paul.asty 9 Δεκεμβρίου 2015 #51 Share 9 Δεκεμβρίου 2015 Τα νεκρα κοραλλια γιατι να τα βγαλει; Ασβεστολιθικος βραχος δεν ειναι πλεον; Δεν το εθεσα σωστα, σορρυ!! Προσωπικα δεν μου αρεσουν να φαινονται Και πιστευω πως απο την στιγμη που εχει τοσο βραχο δεν χρειαζεται να τα προσθεσει Αν του αρεσουν φυσικα και μπορει να τα αφησει μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 12 Δεκεμβρίου 2015 Author #52 Share 12 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Έκανα κάποιες μικρές αλλαγές στο aquascape, επίσης βρήκα μια aptaisia.. Βγήκε ο βράχος και έκοψα το κομμάτι που βρισκόταν.. Παρατηρώ ότι αν και εχω επιλέξει διακοπτόμενη ροη η jebao RW15 είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι χρειάζομαι, αν αυξηςω την ιςχυ της το ενυδρείο γίνεται πλυντήριο!!!! μάλλον θα την αλλάξω, ποια jebao προτείνεται? Έγινε επεξεργασία 12 Δεκεμβρίου 2015 - haf Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 12 Δεκεμβρίου 2015 #53 Share 12 Δεκεμβρίου 2015 Φίλε καλύτερο είναι αλλά πιστεύω θα μπορείς και ποιο καλά. Βασικά δεν πρέπει να πατάει πολύ ο βράχος στην άμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 12 Δεκεμβρίου 2015 #54 Share 12 Δεκεμβρίου 2015 Έκανα κάποιες μικρές αλλαγές στο aquascape, επίσης βρήκα μια aptaisia.. Βγήκε ο βράχος και έκοψα το κομμάτι που βρισκόταν..Παρατηρώ ότι αν και εχω επιλέξει διακοπτόμενη ροη η jebao RW15 είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι χρειάζομαι, αν αυξηςω την ιςχυ της το ενυδρείο γίνεται πλυντήριο!!!! μάλλον θα την αλλάξω, ποια jebao προτείνεται?Με rw-8 θα ήσουν μια χαράΣτάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #55 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Μπήκαν τα πρώτα ζωντανά, σαλιγκαρακια και 2 Amphiprion ocellaris. Έγινε επεξεργασία 18 Δεκεμβρίου 2015 - haf Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 19 Δεκεμβρίου 2015 #56 Share 19 Δεκεμβρίου 2015 Ομορφα, να τα χαιρεσαι Ο βραχος ωραιος, ολοζωντανος με κοραλινη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 19 Δεκεμβρίου 2015 #57 Share 19 Δεκεμβρίου 2015 Καλο ξεκινημα μπαρβω! εγω το νεκρω κοραλι στο κεντρα θα το εβγαζα εχεις υπερ αρκετο βραχο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 20 Δεκεμβρίου 2015 Author #58 Share 20 Δεκεμβρίου 2015 Πρώτες μετρήσεις KH: 10.9 NO2: 0 NO3: 35 NH4: 0 Επίσης βρήκα το παρακάτω στο τζαμί.. Είναι κάτι καλό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 20 Δεκεμβρίου 2015 #59 Share 20 Δεκεμβρίου 2015 Αστερινα βγαλτην εξω αυτην και ολες τις αλλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 21 Δεκεμβρίου 2015 Author #60 Share 21 Δεκεμβρίου 2015 Οι μετρήσεις είναι οκ? KH: 10.9 NO2: 0 NO3: 35 NH4: 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 21 Δεκεμβρίου 2015 #61 Share 21 Δεκεμβρίου 2015 Να πεσουν τα νιτρικα ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 21 Δεκεμβρίου 2015 Author #62 Share 21 Δεκεμβρίου 2015 Να πεσουν τα νιτρικα ακομαΕυχαριστώ, να κάνω κάποια αλλαγή νερού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 21 Δεκεμβρίου 2015 #63 Share 21 Δεκεμβρίου 2015 Ναι με πιο συντομες αλλαγες θα πεσουν!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 21 Δεκεμβρίου 2015 Author #64 Share 21 Δεκεμβρίου 2015 Έκανα μια αλλαγή στο aquascape, ελπίζω η τελευταία.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoskap 21 Δεκεμβρίου 2015 #65 Share 21 Δεκεμβρίου 2015 Γιατι εχεις τοσα νιτρικα; Στο σαμπ τι εχεις; Το σκιμερ λειτουργει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 21 Δεκεμβρίου 2015 #66 Share 21 Δεκεμβρίου 2015 Φιλε μου πιστεύω για το φάρδος που εχει το ενυδρειο το καλυτερο aquascape ειναι αυτο στη φωτο που ανέβασες 12/12. Με τα τα νιτρικά υπομονή και αλλαγές για τωρα. Με οσμοση η βρύση το ξεκινησες; Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 21 Δεκεμβρίου 2015 Author #67 Share 21 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Γιατι εχεις τοσα νιτρικα; Στο σαμπ τι εχεις; Το σκιμερ λειτουργει;Στο sump εχω βράχο αντί φώσφορο και άνθρακα.Σκιμερ αναμένω να παραλάβωΦιλε μου πιστεύω για το φάρδος που εχει το ενυδρειο το καλυτερο aquascape ειναι αυτο στη φωτο που ανέβασες 12/12.Με τα τα νιτρικά υπομονή και αλλαγές για τωρα. Με οσμοση η βρύση το ξεκινησες;Sent from my iPhone using TapatalkΜε βρύσης, από αύριο που εχω την όσμωση ξεκινώ αλλαγές από όσμωση. Έγινε επεξεργασία 21 Δεκεμβρίου 2015 - haf Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 22 Δεκεμβρίου 2015 #68 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 είναι λογικό αφου ξεκίνησες με νερό βρύσης. θα ξεκινήσουν και οι άλγες σιγά -σιγά υπομονή, αλλαγές τακτικές με όσμοση και αντιφώσφορο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoskap 22 Δεκεμβρίου 2015 #69 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Τι αλλο εχεις στο σαμπ; Λογικο χωρις σκιμμερ και οσμωση να εχεις τετοιες μετρησεις 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 22 Δεκεμβρίου 2015 Author #70 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Μπήκε το Skimmer Coralbox D300 και άρχισε να ξερνάει την μπίχλα! Συνεχίζω με μια αλλαγή με όσμωση πλέον και βλέπω τις μετρήσεις.. Αυτή την στιγμή εχω δυο ocellaris, ενα yellow tang, 4 καρδινάλιους, και 3 chromis virdis. Όλα μικρά σε μέγεθος και πιστεύω ότι είναι και η οροφή μου στα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 22 Δεκεμβρίου 2015 #71 Share 22 Δεκεμβρίου 2015 Έκανα μια αλλαγή στο aquascape, ελπίζω η τελευταία.. Φίλε haf , τα νιτρικά και τα φωσφορικά είναι οι κυριοτεροι λόγοι που προκαλούν τα προβλήματα. Αλλαξε το στήσιμο του βράχου ΧΘΕΣ , άφησε απόσταση από τα τζάμια , στήστον με τέτοιο τρόπο που να μπορει να ΄΄αναπνεει΄΄( μεγαλα ανοίγματα , όχι πολλά κομμάτια μαζί , πρόσεξε όπου ενώνονται τα βράχια να μην μαζεύει βρωμιά ) είτε κάνοντας 2 νησια ( διαφορετικού ύψους ) είτε ενιαίο νησί αλλα νε αυξομοιώσεις στο ύψος και δώσε κυκλοφορία ανάμεσα στα βράχια τόση ώστε να μην ανασηκώνεται ο αραγωνίτης. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #72 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Φίλε haf , τα νιτρικά και τα φωσφορικά είναι οι κυριοτεροι λόγοι που προκαλούν τα προβλήματα. Αλλαξε το στήσιμο του βράχου ΧΘΕΣ , άφησε απόσταση από τα τζάμια , στήστον με τέτοιο τρόπο που να μπορει να ΄΄αναπνεει΄΄( μεγαλα ανοίγματα , όχι πολλά κομμάτια μαζί , πρόσεξε όπου ενώνονται τα βράχια να μην μαζεύει βρωμιά ) είτε κάνοντας 2 νησια ( διαφορετικού ύψους ) είτε ενιαίο νησί αλλα νε αυξομοιώσεις στο ύψος και δώσε κυκλοφορία ανάμεσα στα βράχια τόση ώστε να μην ανασηκώνεται ο αραγωνίτης. Ανοίγματα υπάρχουν μεταξύ του βράχου, δεν εχω όμως πολλά περιθώρια λόγω πλάτους του ενυδρείου, έτσι ο βράχος αναγκαστικά στην πιςω πλευρά ακουμπάει στον τζαμί. Η κυκλοφορία είναι όπως τα λες σε όλο το ενυδρείο, αρκετά ικανοποιητική και ο αραγωνιτης δεν σηκώνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 23 Δεκεμβρίου 2015 #73 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Μην "φοβάσαι" να αλλάξεις τον βράχο, αν δεν τον κάνεις σωστά τώρα στην αρχή θα παίξουν το ενυδρείο τα νιτρικά και δεν θα μπορείς να απαλλαγείς εύκολα. Είμαι παθών και στα γράφω. Άλλαξε το aquascape, βλέπω ότι έχεις 2 κυκλοφορήτες και λες ότι υπάρχει κυκλοφορία ανάμεσα στα βράχια, σε εμένα με 4 κυκλοφορήτες και λίγο πιο αερατο βράχο από το δικό σου είχαν κολλήσει τα νιτρικά στο 50 και δεν έπεφταν ούτε με αλλαγές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 23 Δεκεμβρίου 2015 Author #74 Share 23 Δεκεμβρίου 2015 Μην "φοβάσαι" να αλλάξεις τον βράχο, αν δεν τον κάνεις σωστά τώρα στην αρχή θα παίξουν το ενυδρείο τα νιτρικά και δεν θα μπορείς να απαλλαγείς εύκολα. Είμαι παθών και στα γράφω. Άλλαξε το aquascape, βλέπω ότι έχεις 2 κυκλοφορήτες και λες ότι υπάρχει κυκλοφορία ανάμεσα στα βράχια, σε εμένα με 4 κυκλοφορήτες και λίγο πιο αερατο βράχο από το δικό σου είχαν κολλήσει τα νιτρικά στο 50 και δεν έπεφταν ούτε με αλλαγές. καταλαβαινω τι λες αλλά δεν εχω περιθώρια λόγω πλάτους, διαφορετικά θα πρέπει να βγάλω βράχο-που δεν το θέλω.Η Ροη είναι πολύ ικανοποιητική, παρατηρώ ότι σε όλο το ενυδρείο εχει ρεύμα, ελπίζω να είναι οκ. Σε κάθε περίπτωση έκανα σήμερα 45 λίτρα αλλαγή με όσμωση, και θα συνεχίσω έτσι μέχρι να πέσουν τα νιτρικά. Μπήκε και σε λειτουργία το skimmer.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 24 Δεκεμβρίου 2015 #75 Share 24 Δεκεμβρίου 2015 το θέμα του aquascape είναι προσωπικό γούστο στο τι σου αρέσει ενένα να βλέπεις στο ενυδρείο.Το πλάτος ήταν θέμα απο την αρχή και φάνηκες συνειδητοποιημένος σε αυτό και αυτό είναι καλό γιατι προφανώς έχεις κάνει τα πλάνα σου βάσει αυτού. Όντως το display σου φαίνεται "μπουκομένο" και αν έχει σαμπ καλύτερα ο περισσότερος να ήταν εκεί για την βιολογία του ενυδρείου σου. Να ξέρεις οτι το aquascape το κάνουν τα κοράλλια και όχι ο βράχος ασένα σου αρέσει να ξέρεις οτι σε εμας περισσεύει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος