Jump to content

Ηλικιά απελευθέρωσης μωρών guppies σε ενυδρείο με ενήλικα guppies

Νικολέτα

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω 7 μωράκια guppies 2 εβδομάδων σκέφτομαι σε μία βδομάδα να τα απελευθερώσω στο ενυδρείο με τα ενήλικα guppies , ήδη έχουν διπλασιάσει μπορεί και τριπλασιάσει το αρχικό τους μήκος και μέγεθος . Υπάρχει περίπτωση να μου φαγωθούν ?  Το ενυδρείο είναι μέτρια φυτεμένο και δεν έχω κερατόφυλλο . Τώρα 2 εβδομάδων νομίζω πως οριακά δεν χωράνε πια στο στόμα των μεγαλύτερων ενήλικων θυληκών . Δεν θέλω άλλο να τα έχω στο δίχτυ . Τρώνε 5 φορές την μέρα 4 κατεψυγμένες brine's και 1 φορά καθαρή algae . 

Μπορεί να μην χωράνε στο στόμα των ενήλικων αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο να τα χτυπήσουν τα μεγαλύτερα και να τα στείλουν.

Αν υπάρχουν κρυψώνες στο ενυδρείο σου θα επιβιώσουν και χωρίς το κερατόφυλλο. . .

Αν θέλεις βάλε μας μια φώτο από το ενυδρείο σου :)

Που ειναι οι φωτο; ταισε και τιπορα αλλο, καλο θα τους κανει η ποικιλια.

Send from the heart of the Amazonas

Φώτο από τα μωράκια guppies και απο το ενυδρειο γενικοτερα . Είναι 18 ημερών και σκέφτομαι να τα απελευθερώσω σε 2 μέρες και να τα παρακολουθώ στενά την πρώτη ημέρα . 

post-61699-0-88302700-1449144916_thumb.jpg

post-61699-0-82091700-1449145031_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Νικολέτα

Μια χαρα το βλεπω το ενυδρειο αλλα κρυψωνες δεν βλεπω. Εχεις 2 φιλτρα; ο θερμαντηρας που ειναι; ποσα ενηλικα ειναι μεσα;

Send from the heart of the Amazonas

Θερμοστάτη δεν χρησιμοποιώ ακόμη καθώς με την θέρμανση η θερμοκρασία του χώρου είναι 22-23 και εντος ενυδρείου το νερό έχει κάθε μέρα από 26.5-27.8 βαθμους . Δεν έχει πολλές κρυψώνες πράγματι , περιμένω να μεγαλώσουν τα φυτά και να αυξηθεί έτσι η φυτομάζα , αλλά για αυτό θα τα απελευθερώσω σε ηλικιά 3 εβδομάδων έτσι ώστε να μην κυνδινεύουν άμεσα από τα ενήλικα , και οι λίγες κρυψώνες που έχει να χρησιμοποιηθούν έαν κάποια στιγμή στρεσσαρηστούν ή τα πάρουν στο κυνήγι τα μεγάλα . Ναι υπάρχουν δύο φίλτρα στο ενυδρείο ένα παλίο με 1 λίτρο βιολογικό μακαρόνι και 0,5 λίτρο σφουγγάρι και ενά άλλο λίτρο με 3 λιτρα χωρητικότητα σε μαύρο σφουγγάρι . Το ένα είναι το Aqua  One F4 1500L/hour και το άλλο ένα πολωνικό καλό με 1300L/hour . Δεν βάζω καθόλου αλάτι επισής στο ενυδρείο λόγω φυτών . Το ένα από τα δύο φίλτρα θα το βάλω σε μία από τις δεξαμενές αναπαραγωγής που ετοιμάζω 150λιτρων μόλις στρώσει το νεράκι σε 1-2 μήνες . 

Έγινε επεξεργασία - Νικολέτα

Θα μπορούσα να ταίσω τα μωράκια λίγο κρόκο αυγού βρασμένου ? 

Οχι,ταιζε τριμμενες τροφες σε φυλλαρακι.Βαλε κερατοφυλλο να επιπλεει

για να εχουν τα νεογεννητα κρυψωνα.

Το bamboo αν είναι μέσα στο ενυδρείο και όχι πίσω από αυτό καλό θα είναι να το βγάλεις.Το φυλλωμα του θέλει εκτός νερού αν δεν κάνω λάθος

γιατί είναι υδρόφιλλο και όχι υδρόβιο φυτό.

Ρίξε μια ματιά και http://www.aquazone.gr/forums/topic/92026-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-lucky-bamboo-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B1/

που έχει ορισμένες πληροφορίες για το φυτό.

Επίσης καλό θα είναι να βρεις και να βάλεις και άλλα φυτάκια για να βλέπεις περισσότερους απογόνους χωρίς την χρήση της γεννηστρας :)

Ναι το bamboo ειναι μέσα στο νερο εδώ και 4 μήνες , τις τελευταιές μέρες έχει πετάξει από το πλαί μία ακόμη φύτρα . Σήμερα σε ηλικιά 19 ημερών απελευθέρωσα το πρωί το πιο μεγάλο από τα 7 μωράκια guppies για να δω πως θα τα πάει , για περίπου ένα 2ωρο τα ενήλικα το έβλεπαν και δεν το έδιναν σημασία ιδιαίτερη εκτός από τα θυληκά που το πλησίαζαν και όταν έφταναν δίπλα του άλλαζαν κατεύθυνση  . Κάποια στιγμή το ένα από τα 2 ενήλικα θυληκά το τσίμπησε και μετά από λίγο είδα το μικρό να το παρασέρνει το ρεύμα του νερού σαν να είναι ψόφιο . Μετά παρατήρησα ότι κουνιόταν , δεν ξέρω εάν φταίει το τσίμπηματάκι της θυληκιάς ή η εντόνη και δυνατή ροή του νερού που έχουν τα φίλτρα , αλλά μετά το ψαράκι κολυμπούσε στραβά και σαν να στράβωσε όλο του το σώμα . Μετά από 1 ώρα που το επέστρεψα στο διχτάκι συνήλθε και κολυμπούσε κανονικά αλλά είναι λίγο στραβή η ουρίτσα του , έφαγε κανονικά και τώρα κολυμπάει πολύ καλά . Δεν θεωρούσα ότι χωρούσαν στο στόμα των ενηλίκων αλλά ίσως έκανα λάθος που το άφησα σε τόσο πρώιμη ηλικιά στο ενυδρείο . Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν προσπάθησαν να το φάνε ... Ελπίζω να μην έπαθε κάτι σοβαρό . Τώρα σκέφτομαι ότι ίσως το χτύπησε στην ουρίτσα του που είναι πολύ λεπτή ακόμη ... Εν πάσει περιπτώση σκέφτομαι να τα ελευθερώσω σε κανα δεκαήμερο αφού κλείσουν τον 1 μήνα και έχουν αναπτυχθεί πιο καλά . Διότι το ενυδρείο είναι σχετικά ελαφρώς φυτεμένο χωρίς κερατόφυλλο και τα μικρά δεν έχουν πολλές κρυψώνες η αλήθεια είναι . 

Τα μωράκια τα ελευθέρωσα σήμερα το πρωί είναι 2,5 εβδομάδων ( περίπου 7-8 χιλιοστά μήκος ) και τα πηγαίνουν μία χαρά . Τα ενήλικα guppies μερικές φορές τα κυνηγάνε λίγο ειδικά όταν ταίζω αλλά δεν τα τρώνε . Τα μικρούλια είναι πολύ γρήγορα και τα δύο πιο μεγαλόσωμα κολυμπούνε μάλιστα δίπλα από τα μεγάλα στην επιφάνεια . Τό μόνο θέμα που έχω είναι ότι δεν τρώνε πολύ ή τουλάχιστόν δεν προλαβαίνουν να φάνε τόσο πολύ έως καθόλου . Ταίζω ένα μίγμα τροφής 4-5 φορές τη μέρα από brine shrines , κρόκο αυγού βρασμένου και καθαρή algae σε φυλλαράκι τριμμένο . Ταίζω πολύ σχεδόν overfeeding χωρίς φυσικά να υπάρχει κίνδυνος για το ενήλικο χαρέμι των guppies , τι μπορώ να κάνω για να τρώνε περισσότερο δεδομένου ότι πρέπει να πάρουν γρήγορα μήκος και μέγεθος για να είναι απόλυτα ασφαλή μέσα στο ενυδρείο ? Σας δίνω και μερικές φώτος εάν φαίνονται οι ψειρίτσες μου :) . Νομίζω πως πλέον έχω κάποια αρκετά καλή εμπειρία στα guppies και αργότερα τα μωράκια μόλις μεγαλώσουν λίγο θα μεταφερθούν σε μία από τις 150 λιτρες δεξαμενές-ενυδρεία που έχω ετοιμάσει για τους γόνους . Απλώς περιμένω να αναπτυχθούν λίγο ακόμη να κλείσουν το μήνα και μετά να τα βαλώ στη δεξαμένη χωρίς θερμοστάτη στους 23-25 βαθμούς . Περιμένω γιατί το φίλτρο που έχω εκεί είναι δυνατό και φοβάμαι μην τα ρουφήξει καθώς έχει και μεγάλα ανοίγματα . Θα ανεβάσω φώτο της δεξαμενης στο επόμενο μύνημα . 

post-61699-0-81341800-1449600829_thumb.jpg

post-61699-0-06221500-1449601041_thumb.jpg

post-61699-0-14436100-1449601066_thumb.jpg

Φώτο της 150λιτρης δεξαμενής , εδώ σκέφτομαι να ΄βαλω τα μωράκια guppies σε καμιά 10-15 μέρες μόλις κλείσουν τον 1ο μήνα ζωής τους , πως σας φαίνεται το νερό και το φίλτρο είναι όλα στρωμμένα . Έκανα στρώσιμο με τρόφη εδω και ένα μήνα και τα φυτά μου πήγαν σφαίρα χωρίς λίπασμα , ούτε CO2 και  με το φως του ήλιου για 4-5 ώρες ημερισίως 11-4 . Πώς σας φαίνεται για τα μωράκια μου ?

Μετρήσεις νερού είναι :

1.  ph : 7,8 ,

2. KH : 9 ,

3. GH : 9 ,

4. NO2 : 0-0,05mg/l ,

5. NO3 : 10-20 ,

6. NH4 : 0,05-0,10 mg/l

post-61699-0-72179800-1449602254_thumb.jpg

post-61699-0-44664400-1449602288_thumb.jpg

post-61699-0-94542000-1449602351_thumb.jpg

Φώτο της 150λιτρης δεξαμενής , εδώ σκέφτομαι να ΄βαλω τα μωράκια guppies σε καμιά 10-15 μέρες μόλις κλείσουν τον 1ο μήνα ζωής τους , πως σας φαίνεται το νερό και το φίλτρο είναι όλα στρωμμένα . Έκανα στρώσιμο με τρόφη εδω και ένα μήνα και τα φυτά μου πήγαν σφαίρα χωρίς λίπασμα , ούτε CO2 και  με το φως του ήλιου για 4-5 ώρες ημερισίως 11-4 . Πώς σας φαίνεται για τα μωράκια μου ?

Μετρήσεις νερού είναι :

1.  ph : 7,8 ,

2. KH : 9 ,

3. GH : 9 ,

4. NO2 : 0-0,05mg/l ,

5. NO3 : 10-20 ,

6. NH4 : 0,05-0,10 mg/l

Σε δέκα-δεκαπέντε μέρες λογικά θα έχουν μηδενίσει και τα ΝΟ2 και ΝΗ4.

Οπότε θα είσαι  κομπλέ. :)

• 1 month later...

καλησπέρα , είμαι καινούριος στο χόμπι ήθελα να ρωτήσω έχω δυο μικρά πλατυ 3 μηνών κλείνουν τον φεβρουάριο (τώρα είναι μισά νέον ) πότε μπορώ να τα αφήσω μαζί με τα ενήλικα πλατυ ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να τα φάνε ?

Καλησπέρα και καλώς ήρθες , για να υπάρχει καλύτερη οργάνωση στα θέματα , μπορείς να ανοίξεις ένα νέο και να το συζητήσουμε από εκεί ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...