπα θα χρειαστείς σίγουρα μία 6500 κέλβιν, για υπόστρωμα ψιλό χαλικάκι ή αμμο βοηθάει στο φύτεμα. τωρα για περαιτέρω περίμενε τους ειδικούς. θα σου πουν ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για ολα τα ερωτήματα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 1 Δεκεμβρίου 2015 Author #4 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Πόσο κοστίζει η λάμπα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 1 Δεκεμβρίου 2015 Author #5 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Επίσης δεν έχω φίλτρο τι φίλτρο θα πάρω? Έχω ένα JUWEL 40lt ενυδρείο.. Πόσο κοστίζει το φίλτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Δεκεμβρίου 2015 #6 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Φιλε μου,μη μας ρωτας τιμες,δεν ξερουμε να σου πουμε. Το καθε καταστημα εχεις τις δικες του τιμες και η καθε μαρκα εχει διαφορετικη τιμη απο αλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 1 Δεκεμβρίου 2015 Author #7 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 , εντάξει την λάμπα από που θα την πάρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 1 Δεκεμβρίου 2015 #8 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 , εντάξει την λάμπα από που θα την πάρω? η δικια μου λαμπα είναι αυτή: την πηρα από μαγαζι που πουλάει ηλεκτρολογικό ηλικό. 4,5€ εχω διαβάσει σε διάφορα φόρουμ για λάμπες που η τιμή τους καίει. έχει να κάνει με τι απαιτήσεις έχεις από τη λάμπα. οσο για το φίλτρο είναι καθαρά δική σου αποφαση, εσωτερικο/εξωτερικο ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/topic/30301-βασικός-εξοπλισμός-γλυκού/ επίσης επειδή είναι μικρό το ενυδρείο η επιλογές σου είναι περιορισμένες σε ψαρια, φυτα, κ.α που μπορεις να βάλεις μέσα. εγώ σε ενυδρείο 54 λίτρων έχω εξωτερικό φίλτρο , σαν αυτό χωρις να σημαινει ότι και ένα μικρότερο φίλτρο δεν μου κάνει τη δουλειά που θέλω. έπίσης έχω βάλει να δουλεύει ένα ακόμα φίλτρο Eheim 2213 για να είναι έτοιμο για ένα ενδρείο 60 λίτρων που ετοιμάζω αν θές ρίξε μία ματιά σε καταστήματα της περιοχής σου, δές τι μπορείς να βρείς και τι σου προτείνουν ταα πετσοπ της περιοχής σου. μετά πεσ εδώ πια φίλτρα βρήκες για να σου πούν τα παιδια πιο είναι καλύτερο να πάρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 1 Δεκεμβρίου 2015 Author #9 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Εντάξει αυτό θα κάνω σε ευχαριστώ πολύ θα ενημερώθω και θα σου πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 1 Δεκεμβρίου 2015 Author #10 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Όταν θα πάω στο πετ σοπ ή σε ένα κατάστημα με φωτισμό θα τους πω ότι θέλω μια λάμπα με 65 κελβιν θα τους πω ότι την θέλω για ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 1 Δεκεμβρίου 2015 #11 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Δεν χρειάζεται να τους πεις για ενυδρείο.Πόσα βαττ θέλεις και κελβιν Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 1 Δεκεμβρίου 2015 #12 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Όταν θα πάω στο πετ σοπ ή σε ένα κατάστημα με φωτισμό θα τους πω ότι θέλω μια λάμπα με 65 κελβιν θα τους πω ότι την θέλω για ενυδρείο? Σε ηλεκτρολογικά υλικά ζητάς μια λάμπα 6500 kelvin και προσοχή στο μήκος που απαιτείται. Πιο καλά να έχεις και την παλιά λάμπα μαζί σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 1 Δεκεμβρίου 2015 Author #13 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ξέρω μου είπε ένας ότι χρειάζεται σίγουρα μια με 6500 κελβιν δεν ξέρω για βατ Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 1 Δεκεμβρίου 2015 Author #14 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Επίσης δεν ξέρω καθόλου από φίλτρα βρήκα κάποια σε τιμές κάτω των 20 ευρώ κάνουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 1 Δεκεμβρίου 2015 Author #15 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Βρήκα αυτό κάνει για το ενυδρείο μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 1 Δεκεμβρίου 2015 Author #16 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 2 Δεκεμβρίου 2015 Author #17 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Δεκεμβρίου 2015 #18 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Καταρχην μη κανεις απανωτα ποστ γιατι μπερδευομαστε. Συγκεντρωσε ολες σου τις ερωτησεις σε ενα ποστ η αλλιως χρησιμοποιησε την επεξεργασια του κειμενου αν ξεχασεις κατι. Ποσο μηκος εχει η λαμπα που εχει τωρα το ενυδρειο σου? Ειναι χοντρη η ψιλη σε παχος? Χωρις να ξερουμε τι λαμπα εχει το ενυδρειο σου,πως θα σου πουμε τι να παρεις? Αναλογα το μηκος της λαμπας,πανε και τα βατ. Παρε μαζι σου την λαμπα και πηγαινε σε ενα μαγαζι με ηλεκτρολογικα και ζητα μια ιδια λαμπα σε 6500 κελβιν. Το λιτρο που εβαλες πιο πανω,δεν κανει για το ενυδρειο,ειναι πολυ μικρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 2 Δεκεμβρίου 2015 Author #19 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 (edited) συγνώμη.. Λοιπόν η λάμπα στο ενυδρείο δεν υπάρχει είχε καεί παλαιότερα και από τότε δεν ξανά πήρα έτσι δεν ξέρω πόσο μήκος είχε και αν ήταν χοντρή η ψιλή σχετικά με το φίλτρο στην δεύτερη φωτογραφία που σας έστειλα λέει ότι είναι από 0-50lt για αυτό σε είπα Έγινε επεξεργασία 2 Δεκεμβρίου 2015 - μιχάλης χρηστάκης Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Δεκεμβρίου 2015 #20 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 συγνώμη.. Λοιπόν η λάμπα στο ενυδρείο δεν υπάρχει είχε καεί παλαιότερα και από τότε δεν ξανά πήρα έτσι δεν ξέρω πόσο μήκος είχε και αν ήταν χοντρή η ψιλή σχετικά με το φίλτρο στην δεύτερη φωτογραφία που σας έστειλα λέει ότι είναι από 0-50lt για αυτό σε είπα Δηλαδη δεν εχει λαμπα καθολου τωρα το ενυδρειο? Την πεταξες? Πες ακριβως το μοντελο του ενυδρειου που εχεις. Το φιλρο ειναι μικρο,δεν κανει,ουτε καν χωρο για βιολογικο υλικο δεν εχει. Καλυτερα παρε ενα εξωτερικο φιλτρο για να μη σου πιανει και χωρο μεσα στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 2 Δεκεμβρίου 2015 Author #21 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Ναι δεν έχω λάμπα καθόλου ναι την έχω πετάξει τι ενυδρείο το έχω 6 με 7 χρόνια δεν ξέρω τις πληροφορίες του ενυδρείου καθόλου!! Οκ για το φίλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Δεκεμβρίου 2015 #22 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Αν δεν ξερεις τι ενυδρειο εχεις,εμεις που να ξερουμε τι λαμπα παιρνει? Ψαξε στο ιντερνετ να το βρεις εσυ που το βλεπεις κιολας και θα βρεις τι λαμπα παιρνει πανω. Μπορει να γραφει και το ενυδρειο πανω τι μοντελο ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 2 Δεκεμβρίου 2015 Author #23 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Οκ θα το ψάξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Δεκεμβρίου 2015 #24 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Μετρα και λιγο τις διαστασεις του ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μιχάλης χρηστάκης 2 Δεκεμβρίου 2015 Author #25 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό το υπόστρωμα κάνει για ένα φυτεμένο ενυδρείο? Είναι χώμα? Ή άμμο? Πρέπει να καλυφθεί από χαλίκι? Μπορώ να φυρεψω ένα φυτό με τέτοιο υπόστρωμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος