Antonis K 28 Νοεμβρίου 2015 #1 Share 28 Νοεμβρίου 2015 (edited) Η γενικοτερη ρουτινα που χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι κατοχοι ενυδρειου ειναι μια αλλαγη νερου την εβδομαδα περιπου το 30% των συνολικων λιτρων. Εστω οτι εχουμε ενα ενυδρειο 100 λιτρων. Ειναι το ιδιο να αλλαζουμε 30 λιτρα την εβδομαδα με το να αλλαζουμε πχ 4-5 λιτρα την ημερα? Σιγουρα δεν ειναι το ιδιο πρακτικο να ασχολεισαι με αλλαγες καθε μερα, αλλα ρωταω απο αποψη ποιοτητας νερου στις 7 ημερες. Έγινε επεξεργασία 28 Νοεμβρίου 2015 - rastaman Αλλαγή τίτλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 28 Νοεμβρίου 2015 #2 Share 28 Νοεμβρίου 2015 Καλύτερα μία αλλαγή την εβδομάδα και καλή. Πέρα από την πιθανή ταλαιπωρία καθημερινής αλλαγής, η υψηλή συγκέντρωση νιτρικων πχ μειώνεται ευκολότερα με μεγάλες αλλαγές νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 28 Νοεμβρίου 2015 #3 Share 28 Νοεμβρίου 2015 Από θέμα ταλαιπωρίας ψαριών νομίζω είναι λιγότερο ενοχλητικό οι συχνές μικρές αλλαγές, άμα γίνονται διακριτικά, όχι κάθε μέρα να κυνηγάς με αλφαδολάστιχο κάθε βρωμίτσα του βυθού. Αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο στο παράδειγμα που έδωσες. Δηλ 7φορές από 5% δεν είναι σαν 1φορα 35%. Εγώ αλλάζω 2 φορές τη βδομάδα από 20% και υπολογίζω ότι είναι σαν να κάνω μία φορά από 30% και όχι σαν 40%. Τώρα αυτά στο περίπου βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Νοεμβρίου 2015 #4 Share 28 Νοεμβρίου 2015 Μια φορα την εβδομαδα αλλαγη νερου ειναι μια χαρα. Επισης,δεν χρειαζεται να κανουμε το ενυδρειο μας τζαμι απο την καθαριοτητα και να κυνηγαμε καθε βρωμιτσα,το ενυδρειο μας δεν ειναι ιατρειο για να ειναι πεντακαθαρο. Επισης αν καποιος ριχνει λιπασματα το να κανει καθε μερα αλλαγη ειναι τελειως λαθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 28 Νοεμβρίου 2015 Author #5 Share 28 Νοεμβρίου 2015 Η ερωτηση ηταν καθαρα θεωρητικη. Δεν εχω σκοπο να αλλαζω καθε μερα νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 28 Νοεμβρίου 2015 #6 Share 28 Νοεμβρίου 2015 Η ερωτηση ηταν καθαρα θεωρητικη. Δεν εχω σκοπο να αλλαζω καθε μερα νερο. Αν έχεις και λίγη όρεξη για διάβασμα Απόψεις Για Τις Αλλαγές Νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 28 Νοεμβρίου 2015 #7 Share 28 Νοεμβρίου 2015 (edited) Επίσης θα σε παρακαλούσα να βάζεις πιο κατατοπιστικούς τίτλους στις δημοσιεύσεις σου. Βοηθάνε τον αναγνώστη που γνωρίζει και φυσικά και εσένα να λάβεις περισσότερες απαντήσεις. Έγινε επεξεργασία 28 Νοεμβρίου 2015 - SOTIRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος