vavilis00795 29 Νοεμβρίου 2015 #1 Share 29 Νοεμβρίου 2015 Γεια σας παιδιά έχω μια πολύ σημαντική απορία πήγα εχτές το και έκοψα μια ριζά πλάτανου το αποτέλεσμα βγήκε φοβερό η ριζα αυτή ώμος δεν είναι ξεραμένη οπός μπορείτε να διττέ στην φωτογραφία από πίσω είναι ο υπόλοιπος κορμός (πριν την επεξεργασία)που δεν χρειαζόμουν δεν την έχω βράσει ακόμα και από εχτές την έχω βάλει την ριζά μέσα σε ένα κουβάνερό δεν έχει βγάζει σχεδόν καθόλου ουσίες η ριζά ιδικά σήμερα ώμος επειδή είναι χλωρό τι πρέπει να κάνω θέλω μια γρήγορηόσο γίνεται διαδικασία ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 29 Νοεμβρίου 2015 #2 Share 29 Νοεμβρίου 2015 Όντως είναι όμορφο κομμάτι, εγώ λέωνα μην βιαστείς και να το αφήσεις κάπου έξω να ξεραθεί. Αφού ξεραθεί καλά, τότε να ακολουθήσεις την υπόλοιπη διαδικασία κουβά, βράσιμου κ.τ.λ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavilis00795 29 Νοεμβρίου 2015 Author #3 Share 29 Νοεμβρίου 2015 οταν λες να μιν βγιαστω ποσο καιρο πιστευεις πρεπει να το αφισω εξω (εχω ακουσει κατι για φουρνο ομος δεν ξερω πολα πραγματα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Νοεμβρίου 2015 #4 Share 29 Νοεμβρίου 2015 Θελει παρα πολυ καιρο για να ξεραθει. Εγω προσωπικα δεν θα το εβαζα,θα εβαζα ξυλο απο πετ σοπ για να ειμαι 100% σιγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavilis00795 29 Νοεμβρίου 2015 Author #5 Share 29 Νοεμβρίου 2015 παιδια σημφονω μαζι σας αλα να δοσω τοσα πολα λευτα αδικα δεν το κανω για αυτο ρωταο για εναλακτικες οπος ο φουρνος αλα δεν γνωριζω πολα για αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Νοεμβρίου 2015 #6 Share 29 Νοεμβρίου 2015 Καταρχην δεν ειμαι καν σιγουρος οτι κανει το ξυλο απο πλατανι για να μπει στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavilis00795 29 Νοεμβρίου 2015 Author #7 Share 29 Νοεμβρίου 2015 απο οπου εχω δει να λενε για ποια επιτρεπονται λενε ολοι για ριζες πλατανου Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 29 Νοεμβρίου 2015 #8 Share 29 Νοεμβρίου 2015 Ξύλο από πλατάνι επιτρέπεται να μπει σε ενυδρείο, απλά κάποιοι λένε ότι δεν είναι τόσο ανθεκτικό και μετά απο καιρό σαπίζει και βρομάει. Όσο για τον χρόνο που θα χρειαστει για να ξεραθεί, όπως είπε και ο rastafarian πιο πάνω, θα κάνει αρκετό καιρό. Αυτό που λες για το φούρνο δεν το έχω ακούσει, αλλά δεν νομίζω να είναι και τόσο πετυχημένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavilis00795 29 Νοεμβρίου 2015 Author #9 Share 29 Νοεμβρίου 2015 ενταξει παιδια αν γνωριζει κανεις κατι παραπανω να μας το πει Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 29 Νοεμβρίου 2015 #10 Share 29 Νοεμβρίου 2015 (edited) Πολύ ωραία ρίζα, θα δείχνει όμορφη μέσα στο ενυδρείο. Όμως αφού είναι φρέσκια, θα σε παιδέψει. Άκου τι θα κάνεις: Πάρε γυαλόχαρτο και τρίψτη να φύγει όλος ο φλοιός που έχει γύρω της. Χρησιμοποίησε καλέμι για τις λακούβες που βλέπω, ώστε να καθαρίσουν πολύ καλά. Δες με την αφή να μη γρατζουνάει στα δάκτυλα, γιατί αυτό θα είναι επιβαρυντικό για τα ψαράκια σου. Έπειτα άφησέ την για 1-2 μήνες να ξεραθεί κρεμασμένη στον ήλιο, ώστε να μην μπουν μέσα μερμήγκια. Μετά θα τη βράσεις σε ένα μεγάλο σκεύος με αλάτι για 3-4 ώρες. Αλλάζεις το νερό 1-2 φορές και ξαναβράζεις για να φύγει η μαυρίλα που βγάζει. Αν δε χωράει στο σκεύος, βράζεις τη μισή και τη γυρίζεις ανάποδα για να βράσεις και την άλλη μισή. Τελειώνοντας, επειδή θα έχει άνωση, τη βάζεις μέσα σε ένα σκεύος με νερό και την πλακώνεις με μερικές πέτρες από πάνω. Αλλάζεις νερό κάθε βδομάδα και σε 1 μήνα θα είναι κούκλα!! Πάντως ακόμα και αν κάνεις όλα αυτά, μέσα στο ενυδρείο θα βγάλει χρώμα (το νερό θα καθαρίσει με το φίλτρο) και θα πιάσει γλίτσα επάνω της, οπότε θα βάλεις μερικά σαλιγκάρια για να την καθαρίσουν για τα καλά. Απ'ότι κατάλαβες, όλα αυτά είναι από προσωπική εμπειρία. Δυστυχώς όμως δεν θα έχεις τα άμεσα αποτελέσματα που θέλεις, απλώς μπορείς να τη φτιάξεις με το πάσο σου για το μέλλον (την 25η Μαρτίου θα είναι έτοιμη) Τώρα αν έχεις κατάλληλο φούρνο, θα συντομεύσει τη διαδικασία κρεμάσματος, αλλά θέλει προσοχή για να μην την κάψεις... Έγινε επεξεργασία 29 Νοεμβρίου 2015 - worldiver Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 29 Νοεμβρίου 2015 #11 Share 29 Νοεμβρίου 2015 Αν έχεις τζάκι όταν το ανάβεις μπορείς να την βάζεις κοντά να την βοηθάς να "στεγνώνει" . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavilis00795 29 Νοεμβρίου 2015 Author #12 Share 29 Νοεμβρίου 2015 παιδια τωρα ευχαριστω παραπολυ θα την βαζω στον φουρνο σε χαμιλους βαθμους σταδιακια και διπλα στο τσατζακι οσο γινεται σας ευχαριστω παραπολυ για την βοιθεια κρυμα π δεν εχω γρηγορα αποτελεσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 30 Νοεμβρίου 2015 #13 Share 30 Νοεμβρίου 2015 Είναι χρονοβόρα διαδικασία, αλλά αν βρεις το κατάλληλο ξύλο - ρίζα το αποτέλεσμα δε συγκρίνεται από φυσικότητα σε σχέση με τα περισσότερα ξύλα των pet shop. Να πω βέβαια την γνώμη μου, χωρίς να σημαίνει και κάτι, ότι η συγκεκριμένη είναι αρκετά αφύσικη για τα γούστα μου πάντα... Φίλε worldiver γιατί να την βράσει με αλλάτι; Επίσης το χρώμα που θα βγάλει το ξύλο στο νερό δεν καθαρίζει με το φίλτρο, αλλά με τις αλλαγές νερού, εκτός αν βάλει ενεργό άνθρακα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 30 Νοεμβρίου 2015 #14 Share 30 Νοεμβρίου 2015 Οι ρίζες όταν είναι φρέσκες είναι υγρές έχουν δηλαδή νεράκι και όλα τα χουμικά κτλ ανάλογα με το είδος του δέντρου. όταν της ξεραίνουμε το μόνο που κάνουμε είναι να βγάλουμε το νερό από την ρίζα ενώ όλα τα άλλα συστατικά παραμένουν στην ρίζα. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί να μπω στην μακροχρόνια διαδικασία του στεγνώματος και μετά του βρασίματος και μετά ξανά του εμπλουτισμού με νερό για να μουλιάσει. Γιατί όχι κατευθείαν καλό βράσιμο και άμεσα να μπει στο ενυδρείο. Ας μου το εξηγήσει κάποιος αυτό. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 30 Νοεμβρίου 2015 #15 Share 30 Νοεμβρίου 2015 Χρήστο αναφέρεσε στην τεχνιτή ξήρανση σε φούρνο, έκθεση στον ήλιο κλπ ή και στην φυσική διαδικασία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 30 Νοεμβρίου 2015 #16 Share 30 Νοεμβρίου 2015 Στην τεχνική, άλλο η φυσική που κρατά καμιά φορά και χρόνια, εκεί συμβαίνουν άλλες διαδικασίες δεν δεν είναι επί του παρόντος. ΥΓ Ακόμη και ένα καλοκαίρι να αφήσουμε την ρίζα στον ήλιο θεωρείτε ημιτελής φυσική διαδικασία αποξήρανσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavilis00795 30 Νοεμβρίου 2015 Author #17 Share 30 Νοεμβρίου 2015 παιδια ευχαριστω για το ενδιαφερον προς το παρον την βαζω στον φουρνο με 100 βαθμος η ριζα ουτε καιγετε (ουτε παει να καει) ισα ισα την μιριζεις και καταλαβενεις τους ζομους που βγενουν απο το δεντρο (πριν τον φουρνο δεν μιριζε ετσι) τωρα παιδια αν ο χρηστος εχει δικιο αυτο δεν μπορω να το ξερω πολυ ορεα σκεψη παντος και θα με βοιθουσε αφανταστα αν οντος μετραει αυτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavilis00795 30 Νοεμβρίου 2015 Author #18 Share 30 Νοεμβρίου 2015 Ενας τρόπος αυτής της ξήρανσης είναι η ξήρανση σε κλίβανους. Αυτή καταστρέφει ξύλο που αλλιώτικα θα έφτιαχνε καλά κοντάκια. Ενας άλλος τρόπος είναι η αφαίρεση των φυσικών ελαίων του ξύλου με άτμιση ή βράσιμο, όπως γίνεται στην Τουρκία. Το ξύλο βράζεται ή ατμίζεται για 24 ώρες και μετά κερώνεται στα σώκορα και αφήνεται να στεγνώσει για μερικές εβδομάδες. Αυτή η γρήγορη διαδικασία και αποστολή στην αγορά έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες εσωτερικές εντάσεις στο ξύλο και αυτές οδηγούν συχνά σε σοβαρές ζημιές. βρηκα αυτο στο ινττερνετ οποτε ο χρηστος πιστευω οτι ειναι σωστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 12 Δεκεμβρίου 2015 #19 Share 12 Δεκεμβρίου 2015 Είναι χρονοβόρα διαδικασία, αλλά αν βρεις το κατάλληλο ξύλο - ρίζα το αποτέλεσμα δε συγκρίνεται από φυσικότητα σε σχέση με τα περισσότερα ξύλα των pet shop. Να πω βέβαια την γνώμη μου, χωρίς να σημαίνει και κάτι, ότι η συγκεκριμένη είναι αρκετά αφύσικη για τα γούστα μου πάντα... Φίλε worldiver γιατί να την βράσει με αλλάτι; Επίσης το χρώμα που θα βγάλει το ξύλο στο νερό δεν καθαρίζει με το φίλτρο, αλλά με τις αλλαγές νερού, εκτός αν βάλει ενεργό άνθρακα. Ουπς, τώρα το είδα... Το αλάτι το βρήκα σε κάποιο site στο Internet και το χρησιμοποίησα. Όσο για τον ενεργό άνθρακα, έχεις δίκιο, ξέχασα να το αναφέρω, γιατί συνήθως έχω μέσα στο φίλτρο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavilis00795 13 Δεκεμβρίου 2015 Author #20 Share 13 Δεκεμβρίου 2015 παιδια την εβαλα την ριζα στο ενυδρειο μετα απο πολυ κοπο και χρονο εχτος οτι γεμισε τανινη (καφε νερο) και το κυριοτοετο θολο (την εχα βαλει καποιες μερες σε κουβα αποφασισα να την βγαλω τελιος να αγορασω μια γτ αυτη κατα πασα πιθανοτιτα εχει σαπουνι και μολις σαπισει αυτη που θα παρω πιστευω να εχει ξεραθει και να ειναι ετοιμη πιστεψτε με ειναι η καλητερη και η ποιο ασφαλης λυση να αγορασουμε αν δεν ημαστε σιγουροι γτ θα χασουμε και τα ψαρακια μας και τα λευτα μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 15 Δεκεμβρίου 2015 #21 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Το σαπουνι που βρεθηκε; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος